עבור לתוכן

מאוורר NB דפוק בלוח AN7 - למה להחליף?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשנה קניתי מחשב חדש (לפי המלצה שקבלתי כאן באתר - AMD 2500, 512MB, AN7 וכו'), שעובד כמעט מושלם. הבעיה היחידה היתה, כמעט מההתחלה, אזעקה שהיתה מושמעת מדי פעם מלוח האם, בעקבות ירידת מהירות הסיבוב של אחד המאווררים. לוח האם המדובר הוא AN7, והמאוורר הוא זה של ה-NB. לאחרונה האזעקה הפכה קבועה - פירקתי את המאוורר, שימנתי אותו, והוא עלה מסביבות 1000 סל"ד למעל 5500.

היום, יומיים אחרי הטיפול, חזרו נפילות המהירות. הוא עדיין עובד לא רע רוב הזמן, אבל יש לי הרגשה שלא כדאי לי לסמוך עליו יותר מדי. מבירור קצר באינטרנט הבנתי שהמאוורר הזה, שמגיע יחד עם לוח האם, הוא די דפוק ונוטה לעשות צרות. נראה לי שהגיע הזמן להחליף אותו.

אני לא הולך לעשות OC למעבד, והמחשב שלי לא עובד קשה מדי. הייתי רוצה לדעת אם יש למישהו המלצה על מאוורר אמין וזול שיכול להחליף את הגרוטאה שמגיעה עם ה-AN7 (אין לי הרבה נסיון בחומרה - אשמח לקבל תשובה עם כמה שיותר פרטים).

תודה!

פורסם

או זה:

http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=zmnb32j

ד.א.

הלוח שלך מאוד דומה לשלי (NF7-S) וגם אצלי באיזה שניים מהלוחות הקודמים המאוורר מת... אותו מאוורר... פאק של אביט...

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות!

עכשיו שאלה קצת בסיסית (פעם ראשונה בים, מצטער...) - המאוורר הדפוק יושב בתוך מין "כתר" ממתכת. מן הסתם ה-heat sink, הגוף שאמור להוליך את החום. המאווררים שהפנתם אותי אליהם באים עם רדיאטור שונה. אני מניח שאני אצטרך לפרק את המאוורר יחד עם הרדיאטור שבא איתו, ומחובר ללוח. עד כאן אני בסדר?

אם כן, ראיתי שהוא מחובר במין שני תפסים, שנראים כמו ברגים מפלסטיק לבן. לא התעסקתי עם זה יותר מדי, אבל לא הבנתי איך הם אמורים להתפרק. מה הפטנט שם? אני יכול לשחק עם זה עוד קצת, אבל אני מעדיף לקבל כאן איזה רמז, ליתר בטחון. כמי שכבר נכוו, איפה הקאצ' פה?

פורסם

דבר ראשון זה לא רדיאטור אלא היטסינק (גוף קירור) דבר שני אין שום בעיה תחתוך עם קאטר את הראשים של הקליפסים הלבנים אולו ותוציא את הגוף קירור.

*אם לא יוצא בקלות תנענע את זה לצדדים תוך כדי משיכה בעדינות.

פורסם

מה פתאוםםםםםם??????

ממש ממש ממש ממש ממש לאאאאאא

אני מאוד מקווה שלא עשית את זה עוד!!! אל תחתוך שום דבר עם קאטר!!!!!

ברגע שחתכת מאוורר עם קטר(!!!) חיסלת כל שמץ של אחריות שנשארה מהלוח...

פשוט תוציא את הלוח, ומהצד השני אתה לוחץ על כל קליפס בשתי אצבעת והמאוורר אמור להישלף די בקלות.

אולי לנענע אותו קצת בכדי שייצא, אבל בשום אופן לא לחתוך עם קטר!!

פורסם

יש אנשים שבשבילם לפרק את הלוח זה לא כל כך פשוט.. ולא אמרתי לו לחתוך את המאורר עם קאטר אלא את הפלסטיקים שתופסים אותו ללוח..

פורסם

אתה יכול לקנות את הגופים של זאלמן

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי קצת על הזלמנים, והופתעתי לגלות שהם בכלל לא מאווררים. ממה שקראתי עד עכשיו זה תחליף טוב, אבל באופן טבעי heatsink יכול לעבוד רק אם יש מספיק רוח מסביבו. את המחשב קניתי ב-KSP, לפי המלצה של הפורומים פה, ככה שאני די סומך על הרכיבים. השאלה היא רק אם מאוורר מארז פשוט ועוד מאוורר על המעבד (AMD 2500) יספיקו, או שאני אצטרך להשקיע בעוד מאוורר ועבודה - אני עושה כאן כל דבר בפעם הראשונה, ואני לא רוצה ללכת רחוק מדי.

עניין אחר - ראיתי שבאתר שמוכר את הזלמנים (לפי ההמלצה פה - שוב תודה) המחיר הוא 40 ש"ח + 16 למשלוח. באתרים בחו"ל ראיתי את הזלמנים גם ב-3-4 דולר, או מקסימום ב-5. זה סביר שלוקחים פה יותר מפי שניים על מוצר שבטח לא נורא מסובך לייבא? (40 ש"ח זה אחוז אחד ממחיר המחשב. אני אשלם בכל מקרה, סתם נראה קצת מוגזם).

פורסם

יספיק ועוד איזה יספיק....

ותוסיף משלוח לארץ, מכס ואחוז רווח ניכר לחנות, ותראה שאתה מגיע בקלות למחיר הזה...

ו ROEIW:

הבנתי טוב מאוד מה שאמרת!

אבל אחרי שחתכת את הפלסטיקים אתה לא יכול להחזיר את המאורר למקום במידת הצורך!! וזה מחסל אחריות!!

פורסם

1. מה המעלות של הצ'יפסט?

2. אתה יכול אפילו לקמבן איזה קירור של מעבד Pentium 1 על הצ'יפסט , זה פתרון לא רע..

פורסם

אתה לא חייב שיהיה קירור אקטיבי (גוף קירור + מאורר) לצ'יפסט אחד הזלמנים מספיק בהחלט!!

פורסם

קח את הצהוב של זלמן הוא יותר נוח

פורסם

מה יותר נוח בו בדיוק??

פורסם

יש גם את ICEBERQ של וונטק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים