עבור לתוכן

מחשב, 9,500 ש"ח, חזק ושקט, להקלטת מוסיקה, משחקים וגלישה.

Featured Replies

פורסם

שלום שלום, :yelclap:

נראה שעד יום שישי ארכוש מחשב.

ברצוני לרכוש מחשב חזק ושקט, המיועד בעיקר להקלטת מוסיקה (אודיו וגם MIDI), משחקים, סרטים, גלישה וכו'. מחשב שיעבוד 24/7.

בינתיים לא ארכוש מסך.

בתקופה הקרובה אריץ אותו עם Win XP, בהמשך, במהרה, אעבור לויסטה.

מה דעתכם על המפרט הזה:

Categories Products Price Qty

מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤1450 1

כרטיסי קול Creative X-Fi FATAL1TY Pro SCXFIFATP ¤844 1

זיכרונות Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DDR2-800 CL5-5-5-15 6400 ¤1724 1

קירור למעבד Thermaltake Big Typhoon VX CL-P0310 ¤245 1

קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ¤648 1

ספקי כוח Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular ¤615 1

צורבים LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤180 1

לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS4 Conroe Support GP35DS4 ¤971 1

כרטיסי מסך Sparkle 8800GTS 320MB Retail - אחריות 3 שנים ¤1570 1

מארזים ANTEC P182 SE Aluminium ¤1162 1

Total Price : ¤9409

אני מתלבט בעיקר בנוגע לשלושה רכיבים: לוח אם, זכרון וכרטיס מסך (האם לקחת 8800 עם זכרון 620MB, שהומלץ לשימוש למשחק Crysis).

אודה על תגובותיכם! :jump:

פורסם

מפרט טיפה בזבזני.

אפשר להגיד למחשב עם אותם ביצועים ב2K פחות.

מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1450 1

לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3 Conroe Support GP35DS3 ¤ 668 1

מארזים ANTEC P150 Quiet PC Case 430W - Aluminium Front Silver - 5YW PSU ¤ 1062 1

קירור למעבד Thermaltake V1 CL-P0401 ¤ 283 1

זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤ 446 2

קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ¤ 648 1

כרטיסי מסך Sparkle 8800GTS 320MB Retail - אחריות 3 שנים ¤ 1570 1

כרטיסי קול Creative X-Fi FATAL1TY Pro SCXFIFATP ¤ 844 1

צורבים Samsung DVD-RW S183L X18 LightScribe SATA ¤ 180 1

הרכבת מערכת הרכבה ובדיקות, מחשב חדש 3000שח ומעלה ¤ 5 1

משלוחים לכל הארץ שליחת מחשב מעל 5000שח שליח עד הבית כולל ביטוח ¤ 5 1

יוצא 7607 בTMS. כולל הרכבה בדיקות ומשלוח.

מחשב מעולה! באמת.. אין דבר רע שאני יכול להגיד עליו.

מרובע ליבות עם קירור יעיל ושקט, לוח אם מצויין, מארז+ספק חרישים! ואיכותיים מאוד (5 שנים אחריות!), 4GB של קורסייאר, 8800GTS 320MB (שלשאלתך, הוא בהחלט יהיה מספיק), כרטיס קול מדהים! וצורב איכותי ומהיר.

תתחדש ;)

פורסם

בשביל מה לו Q6600? לשימושים שלו אין בו כל תועלת?! סתם כי הוא נכנס בתקציב? שיהיה... הנה מה שכתבתי למישהו בעניין:

"הוא פשוט רוצה שהמחשב שלו ישאר טוב להרבה זמן" זה לא הסבר מספק.

המחשב שלו ישאר טוב להרבה זמן גם עם מעבדים זולים בהרבה - תלוי מה השימושים שלו מלבד גיימינג.

בתקציב שלו כרטיס המסך יהווה צוואר בקבוק בגיימינג הרבה לפני המעבד ולכן אין כל טעם לקחת Q6600 פה כי לא יהיה כל הבדל בביצועי הגיימינג בהשוואה ל-E6550 למשל שעולה 600 ש"ח פחות!

אם תשקיע את אותם 600 ש"ח בכרטיס מסך תקבל ביצועי גיימינג עדיפים לאין ערוך!

הסיבה היחידה לדעתי לקחת Q6600 בתקציב כזה זה אם שאר השימושים מצדיקים את זה (או אם נורא חשוב לו לצעוק ברחובות "יש לי מרובע ליבה במחשב, אני שולתתתתתתת!!!!!!!!!" ).

אם שאר השימושים מצדיקים ללכת על מפרט AMD, החיסכון יהיה אף גדול יותר מבלי לפגוע בביצועים או באורך החיים של המחשב....

במקרה הזה המעבד כבר משפיע - אבל באחוזים בודדים לעומת עשרות אחוזים הפרש במחיר. שאר השימושים מלבד גיימינג כלל לא מצדיקים לקחת Q6600.

לגבי ה-4GB זיכרון, הנה עוד ציטוט בעניין:

מתוכנן OC לדעתך?

4GB זה מיותר לגמרי... אין מה "להתכונן" בעניין - קח היום 2X1G ואם וכאשר תעשה את הטעות הנפוצה ותעבור לויסטה 64BIT תקנה עוד 2X1G ותתקין אותם תוך שניה. וזה בהנחה שיש בכלל טעם ב-4G בטווח הזמן הנראה לעיין.

תסתכל במפרט שלי - יש לי 4G זיכרון בגלל שאני מריץ אפליקציות הנדסיות כבדות מאוד, אבל מעולם לא נזקקתי ליותר מ-2GB בכל שימוש אחר, כולל גיימינג במשחקים הכי עדכניים על 1920X1200 בהגדרות מקסימליות. אתה הולך לשחק רק על 1280X1024 אז אין סיכוי שתזדקק לזה..

מלבד זה- המפרט שהוצע פה מצויין לדעתי, אם כי לוטבת השקט הייתי הולך על מארז P180 + ספק קרוסייר HX520W וקירור של TUNIQ TOWER או BIG TYPHOON.

פורסם
  • מחבר

פיטר ו-tmpusr,

תודה רבה רבה על התגובות וההמלצות! :)

באשר ללוח אם:

לוח DS4 מגיע עם קירור שקט All Copper Silent-Pipe, יותר חיבורי SATA ו- PCI-Express. לכן חשבתי לקחת אותו.

הנה השוואה בין לוחות.

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_ComparisonSheet.aspx?ProductID=2627,2599,2624

מה דעתך?

באשר לזכרונות:

- האם זכרונות מסוג Value Select, אינם טובים פחות?

- האם לא כדאי כבר לרכוש כעת 4GB מאשר להמתין ולהוסיף בעתיד? (מבחינת התאמה של זכרונות, מהירות וכו')

- איך הזכרונות האלה: OCZ 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) Vista Gold CL5-5-5-18 ¤1485

באשר לקירור למעבד:

מה ההבדל בין Thermaltake Big Typhoon VX CL-P0310 לבין Thermaltake V1 CL-P0401. ומה שקט יותר?

באשר למעבד:

האם לטווח ארוך, למשחקים, לתוכנות סינטיסייזר כבדות ואולי אף ל-OC בעתיד, לא כדאי לקחת Q6600?

באשר למארז וספק כח:

אני די סגור על מארז ANTEC P182 יחד עם ספק Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS. מארז מרווח ושקט וספק חזק ושקט יחסית.

שוב, תודה רבה. מעריך את ההשקעה. :jump:

פורסם

לום אם - הSilent-Pipe זה פשוט הקירור שלו, ככה או ככה לוחות אם לא עושים רעש, אם עליהם חלקים זזים.

אם אתה צריך יותר חיבורי SATA זה כבר משהו אחר, אבל אם לא, אז חבל על הכסף DS3 יהיה מצויין.

זכרונות - גם לדעתי אין צורך ביותר מ2G (אני לא מנצל אפילו 40 אחוז מזה שאני יוצר/עורך מוזיקה/סרטים). בכל מקרה תוכל להוסיף בעתיד עוד 2GB.

מעבד - לך על Q6600 בראש שקט, הם 400 שקל הבדל מהE6750 שישתלמו מאוד בעתיד הלא כלכך רחוק.

מארז + ספק - P182 + Corsair 520W זה פחות או יותר השילוב המושלם. אם התקציב מאפשר, מילה אחת נגד אני לא יגיד.

ובקשר רק לספק, הוא לא שקט יחסית - אי אפשר לשמוע אותו בכלל! ספק מדהים.

תתחדש :)

פורסם

כרטיס קול ממש לא מתאים לצרכים...

באיזה רמה אתה מקליט midi/audio?

אם ברמה אישית-מקצועית לך על כרטיס קול חצי מקצועי, על אחד מאלה...

@ESI Juli

M-Audio Audiophile 192

E-MU 0404

אני אישית הייתי הולך על הג'וליה למרות ששלושת הכרטיסים מספקים ביצועים דומים ו-latency מצויין למחיר, הרבה אומרים שהסאונד של הג'וליה הכי מספק והוא גם הכי זול...

אם אתה מקליט ברמה אולפנית או מסחרית מקצועית ואתה צריך כרטיס מקצועי מלא, אני ממליץ לך להיוועץ בחנות של ציוד אולפני בקשר לכרטיס המתאים ביותר בשבילך...

חוץ מזה אם אתה באמת מתכוון לעבור לויסטה, לך על 4GB זכרון (מתוך הנחה שצרכי ההקלטה וההתעסקות שלך בסאונד ברמה מקצועית)

פורסם
  • מחבר

זכרונות - גם לדעתי אין צורך ביותר מ2G (אני לא מנצל אפילו 40 אחוז מזה שאני יוצר/עורך מוזיקה/סרטים). בכל מקרה תוכל להוסיף בעתיד עוד 2GB.

- האם לא עדיף שהזכרונות, כשהם 4GB יהיו זהים, מאשר בעתיד לרכוש 2BG נוספים?

- מה דעתך על: OCZ 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) Vista Gold CL5-5-5-18 ¤1485

באשר לכרטיס מסך... עדיין מתלבט אם לקחת 8800 עם 620 זכרון... ::)

שוב, כמו תמיד, תודה רבה! :xyxthumbs:

[br]פורסם בתאריך: 17.10.2007 בשעה 23:47:39

כרטיס קול ממש לא מתאים לצרכים...

באיזה רמה אתה מקליט midi/audio?

אם ברמה אישית-מקצועית לך על כרטיס קול חצי מקצועי, על אחד מאלה...

@ESI Juli

M-Audio Audiophile 192

E-MU 0404

אני אישית הייתי הולך על הג'וליה למרות ששלושת הכרטיסים מספקים ביצועים דומים ו-latency מצויין למחיר, הרבה אומרים שהסאונד של הג'וליה הכי מספק והוא גם הכי זול...

אם אתה מקליט ברמה אולפנית או מסחרית מקצועית ואתה צריך כרטיס מקצועי מלא, אני ממליץ לך להיוועץ בחנות של ציוד אולפני בקשר לכרטיס המתאים ביותר בשבילך...

חוץ מזה אם אתה באמת מתכוון לעבור לויסטה, לך על 4GB זכרון (מתוך הנחה שצרכי ההקלטה וההתעסקות שלך בסאונד ברמה מקצועית)

IL4_TB, תודה על תגובתך.

יש לי כרטיס אולפן מקצועי. אמנם ותיק, אך מעולה, Wave/8-24 של Gadget Labs.

(לצערי, למרות הביקורות המשובחות, למשל ב-Sound On Sound, החברה פשטה את הרגל... וכעת יש רק דרייברים ל-XP. בעתיד אעבור לכרטיס אחר.)

באיזה כרטיס אתה משתמש?

תודה. 8)

פורסם

- האם לא עדיף שהזכרונות, כשהם 4GB יהיו זהים, מאשר בעתיד לרכוש 2BG נוספים?

אין לזה משמעות כלל.

- מה דעתך על: OCZ 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) Vista Gold CL5-5-5-18 ¤1485

מיותר ויקר :o - קח 2X1GB של קרוסייר ב-400 ש"ח. לא צריך מעבר לזה. מקסימום 465 ש"ח לקיט של 800MHZ

באשר לכרטיס מסך... עדיין מתלבט אם לקחת 8800 עם 620 זכרון... ::)

כרטיס לא משתלם כלל. אלא אם אתה משחק על מסך כמו שלי (1920X1200 על הגדרות מקסימליות), לך על 8800GTS320M או HD2400PRO512M

שוב, כמו תמיד, תודה רבה! :xyxthumbs:

[br]פורסם בתאריך: 17.10.2007 בשעה 23:47:39

חבל לזרוק כסף סתם על משהו שיתן לך 0.0000000000001% שיפור אם בכלל! שמור את הכסף לשידרוגים - זה ישתלם לך הרבה יותר.

פורסם

אז באמת שאני לא מבין למה אתה מוציא 850 ש"ח על כרטיס קול מצועצע של creative שמפיק סאונד שגוי ומעובה (אחלה כרטיס אבל לקטגוריה שלו, מה לעשות שכרטיסי הגיימינג מוציאים סאונד לא אמיתי, כרטיס ככל שהוא מקצועי יותר הסאונד שלו נקי יותר, ריק יותר מבחינת אפקטים ומציאותי יותר)

כרטיס קול לגיימינג יפגע קשות בהפקה המוזיקלית שלך...

הרי יש לך כרטיס אולפני ויש לך אפשרות להכניס לתקציב כרטיס אולפני חדש ומעולה...

אגב לי יש audiophile 192...

אבל אני לרוב עובד על מחשב אולפני של חבר עם כרטיס RME HDSP 9632 עלה 4000 ש"ח אם אני לא טועה כרטיס חולני...

אבל זה לא המקום לדיון על זה...

פורסם
  • מחבר

tmpusr,

תודה על ההערות הנוקבות. לוקח אותן לתשומת לבי.

IL4_TB,

במחשב יהיו מותקנים שני כרטיסים.

אני אשתמש ב-Creative ככרטיס לשימושים "גיימריים" ורגילים.

בכרטיס המקצועי אני משתמש ככרטיס ייעודי להקלטות מוסיקה. עוד מספר חודשים, כשאעבור לויסטה, ארכוש כרטיס קול חדש להקלטות.

תגובות נוספות, הארות והערות יתקבלו בברכה. :)

פורסם

איך שנוח לך...

בקשר לזיכרון, באולפן של חבר יש מפרט חזק, 800mhz 4GB זיכרון..הוא מריץ קיובייס 4 על ויסטה ועדיין בחלק מהפרוססינג הממש כבדים של הקיובייס והפלאגינים יש האטה משמעותית ולא נשאר המון זיכרון פיזי זמין...

כך ששילוב של קיובייס וויסטה אולי מצריך מינימום 2GB לכיוון 4GB...

מה אני אגיד לך, אם אתה נשאר עכשיו עם XP אולי עדיף לך 2GB ובעתיד תשדרג...

פורסם
  • מחבר

בקשר לזיכרון, באולפן של חבר יש מפרט חזק, 800mhz 4GB זיכרון..הוא מריץ קיובייס 4 על ויסטה ועדיין בחלק מהפרוססינג הממש כבדים של הקיובייס והפלאגינים יש האטה משמעותית ולא נשאר המון זיכרון פיזי זמין...

כך ששילוב של קיובייס וויסטה אולי מצריך מינימום 2GB לכיוון 4GB...

מה אני אגיד לך, אם אתה נשאר עכשיו עם XP אולי עדיף לך 2GB ובעתיד תשדרג...

אני מתלבט בנוגע לזכרונות.

כשאעבור לויסטה, לעבודת הקלטה ועריכת מוסיקה, אכן אזדקק כנראה ל-4GB.

1) האם כדאי כבר כעת לרכוש 4GB זכרון?

2) האם בחודשים הספורים, עד יציאת SP1 של ויסטה, זכרונות ישתפרו, כך שלמעשה 2GB נוספים שארכוש, למשל עוד 3 חודשים, יהיו טובים יותר מ-2GB שארכוש היום?

3) האם יהיו זולים יותר?

4) האם ביצועי סוגים שונים של זכרונות DDR2, טובים פחות מביצועי 4GB זהים?

תודה רבה על העזרה!

פורסם

אני מתלבט בנוגע לזכרונות.

לא

2) האם בחודשים הספורים, עד יציאת SP1 של ויסטה, זכרונות ישתפרו, כך שלמעשה 2GB נוספים שארכוש, למשל עוד 3 חודשים, יהיו טובים יותר מ-2GB שארכוש היום?

לא - הכיוון הוא ל-DDR3... ה-DDR2 בסוף דרכו ממילא.

3) האם יהיו זולים יותר?

לא מאמין - עכשיו זה השפל הגדול... אולי בשקלים בודדים (2X1G ב-400 ש"ח של קרוסייר!). ראה מה קרה עם ה-DDR עם בוא ה-DDR2

לא - כל עוד הם בעלי אותה מהירות באס.

תודה רבה על העזרה!

קח 2X1G ותרחיב בהמשך אם יהיה צורך.

ובלי כל קשר - אני לא רואה אפילו סיבה אחת לעבור לויסטה, לא עכשיו ולא אחרי SP3. אבל זה כבר דיון אחר...

פורסם
  • מחבר

לא

לא - הכיוון הוא ל-DDR3... ה-DDR2 בסוף דרכו ממילא.

3) האם יהיו זולים יותר?

לא מאמין - עכשיו זה השפל הגדול... אולי בשקלים בודדים (2X1G ב-400 ש"ח של קרוסייר!). ראה מה קרה עם ה-DDR עם בוא ה-DDR2

לא - כל עוד הם בעלי אותה מהירות באס.

קח 2X1G ותרחיב בהמשך אם יהיה צורך.

ובלי כל קשר - אני לא רואה אפילו סיבה אחת לעבור לויסטה, לא עכשיו ולא אחרי SP3. אבל זה כבר דיון אחר...

תודה tmpusr,

אך אם בכל מקרה, בעתיד הנראה לעין, 4GB יועילו, והמחיר לא יירד, מדוע לא לרכוש אותם כבר כעת ולחסוך אח"כ חיפוש אחר זכרונות נוספים אם אותה מהירות באס וכו'?

שוב תודה.

פורסם

לא מדובר בשום חיפוש, שיהיה צורך - תכנס לכל חנות מחשבים קרובה לביתך ותקח זכרונות 800. הם נמצאים בכל מקום.

בנתיים לדעתי 2GB יהיו מעל ומעבר.

תתחדש ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים