עבור לתוכן

עזרה בקניית דיסק קשיח חדש + עזרה במושגים בבקשה

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לרכוש דיסק קשיח חדש, אני חושב שאני רוצה WD 160 עם 8 מגה זכרון פנימי, במהירות 7200.

עד היום היו לי רק דיסקים קשיחים של WD והייתי מרוצה, אז אני חושב להמשיך...

אשמח לדעת אם המחירים כאן הם הגיוניים למוצר כזה :

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=28597

זה לא זול מדי ? יש מצב שמוכרים מחודשים ?

אני לא אוהב לחלק למחיצות, אני מעדיף דיסק פיזי לכל דבר, מחיצה אחת

האם יש ל XP בעיה לזהות גודל דיסק של 160 ג'יגה ? זה משנה אם זה SP1 או SP2 ? (אצלי זה SP1, אבל אולי בעתיד אעדכן ל-2)

מה עדיף מבחינת שיטת הקבצים ? NTFS או FAT32 ? עד עכשיו השתמשתי ב FAT

האם אחרי שאני עובר ל NTFS, אני יכול אחרי פירמוט הדיסק לחזור ל FAT ?

מישהו יודע האם יש שיטות נוספות או האם מתוכננות שיטות אחרות בעתיד ?

האם למערכות הפעלה אחרות יש שיטות משלהן ? אני מתכנן להתקין לינוקס בנוסף לחלונות בשנה הקרובה, האם יש השפעה ? האם אוכל להתקין לינוקס על NTFS ?

האם אפשר לחלק דיסק למחיצות כך שאחת תשאר FAT והשניה תהיה NTFS ?

ועוד דבר שתמיד רציתי לדעת : "דוחס הדיסק" של חלונות - הכצעקתה ? האם הוא באמת מרחיב את גודלו הפיסי של הדיסק ? איפה הקטצ' ? מה אני מאבד בתמורה להרחבה כביכול הזו ?

ושאלה מאוד חשובה :

המחשב שלי הוא P3-550, והלוח אם הוא Aopen ax63 pro, די ישן, כן.

מה אומר התקן החדש הזה שאני שומע עליו כל הזמן : RAID ?

מה זה אומר ? האם הלוח אם שלי תומך בזה ? האם הדיסק שאני מתכנן לקנות (לינק למעלה) יכול להתחבר בממשק כזה ?

איך זה יתרום לי ? האם צריך לקנות תוספת מיוחדת בשביל זה ? מה העלות בערך ? והאם יש חסרונות בשימוש ב RAID ?

איזה עוד דברים אני יכול לשפר בקשר לדיסקים קשיחים במחשב הזה, על לוח האם הזה, מבחינת מהירות תגובה טובה יותר ?

הדיסק הנוכחי שלי הוא גם של WD, אותו דיסק כמעט, רק שהוא בנפח של 80 ג'יגה

על מי מהדיסקים עדיף שאתקין את מערכת ההפעלה ? יש הבדל ? (חוץ מהנפח שניהם זהים אני חושב)

אני חושב שזהו.. אלו כל השאלות שלי

אני אשמח לקבל תשובות או לינקים לפחות לחלק מהן

המון תודה מראש לעונים,

אריק.

פורסם

זה לא זול מידי, עובדה שכולם מוכרים בערך באותו מחיר

לXP עם SP1 ומעלה אין בעיה מעל 160GB.

בשביל NTFS vs FAt תעשה חיפוש, הנושא חרוש.

בשביל לדעת מה זה RAID (למרות שאתה לא צריך את זה) תעשה חיפוש, זה חרוש.

זה לא משנה אל מי תתקין את מערכת ההפעלה

פורסם
  • מחבר

תודה, אכן הרצתי חיפושים וקיבלתי הרבה מאוד תשובות.

בקשר ל RAID כנראה באמת אני לא צריך את זה ,יותר אולי התכוונתי לשאול מה זה ATA ו S-ATA מה ההבדלים , אבל אני ממש די בטוח שהלוח אם שלי לא תומך בזה.. הוא ישן מדי, אבל אם אני טועה אשמח להיות מתוקן.

פורסם

אפשר להעביר מFAT לNTFS בקלות בכמה דקות אבל בכיוון ההפוך צריך לפרמט(או לפחות להשתמש בתוכנות מיוחדות)

ב160GIGA הייתי ממליץ NTFS , חוץ מכל עניין של פחות סיכוי ל-LOST SECTORS , העניין הוא שFAT32 לא נבנה לכאלו כוננים גדולים

ויהיה פחות יעיל מבחינת שימוש במקום בקבצים קטנים שהמערכת מלאב בהם(למרות אם אני בספק אם תהיה לך בעיית מקום.

אבל אם אתה מתכוון להתקין מערכת הפעלה שונה מXP אז עדיף FAT32 לתאימות, ואם אתה מתכוון בקרוב להתקין LINUX עדיף כבר עכשיו

לפצל מחיצות

פורסם

ההסבר בין החיבור הרגיל ל-SATA מוסבר ב-FAQ בסטיקי

בכל מקרה הלוח שלך בטוח לא תומך בזה.

פורסם

אגב זה כן משנה לאיפה תתקין את מערכת ההפעלה!

עדיף להתקין את מע' ההפעלה על הדיסק המהיר יותר, שזה כמעט בטוח ה160GB מכיוון שהוא חדש יותר וגם בגלל שהנפח גדול יותר זה אומר שהראש צריך לזוז פחות בשביל להגיע לנקודה מסויימת (איך אני אסביר את זה :bash:)

פורסם

הדיסק הנוכחי שלי הוא גם של WD, אותו דיסק כמעט, רק שהוא בנפח של 80 ג'יגה

על מי מהדיסקים עדיף שאתקין את מערכת ההפעלה ? יש הבדל ? (חוץ מהנפח שניהם זהים אני חושב)

אם הם זהים פרט לגודל זה לא משנה.

הגודל לא ממש משנה לזמן תגובה כי זה לא שיש פלטה אחת גדולה יותר אלה יש פשוט כמה פלטות במקביל

פורסם

אין הבדל.

תתקין איפה שאתה רוצה.

אתה צריך ATA, כי הלוח שלך לא תומך ב-SATA.

תעבוד ב-NTFS, זה הכי טוב לווינדוס. לינוקס צריך סוג אחר של מחיצה בכל מקרה.

דוחס הדיסק למעשה דוחס את הדיסק... כלומר מכווץ קבצים - ממיר זמן מעבד למקום. לא מומלץ במחשב שלך. :-\

פורסם

אני הייתי הולך על ה maxtor שקט ומעולה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים