עבור לתוכן

מישהו עבד פעם עם מודל פלטיה?

Featured Replies

פורסם

אני בונה פרוייקט עם מודל פלטיה רציתי לדעת עד כמה הוא יכול להוריד לי את הטמפ' בעוצה של 12W

הפלטייה עצמו בעוצמה מלאה של 70W יכול להוריד מתחת ל 0

רציתי לדעת רק עם הוא מקרר טוב או לא?

פורסם

מישהו יכל להביא לינק לפלטייה כזה?

פורסם
  • מחבר

לינק למה?

לראות מה זה מודל פלטיה?

תריץ באתר פה כתוב לך מה זה

בקיצור זה רכיב פסיבי שמקרר בצד אחד ובצד שני מחמם

מאוד מאוד יקר לקנות אותו בארץ

משתמשים בו בצדניות קירור

אני השגתי מחבר של אבא שלי מחו"ל

פורסם

יש ב www.emp.co.il

אם הם קיימים עדין..

דבר שני הוא לא מקרר בצד אחד ובצד אחד מחמם אלא מעביר חום מצד אחד לצד השני שלו במהירות וביעילות..

פורסם

בקיצור זה רכיב פסיבי שמקרר בצד אחד ובצד שני מחמם

מאוד מאוד יקר לקנות אותו בארץ

משתמשים בו בצדניות קירור

אני השגתי מחבר של אבא שלי מחו"ל

לא יודע אם התבלבלת או שלא ידעת אבל הוא רכיב מאד אקטיבי (חיברת חשמל כדי שיעשה משהו=אקטיבי) וכמו שנאמר הוא לא מקרר צד אחד ומחמם את השני אלא מבצע תהליך תרמואלקטרי על מנת להעביר חום מצד לצד שני וכך נוצר צד קר שנלקח ממנו כל החום וצד חם שאליו הגיע כל החום.

פורסם
  • מחבר

חחחח

אני לא צריך מידע עליו אני יודע מה זה

אני ציך לדעת מה רמת הביצועים שלו

פורסם

בנתיים הוא סתם זרוק אצלי ואין לי מה לעשות איתו =/

בלי קירור מאוד חזק (קירור מים טוב) אי אפשר להשתמש בזה יותר מדי, קירור אוויר פשוט לא יכול לקרר פלטיאר.

ואני ידבר איתך בפרטי

פורסם

עם קירור מים טוב ובידוד טוב תגיע לטמפ' נמוכות מאוד יחסית

פורסם

אה שחכתי גם שצריך ספק יעודי שעולה איזה 130$?

זה עסק לא זול שאוכל הרבה מאוד חשמל אבל מה התוצאות מעולות, עם קירור מים אפשר להגיע לפחות מ0 מעלות מנוחה ואיזה 5 מעלות מאמץ

פורסם
  • מחבר

הייתי אמור לקבל מימון לספק שהוא עולה 200$

ולבנות לבד מערכת קירור מיים.

אני ישתמש בפלטייה רק ב 12W שאותם אפשר לקרר עם צלעות קירור ומאוורר של פנטיום 3 פשוט

אני בונה סה"כ מערכתת קירור עם מודל פלטיה מבוקרת מיקרו מעבד 8051

לא משהו רצחני ואמיתי

אני אמור להדגים רק שהפרוייקט שלי עובד

לאחר מכן אני אולי יבנה איזה ספק טוב ומערכת קירור מים טובה ואז יביא את זה לחבר :)

תודה רבה לכולכם על העזרה

פורסם

לדעתי עדיף לך להשתמש בפלטייה בקרור המים עצמם...זה יהיה בטוח יותר מאשר לקרר את הליבה עצמה (נסיון מר לפני כמה שנים טובות בקרור סלרון 300A שרץ ב504MHZ... בלילה אחרי 4 חודשים הפלטייה השיב את נשמתו לבורא והמעבד ישר אחריו כי לא היה לו לאן להוציא את החום וזה עם קרור מאסיבי לפלטיה - ALPHA HEATSINK).

אם אתה מתכוון להוריד את טמפרטורת המעבד הרבה מתחת לטמפרטורת החדר, תכין את עצמך לבידוד הדוק של המעבד עם הפלטייה אחרת תקבל מצב של התעבות נוזלים באזור המעבד ולבסוף איזה קצר נחמד בלוח אם וזהו...

קרור המים עצמם יביא תוצאות מעט פחות טובות אבל למעשה יהיה FAILSAFE גם אם הפלטייה יפסיק לעבוד.

האמת שאם אתה כבר משתמש במיקרו מעבד אז אתה יכול לנטר את פעילות הפלטייה ובמקרה של כשל פשוט לנתק את החשמל למחשב. :xyxthumbs:

פורסם

אתה יודע שאפשר פשוט להגדיר שאם המעבד עובר את ה70 מעלות הוא יכבה אוטומטית.. ככה אתה לא תדפוק את המעבד

פורסם
  • מחבר

אני הולך לקרר פנטיום 3

רק כדי להראות שהפרוייקט שלי פועל

ולהוריד מתחת לטמפ' החדר עם פלטייה זה לקרר את המפלטייה במים או להזרים לצלעות אוויר אוויר עם מדחסים

בררתי את כל האפשרוית אני הולך לקרר מעבד של 40 מעלות גג

למשל בפרסקוט שלי (2.8) ב 70 מעלות הוא דופק ריסט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים