עבור לתוכן

שדה תעופה בצפון

Featured Replies

פורסם

פתחתי את הנושא הזה כדי לראות דעות של אנשים אחרים

אז ככה לפי התוכניות הבנתי שרוצים להקים שדה תעופה כמו נתב"ג בעמק. השאלה היא מה אנשים אומרים

מצד אחד זה טוב כי ככה אנחנו תושבי הצפון לא נצטרך לנסוע כל פעם שעה ומשהו כדי להגיע לנתבג שנמצא קצת אחרי תל אביב,ככה יהיה לנו קרוב לבית והם יצטרכו לבוא לכאן,אבל מה איכפת לנו העיקר שיהיה לנו טוב

מצד שני להקים שדה תעופה בעמק נשמע קצת הזוי,כי העמק זה מקום שופע בטבע ובירוק,ואם מקימים שדה תעופה המטוסים יעשו זיהום אוויר רציני,ולתושבי האיזור יהיה מלא רעש וזבל.כמובן שבנוסף לשדה תעופה ומטוסים חייבים לבנות טרמינל לנוסעים,וגם ינועו שם כל מיני כלי רכב גדולים וקטנים שישלימו את שדה התעופה

חוץ מיזה אנשים כבר לא ירצו לעבור לגור בעמק,הם יגידו שזה מקום רועש ולא שקט כמו היום. כי היום אנשים באים לגור בעמק כדי שלא יהיה להם את הרעש וההמולה של העיר. אל שכחו שבית ליד שדה תעופה יוריד בצורה משמעותית את ערך הבית

יש תוכנית נוספת להקים את שדה התעופה הבין לאומי בחיפה,במקום השדה תעופה הדפוק שיש לנו פה עכשיו(אני מחיפה דא כמו שאתם מבינים)

ומצד שני רוצים במגידו להקים את השדה ולהוסיף את השם חיפה משהו כזה,לא בדיוק הבנתי את התוכנית

מה אתם אומרים?אתם בעד?אתם נגד?

יש כאן תושבים מהצפון?אם כן תגידו מה אתם חושבים

אני לא תושב העמק אבל אני תושב חיפה,מה שאומר קרוב מאוד לעמק מקסימום 20 דקות נסיעה.מבחינתי אין בעייה של הקמת שדה תעופה באיזור,ואפילו הייתי רוצה שזה יקרה כי ככה אני לא אסע לנתב"ג כל פעם שאני ארצה לטוס לחול

שבת שלום

• תגובות 94
  • צפיות 9.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שאלה קטנה,מאיפה המידע הזה?

יש לך לינק לאיזה כתבת חדשות \משו בסגנון שבאמת יש תוכנית כזאת?

פורסם

אני גר בעמק, וזו דעתי-

דבילי לחלוטין להקים שדה תעופה במרחק של שעה אחת נסיעה מנתב"ג, אף אחד מתושבי העמק לא רוצה את הזוועה הזו פה. בכל מקרה יש לנו את רמת דוד ומטוסי קרב מעל הראש כל היום, שדה תעופה מסחרי פה יהרוס לגמרי את האיזור, יגרום פה לפקקי תנועה, לעליה משמעותית בזיהום, לרעש בלתי פוסק, ומה לא.

כמו שחן מ אמר- ערכי הדיור פה ירדו בצורה דרסטית, אני רוצה לראות איזה פיצוי בדיוק מתכננים מי שמתכנן לתקוע פה שדה תעופה.

לשים אותו בחיפה -במקום- הישן יהיה חכם בהרבה-

זה רחוק מאוד מאיזורי המגורים, יש אפשרות להמריא ולנחות מכיוון הים, ככה שלא צריך לעבור לאף אחד מעל הראש (מה שגם זה יותר בטיחותי במקרה הגרוע ביותר של נחיתת אונס), לגבי זיהום ורעש- קשה לעלות מעל הרמות שכבר קיימות באיזור שפך הקישון כיום.

פורסם
  • מחבר

scorn אני גם רוצה להוסיף,שגם ככה יש לנו זיהום באיזור מהבתי זיקוק,ואתם,אתה במיוחד כמו שהבנתי גר בטבעון,ואתם הכי נפגעים מהזיהום כי הרוח לרוב בחיפה היא רוח מזרחית מה שאומר היא מעיפה את כל הג'יפה מהבתי זיקוק לאיזור שלכם

ואני גם חושב שעוד מעט,שכביש 6 יהיה עד יוקנעם יהיה לנו וגם לאלה מהעמק הרבה יותר קל להגיע לנתבג והרבה יותר מהיר,יקח משהו כמו שעה להגיע דרך כביש 6....

לעשות בחיפה שדה תעופה בין לאומי יכול להיות רעיון מעולה,רק אני מקווה שאנחנו לא נשמע כל היום מטוסים מעל הרעש,גם ככה הרבה מטוסים קלים טסים באיזור וגם מסוקים מידי פעם....מטוסים גדולים לפי מה שאני יודע ממריאים לכיוון הים ואז טסים צפונה דרך לבנון אם זה למדינות כמו קפריסין וטורקיה וכו'....ככה שלא תיהיה שום בעייה

פורסם

למה לבנות עוד שדה תעופה במרחק של שעה נסיעה מהנוכחי?

פורסם
  • מחבר

תחשוב על זה ככה:

נגיד שאני גר ברמת הגולן,ואני צריך להגיע לנתבג.בנתבג צריך להיות 3 שעות לפני הטיסה

זאת אומרת אם הטיסה שלי בשעה 6 בבוקר ואני צריך להיות ב3 לפנות בוקר בנתבג,אני צריך לצאת מרמת הגולן בשעה 12 בלילה או 11 אפילו

אם היה לי שדה תעופה בחיפה או בעמק הייתי יכול לצאת בשעה 1 למשל,ולהגיע בשעה 2 2 וחצי כזה לשדה תעופה ולא להתחיל לצאת 6 שעות לפני הטיסה כדי לא לאחר את הטיסה

חוץ מיזה הגיע הזמן שגם אנשים ממרכז הארץ יתחילו לנסוע לצפון שלא הכל יהיה להם נגיש ובקלות כמו שהם חושבים

פורסם

שוב, למה לבנות שדה תעופה במרחק של שעת נסיעה אחת (!!!!!!) מנתב"ג? אוי אוי אוי, אתה צריך לצאת מהבית ב-12 במקום ב-1? אין ספק שהשעה הזאת שווה השקעה של מיליארדים.

ואת השורה האחרונה שלך לא הבנתי - אתה רוצה לבנות שדה תעופה בצפון כדי לדפוק את מי שגר במרכז? בן כמה אתה?

פורסם

גם אני גר בעמק יזרעאל, וזה יהיה נורא אם יקרה מה שתארו לפני. העמק הוא אחד המקומות היפים והאיכותיים בארץ לדעתי, ואם יאורגנו הפגנות נגד בניית שדה התעופה אני אבוא לתמוך.

פורסם

במקום כל מיני תוכניות גרנדיוזיות שעתידן להיכשל, שיפרסו את קווי הרכבת לפריפריה, אילת, דימונה ובצד השני של המדינה כרמיאל, קצרין, קריית שמונה, חצור.

פורסם

רק בישראל מתלוננים כל כך הרבה על שעת נסיעה..

אפילו הייתי רוצה שזה יקרה כי ככה אני לא אסע לנתב"ג כל פעם שאני ארצה לטוס לחול

אני לא יודע אם לצחוק או לבכות, אתה מדבר כאילו אתה נוסע לנתב"ג 3 פעמים ביום..

פורסם

scorn אני גם רוצה להוסיף,שגם ככה יש לנו זיהום באיזור מהבתי זיקוק,ואתם,אתה במיוחד כמו שהבנתי גר בטבעון,ואתם הכי נפגעים מהזיהום כי הרוח לרוב בחיפה היא רוח מזרחית מה שאומר היא מעיפה את כל הג'יפה מהבתי זיקוק לאיזור שלכם

ואני גם חושב שעוד מעט,שכביש 6 יהיה עד יוקנעם יהיה לנו וגם לאלה מהעמק הרבה יותר קל להגיע לנתבג והרבה יותר מהיר,יקח משהו כמו שעה להגיע דרך כביש 6....

לעשות בחיפה שדה תעופה בין לאומי יכול להיות רעיון מעולה,רק אני מקווה שאנחנו לא נשמע כל היום מטוסים מעל הרעש,גם ככה הרבה מטוסים קלים טסים באיזור וגם מסוקים מידי פעם....מטוסים גדולים לפי מה שאני יודע ממריאים לכיוון הים ואז טסים צפונה דרך לבנון אם זה למדינות כמו קפריסין וטורקיה וכו'....ככה שלא תיהיה שום בעייה

אני (למזלי) לא גר בטבעון, אלא באחד הישובים ליד, אבל זה נכון שמי שגר בטבעון בצד שפונה לחיפה חוטף זיהום מבהיל לפרצוף, ומלא מה "מתנות" של כרמל אולפינים.

כביש 6 כבר מגיע ליד צומת יקנעם (6 דקות משם), וכבר עכשיו לוקח מפה לנתב"ג בדיוק שעה ו 5 דקות. זה למה לבנות שדה תעופה פה באיזור זה דבילי.

ויודע מה? אני מעדיף את הצפון נקי מאנשים מהמרכז, שישארו בארקפה בת"א עם הקרואסון שקדים שלהם, ואנחנו נישאר בלי פקקים ורעש.

לדעתי, אם רוצים עוד שדה תעופה בינ"ל, או שישימו אותו בנגב, שיהיה נגיש לתושבי הדרום, אלו שנאלצים לנסוע הכי הרבה זמן בשביל להגיע לנתב"ג, או אם מתעקשים על הצפון- לא חסרים איזורים שוממים בגליל והגולן, שריקים מכל אדם. זה גם יהיה יותר יעיל בשביל תושבי הערים הצפוניות כמו מטולה, קרית שמונה, וכו'.

במקום כל מיני תוכניות גרנדיוזיות שעתידן להיכשל, שיפרסו את קווי הרכבת לפריפריה, אילת, דימונה ובצד השני של המדינה כרמיאל, קצרין, קריית שמונה, חצור.

בהחלט.

פורסם
  • מחבר

jaman,בשביל הנושא באיזה מקום בעמק אתה גר?

השדה תעופה יהיה באיזור שאתה גר בו?

למינימייזר-למה שיהיה לנו בארץ רק שדה תעופה בין לאומי אחד?ואם כבר שיבנו אותו במקום שנוח לכולם,נגיד חיפה.מהדרום יש רכבות לחיפה,מהמרכז יש רכבות לחיפה,ומי שגר בצפון יקח לו שעה אחת של נסיעה והוא יהיה בשדה

לגבי נסיעות-הרבה אנשים בארץ מתלוננים על שעות נסיעה?אני אם אני צריך לטוס לחול אני נוסע פעם אחת הלוך לשדה ופעם אחת חזרה ממנו הבייתה.עדיין זה לא הדבר הכי נחמד להתחיל לנהוג אחרי שאתה עייף שנחתת וירדת מהמטוס עכשיו...אם השדה תעופה נגיד בחיפה,אז אני שם את האוטו בחניה שם ואז שאני חוזר אני צריך לנהוג כולה 20 דקות לכרמל

לבנות בחיפה את השדה יכול להיות רעיון באמת טוב,ואם בונים אותו בעמק אם כבר,שיעשו מערכת רכבות כמו שצריך כמו שאמר הולוגראפי,שיהיו רכבות מכל מקום בארץ לשדה,ואז זה יהיה מעולה

SCORN הבנתי שרוצים להאריך את כביש 6 עד ראש פינה,ככה שזה יהיה מעולה לכל האשים בצפון

כרמל אולפינים זה במפרץ?

נראה לי שאלה שגרים בנגב נוסעים בדיוק את אותו זמן שאתה נוסע לנתבג כי גם להם יש כביש 6,נדמה לי שהוא מגיע עד באר שבע או אפילו טיפה יותר דרומה

פורסם

השאלה את מי ישמש שדה תעופה בנגב את ה45,000 אילתים ועוד 5,000 בדואים? גם ככה להגיע מבאר שבע לנתב"ג לוקח שעה וקצת.

חן, אם כבר לבנות עוד שדה תעופה זה יהיה על אי מלאכותי מול חיפה (אני זוכר היו תוכניות להעביר את שדה דוב לאי מלאכותי מול תל אביב).

פורסם

^

את מאות אלפי (אם לא יותר) התיירים (הפוטנציאליים) באילת, למשל?

הכי חכם יהיה לשים שדה בנגב לא רחוק מאילת, כמו שרוצים לעשות (במרחק חצי שעה נסיעה לכל היותר) ולשפר את מערך טיסות הפנים, ואולי להגדיל טיפה את השדה בחיפה שיוכל לקלוט מטוסי סילון קטנים (737, A320 ומטוסים בסדר גודל הזה וקטנים יותר לא חסרים). בין כה וכה המסה העיקרית של התיירים מגיעה לאזור אילת, וזה יוכל ליצור חלוקה הגיונית בין אנשי העסקים מהמרכז והתיירים שמגיעים למרכז, התיירים שמגיעים לדרום ואלה שרוצים להמשיך לצפון יוכלו לתפוס טיסת המשך לחיפה או לשדות צפוניים קטנים יותר. למרות שלדעתי, הכי יעיל והכי פחות מזהם יהיה לשפר את מערך הרכבות.

בכל מקרה, להפוך את חיפה לשדה עיקרי יהיה אסון. גם ככה הוא בנוי בצמוד לכל המפעלים במפרץ, וכל תאונה קטנה יכולה לגרום להרג של אלפי אנשים (תחשבו שמיכל אמוניה מתפוצץ ומתפזר באויר).

פורסם
  • מחבר

יואב,מה יתן לי בתור תושב חיפה שדה בנגב?שאני אצטרך לנסוע כמעט 6 שעות רק להגיע לשדה תעופה?

אם יעשו מערך רכבות נורמאלי אז בסדר,אבל ככה אני מעדיף שדה תעופה לכל העולם בעיר שלי,שיהיה לי נוח

וגם כמובן שלאנשים אחרים יהיה נוח,שיגיעו לעיר מרכזית אחת ששם יהיה שדה תעופה

ברור שתל אביב זה העיר המרכזית,אבל צריך להתחשב בעובדה שחיפה היא העיר המרכזית בצפון ועדיף לעשות שם שדה תעופ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים