עבור לתוכן

סכיני גילוח

Featured Replies

פורסם

לתותח הסקרים סכיני גילוח מאיזה חומר מיוצרים? איפה? והאם המירבח בין הסכינים חשוב?

• תגובות 33
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לפי מה שידוע לי, לפחות להבים שהשתמשתי (ברגליים, לא בפנים!), עשויים מסגסוגת כלשי, חלקם פלדת אל-חלד, אבל לא כולם, מה שבטוח, ברזל הוא המרכיב העיקרי. בכל אופן, נסה להפטר מהם ל-פ-נ-י שזה יחליד והשתדל לזרוק אותם במיכלים סגורים (צנצנת ישנה) למען הבטיחות. בחו"ל יש פחים מיוחדים לזה, אחרי הכל זה biohazard.

פורסם

אני מניח שחלקם עשויים מ Carbon steel - פלדה שהוסיפו לה פחמן על מנת שתהיה קשה יותר

פורסם

בגלל זה היא גם מחלידה, אחרים, אלו שמבריגים, יש פחות פחמן ובגלל זה הם גמישים כאלו.

עדיף החשמלי נראה לי, כי בחלק מהרגילים עושים ניסויים בבע"ח שלא תדמיינו בסיוטים הכי גרועים שלכם.

אם אתם בוחרים רגיל בגלל הקצף גילוח והלחות לעור וזה, אז יש פיליפס נדמה לי מיוחד עם לחות שאתה מוסיף לבפנוכו. זה גם מחזיק יותר זמן, בתווח הארוך החשמלי עדיף. לאבא שלי יש חשמלי כמעט 10 שנים וזה עדיין כמו חדש.

פורסם

דריה, אני רואה שאת מבינה בסכיני גילוח יותר בהבנים בפורום... יש משהו שאת רוצה לספר לנו ::)

סכיני גילוח מייצרים בד"כ מפלדות דלות פחמן עו תוספות נוספות (רוב הפלדות הן לא רק בררזל+ פחמן...), מה שעוזר בעיקוב קורוזיה, גמישות וחוזק, בנוסף יש כל מיני ציפויים...

ומקסימום תוספות של מסגסגים בפלדה (או יותר נכון מקסימום התוספים לברזל בפלדה...) זה פחות מ7% (93% ברזל+ 7% מסגסגים...), והפחמן לא עולה על 2 (בד"כ הרבה פחות...) אחוזים מהמסה הכללית של החומר.

פורסם

אולי זה בגלל שרוב הבנים בפורום מתגלחים פעם בחודש בלחץ ?

או שדריה סתם שעירה

אחד מהשתים

פורסם

יש פה גם כאלה שמתגלחים פעמים בשבוע...

ובכלל, דריה לא שעירה (לפחות לא בתמונות שהיא שמה באינפו...), היא פשוט יודעת הרבה יותר מרוב החבר'ה פה... וגם בגלל שהרוב עדיין אפילו לא התחילו להתגלח, אתה יודע, ינוקות...

פורסם

פלדה דלת פחמן נחשבת פלדה עם פחות מ0.25% פחמן (או קרוב לזה)

מעל 1% זו נחשבת כבר פלדה עשירה בפחמן, 2% זה כר ממש הרבה.

את הסכיני גילוח הזולים מצפים בשכבה דקה של שמן או חומר מבודד אחר

כך שישר אחרי הגילוח הראשון הן מתחילות להחליד כי השמן יורד.

למכונה יש חיסרון מעצבן, אם אתה לא מתגלח קבוע אז המכונה מורטת לך

את השערות במקום לגלח אותם..

היתרון הוא שאתה יכול לגלוש בפורום ולהתגלח :)

פורסם

פלדה דלת פחמן נחשבת פלדה עם פחות מ0.25% פחמן (או קרוב לזה)

מעל 1% זו נחשבת כבר פלדה עשירה בפחמן, 2% זה כר ממש הרבה.

את הסכיני גילוח הזולים מצפים בשכבה דקה של שמן או חומר מבודד אחר

כך שישר אחרי הגילוח הראשון הן מתחילות להחליד כי השמן יורד.

לא נכון! פלדה דלת פחמן היא פלדה עם פחמן עד 0.8%! שזו הנק' האוטקטואידית של פחמן בברזל, ומעבר לזה (עד 2%) זה פלדה עשירה בפחמן.

גם את סכיני הגילוח היקרים מצפים בשיכבה של חומר סיכה, שגם לא מחזיקה מעמד יותר מפעמיים... בגלל זה חשוב ליבש את הסכין אחרי הגילוח...

ועוד משהו: העור מכוסה בשיכבת שומן, שיורדת בגילוח, וחלק ממנו מצתבר על הסכין וגם מעקב את החלודה, אבל לא באופן משמעותי...

פורסם

חה חה חה, סיפרתם בדיחה, דקה דומיה. בההההההה!

בואו נגיד שלבנות יש שטח גדול יותר לגלח - את הרגליים ובית שחי, אנא אערף. חוצמזה, אני מעצבת תעשייתית במקצוע וטחנו הרבה כימיה בנושא מתכות. וכן, אתם באמת מתגלחים פעם בחודש...

פורסם

בואו נגיד שלבנות יש שטח גדול יותר לגלח - את הרגליים ובית שחי, אנא אערף. חוצמזה, אני מעצבת תעשייתית במקצוע וטחנו הרבה כימיה בנושא מתכות. וכן, אתם באמת מתגלחים פעם בחודש...

לא כולם

נא לא לעשות הכללות

פורסם

להתגלח פעם בחודש זה טוב....

אין דבר שאני שונא יותר מלהתגלח

תגידו תודה ותשארו בשקט

פורסם

דוגרי מי שצריך להתגלח מעט זה ברכה

זה הדבר הכי מעצבן שיש

זה פוצע את העור וזה לוקח הרבה זמן וזה מציק, ובגלל זה מתעצלים להתגלח ונראים כמו פעיל פת"ת

אני מתגעגע לימים שלא הייתי צריך להתגלח

פורסם

לא נכון! פלדה דלת פחמן היא פלדה עם פחמן עד 0.8%! שזו הנק' האוטקטואידית של פחמן בברזל, ומעבר לזה (עד 2%) זה פלדה עשירה בפחמן.

אף פעם לא חשבתי שאני יריץ חיפוש באנטרנט על חומרים של סכיני גילוח..

אבל הנה, תגיד גם להם שהם טועים:

http://www.schoolscience.co.uk/content/4/chemistry/steel/msch3pg1.html

http://www.key-to-steel.com/Articles/Art85.htm

http://www.gcsescience.com/ex32.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_steel

ועוד משהו: העור מכוסה בשיכבת שומן, שיורדת בגילוח, וחלק ממנו מצתבר על הסכין וגם מעקב את החלודה, אבל לא באופן משמעותי...

וואלה, על זה לא חשבתי..

פורסם

בכיף, תביא לי את המייל שלהם...

אני לומד הנדסת חומרים... תאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר... אני עברתי כבר שני קורסים על מיבנה של חומרים, וקורס שלם על פלדות... אני לא מאמין שהפרופסור שלי טעה. וגם אם כן, אז עם מעמד שלו בעולם, הוא יכול לשנות את זה, ובכול זאת להיות צודק!

לחץ כאן

תקרא את הסיכום... וגם הם לא מדייקים. החלוקה נעשית בנקודה האוטקטואידית (0.83%...).

ודריה, מה בדיוק הבדיחה? (אני מקווה שאת לא מתכוונת למשהו שאני אמרתי :s05:) וממתי את מעצבת תעשייתית? (חשבתי שאת לומדת ווטרינריה?)

ולגבי גילוח... זה באמת לא כיף :'( כדי לשמור על מראה קבוע אני צריך להתגלח כל 4 ימים... הבעסה שיש לי עור רגיש ואם אני מתגלח בתדירות כזו, אני מאבד דם בצורה מסוכנת... ככה שאני מתגלח בקושי פעם בשבוע :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים