עבור לתוכן

חלבון אחרי אימון

Featured Replies

פורסם

זה גורם להשמנה?

לפיתוח שריר

אני מתאמן חדש

מצד אחד אני רוצה לפתח שריר מצד שני אני לא רוצה להשמין

לסיכום

לאכול טונה אחרי אימון או לא?

פורסם

כן

פורסם

חובה חלבון אחרי אימון, יחד עם פחמימות זמינות(כדוגמת סוכר ענבים או כ-3 תמרים\בננה).

השמנה\עלייה במסת השריר תלויה בתזונה הכוללת. ארוחה לאחר אימון היא חלק קטן באופן יחסי מתוך סך התזונה היומית.

פורסם

תמיד כדאי לאכול חלבון

במיוחד אחרי אימון כמובן

שמעתי על מה שנקרא "חלבונים מהירים", יש בביצים בין היתר

אין לי מושג עד כמה הם מהירים לעומת חלבונים אחרים אבל תנסה...

אפשר לדעת למה צריך פחמימות אחרי אימון?

ואם אתה רוצה לפתח שרירים אני מניח שגם תעלה במשקל

פורסם

תקרא את התגובה שלי אלייך בת'רד השני. הסברתי למה צריך פחמימות אחרי אימון(בתגובה לשאלה השנייה שלך).

פעם חשבו שיש צורך בחלבונים שנספגים מהר(מי גבינה, חלבון מביצים, או חלבון מבשר) אחרי האימון. היום יודעים כבר שאין זה משנה מהיכן מגיע החלבון. החשיבות לחלבון בעל ספיגה מהירה היא בבוקר, ובעל ספיגה איטית היא בערב.

קזאין(חלבון מוצרי החלב) הוא בעל ספיגה איטית במיוחד ולכן מומלץ בעיקר לפני השינה ולא בבוקר. אני באופן אישי לא ממש מקפיד על הנושא הזה.

פחמימות זה סיפור אחר.

פורסם

גם לי לא ממש משנה איזה מין חלבונים אני אוכל :nixweiss:

אבל משנה לי לאכול לפני (בערך שעתיים) ואחרי אימון

זה נכון שבגוף יש מאגרי חלבון שהגוף משתמש בהם אחרי אימון? (זה מה שהמורה שלי לספורט אמר)

אני אלך לקרוא באשכול השני - אני גם צריך להמשיך לקרוא את הדבר הזה שאמרת שאני לא אקרא - התחלתי לקרוא דווקא, אבל שכחתי מזה בגלל הלימודים...

פורסם

מה שקיים במחזור הדם וכמובן בתוך השרירים(ואנו לא מעוניינים שהגוף יפרק חומצות אמינו מתוך השרירים)

פורסם

גם לי לא ממש משנה איזה מין חלבונים אני אוכל :nixweiss:

אבל משנה לי לאכול לפני (בערך שעתיים) ואחרי אימון

זה נכון שבגוף יש מאגרי חלבון שהגוף משתמש בהם אחרי אימון? (זה מה שהמורה שלי לספורט אמר)

אני אלך לקרוא באשכול השני - אני גם צריך להמשיך לקרוא את הדבר הזה שאמרת שאני לא אקרא - התחלתי לקרוא דווקא, אבל שכחתי מזה בגלל הלימודים...

עד שעה אחרי אימון חייב לאכול ארוחה מלאה שכוללת גם חלבון+פחמימות

כי אם לא בד"כ מה שיקרה זה

(ואנו לא מעוניינים שהגוף יפרק חומצות אמינו מתוך השרירים)

פורסם

תמיד כדאי לאכול חלבון

במיוחד אחרי אימון כמובן

שמעתי על מה שנקרא "חלבונים מהירים", יש בביצים בין היתר

אין לי מושג עד כמה הם מהירים לעומת חלבונים אחרים אבל תנסה...

אפשר לדעת למה צריך פחמימות אחרי אימון?

ואם אתה רוצה לפתח שרירים אני מניח שגם תעלה במשקל

חלבונים מהירים? לא שמעתי על דבר כזה...

אומנם יש חלבונים מורכבים יותר שבנויים ממספר גדול יותר של חומצות אמינו, והגוף מסוגל לפרק אותם ולהשתמש בהם באופן יותר יעיל.

דרך אגב, לאדם שמתעסק באופן פעיל יחסית בספורט, מומלץ לאכול 120-150 גרם חלבון ביום - משקל 70 ק"ג בגובה 1.79. (אני לדוגמא (:)

עדיף לאכול פחות חלבונים מאשר מעבר למה שצריך, כי אחרת הכל הולך לכבד, וכמובן דופק אותו לאט לאט.

פורסם

כי אחרת הכל הולך לכבד, וכמובן דופק אותו לאט לאט.

לא...

הוא עובר סינטזה והופך לגלוקוז...

פורסם

חלבונים מהירים? לא שמעתי על דבר כזה...

אומנם יש חלבונים מורכבים יותר שבנויים ממספר גדול יותר של חומצות אמינו, והגוף מסוגל לפרק אותם ולהשתמש בהם באופן יותר יעיל.

דרך אגב, לאדם שמתעסק באופן פעיל יחסית בספורט, מומלץ לאכול 120-150 גרם חלבון ביום - משקל 70 ק"ג בגובה 1.79. (אני לדוגמא (:)

עדיף לאכול פחות חלבונים מאשר מעבר למה שצריך, כי אחרת הכל הולך לכבד, וכמובן דופק אותו לאט לאט.

אותו גובה ו8 קילו פחות :smile1:

אין לי מושג כמה חלבון אני אוכל ביום, לא טורח למדוד

אני אוכל הרבה חלבון וזהו.

פורסם

לא...

הוא עובר סינטזה והופך לגלוקוז...

הגוף הופך את עודפי החלבון בתהיך שנקרא דיאמינציה לפחמימות או לשומנים וזאת לפי דרישות הגוף באותו רגע נתון.

עודף של חלבון מעמיס על הכליות והכבד, שכן הם אמורים לפרקו.

אכילה עודפת של חלבון קשורה למחלות כליה, לסרטן המעיים, הפרוסטטה והלבלב ואף לאוסטיאופורוזיס.

פורסם

הכי טוב לקנות פרוטאין אם אין זמן

פורסם

הכי טוב לקנות פרוטאין אם אין זמן

:bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash:

:s07: :s07: :s07: :s07:

:s07:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים