עבור לתוכן

NEC 3500 ו- RIP LOCK - מה זה עושה לרעש של הכונן?

Featured Replies

פורסם

קניתי אתמול 3500 חדש, וכרגיל הדבר הראשון שאני מתחיל איתו בכל כונן DVD הוא לשנות FIRMWARE כדי להפוך אותו ל- RPC-1.

כשהגעתי לעמוד של TDB ל- FIRMWARE של ה- NEC 3500 אני רואה שכל גרסה שעושה RPC-1 מכילה גם ביטול של RIP LOCK.

מכיון שאני משתמש בכונן ל- HTPC, אני לא רוצה לבטל RIP LOCK! אני רוצה כונן שקט בזמן ניגון DVD, ואם ה- RIP יקח קצת יותר זמן, לא אכפת לי (יש לי כונן נוסף במחשב הרגיל).

מי יודע אם ה- RIPLOCK משפיע על הרעש בזמן ניגון DVD?

האם יש FIRMWARE שעושה רק RPC-1 בלי RIPLOCK?

תודה מראש!

פורסם

ניגון DVD אמור להתבצע במהירות של X1. זה לא צריך להשפיע. ה RIP LOCK משפיע רק על מהירות ה RIOP, כלומר "העתקה" לכונן הקשיח.

פורסם

צודק

ואתה תמיד יכול להחזיר לגרסא המקורית אם זה לא מוצא חן בעיניך...

יניב

פורסם
  • מחבר

ניגון DVD אמור להתבצע במהירות של X1. זה לא צריך להשפיע. ה RIP LOCK משפיע רק על מהירות ה RIOP, כלומר "העתקה" לכונן הקשיח.

סליחה, ואיך הכונן אמור להבחין בין היגון DVD לבין RIP?

שניהם קוראים נתונים מהדיסק.

מה ש- RIP LOCK מבצע במקור הוא להגביל את מהירות הקריאה אם 2 תנאים מתקיימים:

1. הדיסק מכיל וידאו ולא DVD-ROM.

2. קיימת מחיצה בשם VIODE_TS על הדיסק.

התנאים הנ"ל תלויים בדיסק שמוכנס לכונן ותו לא!

עדכון:

הורדתי את ה- FIRMWARE של TDB. למזלי יש 3 קבצים בינאריים:

1. FIRMWARE מקורי

2. FIRMWARE עם RPC-1 ו- RIP LOCK ל- 3500 ו- 3100

3. FIRMWARE עם RIP LOCK ותמיכה ב- 3100/3500 בלבד (ללא RPC-1).

ביצעתי DIFF בין הגרסאות השונות וגיליתי כמה עובדות:

1. כל הקבצים באורך 1024004 בתים.

2. ארבעת הבתים האחרונים קבועים, וכנראה מהווים חתימה שמזהה את ה- FIRMWARE

3. שני הבתים שלפני הארבעה האחרונים מכילים CHECKSUM . כתבתי תוכנית ב- C וניסיתי כמה וורסיות (CHECKSUM אמיצי של סכום, ביצוע XOR, וכו') וגיליתי שה- CHECKSUM מתבסס על סיכום כל הקובץ כמילים של 16 ביט, לא כולל 4 הבתים האחרונים של החתימה וה- CHECKSUM עצמו. וידאתי שהחישוש שלי מתאים ל- 3 קבצי ה- FIRMWARE שברשותי.

4. השוואה בינארית בין המקור לבין 2 הגרסאות המתוקנות מראה בדיוק איזה בתים שונו בכל גרסה וההבדל בגרסה בין ה- RPC-1 והגרסה ללא RPC-1 ניתן לזיהוי. אני יכול עכשיו לזרוק את ה- RIP LOCK PATCH ואת התמיכה ב- 3100 ולהשאר רק עם RPC-1 בקלות.

נראה לי שאני אצור FIRMWARE שלי רק עם RPC1.

פורסם

מה זאת אומרת איך הוא מזהה. אם הסרט היה נקרא במהירות RIP היית גומר לראות אותו ב 10 דקות. נראה לך שכאשר הצורב מנגן את הסרט הוא קורא אותו כולל התוספות להרדדיסק ב 10-15 הדקות הראשונות ואז מנגן אותו שעה וחצי?

זה לא סתם שכל תקני הטעויות ל DVD מוגדרים על מהירות של X1. זה שכל תוכנות הבדיקה קוראות בזמן הבדיקה במהירות הרבה יותר גבוהה (ולכן בעצם עושות בדיקה קשה יותר ממה שהתקן דורש) נובע מהעובדה שאחרת היית מחכה שעתיים לתוצאות הבדיקה.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת איך הוא מזהה. אם הסרט היה נקרא במהירות RIP היית גומר לראות אותו ב 10 דקות. נראה לך שכאשר הצורב מנגן את הסרט הוא קורא אותו כולל התוספות להרדדיסק ב 10-15 הדקות הראשונות ואז מנגן אותו שעה וחצי?

זה לא סתם שכל תקני הטעויות ל DVD מוגדרים על מהירות של X1. זה שכל תוכנות הבדיקה קוראות בזמן הבדיקה במהירות הרבה יותר גבוהה (ולכן בעצם עושות בדיקה קשה יותר ממה שהתקן דורש) נובע מהעובדה שאחרת היית מחכה שעתיים לתוצאות הבדיקה.

אין קשר בין מהירות הסרט לבין מהירות הקריאה מהכונן. גם אם תציג DVD מהדיסק הקשיח, הדיסק יעבוד במהירות המקסימלית. זה שהנתונים יבלו הרבה זמן ב- BUFFER עד שה- MPEG2 DECODER ישתמש בהם לא מענינת את הכונן.

בקיצור אני חושש שהאפקט שאני אקבל מביטול ה- RIP LOCK הוא כונן שמסתובב הרבה יותר מהר מהרצוי, קורא את הנתונים שמבקשת תוכנת ה- DVD ואז "נח". מכיוון שהכונן ממשיך להסתובב כמה שניות לאחר סיום הקריאה (כדי שהוא לא יצטרך להאיץ שוב אם המחשב ירצה לקרוא עוד נתונים), אז במקרה הטוב המחשב יבקש לקרוא את המשך הסרט לפני שהוא יעצור ובמקרה הרע הוא יעצור ויאיץ שנית. האפקט המתקבל הוא העברת נותנים מהירה ב- BURST-ים קצרים ומנוחה ארוכה ביניהם במקום העברה איטית ללא הפסקה.

בקיצור, ללא RIP LOCK הכונן מנסה לקרוא במהירות המקסימלית שהוא יכול. אין שום "רמז" שאומר לו האם אתה רוצה לקרוא נתונים הכי מהר שאפשר (RIP) או לקרוא ב- 1x (לראות סרט ).

למה אתם חושבים עשו את ה- RIP LOCK במקור? סתם??

פורסם

אז למה לפי התיאוריה שלך אין RIPLOCK על כונני DVD?

פורסם
  • מחבר

אז למה לפי התיאוריה שלך אין RIPLOCK על כונני DVD?

אז למה לפי התאוריה שלך יש RIPLOCK לכונני DVD-RW?

יש לי נגן DVD עצמאי RAITE-713 שקניתי לפני בערך 3 שנים. הנגן מכיל כונן DVD-IDE פנימי (HITACHI GD2500) שלצערי החל "לגמגם". החלפתי אותו ב- Pioneer DVD-115 הישן שלי.

לאחר התקנת ה- Pioneer, נגן ה- DVD נשמע כמו מטוס סילון.

ל- Pioneer יש תוכנה לשליטה על מהירות הקריאה המקסימלית אבל לצערי היא לא מיועדת למודל הנ"ל.

חוץ מזה לא אמרתי שיש לי תשובה לכל השאלות - אם הייתי יודע לא הייתי שואל כאן...

בקיצור מה שאני מבין כרגע:

1. למיטב הבנתי אין הבדל מבחינת פעולת הקריאה בין RIPPING לבין ניגון סרט DVD , לפחות מבחינת הכונן.

2. בתקן ה- ATAPI מוגדרת פקודה לשליטה על מהירות הקריאה המקסימלית, אבל לא כל כונן תומך בה.

3. אני מנחש שתוכנות ניגון DVD שולחות את הפקודה הנ"ל לכונן על מנת להגביל את מהירות הסיבוב המקסימלית, אם הכונן תומך בכך.

נראה שאני פשוט אעשה נסיונות עם ה- FIRMWARE ואשווה גרסאות שונות ב- RIP ובניגון סרטים.

פורסם

יש שני הסברים ל RIP LOCK שקראתי בזמנו:

1) חלק מהחברות מצדיקות כך את עצמן: הכונן שלנו לא מיועד לפירטיות, הוא מיועד לגיבוי DATA. אנחנו מקשים על מי שרוצה להעתיק סרטים.

2) DVD מוטבעים קשים יותר לקריאה. לכן בזמן ה RIP, כדי למזער את הטעויות ולהקטין את הצורך בתיקונים המהירות יורדת. זה גם תלוי במדיה עצמה. למשל ל DL שעוד יותר קשה לקריאה המהירות נמוכה עוד יותר.

אין שום הגיון בספין וקריאה מהירה לבאפר בסרט, פשוט גומר על הכונן. גם X5 זה הרבה מדי בשביל זה. אל תשכח שהבאפר קטן מאוד. כל תוכנת קריאה כמו CDSPEED או DVDINFOPRO יכולה לשלוט על מהירות הסיבוב (וכך על מהירות הקריאה). כל שיטות הצריבה\קריאה המהירות מתבססות על שינוי מהירות הסיבוב תוך כדי. קשה לי להאמין שכאשר רואים סרט זה צבר של BURST - ים מטורפים. יכול להיות שזה נשלט ברמת החומרה ולא התוכנה אבל עדיין, פשוט לא נראה לי.

אבל, תבדוק, נשמח ללמוד.

דרך אגב, ב 2500A יש שיטה ל RIP מהיר בלי RIP LOCK ב FW:

http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=110248

אולי זה גם יעבוד על צורבים אחרים.

פורסם
  • מחבר

אין שום הגיון בספין וקריאה מהירה לבאפר בסרט, פשוט גומר על הכונן. גם X5 זה הרבה מדי בשביל זה. אל תשכח שהבאפר קטן מאוד. כל תוכנת קריאה כמו CDSPEED או DVDINFOPRO יכולה לשלוט על מהירות הסיבוב (וכך על מהירות הקריאה). כל שיטות הצריבה\קריאה המהירות מתבססות על שינוי מהירות הסיבוב תוך כדי. קשה לי להאמין שכאשר רואים סרט זה צבר של BURST - ים מטורפים. יכול להיות שזה נשלט ברמת החומרה ולא התוכנה אבל עדיין, פשוט לא נראה לי.

בודאי שאין הגיון בכך - אבל זה בדיוק מה שאני חושש ממנו - שהכונן לא יתנהג כך כי זה דבר טוב, אלא שללא שליחת פקודת ATAPI מיוחדת לכונן שאומרת לו מה קצב הנתונים הרצוי, הוא ינסה לקרוא אותם בקצב המקסימלי ויגרום לתופעה הנ"ל.

דרך אגב, ב 2500A יש שיטה ל RIP מהיר בלי RIP LOCK ב FW:

http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=1102

מצאתי כבר את הת'רד הזה קודם (אתה לא חושב ששלחתי שאלה לפני שביליתי מספיק זמן ב- google , נכון?)

אבל הוא לא רלוונטי לגבי. הוא מדבר על עקיפת RIPLOCK ואני דיברתי על ביטול עקיפת RIPLOCK.

אני אשתדל לבדוק ולעדכן.

פורסם

אני אפילו לא יודע איך להתחיל להגיב על התרד הזה :kopfpatsch:

ידידי , אתה מתבלבל בין RIP ל PLAY. ניגון הDVD ומהירות הסיבוב\שיטת או דרך קריאת הנתונים היא תוכנתית בלבד. יש כוננים רועשים יותר ויש רועשים פחות. נכון שלפעמים ההגיון אומר דבר אחד אבל בעולם המחשבים זה לא תמיד עובד כך. הסקת מסקנות -היא על אחריותך בלבד ולא אומרת שאתה צודק. זה דווקא רעיון מעניין שהריפלוק נועד להשקיט ניגון סרטים ( 8) ) , רק חבל שזה "ההגיון שלך" נגד אנשים שמשקיעים כמה שעות בכל יום כדי ללמוד את הנושא ובכלל ונגד כלל הרשת , נשמח אם תביא לנו מקור וציטוט ברור שמחזק את השערותיך. ואם את ההגיון אתה אוהב , אז סביר שאם הרעיון שלך היה נכון היו קוראים לזה "PLAY LOCK" יותר מאשר RIP LOCK, ויותר מיזה אם המטרה היתה "לטובת השקט של הלקוח" אז העובדה שיש את זה רק בחלק מהכוננים היתה עולה מהר מאוד למכונת השיווק של הכוננים האלו ובכלל לא היו שואלים על זה כאן, אבל שיהיה. אנחנו מחכים פה למידע מהרשת, אולי כולנו טועים , אולי (ואני לא צוחק) יש לנו גם מה ללמוד בנושא.

פורסם

בודאי שאין הגיון בכך - אבל זה בדיוק מה שאני חושש ממנו - שהכונן לא יתנהג כך כי זה דבר טוב, אלא שללא שליחת פקודת ATAPI מיוחדת לכונן שאומרת לו מה קצב הנתונים הרצוי, הוא ינסה לקרוא אותם בקצב המקסימלי ויגרום לתופעה הנ"ל.

אבל זה גם יקרה בגדול ב X5.  :-\

עריכה: אתה יודע מה, ככל שאני חושב על זה, אני נוטה להסכים איתך. יש הרבה הגיון במה שאתה אומר. מעניין מאוד לראות מה תקבל כשתבדוק את זה. אני אחפש גם חומר על הנושא.

פורסם
  • מחבר

OK, ,תגובה אחרונה לפני שאני שותק ועובר לניסויים :)

התאוריה הנוכחית שלי שצריכה להוכיח את עצמה בניסויים:

1. כונן ללא RIP LOCK יבצע קריאה במהירות מקסימלית, אבל יכבד פקודת ATAPI לקריאה בקצב המבוקש.

2. כונן עם RIP LOCK יבצע תנמיד RIP ו- PLAY במהירות איטית.

3. כל הכוננים קוראים במהירות מקסימלית דיסקים שאינם וידאו (כלומר ללא ספריה בשם VIDEO_TS).

לידיעתכם, ישבתי על ישבני המכובד, מצאתי את תעוד ה- ATAPI הידוע גם בשם "Mt. Fuji" (כנראה ששמות כל התקנים לכוננים אופטיים מבוססים על שמות של הרים...)

קיימות שתי פקודות להאטה של כוננים אופטיים:

אחת ל- CD שנקראת ממש "SET CD SPEED"

אחת ל- DVD שאני לא זוכר את שמה אבל הפרמטרים שמועברים לכונן הם LBA של הסקטור הראשון והאחרון, והזמן שבו אמורה להסתיים הקריאה. על פי הפרמטרים הנ"ל הכונן מחשב את קצב העבודה שלו.

מה שאני לא מבין:

למה בכונני DVD-ROM רגילים אין RIP LOCK.

פורסם

זה לא רק שבכונני DVD רגילים אין ריפלוק, זה גם שבחלק מהצורבים אין ממש ריפלוק או שמהירויות הריפלוק שונים מחברה לחברה. בפלקסטור 708A למשל יש ריפלוק של X2 (שאפשר לבטל ע"י לחיצה על הכפתור - HACK שגילו) - אז מה, אם זה בגלל השקט, פלקסטור לא יודעים לייצר צורבים שקטים אבל LITEON כן או LG כן או BENQ כן אבל פיוניר לא?

פורסם
  • מחבר

אוקיי...

1. התקנתי תוכנת DVD וניגנתי סרט.

2. החלפתי לגרסת Firmware זהה של TDB רק עם RPC1, Rip-Lock, 3100@3500 .

3. ניגנתי אותו DVD

לפי התרשמות לא מדעית, אין הבדל ברעש.

מסקנות:

1. המאווררים במחשב שלי כ"כ מרעישים שזה ממש לא חשוב כמה ה- DVD מרעיש (סתאאם. אם אני מקרב את האוזן אני שומע את הכונן).

2. הכונן מנגן בקצב סיבוב מהיר יותר אבל אין הבדל ברעש

או:

3. PowerDVD מספיק חכם לשלוח לכונן פקודה לעבוד במהירות נמוכה בזמן ניגון DVD.

שכחתי להריץ איזה DVD-RIP לפני שעדכנתי, חבל.. אני אריץ עכשיו ואראה אם RIP מרעיש יותר מנגינת סרט.

דרך אגב, שאלתי אותה שאלה ב- rpc1.org ו-vlad מ-TDB טוען שנושא RIP-LOCK קיים אצל חלק מהכוננים וחלק לא, ושיש גם DVD-ROM עם RIP-LOCK. (וזה בן-אדם שיודע מה שהוא מדבר).

לפי דבריו קיימות 2 דעות לגבי מטרת ה- RIP-LOCK

1. נגינה במהירות נמוכה יותר גורמת לפחות רעש.

2. להקשות על הורדת חומר מ- DVD.

הוא חושב שהמטרה היא (1).

מסקנת בינים:

בינתיים אני נשאר עם RIP-LOCK מבוטל (כלומר RIP במהירות מלאה). אם אני אשקיט את שאר המאווררים במחשב ואגיע למסקנה שמה שתורם לרעש זה כונן ה- DVD, אטפל בו אז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים