האמת על קריאת הטמפ' הדיגיטלית במעבדי Core2Duo - אוברקלוקינג וקירור - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

האמת על קריאת הטמפ' הדיגיטלית במעבדי Core2Duo


GGuyZ

Recommended Posts

ברצוני להפנות את כולכם לדיון מאוד מעניין(שמוביל גם לדיון אחר מאוד מעניין בפורום המפתחים של אינטל), בנושא קריאת הטמפ' הדיגיטלית שהונהגה במעבדי ה-C2D. לאלה מכם שאינם יודעים - הקריאה בתוכנות כדוגמת CoreTemp ו-TAT מסתמכת על חיישן דיגיטלי למעשה. חיישן זה מניב תוצאה שלילית שאותה יש להחסיר(כפי הנהוג) מטמפ' ה-TjMAX. לפי הת'רד הזה נראה כי למעשה אין אף MSR ששומר את המידע על ערך ה-TjMax במעבדים שולחניים, והתוצאה הינה למעשה יחסית לטמפ' ה-PROCHOT#(הטמפ' שבה מתחיל תהליך ה-throttle). טמפ' זאת אינדיווידואלית לכל מעבד ונקבעת בעת הייצור.

במילים אחרות, אם TAT\CoreTemp מראות שהמעבד שברשותכם פועל ב-60 מעלות, הדבר למעשה אומר שהמעבד רחוק 25 מעלות מטמפ' שתעורר Throttle(או 40 מעלות אם מדובר במרובע ליבה), אך אין הדבר אומר שהמעבד אכן פועל ב-60 מעלות.

אשמח לראות גם כאן דיון קולח בעניין, אם מישהו מכם אכן מתעניין.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=136804

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • תגובות 74
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
link=topic=247185.msg2178343#msg2178343 date=1174504615]

לדעתי זה לא כלכך משנה משהו... כי בכל זאת הגבול שאינטל מדדו שבו המעבד נישרף הוא בתוכנה [לפחות ככה ניראה לי] אז מה זה משנה מה הטמפ האמיתית של הליבה

כי יש אנשים שמפחדים שמעבד שלהם עובד פתאום ב60 מעלות......

וכמו שנאמר יכול להיות שהחישוב שהתוכנה עושה תהיה שונה ממה שתכלס הטמפרטורה תהיה......

השאלה היא - האם התוכנה יודעת מה החישוב לכל מעבד..? היא עושה את זה אוטמאטית או לא..?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

link=topic=247185.msg2178343#msg2178343 date=1174504615]

לדעתי זה לא כלכך משנה משהו... כי בכל זאת הגבול שאינטל מדדו שבו המעבד נישרף הוא בתוכנה [לפחות ככה ניראה לי] אז מה זה משנה מה הטמפ האמיתית של הליבה

זה בדיוק העניין - אין גבול קבוע. לא מדובר בערך constant אלא לכל מעבד בנפרד נצרבים ערכי ה-PROCHOT#(תחילת הthrottle) וה-THERMTRIP#(טמפ' כיבוי המעבד).

השאלה היא - האם התוכנה יודעת מה החישוב לכל מעבד..? היא עושה את זה אוטמאטית או לא..?

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה, אבל תראה את ההסבר שלי לדבריו של dennis14 ואולי זה יענה גם לך:

לצורך העניין נסביר שה-DTS(החיישן הדיגיטלי) מספק קריאה שלילית. כשהתוכנה נכנסת לקרוא את המידע הנשמר ב-MSR מסויים היא שומרת ערך שלילי(למשל מינוס 40). מסיבות כאלה ואחרות שניתן לראות בת'רדים שסיפקתי כאן, CoreTemp ושאר התוכנות מחסרות נתון זה מטמפ' ה-Tjunction שהיא או 85C או 100C. מתברר, שהיגיון זה היה נכון בחלק(או כל) מעבדי הפנטיום M, אך הוא אינו קיים במעבדים השולחניים. אין שום MSR המחזיק מידע על טמפ' ה-Tjunction במעבדי ה-C2D\Q השולחניים. למעשה, במעבדים הללו יש להחסיר את הערך המתקבל מהחיישן הדיגיטלי מתוך טמפ' ה-PROCHOT# שהינה טמפ' המשתנה ממעבד למעבד. CoreTemp ו-TAT מתייחסות לטמפ' זאת כ85C או כ-100C, אך אין כך הדבר. בחלק מהמעבדים הטמפ' הזאת יכולה להיות 80C, או 90C. מכאן ניתן להסיק שאין שום דרך לקבל טמפ' אבסולוטית מקריאת טמפ' הליבה, אך בכל זאת מדובר באלטרנטיבה עדיפה בהרבה על הקריאה מהדיודה.

למה זה עדיין טוב? סביר להניח שטמפ' ה-PROCHOT#(תחילת Throttle), הנקבעת בעת ייצור המעבד, מותאמת לחוסנו של אותו רכיב ספציפי. בעוד שאיננו יכולים באמת לדעת את טמפ' המעבד, אנחנו יכולים בכל שלב לדעת את המרחק מהטמפ' המסוכנת, שכן ערך זה בתוכנת CoreTemp הוא 85C קבוע למעבדי C2D, ו100C קבוע למעבדי C2Q.

אקנח בדוגמא שתבהיר את העניין: מעבד ה-E6300 שברשותי נצרב עם טמפ' PROCHOT# שהיא 80C(אין באמת דרך לבדוק זאת, אך רק לשם ההדגמה). אך CoreTemp, בעדר ידיעת נתון זה, לוקחת את הערך המתקבל מה-DTS ומחסרת אותו מתוך נתון קבוע שהוא 85C. אם הנתון הנשמר בDTS הוא 40(מינוס), אזי הטמפ' שהתוכנה תציג היא 45. עם זאת, בפועל יש לחסר נתון זה מטמפ' ה-PROCHOT# שאיננו יודעים אותה, ואז תתקבל הטמפ' האמיתית שהינה 40 מעלות.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לא הבנת אותי.

המעבד ממש לא יישרף. כאשר תהליך ה-Throttle מופעל, המעבד בסכנת טמפ' ממשית. עקב מה שהסברתי עד כה, טמפ' זו היא תמיד 85 מעלות או 100 מעלות לפי הקריאה של TAT/CoreTemp וכדומה. אבל, עקב ההסבר לעיל, צריך להבין שהטמפ' אינה מסונכרנת לכל מעבד בנפרד כפי שצריך להיות, ולכן קריאת הטמפ' אינה נכונה. במילים אחרות, כאשר תגיע לטמפ' 85 - המעבד יתחיל לבצע האטה ולהיות בסכנה, אבל זה לא אומר שכבר ב-75 מעלות לפי התוכנה, אתה לא תהיה ב85 מעלות בפועל.

למה זה לא כל כך משנה? כפי הנראה אם למעבד אחד נקבעה טמפ' 95 מעלות ככזאת שתתחיל Throttle(לצורך ההדגמה), ולמעבד אחר 85, אז יש סיבה לכך. אז גם אם לא ניתן לדעת את הטמפ' האמיתית לכל מעבד, אנו תמיד יכולים לדעת שכשאר הטמפ' היא לכאורה 85\100 מעלות(תלוי במעבד), אנו נמצאים בנקודת השבירה שמפעילה Throttling.

אגב, לפי כותב תוכנת CoreTemp, שיטת קריאת הטמפ' תשתנה בגרסאות הבאות. במקום\יחד עם השיטה הנוכחית, אנחנו נקבל את המרחק במעלות מטמפ' התחלת ה-Throttle. כפי שאמור להיות.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אוקי, הבנתי את רעיון הקריאה של הטמפ... - למה לא מוסיפה למעבד את היכולת לדווח את הTjun שלו? (אני מכיר מישהו שעובד באינטל, מעניין אם הוא ידע לענות על זה..)

עוד שאלה - בתוכנה שמצורפת ען הבאנדל של שלוח שלי, יש קריאה שונה של הטמפ... מאיפה היא נלקחת..? כי היא מראה טמפ אחרת ממה שהTAT והקור טמפ מראות.. והיא לא מחולקת לשתי ליבות אלה רק קריאה של מספר אחד...

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

בחלק גדול ממעבדי הניידים, שלהם התוכנה TAT יועדה, אכן ישנו ביט בודד של MSR מסויים המכיל את המידע על ה-Tjunction. מסיבה לא ברורה כלשהי, יישמה חיישן דיגיטלי על כל ליבה למטרות 'פנימיות' של המעבד - לשם כיוונון מהירות המאוורר, והפעלת ה-Throttle. קריאת הטמפ' מהמעבד למשתמשי הקצה כנראה לא הייתה בראש מעיינותיה של , וחבל.

הקריאה שאתה מדבר עלייה מקורה בדיודה על הסיליקון של המעבד. הדיודה שולחת מידע בצורה אנאלוגית לחיישן שעל הלוח, המספק את קריאת הטמפ'. מדובר בקריאה מאוד לא מדוייקת מסיבות כאלו ואחרות שלא אפרט בשלב זה, ומומלץ לא להסתמך עלייה בכלל. היות ומדובר בחיישן בודד - אתה מקבל קריאה בודדת ולא אחת לכל .

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אוקי - אז אם התוכנה של אומרת 54 מעולות - והTAT\קור טמפ מראות 40 ו 39...

אז אני אמור לדעת שהחום הוא מה? 40 בקירוב (בהתחשב בזה שכנראה את הTjun אין לדעת באופן מדוייק)?

מחשבה - סידרה מסויימת של מיוצרים עם Tjun שונה - אולי ע"פ התאריך של המעבד (אם אני לא טועה זה כתוב עליו, לא?) אפשר למצוא את הTjun של המעבד..?

בראל.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

בכל מקרה אני אמור לדבר בקרוב עם הבן אדם שאני מכיר מאינטל...

אני לא יודע מאיזה חטיבה\מחלקה\שקר כלשהו הוא -אבל הוא כבר כמה שנים שם, הוא מהגואנים האלה שיש להם תואר במטמטיקה לפי גיל 20 או משהו כזה..

אני ישאל - למה לא ניתן לגלות את הTjun של כל מעבד בנפרד- ואם כן איך...

האם יש באמת קשר בין תאריך המעבד ומדד הTjun שלו..

למישהו יש עוד שאלות?

בראל.

אוקי.. לא שאלתם שאלות אז שאלתי לבד..

הוא אומר שהמרווח ביטחון שעשים למעבדים הוא מספיק גדול שגם אם תגיעו באמת לTjuc המעבד עדיין יעבוד רגיל, אפילו אם תעלו עוד 10 מעלת הוא עדיין יעבוד כגיל ולא ישרף בו במקום.. בגלל זה המדד של הTjun הוא פשוט לא משהו שצריך להתייחס אליו יותר מדי..

דעתכם?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

Tjmax זה ממש לא הטמפ' שבה המעבד 'יישרף במקום'. מדובר בסה"כ בטמפ' המקסימלית שבנקודה שבין ה-DIE ל-PCB שבה המעבד חייב לעבוד יציב. לגבי הקשר בין תאריך ייצור המעבד לטמפ' ה-TjMax שלו - יש קשר ואין קשר. אומנם יש דימיון במעבדים שיוצרו באותו שבוע, אך מצד שני כל רכיב עדיין לגופו.

יש לציין גם שטמפ' ה-TjMax אינה רלוונטית במילא למעבדי ה-C2D השולחניים, שכן החישוב נעשה אל מול טמפ' ה-PROCHOT#(תחילת Throttle).

לגבי האם צריך להתייחס לערך זה או לא? או שאינטל תאפשר קריאת DTS אבסולוטית או שהיא תשמור גם את המידע על טמפ' ה-PROCHOT# או ה-TjMax שלפיהם נוכל לחשב את הטמפ' האבסולוטית. אם הדבר התאפשר ומתאפשר במעבדי , מדוע שבשולחניים המצב יהיה שונה?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אז TAT מזייפת למינוס או לפלוס...הטמפרטורה שלי לפי TAT היא 40 בפעולה רגילה ושוטפת....אז זה אומר שהמעבד ב+25 מעלות?! לא הכי הבנתי...

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

משהו פה מוזר לי- לפי TAT המעבד שלי עובד בטמפרטורה של 74/76 מעלות ופעם כזה הגיע ל79 המחשה עשה ריסטארט אז אם הטמפרטורה אמרורה להיות בסביבות ה- 40 כמו שאתה אומר למה המחשה איתחל את עצמו?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...