עבור לתוכן

HELP המעבד שלי עוד רגע נשרף

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם תודה מראש למי שיגיב

לפני כמה חודשים החלפתי מעבד מp2.4c ל - p3.2e (פרסקוט בתושבת 478) אני משתמש בלוח של אביט IC7

עכשיו אני יודע שלוחות של אביט מראים 10 מעלות מעל לטמ"פ האמיתית של המעבד אני עדין עם הקירור סטוק שהגיע עם המעבד :kopfpatsch:

בשעת מעמץ (משחק + אי מיול) אידה32 מראה לי שהמעבד עומד על 70 מעלות !!! אז נוריד 10 עדיין 60 מעלות ?

ידעתי שפרסקוט מתחמם אבל זה ממש מוגזם , והמחשב שלי נמצא בתנאים די טובים מארז של טרמלטק אלומינום 7 מאווררים כבלית מעוגלים

אני חייב להחליף גוף קירור אבל אני לא מוצא גוף שיתן תוצאות ממש טובות פרט לקירורי מים למינהן

אני מוכן להשקיע מה אתם מציעים לי לעשות? :nixweiss:

פורסם

או שתחליף את הסטוק, או שתקנה קירור מים. פשוט.

ולהבא, תזכור את הבעיה הזאת שלך - ותקנה AMD :)

אבל אם לעזור לך, תנסה לראות אם יש משהו מסביב למעבד שלך.. אולי אבק\לכלוך או משהו אחר...

אם לא, האם החלפת בעצמך את המעבד? (אם כן) באיזו משחה השתמשת, והאם עשית את זה ביסודיות? אם אינך בטוח, שווה מריחה נוספת.

זהו, בעיקרון.

פורסם

...

מה הקשר? AMD גם מתחממים בטירוף...

אם לא איכפת לך מהמשקל תקנה SILENT TOWER...

פורסם

...

הקשר הוא שAMD כבר מתחממים הרבה פחות בעיקר A64 מאשר הפרסקוט העלוב הזה

פורסם

אח קירור מים לא מים אני הייתי ממליץ לך ליקנות קירור טוב:

CoolerMaster Ultra Vortex KCC-V91

Thermalright XP-120

Zalman CNPS7000B-Cu

כרגע אני ממליץ על הקירורים האלה.

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

...

AMD הרבה פחות מתחממים (החדשים יותר..) מאז שיצא 2500 הם נורא קרים והביצועים נפלאים (בשהוואה לאינטל, כמובן)

בכל אופן, המשקל הוא הגורם הכי פחות מכריע.. אבל לא הייתי ממליץ על הסיילנט טאוור. שים לב שה"סיילנט בוסט" שלהם

בנוי על אותו עיקרון, רק בלי כל ההיטסינק המפחיד הזה, והמשקל... הוא מגיע בדיוק לאותו רעש באותה מהירות (כאילו.. בערך..

2450 לסיילנט בוסט לעומת 2500 לסיילנט טאוור), הטכנולוגיה היא זהה... ה"סיילנט קאט" (המאוורר טאוור) כמעט

זהה לזה של הסיילנט בוסט.. עם צלעות במסגרת המאורר ששומרות על שקט, ומהירויות דומות.

יש יתרון אחד לסיילנט טאוור, אמנם, זה שאתה יכול לקנות סיילנט קאט נוסף ולשים אותו בצד השני, ככה שאתה יוצר זרימה ישירה

של האוויר דרך ההיטסינק, דבר שגורר את החום ישירות מתוך ההיטסינק החוצה... והוא גם יושב עם הצד (הסיילנט טאוור) ומופנה

בדיוק לאחורי המארז, ואם יש לך שם עוד מאורר נוסף ששואב אוויר החוצה... חסכת לך הרבה עבודה בסירקולציה נוחה של אוויר

(נדמה לי שבמארז שלך כן יש מאורר באחורה)

סליחה, תיקון טעות. הטכנולוגיה זהה במאוורר, אני לא יודע אם ההיטסינק המטורף של הסיילנט טאוור עושה משהו... או האם

ה-heatpipes שלו טובות. אבל אם אתה מעוניין בהיסטינק טוב, ממליץ בחום על האחד שהבחור למעלה אמר (thermalright xp120)

ואם אתה קצר במזומנים, נסה את הדגם הדומה לו של Thermaltake (לא זוכר את שמו.. אבל באתרם אתה יכול למצוא את זה

תחת הקטגוריה שנקראת "Cool combo" או משהו בסגנון... הוא בערך זהה, גם כן, גוף קירור מאלומינים וארובות נחושת בצדדים.

ועליו אפשר להושיב "סיילנט קאט" (שלא עולה הרבה, לדעתי. לא יודע אם אפשר להשיג בארץ [די בטוח שכן, אמנם]) כדי שישמור על שקט

מירבי ומהירות יפה. זהו בעיקרון :)

עריכה נוספת:

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_166&products_id=2514

קבל :)

פורסם

יש גם XP90 של TR

הוא מניב ביצועים טובים מאוד

*מחירו נמוך יותר מהXP120

*שני גופי הקירור לא באים אם מאוורים אז בשביל זה יש לך את אלה:

ENERMAX 120 MM

פורסם

AIDA 32 ואוורסט ממש לא מראות טמפ' נכונה.

יש לי מעבד A64 3200+ וזה מראה 70 מעלות תמיד לא משנה אם זה במאמץ של כמה שעות או אם רק הדלקתי את המחשב,עשיתי ריסט והביוס + הפאן באס מראים 34 מעלות~

ד"א ב70 מעלות המעבד נשרף ככה שלא יכול להיות שזה ב70 מעלות (גם כשיש כ3 אחוזי שימוש במעבד)

פורסם

זאת אפשרות....

אוורסט מתנהגים בסדר אצלי, קודם היו מראים 54 מעלות בעומס, עכשיו ניקיתי את כל המחשב

וכל הטמפ ירדה ל-45... המארז נשאר קריר על 23 (למרות שיש רק מאורר 120ממ אחד בלפני המארז

עם גריל מכוער מפלסטיק וכל הפאנל הקדמי שחוסם את כל האוויר... ממש חרא)

המעבד עובד מאוד טוב כרגע, אמנם :) (בהתחשב בזה שזה 600... השילוב של המעבד הזה עם הלוח אם

שלי יוצר אחלה מחשב)

פורסם
  • מחבר

קודם תודה לכולכם על התגובות :xyxthumbs:

אני משתמש במשחה טרמית :nanotherm blue II אולי אני ינסה מריחה מחדש אבל אני חייב להחליף קירור בכל מקרה

הקירור של זלמן מעולה אבל לא נתמך על ידי הלוח אם שלי ABIT IC7 והקירור של קולרמסטר לא נראה כזה טוב למרות שהמפרט שלו מרשים הוא עושה רושם שהוא מיועד לבצועים תחת שקט ולא לביצועים שיעשו ממש פלאים :nono: ולא מצאתי איזה סקירה בעיברית אז אולי אני טועה

הטרמליט XP120 נראה ממש טוב עם המאוורר של אנרמקס זה נראה בהחלט שילוב מעולה אז הוא בנתיים אחת האפשרויות המבטיחות

בקשר לSILENT TOWER אני לא אוהב אותו ענק ולא נראה לי יותר מדי בריא ללוח אם להחזיק אותו הרבה זמן

בקשר לעניין של הAIDA32 מן הסתם ריסט וביוס יראו טמפ' נמוכה כי אין ברקע אי מיול + ווינדוס + אקספולור + מדיה פלייר ... כך שאין מעמץ על המעבד

ואינטל שנרף ב85 בערך וAMD החדשים באמת לא מתחממים כמו בעבר ועדיפים על הפרסקוט אבל אני לא הולך להחליף עכשיו לוח ומעבד אולי בעתיד אז כל הויכוח לא רלוונטי. אני הייתי רוצה לעבור לקירור מים אולי כי זה א.עושה את העבודה הרבה יותר טוב אפילו אפשרות לOC ב.זה טוב גם לכרטיס מסך על הדרך ולגשר הצפוני

אם תוכלו להמליץ על קירורי מים אני לא מוצא יותר מדי מוצרים כאלה ממה שמצאתי ה COOLERMASTER Aquagate נראה מעולה והוא רק למעבד

יש גם Aquarius II Liquid Cooling שנראה אחלה אני לא מבין ממש בתחום אשמח לשמוע ממי שיש לו נסיון

תודה לכולם שוב :hi:

פורסם
  • מחבר

מה אתם אומרים על המערכת של ZALMAN לקירור מים או על מערכות מוכנות בכלל

פורסם

נסה לסקור את גוגל בנושא "CPU water cooling" ותראה מה אתה מוצא.

יש הרבה אתרי מחשבים שבודקים דברים כאלה. (כמו HWzone), רק שבחו"ל יש יותר :)

פורסם

מה אתם אומרים על המערכת של ZALMAN לקירור מים או על מערכות מוכנות בכלל

יותר מעניין לבנות מערכת לבד. הם גם יותר טובות מהמערכות המוכנות.

אתר מומלץ בנושא קירור מים:

http://www.procooling.com/

השוואה טובה בין יכולות הקירור של בלוקים שונים הנמצאים בשוק (אינטראקטיבי על גרף) ניתן למצוא פה:

http://www.procooling.com/html/pro_testing.php

פורסם
  • מחבר

טוב אנימתחיל לשקוע במדריכים וביקורות וקצת יותר מסובך ויקר ממה שזה נראה הבלוק הכי טוב עולה 192$!!!!! וגם לא ניתן לקניה בארץ וזה לא כולל משאבה וכל הסיפור מישהו מוכן לתת המלצה על מערכת( שאני ירכיב מחלקים לא מוכנה ) הכל כללל הכל + קישורים ממה ניתן להגיע לביצועים הכי טובים בתווך של בוא נגיד עד 1500 רציו שיהיה שימושי לכל הסקוטים אם אני יעבור בעתיד ל775 או לAMD שישאר שימושי

אני חושב שזה יעזור לאמון אנשים לא רק לי :yelclap:

פורסם

הבלוק הכי טוב עולה 192$!!!!! - בהחלט לא צריך להשקיע כל כך הרבה לקבל מערכת טובה.

בלוקים טובים ניתן למצוא ב -40-55$.

רדיאטור כפול - 35$ (DANGERDEN HEATERCORE). - ללא SHROUD.

משאבות 70-80$.

צנרת וקליפסים לסגירה - ב HOME CENTER - זול.

רזווואר\מאגר לא חייבים - ניתן להשתמש ב T LINE.

מאוררים לרדיאטור בין 1-4 מאוררים - תלוי באיזה חפצה נפשך.

(מחירים לפני משלוח)

בקשר לבלוקים אוניברסלים - זה קצת יותר קשה:

White Water Waterblock של DTEK. - בעל ביצועים יפים מאוד ומתאים לרוב הסוקטים של AMD ו אינטל (ולא מחייב קניית בלוק חדש במעבר פלטפורמה).

http://www.dtekcustoms.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=137&HS=1

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים