עבור לתוכן

מתלבט בין שלושה גופי קירור של Thermalright.

Featured Replies

פורסם

הכיע הזמן סוף סוף להעיף את ה volcano 6 CU שחופר לי כבר ארבע שנים בראש עם הרעש הבילתי נסבל, והביצועים המחפירים שהוא נותן במיוחד בקיץ.

אני מתבט בין שלושה גופי קירור מבית Thermalright לAthlon XP בתקציב של עד 200 שקל.

Thermalright SLK-947U שהוא הכי זול בין השלושה (150 שקל), Thermalright SLK-900A הכי יקר (205 שקל), Thermalright SP97 שהוא בול בתקציב.

את המאורר כבר יש, מאורר evercool מאלומניום 90 מ"מ עם ביצועים טובים לשקט שהוא נותן.

ראיתי בסטיקי שאין ממש הבדל משמעותי בין השלושה, לכן אני נותה ללכת על הזול מבין השלושה, מצד שני הSP97 עם היט-פייפ, והוא הכי ביצועיסט מבין השלושה (אומנם לא בהפרש גדול) והוא יקר ב50 שקל מה SLK-947.

איזה מבין השלושה יתן את היחס עלות/ביצועים הכי משתלם?

פורסם

ה SP97 לא הכי ביצועיסט, אלא הכי ביצועיסט בCFM נמוך (מה שמאפשר שקט).

ה SLK947U ומשתווה, לעיתים עוקף אותו (ממש לא בהפרש רציני) ב CFM גבוה.

אני חושב שאם כבר לוקחים את ה SLK947 ורוצים גם שקט וגם ביצועים, אז לוקחים את הסיילנט קט, שזורק בסביבות ה 50CFM ב21DBA בלבד.

ואם לא אכפת מהרעש ורוצים ביצועי קירור עצבניים, לוקחים את ה UFO של טרמלטק גם הוא.

מבחינת ה SP לא קריטי לשים לו מאורר חזק, כי ברמה מסויימת של CFM הקירור דיי נעצר, וגם אם תזרוק לו רמת רוח מטורפת לא יהיה שינוי כזה ענק בביצועים, ככה שבכל מקרה עדיף לשמור אותו על רמת רעש סבירה\נמוכה.

תעשה את השיקולים שלך, אני מאוד נהנתי מה SLK947, אבל למי שרוצה שקט (או בתרגום אחר, למי שנשבר הז*ן מוולקנו), אולי באמת כדאי לשים SP.

פורסם

עוד אפשרות טובה זה למצוא את הזאלמן 7000 אבל הגירסה המתאימה למעבד שלך

פורסם
  • מחבר

הבעיה שהזמנתי מחו"ל הרבה מאוררים (6מאוררים) לפרוייקט שלי, ואחד מהם הוא מאורר 90 מ"מ שכולו מאלומניום בשביל הקירור למעבד, כיוון שכבר תיכננתי לשים שם גוף קירור של Thermalright, לכן לקנות היטסינק עם מאורר עליו מיותר.

אגב המאורר של 90 מ"מ יצאים לקליפסים של הSLK947 כיוון שרשום בדף של המוצר שהוא מתאים רק ל92 מ"מ.

פורסם

90=92

אומרים 90 אבל המדויק זה 92...

פורסם

גם אם זה 90 ולא 92 זה יתאים

פורסם

הפייפ 101 של טרמלטייק הוא מתאים למאווררים האלו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים