עבור לתוכן

המחשב לא יודע לחבר בין הזכרונות במחשב (נערך לאחר בדיקה שעשיתי)

Featured Replies

פורסם

*** עדכון ***

עשיתי חקירה קטנה ולקחתי זכרון 256 מהמחשב של אחותי. חיברתי אותו בנוסף ל-2 זכרונות של ה-512 שמחוברים כבר (יש לי 3 סלוטים לזכרונות בלוח אם). הקיצר שוב בוינדוס ובביוס זה מראה 512 מגה זכרון.. אבל ב-CPUZ הוא מזהה את שלושת הכרטיסים.

עכשיו שיניתי את המיקום של הכרטיסים ושמתי את הכרטיס של ה-256 בסלוט השלישי (זה שרחוק מהמעבד), והתפלאתי לראות שעכשיו הביוס מראה שיש לי רק 256 זכרון.. וב-CPUZ שוב זה מזהה את שלושת הכרטיסים.

מסקנה: המחשב פשוט משתמש בזכרון שנמצא בסלוט השלישי שבלוח אם אבל מזהה את שאר הסלוטים. כלומר מה שאני ישים בסלוט השלישי זה הזכרון שיהיה לי...

עכשיו השאלה שלי היא למה זה ככה והאם קיים פתרון או השערה לגבי הבעיה הזאת???

ד"א הנה תמונה מה-Manual של הלוח אם שלי.. לא בדיוק הבנתי אבל אולי זה קשור:

46607c3f4292481d.jpg

*** ההודעה ישנה ***

במאפיינים של המחשב שלי למטה בזכרון רשום לי 512 כאשר יש לי בעצם 1024 ב-2 סלוטים. (צירפתי תמונה).

יש דרך לסדר את זה ?

ועוד שאלה.. ב-CPU-Z זה מראה לי שהזכרונות עובדים על תדר של 164 MHZ. זה בסדר? אפשר לשנות את זה..? זכרון אחד הוא CL3 בעוד השני הוא 2.5. גם רציתי לדעת אם אני ישנה ב-BIOS שזה יהיה על CL 2.5 זה ישפר משהו או יגרום לנזק?

הנה תמונה שממחישה הכל:

11eu7.jpg

פורסם

כמה זכרון רשום לך ב BIOS ?

נסה אולי תזמוני זכרון אוטומטיים בביוס.

פורסם
  • מחבר

איך זה נקרא ב-BIOS? באנגלית כאילו?

פורסם

שמח שזה עבד לך.

אחד הכרטיסים כנראה לא תקין או שהוא פשוט לא מתאים, כמו שאמרת, המהירויות לא זהות... מיותר להגיד, אבל אתה יכול לבדוק את זה אצל חבר שזה עובד...

תנסה לשים את שניהם על CL 3.0, זה מאט את השני אבל רק ככה שניהם יוכלו לעבוד

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע אם שניהם עובדים עכשיו או לא.. כי ב-CPUZ זה מזהה את שניהם.. ושמתי את זה ב-BIOS על Auto וזה רץ על 3 CL.

אז רגע בעקרון עכשיו יש לי 512 או ג'יגה.?

פורסם

אני לא יודע אם שניהם עובדים עכשיו או לא.. כי ב-CPUZ זה מזהה את שניהם.. ושמתי את זה ב-BIOS על Auto וזה רץ על 3 CL.

אז רגע בעקרון עכשיו יש לי 512 או ג'יגה.?

יש לך 512.

פורסם
  • מחבר

אז מה אפשר לעשות.? כאילו המחשב מזהה את 2 הכרטיסים לפי מה שאני רואה..

פורסם

אז מה אפשר לעשות.? כאילו המחשב מזהה את 2 הכרטיסים לפי מה שאני רואה..

חחח לא הוא לא...

תבדוק את הכרטיס הנוסף במחשב אחר אם הוא עובד, ותנסה להחליף אותו באחד של cas 3, די בקלות תצליח כי הוא נחשב ליותר טוב.

פורסם
  • מחבר

הנה הוכחה שהוא כן מזהה את שניהם:

4660408e300181c6.jpg

פורסם

שמע, ההוכחה הטובה ביותר זה בביוס. כנס להגדרות הרגילות ורק תסתכל כמה זכרון מדווח שיש לך במחשב. גם שהמחשב עולה אתה אמור לראות הודעה כמה זכרון יש לך ובאיזו מהירות הוא עובד.

חלונות חושבת שיש לך 512 אז מה זה חשוב מה כל התוכנות האחרות חושבות.

נסה להכניס רק סטיק אחד כל פעם ולראות אם שניהם תקינים.

פורסם
  • מחבר

שמע, ההוכחה הטובה ביותר זה בביוס. כנס להגדרות הרגילות ורק תסתכל כמה זכרון מדווח שיש לך במחשב. גם שהמחשב עולה אתה אמור לראות הודעה כמה זכרון יש לך ובאיזו מהירות הוא עובד.

חלונות חושבת שיש לך 512 אז מה זה חשוב מה כל התוכנות האחרות חושבות.

נסה להכניס רק סטיק אחד כל פעם ולראות אם שניהם תקינים.

לא מצאתי בביוס איפה רשום כמה יש.. אבל שהמחשב עולה אז זה רושם 512...

פורסם

אתה טוחן מים... ברור שהכרטיסים לא מתאימים אחד לשני ולא רצים טוב יחד. תנסה להחליף, אחרת אין מה לעשות.

פורסם
  • מחבר

אתה טוחן מים... ברור שהכרטיסים לא מתאימים אחד לשני ולא רצים טוב יחד. תנסה להחליף, אחרת אין מה לעשות.

אוקי אז תגיד לי מה בדיוק אני אמור להחליף..? כאילו מה הסיבה שהם לא יתאימו..? שאלתי פה ואמרו לי הרבה שאפשר לשים 2 זכרונות עם תזמונים שונים ושפוט הם יעבדו על התזמון האיטי מהשתיים.

פורסם

אוקי אז תגיד לי מה בדיוק אני אמור להחליף..? כאילו מה הסיבה שהם לא יתאימו..? שאלתי פה ואמרו לי הרבה שאפשר לשים 2 זכרונות עם תזמונים שונים ושפוט הם יעבדו על התזמון האיטי מהשתיים.

לא תמיד הם יעבדו זה קודם כל, והדבר השני זה שאולי הכרטיס השני פשוט דפוק... תבדוק אותו על מחשב אחר

פורסם
  • מחבר

אוקי... Dimka נראה לי שאתה טועה.. עשיתי בדיקה קצרה.. קרא את העריכה שהוספתי בהודעה הראשית.

הבעיה פה היא בכלל משהו אחר כנראה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים