עבור לתוכן

מה הסיכון במתח גבוה למעבד?

Featured Replies

פורסם

אם אני שומר על טמפרטורה נמוכה למעבד אז לתת לו מתח גבוה (1.7-1.8V) זה מסוכן למרות שהטמפרטורה טובה?

פורסם

ברור שזה מסוכן... זה כמו לתת לסתם מכשיר חשמלי יותר מתח ממה שהוא צריך ואז הוא נשרף.

בקשר למה בדיוק הטמפ שהמעבד שלך לא יוכל לעמוד בה אז תגיד איזה מעבד.. כי זה כל מעבד משהו אחד.

פורסם

העלאת המתח למעבד גוררת זרם גבוה יותר והספק גבוה יותר. הספק גבוה משמעותו חום ולכן דרוש לקרר את המעבד. כל עוד אתה שומר על טמפ' סבירה אין סיבה שהמעבד ישרף.

פורסם

העלאת המתח למעבד גוררת זרם גבוה יותר והספק גבוה יותר. הספק גבוה משמעותו חום ולכן דרוש לקרר את המעבד. כל עוד אתה שומר על טמפ' סבירה אין סיבה שהמעבד ישרף.

ואם המעבד לא נועד לעמוד במתח של 1.7-1.8? החום שלו יכול להיות מתחת ל-0 עם קירור של חנקן, הוא לא נועד לעמוד במתח כזה אז הוא ישרף !

פורסם
  • מחבר

ממה הוא ישרף אם לא מחום?

המעבד הוא P4 2GHZ.

עכשיו עם מתח של 1.625V והוא ב27 מעלות (!!) במנוחה, ו42-43 מעלות במאמץ.

פורסם

חום זה חום, ומתח זה מתח...

אם אתה נותן למעבד מתח שהוא לא מסוגל לעמוד בו, כלומר הרכיבים שבתוכו לא עמידים למתח כזה, גם אם החום שלו יהיה מינוס 100, הוא ישרף, או במילים אחרות ימות.

נ.ב

בכל הפוסטים שלי אני דיברתי על לתת מתח למעבד מעבר למה שהוא מסוגל לקבל ולא התייחסתי ספציפית למקרה שלך...

במקרה שלך המעבד יוכל לעמוד במתח של 1.7 ואפילו 1.8 אבל על אחריותך :silly:

פורסם

אם אני שומר על טמפרטורה נמוכה למעבד אז לתת לו מתח גבוה (1.7-1.8V) זה מסוכן למרות שהטמפרטורה טובה?

כדי להדגים לך כמה זה מסוכן הנה סרטון של מטורף ששם 4.2V למעבד AMD DURON

http://www.glebeci.ca/users/matt/video/Scene_1_AMD_Duron_Vaporizing_final_divx_lq1.avi

משם הקובץ אפשר להבין הכל... :lol:

פורסם

אחחח :bash:!!!

סירטון ג ד ו ל :lol:

פורסם

במידה ותיתן למעבד מתח הגבוה מהמתח שבו הוא מסוגל לעבוד ועדין תשמור על חום סביר, אזי המעבד פשוט לא יעבוד כמו שצריך, הוא יתקע אבל לא בהכרח ישרף.

פורסם

אם אתה נותן יותר מדי מתח למעבד אתה צורך יותר זרם מה שיגרום לאי יציבות במתחים (אלא אם כן יש לך ספק בן זונה... ולוח אם בן זונה...)

פורסם

אכן סרטון יפה... ;D

במידה ותיתן למעבד מתח הגבוה מהמתח שבו הוא מסוגל לעבוד ועדין תשמור על חום סביר, אזי המעבד פשוט לא יעבוד כמו שצריך, הוא יתקע אבל לא בהכרח ישרף.

לא ממש נכון.

זה מה שיקרה בהתחלה אם תיתן מתח גבוה למעבד שלא מקורר כהלכה, וכמובן שאם תמשיך לתת לו מתח גבוה להרבה זמן הוא גם יתקלקל.

אם המעבד מקורר טוב ונותנים לו מתח גבוה הוא יפעל טוב בלי בעיות אבל זה יקצר לו דראסטית את החיים שלו. תשאל מה קרה לכאלו שנתנו מעל 1.8 לאינטל שלהם למשך יותר מחודשיים...

אם אתה נותן יותר מדי מתח למעבד אתה צורך יותר זרם מה שיגרום לאי יציבות במתחים (אלא אם כן יש לך ספק בן זונה... ולוח אם בן זונה...)

ומה זה קשור לעניין?

פורסם

הוא שאל מה הסיכונים

אז הסיכון הוא אי יציבות של המתחים שזה לא בריא למעבד

חחח איזה סירטון איכותי

עריכה:

נראה לי ככה קופרה עושה OC לFX55 שלו

פורסם

הוא שאל מה הסיכונים

אז הסיכון הוא אי יציבות של המתחים שזה לא בריא למעבד

חחח איזה סירטון איכותי

עריכה:

נראה לי ככה קופרה עושה OC לFX55 שלו

לא נראה לי שהוא יבזבז כזה לוח טוב ככה :cool2:(זה עשה חור בשולחן בסרט :lol:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים