עבור לתוכן

בנש'י של קריאיטיב

Featured Replies

פורסם

רק להוסיף על דבריו של את'לון:

למעשה ל Banshee יש מהירות שעון של 100MHz - הגבוהה ביותר לזמנו - עליון למהירות השעון של ה Voodoo2 וה

TNT1 שעמדה על 90MHz בשניהם.

אבל,ל Banshee, בניגוד לאחיו הVoodoo2 וליריבו ה TNT1 , היה רק צינור TMU אחד (זה שמבצע את חישובי פיקסלים) והוא יכול היה לחשב רק Texel אחד ל"סיבוב שעון", בניגוד ל Voodoo2 ול TNT1 שהיו מסוגלים לחשב שני Texel-ים לסיבוב שעון  (Hence the name Twin-Texel) .

במשחקים שניצלו רק TMU אחד, (ואלה היו המשחקים "הישנים") הBanshee _עבר_ את ה TNT1 וה Voodoo2 מכיוון שהם השתמשו רק ביחידה אחת של ה TNT1 והוודו2 , ש"עבדה" במהירות של 90 מגה"צ.

אבל המשחקים השתכללו והחלו לעשות שימוש בטכנולוגייה הזו, ובמשחק כמו Quake2 הזכור לטוב, העושה שימוש ב שני יחידות ה TMU, ה TNT1 והוודו2 ניגבו עם הBanshee את הרצפה: הם חישבו 180 טקסלים לסיבוב שעון בעוד הBanshee חישב רק 100 לסיבוב שעון!

נראה ש3Dfx עשתה צעד תמוה זה כדי לא לפגוע במכירות של ה Voodoo2 שלה...

אגב : מנסיון, ל Banshee יש מנוע 2D איכותי יותר (לפי העין שלי לפחות) למרות שה RamDAC שלו ושל ה TNT1

היה זהה ועמד על 250MHz.

• תגובות 35
  • צפיות 5.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ובמילה אחת:

[glow=red,2,300]דרעק[/glow]

פורסם

אכן ימי הוודו 2 היו שמחים מאד, אם 3DFX היו ממשיכים דווקא בקו הטוב של הוודו 2 הם היו מצליחים יותר, זה בטוח, מה שבהחלט מראה שרק טעות אחת ואתה יכול לכת, וזה מעלה את השאלה : איך אינטל שורדים ?

פורסם

זהו, שאני לא מגזים באותה תקופה אולי בחנויות של עושקי הקברים מכרו ATI 8 מגה עם כל מחשב חדש שנמכר, אבל תן לי לרענן לך/להסביר לך איך העניינים עבדו בתקופה של הבאנשי.

כמה שבועות לפני צאתו של הבאנשי, חברה, שעדיין לא היית מוכרת כ"כ לציבור הרחב בשם nVidia מוציאה כרטיס תלת מימד, שנקרא Riva TnT(לא 2!!), שעובד בטכנולוגיה חדישה שנקראת TwiNTexl, ומכאן גם בא השם. הצ'יפ מתקשר עם זכרון SDRAM מהיר מאוד ב128 ביט, שכמותו היא 16MB, הצ'יפ הבודד הזה מוציא גם איכות דו-מימד מעולה ביחד עם ביצועי תלת-מימד ש"מעיפים את הדלתות"(יש לזה ביטוי מקביל בעברית? אם כן ספרו לי על זה) לעומת כל הכרטיסים שיש בעת ההיא. זאת, גם בזכות יכולתו לעבוד שAGP2X.אגב, לNVIDIA היה גם כרטיס 128 ביט, שנקרא RIVA128, שזה היה לפני את TNT1. בכל מקרה, לעומת הכרטיס הזה, שהיה זול יחסית לכרטיסים של 3Dfx, האחרונה עמדה חסרת עונים היה לה את הVoodoo 2 לאפיק PCI שעבד עם 12 מגה של זכרונות EDO, ורק שני כרטיסים כאלה ביחד(בSLI) יכלו להגיע למשהו שקרוב לביצועים של הכרטיס החדש מבית נ'וידיה. 3DFX נלחצה, והחליטה בצורה מהירה מאוד להוציא צ'יפ אחד, שיוכל גם לעבד דו-מימד(הצ'יפ הראשון הדו-מימדי שלהם), וגם תלת מימד. הדבר שהם יצרו היה בן-כלאיים חפוז של צ'יפ בודד של VOODOO 2 עם פקודות נוספות של דו-מימד, שעובד עם 16MB של זכרון ועובד בAGP1X, כי 3DFX לא ידעו עדיין איך לעבוד עם AGP2X. האמת, הם אף פעם לא הבינו את כל העניין הזה של הAGP, גם בכרטיסים החדשים יותר שלהם, אח"כ. עכשיו אני שואל את עצמי, ובטח אתה שואל את עצמך למה אז אנשים לא קנו את הTNT? טוב, אז אני אמר לך כך: בישראל 3DFX נתפסו כ"אינטל" של התלת-מימד, וחשבו שאם אין לך כרטיס של 3DFX אתה לא יכול להריץ ישומי תלת-מימד בכלל. כמובן, שזו היית טעות. גורם נוסף לכך היה החוסר של אתר חומרה ישראלי של אנשים שמתעדכנים מחדשות בחו"ל. אני הייתי בין הבודדים שקנה TNT 1 של קראיטיב, ואני זוכר שאנשים שהייתי אמר להם שזה מה שיש לי, היו צוחקים עלי ואמרים שאני לא יכול להריץ משחקים. אתה יודע מה? הכרטיס הזה מסוגל אפילו להריץ 800*600 ב32 ביט, דבר שאפילו כרטיסי הVOODOO 3 לא היו מסוגלים לעשות.

אחרי זה בא הגל השני של כרטיס המסך, Nvidia הוציא את הTNT2 שהיה כמו הTNT הראשון רק הרבה יותר מהיר והוא עבד עם 32 מגה של זכרון הצ'יפ תקשר עם הזכרון ב128 ביט. 3DFX ניסתה, בצורה אומללה אפשר לומר, להוציא את סדרת הוודוו 3 עם 16 מגה, אבל הכרטיסים של NVIDIA היו פשוט הרבה יותר טובים מהם. אבל עדיין, בישראל אנשים קנו 3DFX, שלא נדבר על פער הביצועים בין הTNT2 ULTRA והVOODOO 3 3500(שהיה גם הכי מהיר). לאחר כמה זמן, NVIDIA החליטה להוציא כרטיס תקציבי מאוד, שהצ'יפ בו יתקשר רק ב64ביט עם הזכרון, וזה היה כרטיס מסורס, אבל מה לעשות, זה מה שהביא לה את התהילה במחשבי הקבר של חוברות הויזה(מי לא מכיר פנטיום 4 עם TNT2 M64?)

לאחר מכן, NVIDIA הוציאה את הGeforce 1, שגם-כן, שום חברה לא היית יכולה להתחרות לו, ו3DFX התחילה לעשות רק שגיאות(מאז הוודוו 3) של ייצור הכרטיסים בעצמה, וקניית של STB, אבל אני לא רוצה "לזיין" לך במח יותר מדי על הצד העסקים. זה בערך, על רגל אחת מה שקרה, והנה לך הסבר למה הבאנשי היה הכרטיס הכי דפוק, לא רק שהיו לא ביצועים כ"כ ירודים, הוא גם התחיל את כדור השלג, שבסופו של דבר קבר איתו את כל 3DFX שהיא עכשיו בבעלות של אותה "חברה עלומת שם" בישראל, מאי-שם בשלהי שנות ה90 של המאה הקודמת.

ווווווואיייייי

יללה יש במחשב השני שלי בנשי לא לפני שהוא שירת לי בכבוד שנתיים ואין בכלל מה להגיד ... הוא היה פשוט טוב וממשיך להיות טוב ולבצע את מה שאני מצפה ממנו בכבוד!

פורסם

אכן ימי הוודו 2 היו שמחים מאד, אם 3DFX היו ממשיכים דווקא בקו הטוב של הוודו 2 הם היו מצליחים יותר, זה בטוח, מה שבהחלט מראה שרק טעות אחת ואתה יכול לכת, וזה מעלה את השאלה : איך אינטל שורדים ?

חכה עשר שנים...

פורסם

לא קלטת את התמונה הא ?

היא לא תמות לעולם...

פורסם

איזה מעבדים מייצרת cyrix??

פורסם

Cyrix?

זה שם של סדרת מעבדים מתוצרת VIA

פורסם

עכשיו היא בבעלות VIA, היא מייצרת את הC3, שאלו מעבדים מצויינים, לא מתחממים בכלל יכולים לעבוד ב800 מגה"צ בלי מאוור, דבר נפלא מיוצרים ב0.13 מיקרון ומאפשרים לשדרג כל לוח של אינטל(הם לסוקט 370, FCPGA)

פורסם

הוא PCI או AGP???

אני מחפש PCI חזק למסך שני למחשב

חייב את זה בשביל חלון תפריטים לתוכנת שרטוט כי אין לי כסף ל 21" וה19 שלי לא מספיק לי בשרטוטים גדולים

פורסם

ה VIA C3, הם מעבדים טובים, אבל רק למחשבים ניידים, ולתחנות עבודה שמודאגות מהתחממות.

תבדקו בסנדרה עד כמה הוא חלש. וזה בעיקר מכיוון שהוא משתמש גם בחישובי תוכנה ולא רק חומרה. מה שמאפשר צריכת חשמל נמוכה.

פורסם

בשביל מערכת שמתמשים בה בשביל אופיס וחלונות בלבד מעבד סיירקיס עם 256 מגה של זכרון זה הדבר האופטימאלי, תנסה לעבוד על כזה דבר פעם ותבין על מה אני מדבר.

פורסם

אם אני קונה מחשב, אני קונה מכונת משחקים נטו, שזה אומר +athlon 1600xp ומעלה.

פורסם

לא, אם אתה בונה מכונת משחקים זה צריך להיות TI500, ואיזה מעבד שיכנס בתקציב, המעבד ממש לא משנה כשמדובר במכונת משחקים

פורסם

באאממתתת???? cwm13.gif

תנסה להריץ pIII 450 עם GF3 נראה איזה פריימים גרועים תקבל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים