עבור לתוכן

הפעלת מאווררים מחוץ למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

המחשב שלי יושב בתוך מין תא שסגור מ 3 כיוונים (כמו ארון קטן מתחת לשולחן). בחלק האחורי יש שני חורים בערך בקוטר 8 ס"מ בשביל העברת כבלים, משם גם ניכנס ויוצא אוויר.

נכון להיום למחשב יש שני מאווררים, אחד מאחור שמכניס אוויר ואחד מלפנים שמוציא אוויר.

הטמפ' עבודה של המעבד היא בערך 48 מעלות והוא עולה ל55 בלי הרבה מאמץ...

בקיץ תחת עומס עבודה, הלוח אם מתחיל לצפצף כתוצאה מחום יתר.

אני רוצה להוסיף לארון שלו שני מאווררים שיצרו סירקולציה של אוויר וע"י כך יתנו לו טמפ' סביבה נמוכה יותר וגם אוויר קר יותר שיוכנס לתוך המחשב.

השאלה היא האם אני יכול לקנות מאווררים כמו של המחשב ופשוט לחבר אותם לשנאי 12V רגיל באופן קבוע? האם יש להשיג מאווררים שפועלים ישירות על חשמל 220?

כל הוספות ורעיונות נוספים לגבי הקירור יתקבלו בברכה.

ד"א מדובר בפנטיום 4 2.4 במארז פשוט של ג'יגהבייט

תודה

גלעד

פורסם

אני לא מבין , על איזה שנאים אתה מדבר? למה פשוט לא לחבר מאווררים למולקסים של הספק וזהו?...

דרך אגב - הטמפרטורות שלך ממש לא טובות.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה המהירה

לא ממש הבנתי לאן אתה רוצה שאני אחבר את הספק, אבל בכל אופן המאווררים יהיו מחוץ למחשב, ככה שכל חיבור לתןך המחשב הוא לא רלוונטי, מאחר ואני לא רוצה חוטים שיצאו לי מהמחשב.

השאלה היא אם אני יכול לחבר את המאווררים לשנאי רגיל (כמו של דיסקמן נניח) שמוציא 12 V ?

תודה

גלעד

פורסם

אני לא בטוח שאני מבין אותך כ"כ טוב... אני התכוונתי שפשוט תקנה מאווררים רגילים למחשב , ואיזה חוטים בדיוק יצאו אם המאווררים מחוברים בתוך המחשב לספק הכוח שלך?

אני מציע שתעבור על המדריך כאן באתר - המדריך לאיוורור המארז

פורסם
  • מחבר

כבר קראתי את המדריך, ואני אכן מתכוון להוסיף למחשב עוד מאוורר, אבל הבעיה שלי היא שהמחשב נמצא בתוך תא סגור, וכל החום שהוא פולט נשאר כלוא בתוך התא הזה. אני רוצה לאוורר את התא כולו, וככה להוריד לו את הטמפ' הסביבתית. בשביל זה, אני צריך מאווררים שיהיו מחוץ למחשב ויאווררו את התא שבו הוא נמצא.

פורסם

אהה הבנתי.

מה לגבי קדיחת חורים למאווררים?

פורסם
  • מחבר

זה יבוצע במסגרת הוספת המאוורר - אני רוצה להוסיף עוד מאוורר בדופן העליונה של המארז, שיאפשר לאוויר החם לצאת.

הבעיה היא שהמחשב חסום מסביב, ורק החלק הקדמי שלו "פתוח" אז אני רוצה לגרום לזרימה של אוויר בתוך התא שבו נמצא המחשב.

חשבתי לחבר מאוורר אחד בדופן אחת בחלק התחתון שיכניס אוויר, ואחד בדופן ממול בחלק העליון שיוציא אוויר - מה דעתכם?

פורסם

דבר ראשון תהפוך את המאוררים תראה אם הטמפרטורות משתנות, ההיגיון הוא כזה:

מקדימה האוויר לא יכול לצאת! הפאנל חוסם יציאה של אוויר ככה שהמאורר לא משמש לכלום.. (רוב האוויר חוזר חזרה למארז)

מאחורה חשוב לפנות מהר את האוויר החם שהצטבר בסביבת ההיטסינק, ולכן חשוב לשים שם מאורר מוציא ולא מכניס..

בקשר להפעלת מאורר ע"י שנאי, זה כמובן אפשרי, רק תכוון את השנאי ל12V ולחבר למאורר את הפלוס והמינוס

בקשר למאורר שפועל על 220 בזרם חילופין, רק מאוררי חדר תוכל להפעיל ככה.. (מאוררים על רגל וכו...).

בקשר לסרקולציה של התא עצמו.. אני לא יודע כמה זה אפקטיבי, אם התא קטן מידי זה לא יעזור הרבה.. וכמובן שהוצאת המארז משם תיהיה עדיפה בהרבה..

תצמיד את המארז לצד ימין, ובדפנה השמאלית תעשה מאורר... שיכניס אוויר ישר מול המעבד.

אם מעל המארז יש מספיק מרווח כמו שאמרת לבד מאורר מוציא אוויר יהיה מצויין.

אבל שוב, לסירקולציה נורמלית (גם עם הוספת שני המאוררים הנל) עדיף להפוך את המאוררים הקיימים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים