עבור לתוכן

פריזר (תמונות) ... שאלה למבינים באלקטרוניקה

Featured Replies

פורסם

אז היום הפעלתי לראשונה את הפריזר שהתקנתי במרפסת , מעבר לקיר שמאחורי המחשב.

המערכת מבוססת על קרור מים שכבר יש לי, אלא שכעת המיכל יהיה הפריזר. יש במיכל לפחות 30 ליטר מים ממזגן בקייץ.

יש לי עוד להתקין את הבידוד לצנרת ולסדר פה ושם . יש צנרת לכוון הרצפה ששיכת למזגן שנמצא בתוך המרפסת , אז לא לבלבל.

בהפעלה ללא קרור אקטיבי כבר ניכר שיפור , משום שההפרש בטמפ' בין הCPU והSYS והGPU וה ENV היה נמוך משמעותית . אני סבור שזה משום שהזרימה באה ממקור גבוה יותר מהמארז בשונה ממקודם שהמיכל על הרצפה .

הקרור האקטיבי על התרמוסטט המקורי קירר אל מתחת לנק' ההתעבות (לא טוב !) תוך כ 4 שעות. כי מקרר לא בנוי ל15C אלא פחות

אז ככה , אני צריך לשלוט על הטמפ' של המים. ליתר דיוק לודא שלא תיוצר התעבות על חלקי מתכת עם שמירה על הטמפ' המינימלית האפשרית. הלחות שבאויר משתנה כידוע .

לשלוט מהמחשב זה לא רע בכלל - חוסך חיישן טמפ'. האם פנל שליטה למחשב יכול לשמש לכך ?

יש לי RELAY 12V שממתג 220V . ויש את התרמוסטט הישן שנשלט ע"י סיבוב מכני. וכמובן שרצוי להוציא כמה שפחות.

יש בלוח סט פינים שנקרא SMBIOS - האם ניתן לנצל אותו ?

האם אפשר איכשהו להפעיל את הRELAY ע"י חיישן לחות שיהיה מותקן על בלוק מים (עשוי מתכת) ?

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם
  • מחבר

עוד תמונות

פורסם

לשלוט בטמפ של המים ?

טרמוסטס...

לא ממש הבנתי יותר מזה.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה מקסימום טמפ' נמוכה ומינימום לחות של התעבות.

התעבות זו פונקציה של לחות באויר וטמפ' .

או 1. שיש חיישן לחות שיפסיק את הקרור , עדיף . אבל איני מכיר דבר כזה.

או 2. שליטה עם תרמוסטט לפי טמפ' מטבלת התעבות + 2C . שזו דרך עקיפה .

התרמוסטט המקורי אינו מתאים שכן הטמפ' הרצויה היא כ 18C שזה חם מדי למקרר .

יש תרמוסטט שנקרא איטלקי שטווח הטמפ' שלו הוא 30C- ל 30C+. אבל זה אומר שאני צריך ללכת למרפסת לכוונן.

אני כמובן מעדיף לגבי אפשרות 2. לשלוט מהמחשב , לפי הטמפ' שמספק הלוח . זה אומר שאני קובע למשל שבטמפ' CPU+3

הקרור יפסק, והשאלה איך עושים את זה מהמחשב

פורסם
  • מחבר

ועכשיו, עם בידוד (בחדר עם בידוד אפור בהיר כמובן )

פורסם

רעיון אדיר וכל הכבוד על המחשבה ועל ההשקעה :xyxthumbs:

אני גם כן אנני מכיר חיישן לחות אם כי יש חישנים השולטים על הטמפרטורה כמו במזגנים כדי שלא יווצר קרח

ולדעתי בכלל אתה לא מסתכל נכון על הבעיה הניצבת לפניך עזוב אותך מלשלוט על הטמפרטורה של המים (כמה שיותר נמוך יותר טוב בכל מקרה :))

ותשקיע יותר בבידוד הצינורות והבלוקים של הקירור הנ"ל

בהצלחה :xyxthumbs:

נ.ב

אם תצטרך עזרה בבחירת או רעיונות לבידוד צור איתי קשר בפרטי

אחלה רעיון :yelclap:

פורסם

טוב, באמת כל הכבוד, אני חשבתי על זה לפני כמה זמן, אבל היקדמת אותי בבניה של זה.

אם אתה רוצה בידוד טוב, אני יכול לתת לך רעיון.

פורסם
  • מחבר

טוב, אז הפריזר עובד אחלה. מקרר בלי בעיות .

הוא מופעיל כרגע ע"י המחשב : יש לי קופסת שקע חשמלי שמופעל ע"י RELAY . הוא מחובר לחשמל אבל כבל אחד ממותג ע"י RELAY SWITCH שמופעל ע"י 12V ממחבר של מאוורר על הלוח. בניתי את זה כדי להפעיל את המשאבה עם הפעלת המחשב .

אולם כעת אני מפעיל את ה"מאוורר" ע"י SPEEDFAN . :xyxthumbs:

הבעיה שלי היא שSPEEDFAN שומרת על טמפ' קבועה , כלומר אם קבעתי למשל 36C אז אם יש עליה רגעית בטמפ' הCPU ל37C הפריזר יתחיל לפעול ויפסיק אחרי זמן קצר (במקרה מסוים זה). אין לי אפשרות לפתוח פתחים בגודל מתאים כי יש לי מארז מושקע עם ציפוי צבע מטאלי - ANTEC SONATA.

מה שאני צריך זה שהפריזר יתחיל לקרר ב40C , יפסיק ב 36C , אבל שלא יתחיל ב37C עד שיגיע שוב ל40C . כלומר מרווח טמפ' ולא טמפ' נקודתית .

ניסיתי תכנה אחרת שנבנתה להתאים ל MBM5 , ניסיתי להפעיל שתי גרסאות שונות , האחת להפעיל והשניה לכבות , במרווח הרצוי , אבל זה לא הולך.

לגבי הצעות לבידוד. ובכן :

אחד הדברים החשובים ביותר זו התחזוקה. זה קשה להחליף כ.מסך כדי לבדוק משהו עם בידוד לעומת הקלות והפשטות של צנרת שמתחברת למפצל מחוץ למחשב (הבלוק נשאר מחובר לכרטיס).

בנוסף, אם ארד אל מתחת לטמפ' העיבוי זה יהיה לאחר נסיון מעשי עם מעליה . יש בעיה של קרור לפני הבוט בבוקר וגם בעיה של קרור יתר בשיטה הנכחית (לפי טמפ' המעבד ולא לפי מדידה ישירה של טמפ' המים ) כי אם אני למשל משחק במחשב , הפריזר יקרר , אבל לאחר סיום המשחק מתברר שהטמפ' ירדה אל מתחת לטמפ' שקבעתי (36C לפי הדוגמה לעיל) .

וכמובן ף צריכת החשמל תהיה גבוהה יותר .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים