עבור לתוכן

אמינות הדיסקים הצרובים

Featured Replies

פורסם

זה לקוח ממאמר שפורסם היום (15.11.2004) בוואלה:

סרטים מגנטיים, דיסקים וכוננים קשיחים אינם ממש עמידים. אורך חיי המידע האגור על דיסק צרוב, למשל, אינו גדול מחמש שנים בטמפרטורות גבוהות או לחות גבוהה.

בתור חובב סרטים מושבע שצורב סרטים מאז שDivX קיים רוצה לדעת כמה זה נכון המשפט הזה שאומר שתוך 5 שנים יהרסו לי כל הדיסקים שצרבתי.

כל הדיסקים שלי נמצאים בתוך מגירה בארון כשכל סרט יושב בתוך עטיפת נייר.

האם אני באמת צורב לחינם וכל כך מהר הדיסקים יהרסו!?

אני לתומי חשבתי שאני אוכל לשבת 30 שנה מהיום לראות סרטים עם הבן שלי :'(

פורסם

שטויות במיץ אגוזים (איכס),יש לי סרטים שצרובים על דיסקים הכי חרא שיש עוד משנת 1995,ועדיין רואה אותם.

פורסם
  • מחבר

אני מקווה שאתה צודק כי אחרת אין לי מושג מה אני אעשה עם 2500 דיסקים מקולקלים :kopfpatsch:

נ.ב - יש כזה דבר בכלל מיץ אגוזים?! ואם יש אז אני מעדיף לא לדעת עליו! :)

פורסם

אני מקווה מאוד שאין דבר כזה.

ושמע,אם צרבת על דיסקים זולים,אל תתפלא שעוד כמה שנים לא תוכל לראות אותם,נכון יש לי פה סרטים שצרבתי עוד משנת 95 ועדיין רואים סבבה,אבל גם יש לי פה דיסקים שהלכו קפוט.

כעיקרון דיסקים איכותיים מחזיקים מעמד משהו כמו 10 שנים (אם אני לא טועה),אבל אין מישהו שעמד עם סטופר וספר את השניות,יכולים להחזיק מעמד הרבה יותר זמן (אם הם מאוכסנים במקום טוב) או יכולים ללכת מהר מאוד (מדיות ממש פשוטות וזולות,תנאים לא טובים כמו לחות רבה או חום רב).

פורסם

אני לתומי חשבתי שאני אוכל לשבת 30 שנה מהיום לראות סרטים עם הבן שלי :'(

נראה לי שזה חלום קצת אופטימי גם אם הדיסקים ישרדו... לך תדע מה יקרה עוד 20 שנה ומה יהיה הערך של סרטי AVI בגודל של 700 מגה יחסית לטכנולוגיות חדשות.

גם אני חשבתי פעם שאני אהיה מבוגר ואני לא אגמל מהסדרות המצויירות ואצטרך לשאול את הילדים שלי מה היה היום במומינים :-X

פורסם

LOL...זה נכון,בהתחלה לסרטים היה רק mpegים אחרי זה aviים לך תדע מה יהיה עוד 5 שנים שלא נדבר על 20 שנה :P

פורסם

20 שנה? זה מדע בדיוני ממש....תחשבו על ההבדל בין לפני 20 שנה להיום.

אז הייתי בצעדים הראשונים עם תואם ה-אפל II שלי :lol:

בכל אופן ברור שיהיה לפחות פורמט מינימלי של HDTV, מסכי ענק שהסרטים של ה-700 מגה ייראו בהם באיכות גרועה,

והסרטים המוצלחים מהיום ייצאו בגירסאות "מעודכנות" טכנולוגית לנוסטלגים שביננו.

פורסם

דיסקים איכותיים ששומרים עליהם יכולים להחזיק לך גם יותר מ 20 שנה..

דיסקים זבל לא יחזיקו לך 3 שנים..

אולי הטכנולוגיה תשתנה אבל הפורמט(form factor) של הדיסק והכונן ישארו איתנו עוד כמה שנים טובות.

גם ה blue ray יהיה תואם לאחור עם CDR and DVDR וההשקה שלו תהיה רק בעוד שנה

בכל מקרה תוכל להעתיק מחדש את כל האוסף שלך לכמה דיסקים של בלו ריי

פורסם

וההשקה שלו תהיה רק בעוד שנה

כבר אפשר לקנות,ביפן כמובן.

פורסם

כבר אפשר לקנות,ביפן כמובן.

טוב,יפן זה יפן...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים