עבור לתוכן

האם COOL'NQUIET יכול לגרום לנזק?

Featured Replies

פורסם

היי

התקנתי את הדרייבר מאתר של AMD

אבל האם העלייה והירידה הפתאומית של המתח למעבד(למרות שהם לפי הגבולות) לא יכול לגרום נזק למעבד?

פורסם

אמר פעם מישהו חכם: COOL'N'QUIET זה קקה

זה חכם. זה גם עובד, וסביר להניח שזה לא הורס.

אבל עצם הרעיון שתוכנה שולטת לך על מתחים לא מפחיד אותך קצת?

למה בעצם אתה צריך את זה?

הרי המאוורר על המעבד לא באמת מייצר כזה רעש.

זה שתוריד לו ותעלה לא מתחים בטח לא יאריך לו את החיים. יקצר גם כנראה לו. אבל גם לא יאריך

ואז השאלה אם יש לתוכנה כזו שימוש, :nono:

ואם הרעיון שתוכנה משחקת לך באופן סדיר עם דבר כ"כ רגיש לא ממש מרתיע :nixweiss:

פורסם

מעניין איך הגעת למסקנה שזה עלול לפגוע במעבד?

הטכנולוגיה פותחה על ידי AMD והיא נבדקה ועובדת - נראה לך שהם היו מוציאים את זה אם זה היה מקצר את אורך החיים של המעבד?

אם נשווה את הטכנולוגיה לתחום הרכב, הרי שמה שהיא עושה בפשטות הוא שבמקום ליסוע כל הזמן ב"פול גז", דבר שהינו בזבזני ומקצר את חיי המנוע,

הטכנולוגיה מישמת משהוא דומה למצערת ברכב ומריצה את המעבד בהתאם לעומס עליו במקום להריצו במהירות ומתח מלאים כל הזמן.

המטרה העקרית היא לשמור את המעבד קר יותר ולכן גם לאפשר עבודה בפחות רעש.

לא רק שזה לא פוגע במעבד זה מאריך את חיי המעבד מפני שהוא יעבוד רוב הזמן במהירות ומתחים הנמוכים מהמקסימום.

פורסם
  • מחבר

ובכן לכאורה הדבר מצויין-אבל במציאות מה שקורה הוא שבשימוש רגיל של מחשב(אינטרנט וכו)ןלא משחקים המעבד כל הזמן מקפץ ממצב למצב(יש מתח אין מתח)

אפשר לראות את זה מתןכנה שמורידים מהאתר של AMD- שלושה שעונים -כמו מדי טורים של אוטו_ןתראה שכל הזמן הם משחקים מעלה מטה-טני לא ממש בטוח שזה המצב שהמתכנן התכוון אליו-תאר לך מצב באוטו שאתה כל הזמן מאיץ מעצירה ומישם מאט ומאיץ שוב-דרך בטוחה לגמור את חייו במהירות שיא

פורסם

גם הדותן עושה את זה - אז מה?

זה לא רכיב מכני שדבר כזה שוחק אותו (ולכן ההשוואה לרכב מוטעית מהיסוד) - בדיוק להיפך, מתח נמוך רק מאריך את חיי המעבד. הדבר היחיד שאולי זה בעייתי איתו זה מעגל אספקת המתח - והרי הלוחות מתוכננים לעמוד בזה, מה גם שזה אומר שהוא צריך לספק זרמים נמוכים יותר.

הורדת המכפלה בטח שלא תשנה כלום

פורסם
  • מחבר

טוב אני מקווה שהמעבד יחזיק מעמד את שלוש שנות האחריות שלו-כי הבעייה שאני רואה היא לא שינוי המכפלה אלה שינויי המתח התכופים שמתבצעים-ואני לא ממש בטוח שהלוחות מתוכננים לזה.בכל מקרה ערב COOL'QUEIT לכולם

פורסם

זוהי טכנולוגיה טובה

אין בדבר כזה בעיות רציניות

כי אם היו היא לא היתה יוצאת לפועל

ובכלל מאיפה נכנס הרעיון של הנזקים עם CnQ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים