עבור לתוכן

התלבטות באופן התקנת הרדיסק חדש (מבחינה פיסית)

Featured Replies

פורסם

קניתי דיסק חדש - 200 ג'יגה של WD, במהירות 7200

והתקנתי אותו במקום הדיסק 1.7 הישן מאוד שהיה לי.  :xyxthumbs:

כרגע מערך הדיסקים שלי מבחינת חיבורים הוא כזה :

primary master : WD-80 ,7200 rpm (FAT32) - main disk (C:\) (windows xp)

primary slave : WD-200 , 7200 rpm (NTFS) - (D:\) (storage space - זה ההרדיסק החדש)

secondery master : NEC DVD burner (X8) (E:\)

secondery slave : LG CDRW cd burner (x40) (F:\)

השאלות שלי הם :

היא האם הסידור הזה בסדר ?

האם זה משנה ששני ההרדיסקים הם על אותו ערוץ IDE ? או שעדיף שיהיה הרדיסק וכונן דיסקים על אותו ערוץ ?

האם הייתם משנים משהו ?

אם אני רוצה להעתיק את כל מה שיש ב 80 ג'יגה על גבי ה 200 ג'יגה (כולל הכל, ממש ליצור עותק מושלם)

כך שה-200 ג'יגה יהיה כונן primary master וה boot יהיה ממנו, ואוכל לפרמט את הכונן הישן יותר של ה80 ג'יגה -

אז איך אני עושה כזה דבר ?

פורסם

כמו שעשית זה טוב

בשביל להעביר את כל ה-80 לתוך ה-200 תשמתש ב-norton ghost

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה

אבל קראתי בת'רד אחר כי :

אבל כמובן שעדיף שלא יהיו שני התקני IDE על כבל אחד, כי אז אם תרצי להעביר מידע מאחד לשני זה ימשך יותר זמן.

ונראה לי שיש בזה משהו, כי כשאתמול, אחרי הפירמוט של החדש, העברתי אליו 36 ג'יגה מההרדיסק הישן (שניהם יושבים על אותו IDE פיזית)

וזה לקח המון זמן ! קרוב לשעה אם אני לא טועה (הייתי צריך למדוד)

אולי יש בזה משהו ? אולי בכל זאת עדיף להעביר למצב שעל כל ערוץ IDE יושב הרדיסק אחד וכונן דיסקים אחד, במקום המצב הנוכחי ?

או שאני סתם הוזה ?

פורסם

אבל אם תשים הרד-דיסק וצורב על אותו כבל IDE הצורב יאט אותו. ( באופן תאורטי).

כי הצורב הוא {בדרך כלל} ATA33 וההרד דיסק ATA100- ואז שניהם יעבדו לפי האיטי יותר- כלומר ההרדיסק יעבוד גם בATA33.

יש לך בלוח חיבורי SATA ?

אם אתה רוצה להעתיק את כל החומר של ה80 ל200- אז באופן זמני, בזמן השימוש בNORTON GHOST תוציא את הכוננים האופטים, ותחבר כל הרד-דיסק לכבל לחוד.

פורסם
  • מחבר

הצורב יאט אותו ? גם כשאין עבודה בצורב ? כלומר במצב IDLE שלו ? כי רוב הזמן זה ככה..

אין לי SATA על הלוח, זה לוח ישן מאוד של פנטיום 3 550..

אז לא הבנתי, מה עדיף, צורב והרדיסק על כל IDE , או שלהשאיר את זה ככה כרגע ?

בעקרון הדיסק של ה-200 ישמש אותי רק לאחסון, החלטתי בסוף להשאיר את מערכת ההפעלה על ה-80, אולי להפוך את ה80 ל NTFS בנוסף לזה.

פורסם

לפי מה שאני יודע, אם אתה לא מתכוון להעביר הרבה קבצים בין ה80 ל200- אז תשאיר את זה כך.

ובקשר לשאלה שלך, זה לא משנה, גם במצב שהצורב לא עובד (לא חייב דווקא צורב, יכול להיות כל התקן IDE שעובד בATA33) הוא יאט את ההתקן הIDE (במקרה שלך- ההרד-דיסק) שעובד בATA מהיר יותר- כמובן שכל זה בתאוריה, לא נראה לי שההרדיסק בכלל יכול להגיע ל 33MB/S.

פורסם
  • מחבר

Master/Slave Channel Sharing: By its very nature, each IDE/ATA channel can only deal with one request, to one device, at a time. You cannot even begin a second request, even to a different drive, until the first request is completed. This means that if you put two devices on the same channel, they must share it. In practical terms, this means that any time one device is in use, the other must remain silent. In contrast, two disks on two different IDE/ATA channels can process requests simultaneously on most motherboards. The bottom line is that the best way to configure multiple devices is to make each of them a single drive on its own channel, if this is possible. (This restriction is one major disadvantage of IDE compared to SCSI). An add-in controller like the Promise "Ultra" series is a cheap way of adding extra IDE/ATA channels to a modern PC.

For optimal performance, buy an add-in controller card and use all four channels for the four devices. If you have three channels, then put the boot drive by itself on the primary channel, and then split the remaining three devices on the secondary and tertiary channels as described in the row just above. If you have only two channels, there are several options. I would put the fastest drive as the boot device on the primary master, and whatever drive is the least used as the slave on that channel. Then put the other two devices on the secondary channel. Avoid putting drives that can't be run in Ultra DMA with the boot device.

הציטוט מכאן :

PCguide

בעצם המצב הנוכחי מאט את מעבר המידע בין הדיסקים הקשיחים (מאט = מכפיל את הזמן !!)

אני עדיין לא בטוח שאני חייב לקנות כרטיס עם 2 יציאות IDE נוספות

האלטרנטיבה היא לחבר כל הרדיסק ב IDE עם כונן דיסקים (צורב)

השאלה היא, האם באמת נוכחות נטו של צורב ATA33 על ערוץ IDE יחד עם הרדיסק ATA100, תאט את ההרדיסק ??

(הכוונה בנוכחות נטו: לא במצב עבודה (קריאה או כתיבה) של הצורב !)

עכשיו במידה וזה כן מאט אותי בכל מקרה, מאיפה אני משיג כרטיס עם עוד 2 יציאות כאלה ? לא צריך לוח אם שלם בשביל כזה דבר ? מישהו יכול לכוון אותי לשם של מוצר כזה ?

(ככה שיהיו לי 4 ערוצי IDE על הלוח שלי, אחד לכל כונן...)

פורסם

אפשר לקנות כרטיס PCI שכולל שני חיבורים של IDE.

אבל כמו שאמרתי מקודם, אם אתה לא מתכוון להעביר הרבה מידע בין ה80 ל200, אז איך שזה מוגדר אצלך עכשיו זה טוב.

שבת שלום :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים