עבור לתוכן

סיקור מלחמת הכריות הראשונה בכיכר רבין ת"א - 7/3/05

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה..

מסתבר שלהרבה אנשים זה עדיין חדש, אבל יותר מאוחר היום בטח כולכם תקראו על זה בעיתונים.

גוף אנונימי הפיץ כרזה באינטרנט והודיע ב-7/3/05 תתקיים מלחמת כריות בכיכר רבין בת"א:

pfc.jpg

שימו לב שאין גוף מייצג ממש מאחורי העניין, פשוט ספרו לחברים שלכם, ושהם יספרו לחברים שלהם, וככה אנשים יבואו. בלי פרסום אמיתי.

הגוף שמוזכר הוא ה-Mobile Clubbing שמקורו בלונדון, אבל אין שמות לאלו שלקחו על עצמם את הארגון המקומי.

ת'אמת אין ממש אף אחד אחראי, וברגע שהכרזה הזו שוחררה לאינטרנט והופצה זה כבר יצא מכלל ידיהם של המפיצים. מכאן הכל תלוי ברשת האינטרנט והגולשים.

תגובה של עיריית ת"א לא איחרה להגיע כפי שפורסם ב-NRG:

http://www.nrg.co.il/online/5/ART/880/130.html

"פקחים חסונים יבלמו בגופם את הקרב"

אבל הם לא היו מוכנים להתארגן כנגד תופעה שכזאת. אין להם איך להודיע כנגד, אין להם גוף שהם יכולים לצאת כנגדו.

מאות אנשים הגיעו לכיכר רבין כדי להשתתף באירוע! הפרסומים בעיתונות מעריכים שהגיעו כ-500 איש, לדעתי היו שם אף רבים יותר אם לא פי שתיים!

בהתחלה הרגשתי קצת מטופש להסתובב עם כרית ברחובות העיר.. חושב שבטח יהיו שם עשרה אנשים במקרה הטוב.. אולי חמישים. אך כשהגעתי לכיכר היה ניתן לראות שיש נוכחות לא קטנה (בהחלט יותר רצינית ממפגשי הפורום שלנו), גל אנשים שהתאגדו מתחת לאנדרטה שניצבת בכיכר.. מחפשים הגנה בפני הטפטוף הקליל שהיה. לאט לאט ראו יותר ויותר אנשים עם כריות, כשאנשים כבר מתחילים לאבד את הסובלנות שלהם ולא מסתירים את הכריות (בניגוד לחוקים בכרזה, שאני לא בטוח כמה באמת ראו אותה)

כולם מחפשים פקחים/משטרה אבל אין כאלה בטווח של קילומטרים..

בסביבות השעה שמונה מישהו התחיל קריאה ספונטנית ואחרים ליוו אותו של 10..9..8..7..6..5..4..3..2..1..

והטירוף התחיל.

אנשים התחילו לחבוט אחד בשני, בזרים בחברים, במבוגרים, בילדים. בנים בבנות, בנות בבנים. חובטים רק במי שיש לו כרית (אבל גם עוברי אורח תמימים בטח קיבלו לא מעט חבטות).

חשבנו שזה יחזיק מספר דקות, עד שההתלהבות תמצה את עצמה.. אבל זה המשיך.. כבר 20 דקות ואנשים לא מפסיקים, ממשיכים בקרב הכריות ללא הפסקה, יורד גשם, כבר יש ריח של זיעה באוויר מהמירוץ המטורף, נוצות מתחילות לקשט את הכיכר.

מדי פעם שמים לב לרגיעה מסויימת, ואז פתאום עוד ספירה לאחור של קבוצת בנים בקול רם, ויש התגברות עצומה וכאוס שלם אוחז את הכיכר! כולם נכנסים לאקסטזה של קרב!

אם אתה לא רוצה לספוג מהלומה, אל תתקרב למרכז האירוע.. אבל חייבים להתקרב, צריך לצלם את השיגעון הנפלא הזה!  ;D

במשך יותר משעה וחצי האירוע עדיין נמשך בחוזקה, כשעוד ועוד אנשים מגיעים וצופים באירוע. המקום מלא במצלמות, מראיינים אנשים. מנסים להבין את פשר המאורע. פתאום כרית נקרעת וגל של נוצות מתפרץ השמימה וכולם צוהלים!  :D

כיכר רבין מלאה בנוצות. פשוט יש שכבה של נוצות רטובות בכל מקום. מי שיתסכל מרחוק יחשוב אולי שפתאום יש ענן שלג קטן מעל מרכז הכיכר.

במהלך כל האירוע היתה רק התערבות אחת רישמית של המשטרה, שנכנסו עם ניידת לכיכר והזהירו את הקהל מפני חפץ חשוד בצד השני של הכיכר, ביקשו מהקהל להתפנות.. אבל הם היו בצד הקיצוני של האירוע, והקהל לא שם לב אליהם בכלל, בקושי שמעו את קול הכרוז שלהם תחת קולות הצהלה שהציפו את הכיכר ואני בספק כמה קלטו את המילים "חפץ חשוד". לי אישית יש הרגשה שהיה מדובר בתעלול מלוכלך וטיפשי של הפקחים לנסות לפזר את האירוע, אך ממש ללא הצלחה.

אני חייב לציין שזו היתה אחת ההתנסויות היותר כיפיות שהיתה לי בחיי.

לא הפסקתי לחייך לאורך כל האירוע. אפילו בשבילי זה נדיר..  ;)

כשאנשים ספונטנית מחליטים לבצע מעשה קונדס שכזה בלב העיר, מעשה שטות, רק בשביל הכיף, בשביל לשמוח. זה משחרר, זה נותן אנרגיות (וגם מחסל הרבה מאוד קלוריות!).

ולמרות שהגדרת האירוע היא "קרב" אין אלימות, אף אחד לא מתדרדר לרמה של אגרופים/כלי נשק.. כולם נהנים, כולם מחייכים, כולם צוחקים. אין צעקות שנאה, אין קללות.

אין ערסים.

אני חושב שמה שמאוד עזר להצלחת האירוע היא העובדה שהפיצו אותו בחוגים מצומצמים ו"איכותיים" יחסית שהפיצו את זה הלאה בתוך המעגל הפנימי של החברים שלהם.. מה שמנע הגעתו של אספסוף לא רצוי ובעייתי.

לסיכום, ניסיון מועדון קרב הכריות הראשון של ת"א מוכתר כהצלחה מסחררת, כיף טהור ולא נורמאלי. מי יתן וכן ירבו!

ומחר - ניקיונות!

קישורים לסיקורים של אתרי החדשות:

http://www.nrg.co.il/online/5/ART/880/543.html

http://news.walla.co.il/?w=//681640

תמונות שאני צילמתי באירוע:

Pillow-Fight-Club-07March05-TA-01.jpg

Pillow-Fight-Club-07March05-TA-02.jpg

Pillow-Fight-Club-07March05-TA-03.jpg

Pillow-Fight-Club-07March05-TA-04.jpg

Pillow-Fight-Club-07March05-TA-05.jpg

Pillow-Fight-Club-07March05-TA-06.jpg

הבלאגן שנשאר בכיכר בסביבות השעה 22:30 עם אנשים בודדים עדיין באיזור

פורסם

now thats just crazy... :screwy:

פורסם
:lol:
פורסם

ומי ינקה אחריכם?... :nixweiss::nono:

;D

פורסם

שאלה טובה, אני רואה אחרי זה את העירייה דורשת מהאמהות של כל הילדים שם לבוא ולנקות אחריהם...

פורסם

LOL :smile1: ענק! :lol:

פורסם

גדול :xyxthumbs:

כן ירבו

פורסם

אני חושב שמה שמאוד עזר להצלחת האירוע היא העובדה שהפיצו אותו בחוגים מצומצמים ו"איכותיים" יחסית שהפיצו את זה הלאה בתוך המעגל הפנימי של החברים שלהם.

:lol: :lol: :lol:

פורסם

:silly:

רציתי ללכת לשם,

אבל בגלל בעיות הגב שלי(שהתחיל לכאוב בצורה רצינית יותר) חזרתי הבייתה,

בפינה שלי ברדיו אתמול,

אפילו הפצתי את זה.

בקרב הבא,

אני אגיע(אם הצבא ישחרר אותי כמובן*)

פורסם

בחיים לא חשבתי שדברים כל כך גאוניים יגיע לארץ... :jump:

פורסם

אני גר בירושלים :(

פורסם
:yelclap::xyxthumbs:
פורסם

:ylsuper: ישראל מתקדמת :ylsuper:

סוף סוך יש ארועי MOB בארץ

כמה שיותר יותר טוב :xyxthumbs:

פורסם

אם אתה זוכר, אני זה שאמרתי לך שלום, וככה אתה לא מציין את החלוצים האמיצים (אני ואתה? P:) מHW זון שבאו להפגין נוכחות?! חח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים