עבור לתוכן

האם כדאי לשדרג כ.מ למחשב ישן יחסית?

Featured Replies

פורסם

הי,

המפרט הנוכחי שלי:

פנטיום 4 3000MHz

לוח אינטל 915

GB 1.5 DDR

כ.מ: ATI X600

בקיצור ענתיקה קטנה.

העניין הוא שרכישה של מפרט חדש רק עוד שנה משיקולי תקציב

והבעיה היא שלאחרונה שום משחק נורמלי לא עולה על המערכת (לא מדבר על מינימום תצוגה אלא מסך שחור או פליקרים..)

ועכשיו השאלה, האם כדאי "לשדרג" במשהו כמו כ 200-300 ש"ח לכרטיס שכן יצליח להראות משהו (לא מדבר על ביצועים בכלל רק היכולת לשחק נורמלי)

או שמא חבל על המאמץ והכסף ולהתמחות במשך שנה בסוליטר?

תודה מראש.

פורסם

דבר ראשון, נחמדה הכותרת הפיקנטית אבל צריך כותרת עניינית לפי חוקי הפורום

דבר שני בוודאי שאפשר לתת לך שידרוג רציני בדוגמאת HD4670 מה שישאיר את המחשב שלך מעודכן למשחקים החדשים ביותר

פורסם
  • מחבר

תודה

המחיר של הכרטיס שציינת נע סביב ה +500 ש"ח

מהי רמת התצוגה שאקבל? (נמוכה / בינונית / גבוהה)

יש פתרונות נוספים בכיוון המחיר שציינתי?

פורסם

ה - HD4670 מאד מומלץ ב - 400 ש"ח.

משהו מינימלי זה 8600GT/HD2600XT ב - 250 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה על הלינק

אני מדבר על היכולת להריץ משחקים (מצטער לא בקי כל כך במושגים השונים), ופחות או יותר להתייחס להגדרות שיש בכל משחק (LOW MEDIUM HIGH וכו')

כדי לקצר את היריעה, והיות והטייטל שלך הולם את הנושא, האם זהו לדעתך הכרטיס שמתאים לסיטואציה שתיארתי לעיל? (עלות תועלת מול המפרט הנוכחי + הרכישה המתוכננת בעוד שנה)?

פורסם

בהחלט ובאותה הזדמנות גם תנקה את המאוורר ואת פתחי האוויר אם לא עשית זאת תקופה ארוכה; המחשב שלך יכול בקלות לספק אותה בשנה הקרובה בהנחה שאתה אכן לא תתבאס לשים חלק מהמשחקים על LOW(רק חלק, לא מעט יעלו לך על יותר).

פורסם
  • מחבר

ניקוי יסודי + חידוש גריז תרמי בוצע לאחרונה

תודה רבה לכולם על העזרה

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

יש לי מחשב זהה ומחברי הפורום הבנתי שאין סיכוי שמחשב כזה יריץ משחקים חדשים שיוצאים כיום, אולי משחקים שיצאו עד כה כן,

אבל משחקים שיצאו בחצי שנה הקרובה כמו GTA IV שדורש מעבד 2 ליבות לא יעבוד על מחשב כזה.

תקנו אותי אם אני טועה.

* אני מתכוון שכל משחק חדש שייצא בקרוב, נכון להיום, יידרוש לפחות מעבד שני ליבות, ע"פ דרישות המינימום שראיתי לאחרונה,

ולכן המעבד יהווה צוואר הבקבוק עבור המערכת שלו.

פורסם

אתה צודק, היום צריך לפחות כפול ליבה כמו E2160...

זה לא שאם תשדרג לא יהיה שיפור, שיפור אדיר ! אבל יהיו "שיהוקים" ותקיעות והמעבד פשוט חלש מידי...

אני מציע שתיתן כמה משחקים שאתה רוצה לשחק בהם כי משחקים מלפני חצי שנה -+ הוא יריץ בסדר גמור ! מניסיון, עד לפני חודש

היה לי שילוב של 1950XT עם מחשב בידיוק כמו שלך ! ושיחקתי אפילו קרייסיס ונהניתי, אבל היום זאת כבר תיהיה טעות.

בכל מקרה, תיתן כמה משחקים שהיית רוצה לשחק ונגיד לך מה כדאי לעשות.

למשל משחקי מירוצים כמו DIRT או כמו PURE לא תצליח להריץ, אתה תקבל תמונה מאוד מקוטעת.

פורסם
  • מחבר

טוב אז עכשיו אני קצת מבולבל וחשוב לי באמת לדעת שאני לא "זורק" 400 ש"ח

כפי שציינתי המחשב הוא לשנה הקרובה ומה שיש עכשיו על המדפים זה FC2, CRYSIS WH, BROTHERS IN ARMS, FALLOUT 3 וכו' שאגב את GTR החדש הוא מריץ לא רע (יחסית עם המפרט הנוכחי)

אותם לדעתכם המחשב יוכל להריץ נורמלי? (כםי שראיתם אני ממוקד פעולה)

ואם כן מה הסיכויים שרוב המשחקים שיצאו בקרוב ידרשו מעבד כפול ליבה כדרישת מינימום?

תודה

פורסם

הייתי ממליץ לך לקנות את הכרטיס ולהחליף קומפלט בעוד כשנה - חצי שנה.

או שאתה יכול לחסוך קצת ולמכור את שלך היום ולקנות מחשב חדש לגמרי ולהנות מהרבה יותר ביצועים. (צריך לעלות 3K)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים