עבור לתוכן

TP-LINK: לזרוק לפח או שככה זה עם כל הנתבים?

Featured Replies

פורסם

יש לי כבר מספר חודשים נתב של tp-link מדגם TL-R460.

מאז אני לא יכול להוריד קבצים בלי שיהיו בעיות, לא מביטורנט, לא HTTP, אפילו לא יוטיוב בלי שהסרטון יתקע באמצע!

ולמשל אלבום מוזיקה אז חלק מהשירים יחלצו כמו שצריך בRAR.

כשאני מתחבר לאינטרנט דרך המודם בלבד ללא הראוטר הכל עובד פיקס. [HOT+נטויז'ן]

עשיתי חיפוש על TP-LINK פה בפורום וראיתי שלדעת הרוב הם לא שווים שקל.

אני מחפש נתב שיתן לי לגלוש באינטרנט חלק ויאפשר לי להוריד קבצים ולשחק במשחקי רשת [לא אפשרי בכלל כרגע.]

יש חיה כזאת?

*מדובר בסה"כ שני מחשבים על חיבור של 1.5MB. עדיפות גבוהה לחיבור קווי, אין לי כח להתעסק עם קליטה וכו' באלחוטי.

200 שקל זה בסדר מבחינתי, 300 אם ממש ממש כדאי.

תודה מראש!

פורסם

אין לי ממש נסיון עם TP-link למיניהם, אבל לפני שאתה זורק אותו לפח - את הדברים הבסיסיים ניסית?

לאפס את הנתב איפוס מלא (ע"י לחיצה על לחצן RESET ל 10-20 שניות ברציפות (או אולי בדרכים אחרות שאולי מוסברות במדריך שלו).

לעדכן קושחה לקושחה העדכנית ביותר מאתר היצרן + לאפס איפוס תוכנתי (אם קיים), ולהגדיר מחדש את החיבור לאינטרנט כמובן.

לנסות לשחק עם הגדרות ה MTU (מה מוגדר עכשיו?, אם אחרי האיפוס שתיארתי המצב עדיין לא טוב - מה מוגדר אחרי האיפוס ב MTU?)

אגב, כרגע אתה מחובר קווית או אלחוטית?

פורסם
  • מחבר

אין טעם לנסות את כל הדברים האלה למען האמת... הנתב הזה פשוט לא מסוגל להתמודד עם מה שאני דורש ממנו.

"The TL-R460 will not allow you to forward enough ports, to run Counter Strike"

מתוך portforwarding.

כרגע אני מחובר קווית אבל המודם והנתב מחוברים למחשב הנוכחי.

פורסם

נתבים שממש כדאי להשקיע בהם:

Edimax BR6216MG -MIMO

http://www.netcheif.com/Reviews/6216MG/6216MG.htm

LinkSys WRT54GL - קשוחה פתוחה.

אני לא מסכים איתך. ב-95% מהמקרים זה יהיה בזבוז להשקיע בנתבים האלה. ה-MIMO חסר תועלת אלא אם כן יש לך גם כרטיס MIMO תואם (יקר יחסית). בלי זה, תקבל ביצועים בדיוק כמו של ה-6204. לגבי הקושחה הפתוחה של ה-GL - זה מאפשר לפתוח המון פיצ'רים שונים, אבל רובם לא ממש שימושיים לרוב המשתמשים.

פורסם

אני לא מסכים איתך. ב-95% מהמקרים זה יהיה בזבוז להשקיע בנתבים האלה. ה-MIMO חסר תועלת אלא אם כן יש לך גם כרטיס MIMO תואם (יקר יחסית). בלי זה, תקבל ביצועים בדיוק כמו של ה-6204. לגבי הקושחה הפתוחה של ה-GL - זה מאפשר לפתוח המון פיצ'רים שונים, אבל רובם לא ממש שימושיים לרוב המשתמשים.

יש משהו בדבריך.

אבל שים לב שאם ניתן להשקיע עוד טיפה 100 ש"ח בשביל לקבל מוצר יותר טוב, אז לדעתי ההשקעה כדאית.

אם נתבונן בעתיד, כדאי לרכוש נתב MIMO למשל ולהוסיף כרטיס תואם כדאי לקבל ביצועים עדיפים יותר ברשתות ארוכות טווח.

בנוגע לGL הכל שאלה של שימושים, ואגב הנתב עצמו (גם לבעלי קשוחה מקורית) מסתדר מעולה! עם כל מספר רב של חיבורים.

אגב: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=224956.msg2102364#msg2102364

פורסם

לי יש

TP-LINK TL-WR641G

אני מרוצה ממנו מאוד מבחינת האלחוט-יש לי כרטיס תואם שקולט את ה-108MBPS ועובד איתו נהדר.

הערות:

1.אני די מאוכזב מהממשק האינטרנטי של הראוטר-מאוד פשוט וידידותי,אבל מציע מעט מאוד אפשרויות.

2.הכרטיס התואם-מגיע עם תוכנה יעודית,שב-XP(לא בדקתי ויסטה) -WZC-לא יודע לעבוד איתו(או להחליף אותו)

פורסם

מה המרחק בין הנתב לכרטיס, והאם יש הפרעות בדרך (יצא לי לתהקין אחד כזה והוא קצת זייף)?

פורסם

מה המרחק בין הנתב לכרטיס, והאם יש הפרעות בדרך (יצא לי לתהקין אחד כזה והוא קצת זייף)?

אם זה מכוון אלי.....בערך מטר וחצי,שניים,ויש קיר בטון באמצע(ולכרטיסי רשת אחרים,יותר רחוקים ויותר הפרעות-קליטה מצויינת)

פורסם

המוצרים של TP-LINK לא רעים בכלל...

יש לי כרטיס רשת אלחוטי PCI שלהם ולאחר שהייתי מרוצה ממנו קניתי גם כרטיס רשת USB שלהם שאני אפילו יותר מרוצה ממנו, עושה את העבודה בצורה מצויינת עלה לי רק 60 שקל ואפילו נראה טוב...

כמו כן יצא לי להתקין מספר ראוטרים שלהם והם עובדים עד היום ללא שום בעייה, סביר להניח שמשו אצלך לא מוגדר טוב או שאולי באמת חסרות בראוטר הזה כמה אפשרויות בסיסיות... לא מכיר את הספציפי הזה..

פורסם

אני אתן דוגמא:

ב- PORT FORWARDING-אני לא יכול לתת לו-IP ספיציפי אליו הוא צריך להעביר תקשורת,אלא אני אומר לו "לפתוח" פורטים מסויימים-ולפי התקשורת היוצאת-הוא צריך להבין לאן זה הולך-במילים אחרות-כל ה-FORWARDING פה מוזר.

אין לי אפשרות ל-QOS (או במילים אחרות-להחליט איזה מחשב מקבל עדיפות לרוחב פס)-נכון שלא בכל ראוטר יש את זה-אבל אני מרגיש פה חיסרון(כי מחשב שמשתמשים בו רק למשיכת אימייל-נדפק באיטיות בגלל מחשבים אחרים שעליהם יושבים שיתופי קבצים)

אין לי אפשרות לתת "שם" ל-IP של הראוטר-כלומר ב-DNSLOOKUP למשל-אני מקבל ל-192.168.1.1-UNKNOWN

[attachment deleted by admin]

פורסם

ראה גם ככה הQOS בנתביים בייתים זה דיי קישוט (וגם עלול לתקוע נתבים חלשים).

נסה את http://www.netlimiter.com

בנוגע ל"שם" של הנתב, אין לך אפשרות לתת שם לDHCP?

בנוגע לפורטים:

http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/TP-Link/TL-WR641G/eMule.htm

אם אתה צריך עוד עזרה בנוגע לנתב הספציפי שלך, פתח דין.

פורסם

אני מסתדר,תודה......רק נתתי דוגמאות לפאקים שלו.

אגב-אתה צודק-ב-DHCP אכן היתה אפשרות-אבל אני עובד עם IP סטטים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים