עבור לתוכן

ביקורת על "מדריך לתיקון ה- XBOX360"

Featured Replies

פורסם

הלך ה XBOX, מה עושים ? זה מה שאני חשבתי לעצמי כשגילתי 3 נורות אדומות.

האמת היא שאין הרבה ברירות, או לתת לתיקון במעבדה או לקנות חדש-הו! אז מתברר שיש אופציה ותתפלאו היא לא כזאת מסובכת.

החלטתי להיכנס לתוך הרפתקאה של תיקון ה XBOX בצורה מקצועית. אחרי חיפושים ובדיקות החלטתי לקנות מ EBAY ערכה.

החלטתי לרכוש מ 360_parts_n_accessories ערכה שכוללת:

*ברגים, טבעות מתכת, טבעות פלסטיק

*משחה טרמית איכותית

*מפתחות מיוחדים(מברגונים קטנים) לפתיחת ה XBOX כולל כלי מיוחד לפתיחת חיצונית.

*נוזלים לניקוי של שאריות המשחה הטרמית הישנה

*וקסמי אוזניים.

חוץ מזה, כמובן שמקבלים מדריך מפורט מלווה בעשרות תמונות והוראות ברורות מה צריך לעשות שלב אחרי שלב.

הערכה הזאת כולל כמעט כל מה שצריך כדי לתקן את ה XBOX, אתם צריכים להביא שפיץ פלייר ו-מברג פיליפס שבד"כ יש בכל בית.

כל העניין הערכה עלה לי 90 ש"ח כולל משלוח, אם להשוות את המחיר שלוקחות מעבדות מקצועיות על אותה עבודה בדיוק, העניין משתלם.

כן, אני יודע ניתן למצוא את כל החלקים בנפרד בארץ אבל העדפתי לקבל הכל בצורה מסודרת ומוכנה מפי אחד שמתעסק עם הדברים האלה יום יום.

אחרי שבועיים קיבלתי את החבילה-הכל היה בה בצורה ברורה ומאורגנת, את המדריך קיבלתי כקובץ PDF מיד אחרי ההזמנה ואין ספק שהוא מאוד מושקע וברור.

יש בו המון תמונות מכמה זוויות, טיפים, למה לשים לב במיוחד, שלבים וכמובן "פתרון בעיות". שימו לב, לא כל XBOX ניתן תמיד לתיקון, בין 5-10% יצטרכו להתבאס.

כל עניין תיקון ה XBOX הוא לא יותר משעה וחצי, העסק לא באמת מסובך ואני מאמין שכל מי שמבין אנגלית ויש לו ידיים טובות-יכול לבצע את המלאכה ללא כל בעיה.

פתיחת ה XBOX היא עניין פשוט, הבעיה מתחילה בפירוק ה- XCLAMP, יש איזה עניין טריקי איתם אבל ברגע שמבינים את השיטה אז הכל מסתדר. עוד דבר שיכול להיות מתסכל קצת זה ההתעסקות עם הברגים והדיסקיות הרבות שצריך לשים לב, שוב לא משהו שתשבו עליו שעות ותדפקו את הראש בקיר.

לא נתקלתי בשום בעיה יוצאת דופן או במשהו לא ברור, יחסית הכל הלך חלק.

לאחר השלב האחרון של חימום ה XBOX הייתי סקפטי, הכל הלך יחסית חלק, עדיין מופיעות לי 3 נורות אדומות ולאחר מכן בגלל "חימום יתר" (חלק מהשלבים) 2 נורות אדומות, אם אני אתן עכשיו לXBOX להתקרר זה יעבוד ?! אז כן! ה XBOX תוקן ועובד מי יודע לכמה זמן ובכל זאת אל שמחפשים אלטרנטיבה זולה, מאתגרת ומעניינת אני ממליץ על תיקון ה XBOX בצורה עצמית-יש תחושת סיפוק אדירה אחרי שאתה משלים את התיקון.

הנה הסיכום במספרים:

תהליך הקנייה-9! פשוט מאוד, EBAY ו PAYPAL-יותר פשוט מזה היה לקנות ערכה שכזאת בארץ וזה אפילו מעלה לי רעיון :hi:

מחיר-9! סביר ביותר, אם הייתי קונה את כל החומרים בעצמי זה היה יוצא 50 ש"ח ועוד יש את עניין המשלוח.

זמן אספקה-7!, שבועיים זה קצת מוגזם אפילו שזה מארה"ב.

אמינות ושירות לקוחות-10!, עונים למיילים, נחמדים ובעיקר מספקים תשובות לכל השאלות.

הערכה-8!, סה"ע ערכה מלאה וטובה אבל ניתן להוסיף כמה ברגים ודיסקיות ספייר.

המדריך-9! הרבה תמונות, ברור, אנגלית קלה להבנה. יותר מובן מזה יהיה בעברית ובוידיאו.

סה"כ 8.5.

אם יש לכם עוד שאלות אני אשמח לענות עליהן, אם יש מישהו שמתעניין בערכה דברו איתי אולי אמכור אותה ואתרגם את המדריך לעברית.

פורסם

השאלה היא האם התיקון יחזיק מעמד למשך זמן רב? אני אשמח לגלות שבעוד מספר חודשים הכל יהיה תקין ב-XBOX 360 שלך אך לצערי היו מספר משתמשים שסבלו ממקרים חוזרים של טבעת מוות למרות ש"תיקנו" את הקונסולה שלהם.

פורסם

מהנסיון שלי אם התיקון בוצע נכון(כולל קידחת חורים דרך ה"אמבטיה" של הקונסולה וחיבור עם שייבות בעובי נכון)

אין סיבה שהתיקון יפסיק לעבוד ואכן לאחר שמפעילים פעם ראשונה לאחר שהתיקון בוצע מומלץ לתת לקונסולה

"להיתבשל" מעט בכדי לגרום לה לעבוד.

דרך אגב הברגים והשייבות לתיקון עולים גרושים בארץ, אלכוהול ומשחה טרמית וטובה זולים גם כן.

את הברגים של האקס בוקס אפשר לפתוח עם מברגי שענים פשוטים, בגדול להשקיע 90 שקל זה הרבה לדעתי.

אני עובד לפי המדריך כאן: http://xbox-experts.com/e/tutorial.php?n=hybrid

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע אם התיקון יחזיק הרבה זמן מעמד, אני מקווה שכן. בכל מקרה זה יותר זול משלוח למעבדה או לקנות חדש.

90 ש"ח זה מחיר סביר, אין לי מושג איזה ברגים, מברגים וחומרים צריך, העדפתי לשלם סכום שיביא לי את הכל ביחד במקום ללכת ממקום למקום ולקנות.

עד עכשיו אני מאוד מרוצה.

פורסם

קניתי XBOX360 לפני שנה וחצי בערך ולפני חצי שנה הוא קיבל מנורות אדומות, שלחתי אותו לתיקון והוא חזר מתוקן והכל היה בסדר.

לפני שבועיים בערך הוא התקלקל שוב.

יש טעם בלנסות לתקן אותו שוב?

בגלל שיש לי 2 ידיים שמאליות לגמרי, האם יש מישהו שיכול לתקן לי את המכשיר?

אני לא רוצה ללכת לחנות שיקחו לי 300-400 שקל על תיקון שאני לא יודע אם הוא יחזיק שוב :(

פורסם

הכי טוב זה לקנות ARCADE ולמכור את הכרטיס זכרון,הספק,הכבלים ואת השלט כי גם ככה לא צריכים אותם ויוצא שקניתם מכשיר חדש ב800 שקל בקושי...

פורסם

יש גירסאות מסויימות של XBOX שלא יוכלו להתקלקל בחיים?למשל הELITE לא יכול להתקלקל נכון?

ומה הסיכוי שמכשיר יתקלקל?

פורסם

מהנסיון שלי אם התיקון בוצע נכון(כולל קידחת חורים דרך ה"אמבטיה" של הקונסולה וחיבור עם שייבות בעובי נכון)

אין סיבה שהתיקון יפסיק לעבוד ואכן לאחר שמפעילים פעם ראשונה לאחר שהתיקון בוצע מומלץ לתת לקונסולה

"להיתבשל" מעט בכדי לגרום לה לעבוד.

דרך אגב הברגים והשייבות לתיקון עולים גרושים בארץ, אלכוהול ומשחה טרמית וטובה זולים גם כן.

את הברגים של האקס בוקס אפשר לפתוח עם מברגי שענים פשוטים, בגדול להשקיע 90 שקל זה הרבה לדעתי.

אני עובד לפי המדריך כאן: http://xbox-experts.com/e/tutorial.php?n=hybrid

בהצלחה לפתוח ברגי טורק עם מברגי שעונים פשוטים, רוב הסיכויים שתהרוס את הבורג(טוב אם איכות הפלדה של המברג כנראה או ישחק אבל זה כבר שולי) ובמקרה הכי גרוע אתה תגרום נזק לPCB משימוש בכוח או מבריחה של המברג...

לא מבין אנשים שמנסים לחסוך בתיקון של קונסולה שעלתה להם לפחות 2000 שקל... וגם זה לא לחסוך, הזמן שמישהו צריך לבזבז בשביל לבקר בכמה חנויות טמבור בשביל למצוא את כל האומים והברגים המתאימים שווה יותר מה90 שקל האלה ברוב המקרים.

פורסם

לפתוח טרוקס עם מברג שען זה קלי קלות אם אתה לא בעל ידיים שמאליות(בתנאי שאתה יודע מה הטכניקה והיא מערבת פלייר).

דרך אגב בחיים לא שילמתי יותר מ 1200 ש"ח על 360 ובד"כ אף פחות, לכן כבר יש לי בבית ארבע 360 שעובדות(אני ממש אוסף אותן :screwy:)

אכן כל אחד צריך לעשות שיקול כמה שווה הזמן שלו, אני מצאתי את כל מה שהייתי צריך בחנות אחת

אבל זה מחיר סביר בהחלט ש 90 שקל יקנו לך ערכה אם כי אם ההסבר לתיקון פשוט מחבר בכוח את הלוח אם לגופי קירור בלי

להיכנס קודם דרך ה"אמבטיה" אתה בעצם מכופף את הלוח בכדי לנסות לתקן ואז גם אם הצלחת לתקן זה עניין

של זמן עד שהקונסולה שוב תפסיק לעבוד והפעם עם שגיאות אחרות בגלל שהלוח אם עדיין יושב בלחץ.

בקשר לשאלה השניה אם יש קונסולה חסינה, ובכן לא. ישנם מקרים אם כי מספרם קטן בהרבה של קונסולות מדורות חדשים שכושלות,

היום הסיכוי הרבה יותר קטן אבל הוא קיים.

פורסם

יש לי ערכת טורקס, אבל אחד הברגים במידה קצת חריגה שלא היה לי מברג. קצת טכניקה ומברג שעון פותח כמו שצריך. 90 שקל זה דווקא מחיר סביר בשביל ערכה מלאה של מברגים ברגים וכו אם אין ציוד דומה בכלל בבית.

תיקון מלא כולל קדיחה אצלי מחזיק כבר 8 חודשים כמעט. (בטח מחר יהיה RROD :\)

פורסם

יש גירסאות מסויימות של XBOX שלא יוכלו להתקלקל בחיים?למשל הELITE לא יכול להתקלקל נכון?

ומה הסיכוי שמכשיר יתקלקל?

אני לא חושב שקיים מכשיר חשמלי שלא יכול להתקלקל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים