עבור לתוכן

Athlon XP Barton 2500+ Mobile באוברקלוק

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני חדש פה, אך נראה לי מקום טוב, אז שמח להכיר את כולם!

יש לי הרבה נסיון עם חומרה, אז תרגישו חופשי לזרוק לי מונחים מפוצצים וכאלה...

ככה:

יש לי Athlone XP 2000 מסידרת הPalomino הידועה בהתחממותה, עם 512 MB של

DDR266MHZ על לוח של GIGABYTE.

הרד דיסק S-ATA של WD בנפח 80GB עם 8MB זיכרון.

קניתי עכשיו שדרוג, ואני יוצר ממחשב אחד 2 מחשבים.

השדרוג שקניתי כולל:

Abit NF7-SL V2.0

Ahtlon XP Barton 2500+ Mobile

G.Skill 1024MB (2x512MB) PC4400 DDR550 LC 2.5-4-4-8 DualChannel Edition

הזיכרון הוא הרכיב הכי יקר שקניתי (1650 ש"ח) אך ישמש אותי לכמה שנים

טובות אני בטוח:Samsung TCCD (DDR500 Chip)

CAS Latency: 2-2-2-5 (PC3200) Speed: DDR 400 MHz (PC3200)

CAS Latency: 2.5-4-4-8 (PC4400) Speed: DDR 550 MHz (PC4400)

דיסק קשיח נוסף: S-ATA של WD בנפח 80GB עם 8MB זיכרון -> ליצירת RAID-0

מארז - Compucase super Midi Tower CI 6A19-2F:

2 מאווררים של 12cm ענקיים, אחד מאחורה זורק החוצה, אחד מקדימה מושך פנימה דרך מסנן אבק נשלף

בולמי זעזועים לדיסקים הקשיחים, כניסות USB וכו' מקדימה, ספק כח HEC-400W. TRUEPOWER הכל מודולרי, מאד מרווח, בלה בלה בלה...

הכי חשוב (לדעתי): חור איוורור גדול ועגול בדופן השמאלית -> שרבול מתכוונן לתעבורת אוויר אקסקלוסיבית,

ישירות למאוורר של הCPU שכבר יש לי שהוא הידוע ביכולותיו המטריפות לקירור "אמד":

VANTEC AeroFlow VA4-C7040 FOR AMD - 5600RPM

עם גריז טרמי : Arctic Silvet IV

סה"כ, תחנת עבודה עם פוטנציאל אדיר לאובקלוקינג, לא?

אז זהו, שהשידרוג הזה חטף מגיפת תקלות בלתי פוסקת....

קודם כל, הזמנתי בטעות SEAGATE BARACUDA שהוא IDE, ושלחתי אותו להחלפה, מה שיעלה לי עוד 50ש"ח לבדיקת הברקודה...

אחר כך, המארז היה אמור לבוא עם תופסנים SKREW-LESS לחריצי ההרחבה, שלא היו כלולים בו.

הזיכרונות הם ללא צלעות קירור, אז קניתי צלעות קירור שחשבתי שיספיקו ל2 סטיקים של זיכרון, ומסתבר שהן לסטיק בודד, ועלו 55ש"ח,

כך שבהתחשב בכך שאני לא אשים לאחד כן ואחד לא, ובהתחשב בכך שאני מוציא עוד 55ש"ח על בדיקת דיסק קשיח+משלוח,

החלתתי להזדכות על נצלעות קירור כמחיר על טעותי בהזמנת הדיסקIDE, וויתרתי על כל רעיון הקירור לזיכרונות...

את הלוח קניתי במקום אחר, אך בהתחלה הוא היה ABIT-S2G שקניתי בטעות, מבלי לדעת שהוא לא כולל את אפשרויות הOC היפות של V2.0

ובבדיקה בחנות, היבואן שלהם לא מזמין V2.0 אז נאלצתי להזדכות על הלוח ולקנות V2.0 במקום אחר...

(ניסיטי, כמו אידיוט, לשדרג BIOS לזה של V2.0, והשבתתי את הלוח, אבל את זה הם לא יודעים... שששששש!!!!! מישהוא שמע משהוא? לא?... יופי...)

אחרי שהבאתי את הV2.0, מתוך הנחה שאין בעייה להתחיל מ200MHZ של FSB, על ההתחלה הרמתי אותו בMULTIPLIER נמוך, ויש לי הרגשה

שזה מה שהשבית לו את שקע הFLOPPY כי לאחר מכן, ERROR-40 לא עוזב אותי (FLOPPY FAILURE) כאשר הכונן פלופי תקין, וכן גם כבל הDATA.

(נבדק עם 2 כונני פלופי, 2 כבלי מידע, 2 מארזים/ספקים.... קיצר, וודאי שהשקע בלוח מושבת עכשיו ולא שום דבר אחר...)

כך שיום אחרי שקניתי את הלוח, חזרתי כלעומת שבאתי להחליפו כ-תקול, כי אי אפשר להתקין XP בS-ATA ללא הFLOPPY כידוע...

קיצר, עכשיו אני עם הלוח הקודם, של GIGABYTE עם צ'יפסט K600 של VIA, ללא DUAL-DDR, אבל כן הצלחתי להוצי משהוא בינתיים מהלוח הזה,

עם MOD של L12 ע"י חוט קטן שמג'מפר את הMOBILE לFSB התחלתי של 200MHZ ובעזרת תוכנת CPU-MSR שלקח לי עידנים לאתר, הרמתי

את הMIULTIPLIER ל11.5 בWINDOWS, והמעבד רץ יציב לגמרי על 2,300MHZ (ניחא... בינתיים יותר טוב מהXP 2000+@1,666MHZ לא?)

טמפרטורות כרגע על 43 מעלות מעבד ו32 לסיסטם בIDLE, ו48 מעלות מעבד על 35 לסיסטם בלחץ, וזה כשרק אחד משני ענקיי האיוורור של המארז

פועלים כי לGIGABYTE היפה יש רק סוקט מתח אחד למאוורר סיסטם... (בNF7-SL שניהם עובדים). מתח למעבד +10% שזה 1.68V.

אני עכשיו בהמתנה לדיסק S-ATA נוסף, ולוח NF7-SL V2.0 חדש....

זו היכרות קטנה איתי ועם מצבי הנוכחי.

לעניינינו:

כשאקבל את הלוח החדש, אתקין XP עם הATHLON-XP 2000 ורק אז אלביש על הלוח את הMOBILE, לאחר שידרוג BIOS.

השאלות שלי הן:

1-מישהו מכיר אתר המדריך אוברקלוקינג בטוח - צעד-אחר-צעד?

2-איזה BIOS מומלץ לשים ללוח? אם פרוץ, איזה גירסא? (לינק גם יעזור לי)

3-מישהו מכיר את זכרונות הG-SKILL שלי? איזה מתחים הם יכולים לקבל בלי צלעות קירור לפני שהם מקרטעים מחום?

4-על איזה מהירות ואילו תיזמונים מומלץ לי להגדיר אותם?

5-האם יש תוכנה שאפשר לשנות FSB און-דה-פליי בWINDOWS, והאם זה מומלץ בכלל?

6-איזה תוכנה הכי מומלץ להריץ לבדיקת יציבות מערכת לאורך זמן, ומה הזמן המינימלי שצריך להרית אותה כדי להיות בטוח שהכל יציב 100%?

7-אותו כנ"ל לדגבי תוכנת בדיקת יציבות זיכרון באוברקלוק (ראיתי מתישהו איפושהו תוכנת DOS שעושה את זה בשניות...)

8-לאיזה מתח בטוח להעלות את המעבד לפני שהוא שווק חיים?

9-האם הרמת FSB בלוח/מעבד באמת יכולה להזיק תמידית לרכיבי המחשב/הלוח?

10-אם כן, לאיזה FSB בטוח להעלות אותו מבלי להזיק לשום רכיב אחר?

תודה מראש לכל מי שיענה לי עם תשובות בונות,

אשמח להכיר את כולכם בקהילת האובקלוקרים בישראל !

נ.ב: מצטער על התרד הארוך כל-כך הפעם....

פורסם
מישהו מכיר את זכרונות הG-SKILL שלי? איזה מתחים הם יכולים לקבל בלי צלעות קירור לפני שהם מקרטעים מחום?

עד 3.1 אתה בטוח

פורסם

תשמע יש פה מדריך לאוברקלוק במדור מדריכים(תכנס לחלק הראשון לא לשני השני הוא לכרטיס מסך)

פורסם

אם כבר קנית שילוש - למה לא ללכת על 939? ???

הGskill מגיעים לקצה שלהם ב2.7v, אין סיבה לתת להם יותר מתח. בגלל זה הם גם לא צריכים מפזרי חום

4 - הייתי מוצא את הבאס המקסימלי שהם נותנים בו 2-2-2-5 ואז משתמש במכפלה של המעבד

5 - כן, יש. זה נורא נוח וזה מקצר את העלאת הFSB. תוריד Clockgen שמתאים ללוח מ- www.cpuid.com

6 - ?prime 95 (גוגל), הייתי נותן לו לרוץ 6-8 שעות בשביל 100% יציבות

7 - ?memtest (גוגל), גם היא צריכה כמה שעות

8 - על אוויר לא הייתי נותן למעבד שלך יותר מ1.8-1.85v

9 - לא. רק אם אין נעילה על תדרי הIDE/SATA אז זה יכול להיות בעייתי עם הדיסקים הקשיחים

פורסם
  • מחבר

למה לא 939?

5 סיבות:

1 - יש לי כרטיס מסך AGP ואני לא מתכוון לקנות כרטיס חדש לפני הG70 של NVIDIA (השם-קוד ל GEFORCE 7 שעדיין בפיתוח)

(אמנם אמורים לצאת לוחות עם תמיכה בAGP ובPCI-EXPRESS ביחד, אך גם כשהם יצאו רני לא אקנה אותם, כי אני בונה על SLI בעתיד)

2 - מחיר (דההה....): XP2500+M עלה לי 595ש"ח / A64-3200 עולה היום 1,250ש"ח

: הNF7-SL עלה לי 513ש"ח / DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D עם MOD לSLI (במקום SLI ב1500ש"ח) עולה 1,239ש"ח

***חצי מחיר!!! (אפילו פחות) רק היום!!! רק היום!!!....**** ;) ;D :lol:

3 - שימושים ל64 כיום ANYONE?....ANYONE...? (לא כולם בייחד אחד אחד... ;))

4 - אפילו הWINCHESTER עוד לא מעבד בשל, אין לו תמיכה בSSE-3 (מישהוא אמר VENICE? עדיין לא...) ובטח לא DUAL-CORE

5 - ביצועים באוברקלוק - לא צריך להוסיף.... בכל בנצ'מרק שתבדוק: לוקח את הA64-3200 ובגדול, וגם את הP-4 EE 3000MHZ

אז, אתה אומר שאין מצב ששרפתי את השקע של הFLOPPY? נו טוב, לפחות זה... (הקלה)

פורסם

אין קשר בין 939 לPCI-E, זה פשוט טעות לחשוב ככה. יש לך פה כמה הנחות מוטעות.

היית יכול לקחת פשוט 3000+ בסוקט 939 עם Epox 9NDA3+?, בסטוק הוא נותן פחות או יותר את הביצועים של המובייל שלך כשהוא ב2.2-2.3Ghz, באוברקלוק אין בכלל מה להשוות, זה עולמות שונים מבחינת ביצועים

XP 64bit יוצאת עוד איזה חודש-חודשיים, בינתיים יש לינוקס

אני לא רואה ליבה כפולה על המובייל שלך, אין סיבה לחפש אותה על Winchester, ואין סיבה לחשוב שזה הופך אותו ללא בשל

אתה צריך בערך מהירות שעון של 25-33% יותר בשביל להשוות Hammer. וזה רק בשביל להשוות.

פורסם

ישירות למאוורר של הCPU שכבר יש לי שהוא הידוע ביכולותיו המטריפות לקירור "אמד":

VANTEC AeroFlow VA4-C7040 FOR AMD - 5600RPM

מטריפות??  :lol:

פורסם

תקנה את הזיכרון LE....הוא יותר טוב...מגיע לOC קצת יותר גבוהה...עם תיזמונים יותר נמוכים...

ואם לא אז את הLF...שמגיע עם אותם תיזמונים כמו בLE...רק בPC3200 תיזמונים קצת פחות הדוקים....

מה התקציב שלך לשידרוג??..

ומה אתה רוצה לשדרג....??

אחי 939 עם nForce3...טוב...וזה עדיין AGP..

פורסם
  • מחבר

אז ככה:

ל939 - NFORCE 3 זה לא הבחירה הכי מוצלחת כי עם הHYPER TRANSPORT לא לנצל את רוחב הפס של הPCI-EXPRESS זו שטות (צוואר בקבוק). מה גם שלוחות עם NFORCE 3 הם לרוב 754 בכלל, ואלה שהם 939 (וגם הK8T800PRO) עולים בין 700ש"ח ל1000ש"ח שזה לא קנייה חכמה. אם כבר אז כבר - NFORCE-4 עם תמיכה בSLI.

קניתי לוח ב500ש"ח כרגע...

לגבי הביצועים:

חפשו בגוגל בנצ'מרקים של 2500+ MOBILE בOC (אני בקלות מצאתי 3 כתבות מפורטות עם במנצ'מרקים מפה ועד מחרתיים, וכולם מהללים את המעבד הספציפי הזה - הBARTON 2500, שוב:2500. לא2600, ולא 2400 אלא רק 2500 ורק MOBILE. בכל הבנצ'מרקים הציונים הם THROUGH THE ROOF... המעבד מככב צל לצד עם ענקים שעולים פי-2 עד פי-3(!!!) ממנו:

ATHLONE 64 3200/3400, PENTIUM 4 PRESCOTT EXTREAM EDITION 3000/3200MHZ, כאלה...

בכל סוג יישום, בכל מערכת הפעלה, פשוט כוכב!

לגבי הזיכרון, החלטתי לא להתפשר, וללכת על FUTURE-PROOF כמה שיותר:

הזיכרון שלי יכול להגיע לרוחב פס של 8.8 GB/s:

550MHX (275DDR) X 64bit X 2 Channels (Dual-Channel) / 8bit per Byte

PCI Express מגיע רק ל-4GB/S על 2.5 GHZ וכשיהיה 5 GHZ עוד מעט, עדיין לא יגיע לניצול רוחב הפס של הזיכרון (8GB/S).

ה HYPER-TRANSPORT של 1GHZ, בDDR נותן גם רק 4GB/S:

1GHz X 2 (DDR) X 16bit / 8bit per Byte

והSPEC 2.0 שלו שבאופק, תומק ב 1.2GHZ ו32BIT שזה בול 8.8GB/S.

כך שיש לי זמן...

לא כדאי לקנות זכרונות יותר איטיים משלי, גם אם חוסכים 300 ש"ח, כי יהיהו הרבה פחות FUTURE-PROOF

בכל אופן, חברה, אנחנו מפספסים את המטרה:

פתחתי את התרד הזה כדי לקבל מעם עזרה ועצה מנסיונכם העשיר, ולא על מנת להצדיק את עצמי בקניית חבילת השידרוג.

עשיתי את השיקולים שלי, ואני שלם איתם.

פרסמתי פה מספיק שאלות ספציפיות, אין צורך להיגרר לוויכוחים על חומרה ומה יותר טוב היה לי לקנות...

אני מודה למי שענה לי פה על השאלות, כן יירבו כמותכם, תודה!  :yelclap:  :xyxthumbs:

פורסם

השאלות שלי הן:

2-איזה BIOS מומלץ לשים ללוח? אם פרוץ, איזה גירסא? (לינק גם יעזור לי)

5-האם יש תוכנה שאפשר לשנות FSB און-דה-פליי בWINDOWS, והאם זה מומלץ בכלל?

6-איזה תוכנה הכי מומלץ להריץ לבדיקת יציבות מערכת לאורך זמן, ומה הזמן המינימלי שצריך להרית אותה כדי להיות בטוח שהכל יציב 100%?

7-אותו כנ"ל לדגבי תוכנת בדיקת יציבות זיכרון באוברקלוק (ראיתי מתישהו איפושהו תוכנת DOS שעושה את זה בשניות...)

8-לאיזה מתח בטוח להעלות את המעבד לפני שהוא שווק חיים?

9-האם הרמת FSB בלוח/מעבד באמת יכולה להזיק תמידית לרכיבי המחשב/הלוח?

יש לי מערכת דומה, כמו שאתה רואה מהחתימה.

2- בקשר לביוס - יש ביוס פרוץ (D26) של בחור פולני בשם מרלין - הביוס הזה הביא את הלוח שלי לבאסים מדהימים: לפניו הייתי יכול להגיע ל-230 עם הלוח הזה (ובדוחק), אבל איתו הלוח עושה גם 260 כמו גדול, ואם וולט מוד לנורת'ברידג' אני בטוח שהוא יעשה יותר (יש שעוברים 270 ואפילו 280). בקיצור - אני ממליץ לך בחום רב על הביוס הזה. אין לי לינק לתת לך, אבל אתה יכול לנסות לחפש בפורום - אני חושב שמישה פרסם פה פעם. אם לא, אתה יכול לשלוח לי אימייל (LordNorthakh@gmail.com) - ואני אשלח לך אותו.

5- יש את Clockgen כמו שנאמר, וגם 8RDAvcore היא תוכנה שתומכת בלוח ומאפשרת לשנות לו באסים.

6- Prime95 למשך 24 שעות. אם אין שגיעות - אתה יציב. אני ממליץ להריץ אותה על האפשרות הראשונה (Small FFTs) - ככה היא מאמצת מעבד בלבד, ומוצאת שגיעות שנובעות מחוסר יציבות כתוצאה מאוברקלוק בזמן קצר יחסית למצבים האחרים. את השגיעות בזכרון תשאיר ל-

7- Memtest86 היא תוכנה שעולה בדוס לפני מע' ההפעלה, והיא מעולה.

8- מתח למעבד - לי יש מובייל 2600, לא 2500 אבל אני אניח לצורך העניין שמדובר באותו מעבד, שכן זו אותה ליבה בדיוק ובכל מקרה המעבדים שלנו לא במהירויות סטוק. מניסיוני: המעבד עומד אפילו במתחים של מעל 1.9 (למרות שהלוח עושה אנדרוולטינג - בפעול הוא נותן טיפה פחות ממה שהוגדר בביוס), לא קרה לו כלום כשהרצתי אותו ככה, ועם קירור אוויר הצלחתי לגרום לו להיות יציב בכמעט 2600 מה"צ. אבל, למרות זאת לא הייתי ממליץ להריץ אותו במתחים כאלה לזמן ממושך מידיי ובמאמץ רב (עם קירור אוויר), שכן עומס החום רב מאוד, ולאורך זמן נזק יכול להגרם. אני מריץ אותו כרגע במתח של 1.85 וולט (כבר זמן רב מאוד אני עובד עם המתח הזה). אני מוצא שעם הקירור שלי הוא מספק יציבות במהירויות גבוהות מבלי שהטמפרטורות יהפכו בלתי נסבלות. לכן אני מציע לך לא לעבור מתח זה, אלא אם קירור מים, גז, או כל דבר רציני אחר.

9 - כל עוד יש נעילת AGP/PCI (ויש בלוח הזה) - אתה אמור להיות בסדר (כמובן שבתנאי שאם אתה מעלה באסים אתה מוודא שהמכפלה לא העלתה יותר מידיי את התדר של המעבד, וגם שאתה לא מאמץ את הזכרונות מעבר למה שהם מסוגלים - אם אתה ממעלה להם את הבאס באופן מסיבי תאלץ להתפשר על תזמונים).

פורסם

אז ככה:

ל939 - NFORCE 3 זה לא הבחירה הכי מוצלחת כי עם הHYPER TRANSPORT לא לנצל את רוחב הפס של הPCI-EXPRESS

זו שטות (צוואר בקבוק). מה גם שלוחות עם NFORCE 3 הם לרוב 754 בכלל, ואלה שהם 939 (וגם הK8T800PRO) עולים

בין 700ש"ח ל1000ש"ח שזה לא קנייה חכמה. אם כבר אז כבר - NFORCE-4 עם תמיכה בSLI.

לגבי הביצועים:

חפשו בגוגל בנצ'מרקים של 2500+ MOBILE בOC (אני בקלות מצאתי 3 כתבות מפורטות עם במנצ'מרקים מפה ועד מחרתיים,

וכולם מהללים את המעבד הספציפי הזה - הBARTON 2500, שוב:2500. לא2600, ולא 2400 אלא רק 2500 ורק MOBILE.

בכל הבנצ'מרקים הציונים הם THROUGH THE ROOF... המעבד מככב צל לצד עם ענקים שעולים פי-2 עד פי-3(!!!) ממנו:

לגבי הזיכרון, החלטתי לא להתפשר, וללכת על FUTURE-PROOF כמה שיותר: טכנולוגיית הHYUPER-TRANSPORT

שכרגע מאפשרת תעבורת מידע של 4GB/S לכל כיוון, עובדת על 2.5GHT על 16BIT, כאשר בSPEC2.0 שלה ניתן להגיע

ל5GHZ וגם ל32BIT, אך יקח זמן רב עד שנגיע לניצולת שכזו. בינתיים, גם אם אחד מהפיצ'רים האלה יצאו לפועל בלוח,

התעבורה תהיה 8GB/S שזה עדיין פחות מה8.8GB/S שאני יכול להגיע עם הזיכרונות שלי. מה גם שהתקשורת של הA64

עם הזיכרונות, עדיין תקועה על 6.4GB/S ואין סימנים שזה הולך להשתנות, DDR-2 בAMD זה בעייה, כי הMEMORY CONTROLLER

שלו בתוך הצ'יפ והשמועות שיהיה צורך בSOCKET אחר, כך שיש לי זמן...

לא כדאי לקנות זכרונות יותר איטיים משלי, גם אם חוסכים 300 ש"ח, כי יהיהו הרבה פחות FUTURE-PROOF

לוח nForce3 ל939 עולה איזה 550 שח..!!..GA-K8NS-939...

פורסם

אז ככה:

ל939 - NFORCE 3 זה לא הבחירה הכי מוצלחת כי עם הHYPER TRANSPORT לא לנצל את רוחב הפס של הPCI-EXPRESS

זו שטות (צוואר בקבוק). מה גם שלוחות עם NFORCE 3 הם לרוב 754 בכלל, ואלה שהם 939 (וגם הK8T800PRO) עולים

בין 700ש"ח ל1000ש"ח שזה לא קנייה חכמה. אם כבר אז כבר - NFORCE-4 עם תמיכה בSLI.

?nforce 3 ultra נותן HTT של 1Ghz וAGP, על מה אתה מדבר? ואיזה צוואר בקבוק? גם X850 לא ינצל את הרוחב פס של AGPx4

לוחות nforce 3 250 הם 754. לוחות nforce 3 ultra הם אך ורק 939 (אבל איך זה רלוונטי?)

אם יש לך כרטיס AGP אין שום דבר רע בלוח AGP. נשמע לי ממש טיפשי לא לקנות 939 בגלל סיבות כאלה.

עשית טעות רצינית. אם רק היית מתייעץ קודם.

לגבי הביצועים:

חפשו בגוגל בנצ'מרקים של 2500+ MOBILE בOC (אני בקלות מצאתי 3 כתבות מפורטות עם במנצ'מרקים מפה ועד מחרתיים,

וכולם מהללים את המעבד הספציפי הזה - הBARTON 2500, שוב:2500. לא2600, ולא 2400 אלא רק 2500 ורק MOBILE.

בכל הבנצ'מרקים הציונים הם THROUGH THE ROOF... המעבד מככב צל לצד עם ענקים שעולים פי-2 עד פי-3(!!!) ממנו:

באוברקלוק מקסימלי הוא מגיע לסטוק שלהם - בראוו!

לגבי הזיכרון, החלטתי לא להתפשר, וללכת על FUTURE-PROOF כמה שיותר: טכנולוגיית הHYUPER-TRANSPORT

שכרגע מאפשרת תעבורת מידע של 4GB/S לכל כיוון, עובדת על 2.5GHT על 16BIT, כאשר בSPEC2.0 שלה ניתן להגיע

ל5GHZ וגם ל32BIT, אך יקח זמן רב עד שנגיע לניצולת שכזו. בינתיים, גם אם אחד מהפיצ'רים האלה יצאו לפועל בלוח,

התעבורה תהיה 8GB/S שזה עדיין פחות מה8.8GB/S שאני יכול להגיע עם הזיכרונות שלי. מה גם שהתקשורת של הA64

עם הזיכרונות, עדיין תקועה על 6.4GB/S ואין סימנים שזה הולך להשתנות, DDR-2 בAMD זה בעייה, כי הMEMORY CONTROLLER

שלו בתוך הצ'יפ והשמועות שיהיה צורך בSOCKET אחר, כך שיש לי זמן...

לא כדאי לקנות זכרונות יותר איטיים משלי, גם אם חוסכים 300 ש"ח, כי יהיהו הרבה פחות FUTURE-PROOF?

על מה לעזאזל אתה מדבר? אתה מודע לזה שהA64 מנצל מעל 90% מרוחב הפס של הDDR? אתה מודע לזה שהניצול הזה לא הולך לעלות? אתה מודע לזה שבתחילת-אמצע שנה הבאה AMD מחליפה סוקט? אתה מודע לזה שאנשים כבר הגיעו ל10.3GB/s באוברקלוק? ומערכות A64 משיגות Bandwidth של כ6000MB/s בסטוק עם זכרונות איכותיים? אתה המצאת כאן הרבה שטויות שפשוט מראות שאין לך מושג על מה אתה מדבר.

פורסם
  • מחבר

לא איכנס לקללות וכאלה, היו לי הרבה שגיאות בפוסט ההוא שתיקנתי עכשיו (נבעו מבילבול ולא מחוסר ידע)

(בבקשה לקרוא שוב)

לא ראיתי לנכון לשקול NFORCE-3 ULTRA כרגע, ויכול להיות שזו הייתה טעות כי חשבתי שאוכל לבצע את הOC על הNF7-S2G שעולה רק 385ש"ח...

לגבי המעבד, זה שהוא מגיע ועובר ביצועים של מעבדים חזקים ממנו בהרבה, מבלי להתחמם יותר מדיי ו"בחצי מחיר" זה אכן וואו, ולידע כללי, יכולות הOC של ה2500M הרבה יותר טובות משל כל A64 שיש היום בשוק...

ולא המצאתי כלום, הכל מבנצ'מרקים שנעשו ע"י אתרים סופר-מקצועיים בחו"ל.

פורסם

Eru, קרא את התגובה שלי בעמוד הקודם - מידע מועיל לגבי ביוס ללוח ומתחים למעבד הזה.

פורסם
  • מחבר

ראיתי אחי, תודה! באמת...

מידע מעולה, ותגובה מושקעת :yelclap:

כל הכבוד! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים