עבור לתוכן

התגייסתי לפני שבועים וגילו אצלי בעיה רפואית... מה אני עושה?

Featured Replies

פורסם

קיצור, התגייסתי לשירון, לא רציתי קרבי, רציתי מחשבים או משהו דומה, אז בכל מקרה, עשיתי בדיקה AKG ובבדיקה היה איזה משהו קטן אבל חריג, שלחו אותי לבקום לבדיקה נוספת ושם הרופא טען שיש לי לב גדול (ביחס לגוף שלי) ושלח אותי לעשות בדיקה "קרדיאולוגיה + מאמץ" בבית חולים תל השומר.. קיצר זה בדיקה שלוקח 4 חודשים להזמין מראש, אבל הצליחו לקמבן לי את הבדיקה תוך יומיים, היה שם בבקום אחד עם קשרים, אז לאחר יומיים אני מגיע לבדיקה ב8 בבוקר, ואמרים לי שהבית חולים הזמין בשבילי בדיקה אחרת בלי מאמץ, קיצר סבטוחה רצינית... אז עכשיו אני לא עברתי את הבדיקה ויש לי טיפה לחצים בחזה מידי פעם (נדיר) יש לי דקירה כל שבועים שלוש משהו כזה... ואמרו לי להתייצב במחנה בבאר שבע כרגיל ליציאה לבסיס...

מה עלי לעשות? אם יגידו לי שאני חוזר לשרת כרגיל אני מפחד שזה יעלה לי בבריאות.

פורסם

לא נתנו לך פרופיל זמני? פטורים כל שהם?

כשאתה מגיע לבסיס, תבקש לראות את הרופא בבסיס, תספר לו את הסיפור, ושמע מה יש לו להגיד.

בכל מקרה, אם אתה עושה משהו ומרגיש שאתה מסכן את עצמך.. עדיף לא לעשות מאשר למות.. אל תשכח שגם מ"כ הוא ילד בן 19

שלפעמים מדבר/עושה שטויות.. :P

פורסם

לך עם ההורים לקצין רפואה ראשי או מה שיש שם ליד הבקו"ם ותדאג שהם לא ילכו עד שלא מסדרים לך את הבדיקה הנכונה.

פורסם

קודם כול תגיד תודה,שתזכה להרבה גימלים ומנוחה,

ודבר אם אתה סובל מהבעיה הזאת אין לצבא אף לא קצה של יכולת להכריח אותך לעשות משהו שיפגע לך בבריאות (ואני מדבר על מישהו עם בעיה רפואית)

פורסם

1. זה חיל שריון - לא יתנו לך לצאת ממנו.

2. אל תהיה סמרטוט פתאום - אם יש לך בעיה מולדת וחיית איתה בסדר גמור עד היום תוכל להמתין 4 חודשים לבדיקה הנכונה.

וטיפ - אף פעם אל תסמוך על אחרים כשזה מגיע לבדיקות רפואיות - תזמין/תקבע הכל בעצמך ותוודא שיש לך את השם של מי שקובע לך את התור.

המערכת הצבאית מאוד מבולגנת.

פורסם

1. זה חיל שריון - לא יתנו לך לצאת ממנו.

2. אל תהיה סמרטוט פתאום - אם יש לך בעיה מולדת וחיית איתה בסדר גמור עד היום תוכל להמתין 4 חודשים לבדיקה הנכונה.

וטיפ - אף פעם אל תסמוך על אחרים כשזה מגיע לבדיקות רפואיות - תזמין/תקבע הכל בעצמך ותוודא שיש לך את השם של מי שקובע לך את התור.

המערכת הצבאית מאוד מבולגנת.

1- עם הרבה רצון וקצת יכולת אפשר לצאת מכל מקום. אח שלי יצא מהנדסה קרבית כי דפקו לו שם את הגב.

2- צריך מאוד להיזהר בדברים האלו, אני מניח ששמעת על מספיק ילדים שמתו בצורה פתאומית בצבא או אפילו בשיעורי ספורט בגלל מום מולד בלב, אסור להזניח דברים כאלו ולהגיד "אם היה בסדר עד עכשיו יהיה בסדר גם ב 4 חודשים" וכו', טירונות זה מאמץ שהוא עוד לא חווה בחיים שלו.

פורסם

שריון זה חייל שלא יוצאים ממנו, נקודה.

גם אם יחליטו להוריד לו פרופיל או להוציא אותו לקורס (נגיד חובשים / אלחוטנים) הוא תמיד יחזור לשרת בחיל שריון. יש להם פרנציפ של "לא להוציא חיילים".

טירונות 03 זה מאמץ שהוא עוד לא חווה? אני בספק..

תוריד את החוסר בשעות שינה ואת הטררם והתיזוזים ונשארת עם מאמץ פיזי לא כ-ז-ה רציני.

המסע הכי ארוך שלו הוא 5 או 3 ק"מ אם אני זוכר נכון.

פורסם

טירונות 03 זה מאמץ שהוא עוד לא חווה? אני בספק..

תוריד את החוסר בשעות שינה ואת הטררם והתיזוזים ונשארת עם מאמץ פיזי לא כ-ז-ה רציני.

המסע הכי ארוך שלו הוא 5 או 3 ק"מ אם אני זוכר נכון.

בתור אדם שעשה טירונות 03 (אמנם לפני הרבה שנים) וגם רואה את המערכת עכשיו מהצד השני של המתרס, אני בהחלט יכול לומר שזאת טירונות שיכולה להפיל על הטירון עומס חריג שהוא לא חווה מימיו. חוסר שעות שינה, ריצות אינסופיות, הקפצות וכו' הרבה יותר בעייתיות ממסעות. המסעות ד"א הם יותר מ-3-5 ק"מ, המסע המסכם שלי היה 32 ק"מ שסופו היה כמובן עם אלונקות ובריצה.

במחזור הטירונות שלי היה חייל אחד (מפלוגה מקבילה) שהתמוטט ומת, לא במסע, אלא סתם בהקפצת בוקר פראית.

לפותח הדיון - תדאג שיהיה לך פטור מכל מאמץ ו/או הקפצה עד להשלמת הבירור. הורדת פרופיל עשויה לקחת זמן ולא בטוח שיש לך עילה עדיין (עד להשלמת הבדיקות), תנסה להשיג פטור מרופא מומחה, גם תיצור קשר עם מרפאת הבט"ר ותעדכן את המפקד שלך בעניין.

פורסם

רוב הסיכויים הם שהוא לא ייצא משריון, ולא בגלל פרנציפ. ככה זה עובד בצבא.

מי שמתחיל טירונות קרבית ונופל משם או בהמשך נשאר בחיל בתור תומך לחימה.

ובטירונות 03 יש מסעות קצת יותר ארוכים 3-5 ק"מ.

ולפותח האשכול, בטירונות יש מסדר חולים, כל יום אם אני זוכר נכון.

פורסם

רוב הסיכויים הם שהוא לא ייצא משריון, ולא בגלל פרנציפ. ככה זה עובד בצבא.

מי שמתחיל טירונות קרבית ונופל משם או בהמשך נשאר בחיל בתור תומך לחימה.

הצבא לפעמים פועל בעיקשות ובניגוד לאינטרסים שלו שזה מדהים. הרבה אנשים מאוד מוכשרים שנפלטו מטירונות קרבית תקועים בתפקידי תומכ"ל דפוקים כי הם כבר שובצו לחיל ולא יצאו ממנו עד יום השחרור. כבר פגשתי גאוני מחשב בתפקיד אפסנאים, כך ששום דבר לא מפתיע אותי.

פורסם

הרבה אנשים מאוד מוכשרים שנפלטו מטירונות קרבית תקועים בתפקידי תומכ"ל דפוקים כי הם כבר שובצו לחיל ולא יצאו ממנו עד יום השחרור.

מה פתאום..

גם אחרי השיחרור הם נשארים באותה יחידה למילואים.. :silly:

פורסם

מה פתאום..

גם אחרי השיחרור הם נשארים באותה יחידה למילואים.. :silly:

כמה שנכון, ככה עצוב.

וללייזי, מכל החיילות שהביקוש אליהם קטן יותר מהצורך קשה מאד לצאת(ומכולם אפשר בסופו של דבר לצאת, תלוי כמה דפוק אתה מוכן לקחת איתך לחייל הבא שלך).

ולפותח הדיון, דבר ראשון שאתה מגיע לבסיס תבקש לדבר עם החובש ולראות רופא כמה שיותר מהר.

אבל לא משנה מה אתה עושה אל תעשה "דווקא" למ"כים שלך, הם הרבה יותר מסכנים ממך, החיים שלהם קשים ואם תעצבן אותם הם סתם ידפקו אותך יותר.

פורסם

יש לי דקירה כל שבועים שלוש משהו כזה... ואמרו לי להתייצב במחנה בבאר שבע כרגיל ליציאה לבסיס...

תקשיב טוב טוב. אם יש לך בעיה בריאותית אתה צריך לדעת, שרק אתה יכול לידאוג לעצמך ותיזכור שבצבא כבר קרו מקרים רבים של רשלנות מצד רופאים ומפקדים שהובילו למוות של חיילים !

אז אם אתה מרגיש שפוקדים עליך לעשות משהו שעלול ליגרום לך למוות או נזק רציני אחר אז:

לא משנה מה קורה אל תסכים לזה!

גם אם יאיימו עליך שסביר להניח שזה מה שיקרה, יצעקו עליך, ישפטו אותך ויכניסו אותך לכלא. שום דבר אל תסכים לזה גם לא לשנייה אחת .

פורסם

קיצור, התגייסתי לשירון, לא רציתי קרבי, רציתי מחשבים או משהו דומה, אז בכל מקרה, עשיתי בדיקה AKG ובבדיקה היה איזה משהו קטן אבל חריג, שלחו אותי לבקום לבדיקה נוספת ושם הרופא טען שיש לי לב גדול (ביחס לגוף שלי) ושלח אותי לעשות בדיקה "קרדיאולוגיה + מאמץ" בבית חולים תל השומר.. קיצר זה בדיקה שלוקח 4 חודשים להזמין מראש, אבל הצליחו לקמבן לי את הבדיקה תוך יומיים, היה שם בבקום אחד עם קשרים, אז לאחר יומיים אני מגיע לבדיקה ב8 בבוקר, ואמרים לי שהבית חולים הזמין בשבילי בדיקה אחרת בלי מאמץ, קיצר סבטוחה רצינית... אז עכשיו אני לא עברתי את הבדיקה ויש לי טיפה לחצים בחזה מידי פעם (נדיר) יש לי דקירה כל שבועים שלוש משהו כזה... ואמרו לי להתייצב במחנה בבאר שבע כרגיל ליציאה לבסיס...

תקשיב.

לא משנה הנ"ל.

הדבר היחיד שיעזור לך והאתר שאתה צריך לקרוא טוב טוב במיידי זה האתר של קצין קבילות חיילים. לא מזמן אישרו שגם חיילים לפני גיוס יכולים לפנות אליו בקשר למיונים טרום צה"ל.

תתקשר לשם דחוף

http://www.idf.il/hebrew%5CNAKHAL/default.asp

פורסם

בחיאת ראבק איזה הגזמות הולכות פה .. מכל מקום אפשר לצאת

התגייסתי לתותחנים טירונות 03 ויש שם מסעות החל מ 3 קילומטר ועד 40 מסע כומתה

גמאני חשבתי ששום דבר לא יקח אותי אבל התחילו לי שברי מאמץ בברכיים מיפוי עצמות בדיקותבלאגאנים הרדת פרופיל ר"מ 2 המלצות בלאגאנים

אחרי שהגעתי בפעם השניה למז"י לקצינית מיון תומכ"ל יצאתי לאוגדת מילואים של שריון .. עזבו שזה שריון אני סתם ג'ובניק מסריח מנהל רשת ... חרטא

כן לא בפעם הראשונה יצאתי אבל זה אכן אפשרי ... וגם על תותחנים אומרים בערך אותו הדבר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים