עבור לתוכן

oc למעבד בבקשה עזרה

Featured Replies

פורסם

דבר ראשון המפרט

מעבד:amd 64 bit 3000 athlon

לוח:asus k8v-x

כרטיס מסך:geforce 5700 256mb + vivo

דיסק קשיח:80g sata יונדאי(שחכתי איך כותבים באנגלית את שם החברה)

צורב:sony 16X10X40

כונן דיסקטים:orginal

ספק:240w

כרטיס קול:creative live 5.1

זיכרונות:princton 256X2 400mhz

אוקיי

א. אל תתיחסו לזה שהצורב לאט וכל הדברים האלה כי זה לא ממש חשוב לי רק מה שכתבתי בשאלות

ב. אני קונה עוד איזה שבוע זיכרונות של kingston אבל אני מתלבט בין kingston לבין major

ג. הלוח הזה תומך רק ב 300 fsb

ד. אני רוצה שתגידו לי אם הזיכרונות האלה טובים וכמה אני יכול להגיע איתם ב - oc

ה. המאוורר של המעבד מגיע רק ל 2800 rpm והחום של המעבד הוא 32 במנוחה

ו. החום של הלוח 29 במנוחה

ז. החום של הדיסק הקשיח הוא 31 במנוחה

ח. ניסיתי כבר דרך הביוס להעלות fsb ב 5 ואז הפעלתי את המחשב והוא עלה בדקתי חום בתוכנה speed fan וראיתי שעלה החום באיזה 2 - 3 טמפרטורות ואז העלתי עוד 5 fsb ואז החום עלה באיזה טמפרטורה אחת בלבד ואז חשבתי שאני יכול עוד אז העלתי ככה עד 225 fsb (כשבלי אוברקלוק הוא היה על 200 fsb) ואז ראיתי שהחום היה רק 38 בערך אז אמרתי לעצמי אני יכול עוד קצת לא העלתי עוד 5 fsb ל - 230 fsb ואז המחשב לא עלה וקרה משהוא לקובץ של הווינדוס אז הייתי צריך לפרמט

ט. עכשיו המחשב אחרי פירמוט והוא פועל מצויין והוא כרגע על 200 fsb כמו בהתחלה אבל לפי דעתי הקריסה קרתה בגלל הזיכרונות בגלל זה חשוב לי מאוד שתגידו לי אם הזיכרונות האלה שווים

תודה היו עוד שאלות שרציתי לשאול אבל שחכתי אז אני יערוך בהמשך שימו לב בבקשה

פורסם
  • מחבר

up לפחות תענו לי על השאלות שאתם כן יכולים לענות

פורסם

תקרא חוקי הפורום אסור להקפיץ הודעות :S

ב. אם אתה צריך זיכרונות ל OC עדיף שתקח זיכרונות מחברה אחרת בכמעט אותו מחיר... תגיד מחיר ונסדר לך זיכרונות מתאימים.

ד. הזיכרונות שיש לך עכשיו הם ג'נריים ולכן הם לא יוכלו להגיע רחוק ב OC אני לא יודע לשער כמה אבל ממש לא הרבה (אם בכלל).

ח. נשמע מוזר ביותר, יכול להיות שזה נגרם כי לא נעלת PCI/AGP? אם לא נעלת אז תנעל לפני שאתה שוב מתחיל לעשות OC...

יכול להיות שזה קשור לזיכרונות ויכול להיות שזה קשור שבשביל להעלות עוד אתה צריך להעלות מתח... אבל גם הזיכרון וגם מתח לא אמורים לגרום לחרפון של ההארדיסק רק אם לא נעלת את ה PCI/AGP זה מה שיכול לגרום לבעיות בהארדיסק.

ט. הזיכרונות שיש לך עכשיו לא שווים ל OC ושאתה מחליף תביא לנו סכום ונסדר לך זיכרונות שיתאימו ל OC .

פורסם
  • מחבר

תקרא חוקי הפורום אסור להקפיץ הודעות :S

ח. נשמע מוזר ביותר, יכול להיות שזה נגרם כי לא נעלת PCI/AGP? אם לא נעלת אז תנעל לפני שאתה שוב מתחיל לעשות OC...

יכול להיות שזה קשור לזיכרונות ויכול להיות שזה קשור שבשביל להעלות עוד אתה צריך להעלות מתח... אבל גם הזיכרון וגם מתח לא אמורים לגרום לחרפון של  ההארדיסק רק אם לא נעלת את ה PCI/AGP זה מה שיכול לגרום לבעיות בהארדיסק.

ט. הזיכרונות שיש לך עכשיו לא שווים ל OC ושאתה מחליף תביא לנו סכום ונסדר לך זיכרונות שיתאימו ל OC .

דבר ראשון תודה

דבר שני קראתי את חוקי הפורום ממש עכשיו

דבר שלישי איך אני נועל אותם ומה עושה הנעילה ולמה זה קורה בגלל שלא נעלתי למה זה כל כך חשוב (לא קראתי באף מדריך שכתוב שצריך לנעול)

דבר רביעי הסכום שאני מוכן להשקיע הוא 400 ש"ח לשידרוג זאת אומרת שבטח יביאו לי על הזיכרונות שיש לי עכשיו איזה 250 ש"ח זיכיו אולי יותר אולי פחות

דבר חמישי אני רוצה לעשות oc רציני אז תציע זיכרונות ממש טובים ואני חושב לקנות סינקים לזיכרונות ואז אני ישים אותם על הזיכרונות החדשים אז תציע גם סינקים אם אתה יכול

תודה

פורסם

לבצע נעילת AGP/PCI בביוס זה אחד הדברים הראשונים שצריך לבצע לפני OC !!!!

אם לא עושים את זה התדרים שלהם עולים וזה יכול לגרום נזק לבקר IDE (כתוצאה מזה יכולים לקרות דברים להארדיסק) ולעוד דברים.

תחפש בביוס אפשרות לנעול את התדרים שלהם, את ה PCI על 33 וה AGP על 66 .

זיכרונות טובים בשביל יש פתחת תראד חדש ואם מישהו יהיה לו משהו להציע לך הוא יציב לך שמה... במחיר שנתת זה מעט מדי לזיכרונות טובים...

סינקים לזיכרון עולה 40 שקל בערך לסינק ואתה צריך אחד לכל זיכרון, הנה דוגמא ל 3 סינקים של חברות טובות בתחום:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_1148&products_id=3200

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_1148&products_id=6532

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_1148&products_id=7772

רק לבחור :P

פורסם
  • מחבר

לבצע נעילת AGP/PCI בביוס זה אחד הדברים הראשונים שצריך לבצע לפני OC !!!!

אם לא עושים את זה התדרים שלהם עולים וזה יכול לגרום נזק לבקר IDE (כתוצאה מזה יכולים לקרות דברים להארדיסק) ולעוד דברים.

תחפש בביוס אפשרות לנעול את התדרים שלהם, את ה PCI על 33 וה AGP על 66 .

זיכרונות טובים בשביל יש פתחת תראד חדש ואם מישהו יהיה לו משהו  להציע לך הוא יציב לך שמה... במחיר שנתת זה מעט מדי לזיכרונות טובים...

סינקים לזיכרון עולה 40 שקל בערך לסינק ואתה צריך אחד לכל זיכרון, הנה דוגמא ל 3 סינקים של חברות טובות בתחום:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_1148&products_id=3200

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_1148&products_id=6532

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_1148&products_id=7772

רק לבחור :P

מבין שלושת הסינקים האלה על מה אתה ממליץ אני חושב לקנות את מה שהבאת ב 55 ש"ח שיש לו גם קירור לזיכרון של הכרטיס מסך

מה מבין שלושת אלה הכי טוב בקירור של הזיכרונות למה אני חושב גם לקנות בנפרד קירור לכרטיס מסך מתי שאני יעשה לו oc

פורסם

אממממ , הטרמלטק נראה לי אחלה אבל תשים לב שקירור אחד של הזיכרון בא עם 2 היטסינקים של זיכרונות, שאותם תצטרך לחתוך בשביל להתאים לזיכרונות של הכרטיס מסך שלך וזה לא יספיק לך השניים האלו לכל הזיכרונות, תצטרך לפחות 4 (כלומר לקנות 2 קירורים לזיכרונות DDR שלך)

פורסם
  • מחבר

ומה אני צריך לשנות בביוס כדי לנעול את ה pci\agp אני לא יודע מה לחפש או באיזה קטגוריה

פורסם

תחסוך לעצמך ואל תחפש

הלוח שלך מבוסס VIA KT800

הצ'יפסט הזה הוא ללא נעילת PCI/AGP

מה שאומר- אל תבנה על אוברקלוק כי זה לא ילך

פורסם
  • מחבר

תחסוך לעצמך ואל תחפש

הלוח שלך מבוסס VIA KT800

הצ'יפסט הזה הוא ללא נעילת PCI/AGP

מה שאומר- אל תבנה על אוברקלוק כי זה לא ילך

פיייי מזה תודה לך חסכת לי הרבה כסף לבזבז על קירור אבל השאלה שלי איך אתה יודע את זה כי אני תמיד מחפש את המידע הזה ואני לא מבין מאיפה אתם יודעים את כל זה

פורסם

זה הלוח שלי

Field Value

Motherboard Name Octek Rhino P4X400-A4P

והמעבד שלי :

norhwod 2.4 a intel p 4

אפשר לבצע בו אוברקלוק טוב?

ואיך הועלים ת agp הזה

פורסם
  • מחבר

עידכון:

הוספתי מאוורר אחד 120 מקדימה

ומאוורר 80 מאחורה (הוספתי מלפני שלושה ימים בערך אבל רק שיניתי לו את כיוון זרימת האויר כי הוא הכניס וזה לא עזר כל כך ועכשיו הוא מפיק הרבה יותר תועלת)

עכשיו תגידו לי אם החום הוא בסדר בבקשה

במנוחה (רק אימיול פתוח ו דפדפן myie2)

מעבד:26 מעלות

לוח:24 מעלות

הארדיסק 80 ג'יגה sata של חברת יונדאי:27 מעלות

הארדיסק 120 ג'יגה sata של חברת ווסטרן דיגיטל:27 מעלות

אני מתחיל ממש עכשיו בדיקת מאמץ

פורסם

אחלה טמפ'

באיזה FSB אתה?

בצ'יפסט שלך כל 3 Mhz ב FSB מוסיף 1 Mhz ל AGP

AGP/PCI יותר גבוה מהרגיל (66/33) לא בריא במיוחד

לדיסקים הקשיחים ולכרטיסי מסך

פורסם
  • מחבר

כן אבל אם אתה אומר שאין לי נעילת agp\pci אז אני חוסך ללוח מקצועי

כרגע אני על 200 fsb וכמו שקראת בראש הת'ארד שמתי שהעלתי ל 230 קרס המחשב אז אני יכול להעלות עד 225 ולבדוק טמפרטורות ואם הם טובות אז להישאר עם זה או שיש דרך אחרת לנעול את הpci\agp או כל דרך אחרת שאני יעשה oc למעבד שלי

תודה

פורסם

גם ב225 יש סיכוי טוב מאוד שתהיה בעיה עם ההרד דיסק

כמו שכבר קרה לך כשהעלת ל230, קבצים נמחקים/נדפקים

חבל בשביל כמה מגהרצים להתחיל כל הזמן התקנות של WINDOWS

כמו כן זה כמעט בטוח ימנע ממך אפשרות לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך

מכיוון שגם התדר של הAGP עולה

לפי דעתי תחכה עד שיהיה לך לוח נורמלי לאוברקלוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים