עבור לתוכן

כיצד ליצור ולפתח יומן פרויקט מעניין - המדריך

Featured Replies

פורסם

שלום חברי הפורום.

ראשית- ברצוני לומר שלום לכל חברי הפורום, אני המנהל החדש של הפורום הזה ומקווה להיענות לכל בקשותיכם ותלונותיכם, תמיד אהיה זמין לרשותכם במערכת ההודעות הפרטיות של הפורום.

לאחרונה שמתי לב שיש למשתמשי הפורום בעיות בהעלאת תמונות, וביצירת יומן פרויקט יעיל על הפרויקטים שלהם.

כמו כן, המדריך נכתב ל"חדשים" בינינו, שלא יודעים כ"כ מה צריך לעשות כאן.

הנה לכם מדריך קצר שכתבתי במיוחד בשבילכם:

1. בכל עדכון, עדכנו את כותרת הפוסט שתהיה מורכבת משלושה חלקים:

שם הפרויקט- בד"כ נשאר קבוע, אלא אם כן החלטם לשנות את שמו של הפרויקט שלכם במהלך העבודה.

תאריך עדכון נוכחי- התאריך בו אתם מבצעים את העדכון.

העמוד בו מתבצע העדכון- בכדי לתת גם ל"עצלנים" שבינינו הזדמנות לצפות ולהתעדכן בהתקדמות שלכם במהלך העבודה.

איך מעדכנים את הכותרת?- פשוט עוברים לפוסט הראשי (העליון בעמוד הראשון) ולוחצים על כפתור ה"עריכה" המופיע בצד השמאלי העליון.

2. תיאור קצר על מהלך העבודה, מה יוכלו המשתמשים לראות בעדכון:

- פרטו על מהלך העבודה, כלים מיוחדים וטכניקות מסוימות בהם השתמשתם למען ההתקדמות בפרויקט שלכם.

- דברים מיוחדים שקניתם במיוחד לפרויקט- אנחנו אוהבים לראות תמונות של ציוד שנקנה במיוחד לפרויקטים, לכן תוכלו להעלות גם תמונות של ציוד זה, ניתן ואף רצוי להסביר גם מהיכן נקנה הציוד, כדי לתת גם לקוראים את האופציה להשיג ציוד דומה.

- תוכלו להסביר כיצד ביצעתם כל שלב, האם השתמשתם בעזרת חבריכם וכו'.

- עוד דבר נחמד שכדאי לעשות: לתזמן פחות או יותר את מהלך העבודה, ולרשום כמה זמן לקחה לכם, כך גם תדעו לעצמכם כמה זמן לקח לכם כל שלב, ולבסוף, סכום הזמנים של העדכונים, יתן לכם את הזמן הכללי של השלמת הפרויקט.

3.העלאת תמונות:

אני אישית מאוד לא אוהב לראות לינקים לתמונות בעדכונים, זה דורש יותר מדי "מאמץ" לפתוח כל לינק בנפרד ולראות את התמונות.

כיצד פותרים בעיה זו?:

בעזרת האתר http://www.imageshack.us ניתן להעלות תמונות באופן חינמי ומהיר לרשת, לאחר ההעלאה, תקבלו מספר לינקים של התמונה.

בחרו והעתיקו את הלינק תחת הכותרת :Thumbnail for forums 1 והדביקו אותו בפוסט העדכון כמו שהוא בדיוק.

כך יכולו משתמשי הפורום לראות את התמונות בגודל קטן המתאים למימדי הפורום שלנו, ובעת לחיצה עליהם יועברו הקוראים לתמונה בגודל המלא.

4. אם יש צורך, חלקו את העדכון למספר שלבים:

אם עבדתם על מספר דברים שונים, והחלטתם להראות אותם למשתמשי הפורום בעדכון אחד (שזה כמובן מה שהכי כדאי בכדי לא לקבל אזהרה על דאבל פוסטינג), חלקו אותם למספר קטעים (תוך שימוש בפסקאות, קווים תחתונים וכו'), ועדכנו פרק אחר פרק, באותו הפוסט.

5. סיום העדכון וצפי לעדכון הבא:

ידוע שבכדי להשאיר "טעם של עוד" בפיהם של המשתמשים הצופים ביומן הפרויקט שלכם, רצוי לתת בסוף העדכון מבט אופטימי (או שלא...) לגבי העדכון הבא, פרטו בקצרה מה יכלול ומתי לדעתכם יתפרסם העדכון הבא.

אשמח לשמוע תגובותיכם למדריך והצעות נוספות שניתן להכניס פה.

מצפה לראותכם משתמשים בפורום הזה בתבונה, ולפי החוקים.

Aviko

פורסם

אשכול מצוין, הרבה אנשים מפרסמים יומנים ולא מבינים למה אף אחד לא מגיב להם.

עוד כמה דברים:

השתדלו להעלות תמונות שתורמות למסתכל, לא לצלם 5 תמונות אותו דבר, אלא צלמו אחת מקרוב, אחת מרחוק, אחת מלמעלה, ואחת מהצד השני.

בנוסף, בד"כ הרכיבים שאנו רוכשים למודינג נבדלים בדברים הקטנים, לכן השתדלו לצלם במצלמה ראויה, והכי חשוב, הקטינו את התמונה לגודל של כ800*600.

לא נעים לגלול שמאלה וימינה בכדי לראות מאוורר פצפון.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

אחלה מדריך ...

אני משתמש ב photobucket.com מעלה לשם את התמונות הוא מקטין לי אותם אוטומאטית

ולא כמו ב imageshack שם יש לי קישורים ישירים לתמונות קל לסדר אותם ולקטלג באלבומים

אני למשל אוהב הרבה יותר לראות תמונות בfull size ישר (כמובן בגודל נורמלי של 800x600 בערך) ולא thumbnails לפתוח אותם זה מעצבן

באמת כל הכבוד על המדריך ;)

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

מדריך מצויין, בהצלחה בתפקיד! :xyxthumbs:

• ZiggyMan unpinned this דיון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים