עבור לתוכן

העם הספק יכול להשפיע באופן משמעותי באוברקלוק?

Featured Replies

פורסם

אז כך מפרט אתם יכולים לראות בחתימה.. ויש לי שאלה..

אני מצליח להגיע ל4.35 גיגה הרץ אבל הבעיה היא שבתדר הזה הוא יותר נכון מ4.3 גיגה הרץ אני שומע את הספק שלי tt 480 w מעלה ומוריד את המאוורים שלו או לא יודע מה שם אבל אני שומע כאילו יש עלייה וירידה של מתח כאילו הוא רגע אחד מתאמץ ורגע אחד נירגע מוזר לגמרי...

עכשיו השאלה שלי היא כזו העם זה קורה בגלל הלוח שכאילו הלוח רגע אחד צורך מתח גבוהה ורגע אחר צורך מתח נמוך.? או שאולי הבעייה היא בספק?

ועוד משהו העם הספק יכול להשפיע באופן משמעותי על האוברקלוק או לא??

נ.ב

עוד משהו מוזר הספק הזה לא מצליח להחזיק לי את הvapochill שלי לפי הספרים המערכת דורשת 15 אמפר מינימום והספק הזה נותן 18 אבל משום מה שאני מחבר אותו אז הvapochill אומר לי שהמתח נמו מידי ואז מכבה את המערכת.. ואילו עם האנטק 550 וואט הוא נותן 25 אמפר המערכת עובדת חלק.... אולי תוכל לעזור?

תודה..

יחיאל

פורסם

בקשר לשאלת המחץ - כן בפירוש, ספק מאוד משפיע על יכולות ה oc.

בקשר לעליות\ירידות מתח תוכל לראות אותם עם ה probe שמסופקת עם הלוח שלך, אם המאווררים שלך מחוברים לספק ולא ללוח אז בהחלט יכול להיות שהוא לא מצליח

להרים את המערכת שלך.

אגב אם יש לך לדים יש סיכוי טוב שתראה אותם נחלשים בזמן מאמץ.

עוד משהו מוזר הספק הזה לא מצליח להחזיק לי את הvapochill שלי לפי הספרים המערכת דורשת 15 אמפר מינימום והספק הזה נותן 18 אבל משום מה שאני מחבר אותו אז הvapochill אומר לי שהמתח נמו מידי ואז מכבה את המערכת.. ואילו עם האנטק 550 וואט הוא נותן 25 אמפר המערכת עובדת חלק.... אולי תוכל לעזור?

ולפי הציטוט הזה אז סיכוי טוב מאוד שהספק לא מספיק .

פורסם
  • מחבר

אז כך קודם כול תודה על העזרה....

דבר שני אני ינסה להסביר לך איך המחשב שלי עובד ומה מחובר למה כדי שתוכל אולי לעזור לי לפתור את הבעייה הזאת וכך להגיע לתוצאה יותר גבוהה.. אולי.. חח

אז כך נכון לעכשיו אני עובד עם שני ספקים:

1. antec truopower 550w

2. tt buterflay 480 w

והסיבה שאני עובד עם שני ספקים היא שכדי להפעיל את המחשב אני צירך קודם כול להפעיל את הvapochill מספר שניות לפני המחשב עצמו כדי להאפשר לvapochill להתחיל לעבוד..

אז כך על הantec יש את ה

vapochil

aerocool

3 מאוררים של 80 ממ

2 מאווררים של 120 ממ

גיפורס 6800 אולטרה.....

ושני קטודות....

(ואני לא יודע איך הוא בכלל מחזיק אבל אין הוא מפלצת הספק הזה)

ועל הtt יש כך...

צורב

הרדיסק סאטא והלוח עצמו זה הכול..............

ויש מאוורר של הציפסט שמחובר ללוח אבל זה הכול...

אז מה קורה עם הספק הזה העם הוא עושה לי בעיות באוברקלוק או לא?

נ.ב

ניסתי להפעיל את התוכנה של הדיסק אבל מופיע לי שגיאה משהו עם 16 ביט וכו וכו איך אני פותר את זה? כי איך שהייתי פותר את זה פעם משום מה זה לא עוזר עכשיו..

פורסם

כל מערכת קירור צריכה לעבוד לפני שהמחשב נותן בוט.

אני לא חושב שמתח זו הבעיה שלך, אתה אפילו ב over לדעתי, אם האנטק מרים את vapol אז באמת תעבוד איתו

אגב לא הייתי ממליץ לחבר את הכרטיס מסך בצורה הזו, מספק אחד מזין את הלוח - agp ואנטק מזין את הכרטיס מהמולקס.

ה tt שלך לא עושה הרבה יחסית, תוכל לחבר לו גם את המולקס של כרטיס מסך .

פורסם
  • מחבר

אז רגע עם מתח זה לא הבעייה שלי אז אתה מיתכוון שהTt עובד כמו שצריך ועם הוא עובד כמו שצירך אז מה הראשים של העלייה וירדה של מתח שהספק הזה עושה באובר גבוהה?

ועם זה לא הבעייה אז מה כן הבעייה?

כי את המערכת קרור הצלחתי אפילו לשפר עוד יותר ועכשיו היא עומדת על מינוס 28 במנוחה ובעומס על 21 מעלותתתתת ואני מדבר על אובר של 4.3 לפרסקוט שזה באמת מטורף לדעתי מה חושב?

ועוד משהו יש לך אולי ריעון איך אני יכול לעבוד רק עם ספק אחד כי שני ספקים זה באמת קצת צרה חחח..?

ומה עם השגיאה שאמתרי לך על ה16 ביט הזה איך אני פותר אותה?

תודה רבה..

פורסם

אז רגע עם מתח זה לא הבעייה שלי אז אתה מיתכוון שהTt עובד כמו שצריך ועם הוא עובד כמו שצירך אז מה הראשים של העלייה וירדה של מתח שהספק הזה עושה באובר גבוהה?

ועם זה לא הבעייה אז מה כן הבעייה?

רעשים זה טוב ;D

זה מראה על מאמץ של הספק, אבל לא מצביע על זה שהספק לא יכול להחזיק את המערכת.

לאנטק לדוגמא יש קול זימזום חרשי שהוא במאמץ אבל עדיין הוא עובד נהדר.

אין לי מושג מה הולך לך במחשב אבל לדעתי האנטק וה tt אמורים להחזיק את המערכת שלך יופי, ואפילו יותר מיופי.

מה הבעיה שאתה לא מגיע ליותר :  אולי לוח ? אולי מעבד לא יכול יותר ? אולי לא נתת מספיק מתח ? ואולי זה בגבול שהמערכת שלך יכולה לסחוב .

תבדוק כל דבר .

כי את המערכת קרור הצלחתי אפילו לשפר עוד יותר ועכשיו היא עומדת על מינוס 28 במנוחה ובעומס על 21 מעלותתתתת ואני מדבר על אובר של 4.3 לפרסקוט שזה באמת מטורף לדעתי מה חושב?

אין מה לשפר פיזית ב vapo רק בהגדרות , ובעומס הפרסקוט שלך פולט משהו כמו 130-150w שאתה עומד בהם מצויינים יחסית ל vapo xe  :beerchug:

ועוד משהו יש לך אולי ריעון איך אני יכול לעבוד רק עם ספק אחד כי שני ספקים זה באמת קצת צרה חחח..?

אין הרבה משחקים, זו גם הסיבה שמערכות קירור רציניות משתמשות במתח חיצוני, אם ספק אחד לא מרים את המערכת שלך אז אני בטוח לא יוכל לעזור.

ומה עם השגיאה שאמתרי לך על ה16 ביט הזה איך אני פותר אותה?

נסה להוריד גירסא חדשה של ה prob מהאתר של asus, זה עובד נהדר אצל כולם ואמור לעבוד גם אצלך.

פורסם

אולי המאווררים הם Temp control ז'א שמוזרם אליהם מתח עלפי החום.

לדוג' שהספק ב60c הספק מזרים להם את מירב המתח אבל שהספק מגיע ל20c הוא נותן להם מתח מאוד נמוך.

פורסם
  • מחבר

מה הבעיה שאתה לא מגיע ליותר : אולי לוח ? אולי מעבד לא יכול יותר ? אולי לא נתת מספיק מתח ? ואולי זה בגבול שהמערכת שלך יכולה לסחוב .

תבדוק כל דבר .

אין מה לשפר פיזית ב vapo רק בהגדרות , ובעומס הפרסקוט שלך פולט משהו כמו 130-150w שאתה עומד בהם מצויינים יחסית ל vapo xe :beerchug:

אז כך....

בקשר לזה שהלוח לא סוחב יותר יש לי שאלה או יותר נכון כמה שאלות...(דגם הלוח במפרט)

משום מה בתוכנה של האוברקלוק שמגיעה עם הלוח אני אולי יכול לעלות את הfsb ל 400 (שזה לא הגיוני בעולם) אבל כול פעם שאני מעלה לאט לאט יש מין מד כזה שנימצא בדיוק מעל ללחצים שמעלים את הfsb הינה דוגמא.. באוברקלוק שעשיתי ישן שהגעתי ל4.222 תראה את המד הזה שהגיע לסוף שלו לאדום...http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=510

בדיוק מעל איפה שרשום fsb 1055..בכול מקהר מקווה שהבנתה אז הבעייה היא שכאילו התוכנה הזאת מראה שזה השיא שהלוח נותן וזה פשוט לא ניראה לי הגיוני?

למרות שזה באמת נכון עכשיו עם אני אובר את ה272 לזיכרון אין הוינדוס לא עולה... לא משנה עם דרך הביוס או דרך התוכנה שלהם עם אני אובר את זה בסיפרה אחת אפילו אין הכול נופל... מה הולך פה??? זה לא אמור להיות הלוח הטוב בעולם לפנטיום 4? שאיתו הגיעו ל6 גיגהרץ???????????

ועוד משהו למעבד אין גבול שהוא יכול להגיע כאילו יש אבל לא למה שאני הגעתי... תראה אני יודע שזה שהגיעו עם 6 גיגהרץ עם פרסקוט בדיוק כמו שלי 3.2 אז הישתמשו במערכת קרור לא מהעולם הזה חח אבל עדיין אז אני לא רוצה 6 גיגרץ כי אין לי קרור כזה אבל עם קרור גז כמו שלי חשבתי שאני יגיע להרבה יותר.. כאילו קרור זה לא הבעייה המעבד הזה יכול לעבוד גם ב50 מעלות ואני לא מיתקרב למינוס 15 במעבד ומינוס 28 בראש של הקרור גז... אז מה הולך כאן???

ובקשר למתח אני לא יכול לתת יותר מ1.6 וולט למעבד אין אני יודע שזאת בעייה ידועה בלוח הזה ושהפיתרון היחיד זה וולטמוד (שאני רוצה לעשות רק מחפש מישהו שיעזור לי בזה) ובכלל יש אנשים שאמרו לי שעם אני יתן יותר מ1.6 וולט לפרסקוט אז תוך חודש הוא הולך זה נכון??

ועכשיו המערכת קרור גז... אז כן אפשר לשפר אותה בצורה מסוימת כאילו בהגדרות האורגינליות שלה עם אני יפעיל אותה המעבד שלי יהיה 16 מעלות במנוחה ואילו עם כמה שינויים בתוכנה של המערכת אפשר להגיע ל23 מעלות במנוחה ו19 בעומס ואילו עם שינוי במתחים למאווררים (שזה מה שעשיתי) גרמתי לשני המאווררים לעבוד ב100 קבוע וקח לשפר את רמת הקרור של הרדיאטור ועכשיו אני ב28 מעלות במנוחה ובעומס 22 בערך.. ואני מדבר על תוצאות באובר ל4.3 לפרסקוט ואחי זה מטורף תבין לידע כללי המערכת שלי עם אני ידליק אותה שעות רק את הקרור גז בלי המחשב היא תגיע ל37 מעלות שלפני זה היתה מגיע רק ל30 כך שזה באמת מדהים שהמערכת מצליחה להחזיק את המעבד שלי ב4.3 גיגהרץ בהבדל של 9 מעלות כולה.....

ושוב תודה רבהההההה אין כמוך...

ומה איתך מה עם הקרור גז שלך מה ירדתה מזה?

פורסם

בקשר ללוח - אני לא מאמין שהוא לא יכול לעקוף את ה 265mhz, אגב לא נשכח שכל לוח מאוד שונה מאחר אפילו שהם עם אותו דגם.

וכל האנשים שהגיעו איתו לביצועים גבוהים מאוד עשו ללוח מודים ובאמת לא חסר לו מודים כמו droop, vcore, vagp, vmem

בעיקר עם בעיית ה vcore שעושה ללוח הרבה צרות כמו שאמרת, ה 3.0 וה 3.4 שלי קיבלו לא פעם פיקים של כמעט כמעט 2v, מפחיד  ;D

בכל אופן מודים מסדרים את הבעיה אבל אם אתה לא רוצה כנס לביוס ובטל את ה ht, זה מסדר את רוב הבאגים של הלוח בעיקר את ה vcore וזה ישנה לך את כל התמונה  :beerchug:

אגב אפשרי שהמעבד עוצר אותך, זה שאחרים הגיעו עם אותו מעבדים אחרים ל 6 גיגה לא אומר שהמעבד שלך יכול, ואם לא ניסית אז תבדוק אותו 

בקצת יותר מתח, אחרי שתבטל את ההיפר בביוס תקבל מתחים יציבים אז תוכל לנסות.

ונעבור ל vapo xe, שהתכוונתי שאתה כמעט לא יכול לשפר אותה - התכוונתי מבחינת חומרה (עקרונית יכול אבל זה כבר להחליף חלקים וזה לא יהיה בדיוק vapo)

כל השינויים הם תוכנה, להגדיר השהיות וכדומה, ה vapo שלך היא אחלה מערכת וכל אחד היה רוצה כזו

עדיין אם להיות כנים היא לא נועדה להתחרות במערכות אסטרים חזקות יותר כמו ה vapo ls הנפלאה או למאך 2gt ובטח לא למערכת שאליאור בונה (עם החלקים של צילי ), ובכל זאת 55,60,65 מעלות ומעלה יהיה קשה לראות על ה xe.

ואחריי עיקוב רב החלקים של צילי שיהיו במערכת שלי כבר בארץ, בקרוב הם יורכבו  :)

פורסם
  • מחבר

בקשר ללוח - אני לא מאמין שהוא לא יכול לעקוף את ה 265mhz, אגב לא נשכח שכל לוח מאוד שונה מאחר אפילו שהם עם אותו דגם.

וכל האנשים שהגיעו איתו לביצועים גבוהים מאוד עשו ללוח מודים ובאמת לא חסר לו מודים כמו droop, vcore, vagp, vmem

אז מסתבר שכן אני לא יכול עבור את ה265 מגהרץ ולא את ה1.6 וולט למעבד שלי לא יודע מוזר רצח וזה שאני מבטל את הhtt לא משנה כלום באוברקלוק חוץ מאשר עוד 40 מגהרץ. שזה שטויות.. לא יודע יאך הגעתה לזה שעם אני מבטל את הht אז אני יוכל לתת יותר מ1.6 וולט למעבד אבל אין לא עובד איך שאנינותן יותר לדוגמא 1.6250 ישר בום אין פוסט.. ובקשר לכול המודים למינהם אני מתתתתתת לעשות אותם הבעייה היא שאני לא מספיק מיומן בהלכמות וכו וכו בשביל כזה גודל של הלכמה.. ולכן אני מחפש מישהו בנרות שיעזור מה אומר חושב שתוכל לתת פה יד? או מישהו אחר?

ובקשר למערכת של אליאור..

קודם כול לא משנה מה אין מגיע לא כול ה חח שאפשר לתת כי לא משנה מה הביצועים של המערכת שלו עדין הוא עושה אותה לבד שרק על זה מגיע לו כבוד רב.. בכול מקרה בקשר לביצועים אני עדיין לא מבין הוא הצליח להגיע מ3 גיגהרץ ל4500 וזה לא יציב לפחות כך אתה אמרתה או הוא לא זוכר חח בכול מקרה זה הייה עם נורתווד שהוא מבחינת חום נותן חצי ממה שפרסקוט נותן ואני הצלחתי עם הפרסקוט שלי להגיע מ3.2 ל4350 וגם כן לא יציב אז מה לדעתך עם נוורתווד אני לא יוכל להגיע למה שהוא הגיע עם לא אז סבבה רק תן הסבר?

תודה

יחיאל בן חמו

פורסם

אז מסתבר שכן אני לא יכול עבור את ה265 מגהרץ ולא את ה1.6 וולט למעבד שלי לא יודע מוזר רצח וזה שאני מבטל את הhtt לא משנה כלום באוברקלוק חוץ מאשר עוד 40 מגהרץ. שזה שטויות.. לא יודע יאך הגעתה לזה שעם אני מבטל את הht אז אני יוכל לתת יותר מ1.6 וולט למעבד אבל אין לא עובד איך שאנינותן יותר לדוגמא 1.6250 ישר בום אין פוסט.. ובקשר לכול המודים למינהם אני מתתתתתת לעשות אותם הבעייה היא שאני לא מספיק מיומן בהלכמות וכו וכו בשביל כזה גודל של הלכמה.. ולכן אני מחפש מישהו בנרות שיעזור מה אומר חושב שתוכל לתת פה יד? או מישהו אחר?

ובקשר למערכת של אליאור..

קודם כול לא משנה מה אין מגיע לא כול ה חח שאפשר לתת כי לא משנה מה הביצועים של המערכת שלו עדין הוא עושה אותה לבד שרק על זה מגיע לו כבוד רב.. בכול מקרה בקשר לביצועים אני עדיין לא מבין הוא הצליח להגיע מ3 גיגהרץ ל4500 וזה לא יציב לפחות כך אתה אמרתה או הוא לא זוכר חח בכול מקרה זה הייה עם נורתווד שהוא מבחינת חום נותן חצי ממה שפרסקוט נותן ואני הצלחתי עם הפרסקוט שלי להגיע מ3.2 ל4350 וגם כן לא יציב אז מה לדעתך עם נוורתווד אני לא יוכל להגיע למה שהוא הגיע עם לא אז סבבה רק תן הסבר?

תודה

יחיאל בן חמו

ביטול ההיפור עוזר.

הפרסקוט כנראה לא יציב עם מתח של 1.6v, זה מתח גבוהה מידי בשבילו over מתח גם יכול לפגוע , ובכלל לא חסר מעבדים ששונאים מתח גבוהה.

אגב לנורטווד למשל 1.7 זה מתח לגיטימי ולפרסקוט לא, בגלל זה אתה שינוי ה htt לא עזר לך, אבל ביטול ה htt מאזן את המתחים ובצורה ניכרת.

כל התפיסה שלך בנוגע למעבדים פשוט לא נכונה, כל מעבדים שונים מאוד שונה אחד מהשני, יש פרסקוט 3.0 שיוכל להגיע ל 6 גיגה בתנאים מסויימים ואפילו פרסקוט 3.0 שיצא אחריו מהמפעל לא יוכל להגיע ל 4g, אותו עיקרון זה עם שאר המעבדים והליבות, אין מעבדים זהים , זו גם אחת הסיבות שטייקון הגיע לאן שהוא הגיע (והקירור שלו ;D )

יכול להיות שזה מה שהמעבד שלך יכול לתת.

בקשר למערכת של אליאור - הוא מרכיב אותה מחלקים ידועים וכן אפשר לראות ולהשוואת את הביצועים טוב מאוד, גם אצלו וגם אצל כל שאר האנשים עם מערכת דומה.

בסך הכל זה מספרים, ומספרים לא משקרים.

פורסם
  • מחבר

זה לא שהו אלא יציב דווקא הוא יציב מאד הבעייה היא שעם אני נותן לו בביוס פחות מ1.6 אני לא יוכל לעבור את ה4 גיגהרץ!!! לכן חובה 1.6 ועם הייתי יכול הייתי מנסה גם יותר...

אולי ביטול הhtt מיצב את המתחים אבל עם זה מיציב את המתחים זה צריך לתת לי איזה שהוא שיפור כול שהוא וחוץ מ40 מגהרץ יותר לא עזר לי במיוחד!!! ובמיוחד שפנטיום בלי Htt הוא דיי לא כזה סוחב...

ובקשר לכול הסיפור של המעבדים איך אני יכול לדעת איזה מעבד יותר טוב מאחר ואיך לו תוכל לתת דוגמא לזיהוי?

ואני עדיין עם השאלה הקודמת שלי יותר נכון בקשה..

תוכל לעזור לי בכול העינים של הוולט מודים שהלוח הזה יכול לקבל כי אני לא חזק בזה?

נ.ב

לדעתי כול מעבד יוכל להגיע ל6 גיגהרץ רק ההבדל בין מעבד אחד לשני אפילו שהם אותו סוג וכו וכו זה מה יצטערך כול מעבד בשביל להגיע ל6 גיגהרת אחד יצטערך מינוס 300 מעלות (סתם הגזמה) והאחר יצטערך מינוס 20 מעלות... אבל עדיין כול מעבד יוכל להגיע לתוצאה הזאת .. זאת לפחות דעתי חח..

תודה יחיאל בן חמו..

פורסם
  • מחבר

חברה תשובה?

תודה... :yelclap: :yelclap: :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים