עבור לתוכן

התייעצות בנושא שידרוג + אוברקלוק לפנטיום 2.4

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי המחשב הבא:

P4 2.4

256 ddr @ 266 hz

geforce 4 mx 440 128 ddr

ספק + מארז ג'נריים (2 מקומות למאוורר 90 מאחורה ואחד מקדימה)

לא מזמן התגייסתי לצבא, ולפני שידעתי מה יהיה התפקיד שלי וכמה אני אהיה בבית חשבתי שאני אקנה בקרוב מחשב חדש.

לאחרונה נודע לי שהיציאות שלי יהיו 10-4 (שבוע + 3 ימים בצבא, ואז רביעי עד שבת בבית), מה שאומר שכנראה לא שווה לי להשקיע כסף במחשב חדש.

אני בכל זאת רוצה מחשב סביר שיריץ משחקים ושיהיה ניתן לעבוד עליו בצורה סבירה.

חשבתי לנסות לעשות קצת אוברקלוק, ואולי לקנות כרטיס מסך חדש ועוד 256 ראם. כרטיס חדש - חשבתי לכיוון R9550, כרטיס טוב יחסית למחיר שלו.

השאלה בקשר לקנייה היא איפה אפשר לקנות ראם כזה ישן ובאיזה מחיר, והאם ישתלם לי להוציא כ - 550 שח על המחשב הזה, או אולי עדיף לי להשאר איתו כמו שהוא.

עכשיו לקטע של אוברקלוק - אני לא מבין כלום בנושא, קראתי קצת על זה פה בפורום.. מה שהבנתי זה שבשביל לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך אני צריך להוריד תוכנה ולשנות את המהירויות של הכרטיס באמצעותה (באופן בסיסי). בקשר למעבד אני לא יודע, ובקשר לזכרון ראם הבנתי שזה לא ישפר ביצועים.

אבל כמובן שהדבר הבסיסי ביותר באוברקלוק זה לדעת את הטמפרטורה של הכרטיס מסך או המעבד - מה שאני לא יודע. כרגע אני יכול לראות רק את הטמפ' של הלוח אם. השאלה כאן היא איך אני יכול לדעת את הטמפרטורה שלהם - בעזרת חיישן, אבל לאן אני מחבר אותו וכמה הוא יעלה?

אשמח לתגובות, ותודה מראש,

ליאור

פורסם

אם הזכרון הוא DDR אתה יכול גם להוסיף זכרון DDR400, זה לא משנה. ואתה יכול להשיג היום 256MB ראם ב190 שקל בKSP של ADATA, או בקצת יותר מ200 חברה אחרת, כמובן שאני מדבר על הדגמים הבסיסים.

אני החלפתי מ4MX לR9550,יש שיפור גם באיכות התמונה גם במהירות גם באפקטים, וכשעושים לו OC אתה יכול להוסף לו ביצועים של 50% בערך, ולהביא אותו לכמעט רמה של 9600P עם קרור סטוק. ממש אחלה כרטיס.

פורסם
  • מחבר

המחשב שלך באמת מזכיר מאד את שלי..

אתה מרוצה מהמעבר ל R9550? איך הוא מריץ משחקים כגון HL2, DOOM3 או כל משחק אחר (בהשוואה ל GF4)?

בנוסף של איזו חברה קנית, כמה זיכרון יש בו וכמה הוא עלה?

מלבד הכרטיס מסך - בקשר לקירור המארז, עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלה בנושא חיישני חום (ואם אני בנושא - האם ל 9550 יש חיישן חום?), והייתי רוצה הסבר פשוט על חיבור מאוורר 90 מ"מ - צריך בשבילו חשמל ואני לא בטוח איזה כבלים לחבר אליו

פורסם

ליאור , תשדרג את כרטיס המסך לRADEON 9550 128bit 128MB של גיגהבייט שעולה בסביבות ה400-450שקל בכמעט כל חנות

ותשדרג את הלוח אם ללוח ABIT IS7-E שהוא לוח מעולה וזול , וטוב באוברקלוק

ותקנה זוג זיכרונות A-DATA 256MB PC3200 שזה עולה 320שקל בKSP , עם כל זה תעשה אוברקלוק ל3.0 לפחות למעבד(ככה חבר שלי עובד והוא מרוצה מאוד מאוד) הנה מפרט :

לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT Price Units Total

IS7-E (865PE),DDR128b,H-Threding,SATA 460 1 460

זכרונות? DDR 400 Price Units Total

256MB A-DATA /VT 160 2 320

Total price 780 ¤

וכרטיס מסך :

http://www.com4u.co.il/Product.asp?Pid=GV-R955128D&Cat2Cat1ID=10&Cat2ID=43

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על העצה.

השאלה היא האם זה הכרחי לקנות לוח אם חדש וזכרונות חדשים. מה ייתן לי הלוח אם החדש? אפשרות לאוברקלוק של המעבד? אני לא יכול לעשות לו אוברקלוק כמו שהוא? בנוסף אני לא יודע את הטמפרטורה של המעבד, אלא רק של הלוח אם.. בצורה כזאת אני יכול בטעות לשרוף את המעבד.

למה לקנות זכרונות חדשים? עדיף לי להוסיף סטיק אחד של 256 או 512 מגה בתדירות 266 הרץ (או 333 אם אני לא מוצא 266), מה שצריך להיות מאד זול (האם אפשר לעבוד עם זכרונות מחברות שונות ובגדלים שונים?)

ובקשר לכרטיס מסך, הוא יהיה הבחירה הנכונה בהנחה שאני לא מצליח למצוא כרטיס יד שנייה שיכול להיות יותר טוב ממנו באותו מחיר.

פורסם

תראה בעיקרון אני מרוצה, הכל הרבה יותר טוב, לא שיחקתי את המשחקים הנ"ל עם הכרטיס החדש, אבל שיחקתי FarCry בסטוק והוא הריץ את זה על 1024 ומדיום יפה מאוד. חוץ מכל האפקטים החדשים.

לגבי הזכרון, גם אם תמצא DDR266/333 יכול להיות שזה יהיה יותר יקר או אותו מחיר כך שעדיף DDR400.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים