עבור לתוכן

בעיה ב-OC. בבקשה עזרה.

Featured Replies

פורסם

יש לי מעבד NEWCASTLE 3000+ ולוח EPOX 8KDA3J.

ניסיתי להעלות קצת את הבאס, העלתי ל-220 והכל נראה איכותי ואז במשך סתם פעילות רגילה בווינדוס הופיע לי מסך כחול נחמד שלא הספקתי לראות (כך שאינני יודע מהי הבעיה) ואיתחל לי את המחשב מחדש.

שאלתי היא האם יש דרך לגלות מהי הבעיה שגרמה לזה (לגלות מה הסתתר מאחורי המסך הכחול) ולתקן זאת.

שאלה נוספת: ידוע לי שלפני ביצוע OC אני צריך לנעול את ה-AGP, ה-SATA, ה-PCI ואולי עוד שיט ענערף. איך אני עושה זאת?

• תגובות 32
  • צפיות 1.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תריץ תוכנות כמו S&M פריים95 ותיראה מתי המחשב יציב..

תנסה לעלות מטח לזכרונות ולראות עם עזר

פורסם

זה יכול להיות לוח\מעבד\זכרון

צריך לבודד את הגורם הבעייתי

איזה זכרון זה?

נסה להוריד את המכפלת HTT ולשים מחלק לזכרון, ואז לבדוק יציבות כמו שהוצע מעלי

פורסם
  • מחבר

הזכרון הוא 2 סטיקים של ADATA 2.5CL וכמעט כל דבר שקשור לזכרון בביוס מכוון על AUTO ומכפלת ה-HTT היא 4, לא שיש לי מושג מה זה אומר.

המערכת מן הסתם לא יציבה אם היא קורסת בעבודה רגילה בווינדוס אז בשביל מה סתם לטרוח ולהריץ פריים שעוד יותר ישחט את המערכת?

השאלה היא איך אני יכול לראות מה הגורם לבעיה? הייתי רוצה לראות מה כתוב במסכים הכחולים אך הם נעלמים מהר מדי (ריסט).

פורסם

הבעיה היא חוסר יציבות של החומרה, זה לא משנה מה כתוב במסך הכחול

בידוד המעבד - תוריד מכפלת HTT, תשים מחלק לזכרון

בידוד הלוח - תוריד מכפלת מעבד, תוריד מכפלת HTT, שים מחלק לזכרון

בידוד הזכרון - תוריד מכפלת מעבד, תוריד מכפלת HTT

בכל אחד משלושת המצבים תריץ prime, זה ייתן לך יותר מידע על מה גורם לחוסר יציבות

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון שאני צריך לעשות את הדברים שציינת עם OC? (הורדתי את הבאס שיהיה רגיל אחרי כמה קריסות אז להעלות אותו שוב ואז לבצע את הדברים שציינת?)

פורסם

כן

בבאס 200Mhz אתה תקבל מחשב יציב בכל מקרה

פורסם
  • מחבר

אתה יכול בבקשה להסביר קצת יותר על מחלק הזכרון? מה זה ואיך זה עובד?

פורסם
  • מחבר

בעקרון ניסיתי בהתחלה לבודד את הזכרון והעלתי את הבאס ל-230, הורדתי את המכפלה ל-8 והורדתי את ה-HT (אני מקווה שהורדתי את הדבר הנכון) ל-X2 אך הווינדוס אפילו לא עלה כך שהורדתי את הבאס ל-220.

בעקרון אם זה קרה אז זה אמור לתת לי אינדיקציה שהבעיה בזכרון? הרי 230X8 זו אפילו לא המהירות סטוק של המעבד שלי אלא משהו כמו 1850 מגהרץ.

פורסם

כן, זה אומר שהבעיה היא בזכרון

אתה יכול או לתת לו יותר מתח ולשחרר תזמונים, או להשתמש במחלק

פורסם
  • מחבר

הזכרון מקבל מתח מקסימלי מהלוח כבר (2.8V).

בקשר לשחרור התזמונים ולמחלק אין לי מושג מה זה אומר ואיך עושים זאת אז הסבר יהיה נחמד.

אגב על 220 באס במצב שתיארתי מקודם הרצתי PRIME בערך 10 שעות ולא היתה שום קריסה אז יכול להיות שזה בכל זאת לא הזכרון?

פורסם

על איזה מצב הרצת prime? רק blend באמת בודק את הזכרון

שחרור תזמונים = 3-4-4-8-1T

מחלק - חפש Mem Frequency בBIOS

זה נותן לך יחסים בין העלייה של הHTT לבין העלייה של מהירות הזכרון

קרא כאן

פורסם
  • מחבר

לאחר שחרור התזמונים (עשיתי כמו שכתבת) העלתי את הבאס ל-225 והמכפלה היתה 10 ולא לקח למחשב הרבה זמן לקרוס אחרי כמה דקות עבודה בווינדוס ועוד פעם לעשות לעצמו ריסט.

פורסם

הזכרון לא עומד בזה, שים מחלק, אין ברירה

פורסם
  • מחבר

להוריד את המהירות ל-166?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים