עבור לתוכן

במה אתם מאמינים?

איזה סוג מאמין אתה? 582 הצבעות

1. 1. איזה סוג מאמין אתה?

• אני מאמין בה' ושומר על כל המצוות
    • אני מאמין בה' ושומר על חלק מהמצוות
    • אני מאמין בה' אבל רק אוכל כשר
    • אני מאמין בה' אבל לא יותר מזה
    • אני לא מאמין בה'
    • אני בכלל לא יהודי
    • אני לא מאמין בשום אל

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

יא, איזה דוגמטיות הדתות שאתם מדברים עליהן... וואי, למזלי הרב הן לא היחידות. :hat:

• תגובות 173
  • צפיות 13.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ממש לא.

דת היא לא דבר הגיוני, זה לא מדע... במחינת אדם דתי יש ה' ולא צריך לנסות להוכיח את זה ואפילו אי אפשר לנסות להוכיח את זה, זה חטא לנסות להבין את ה', אתה כלום לעומתו אז איך אתה רוצה להסביר איך הוא נוצר ואיך הוא קיים ?

אתה צודק, אבל דתיים(ובמקרה זה גילי) מנסים להסביר את הדת בצורה "הגיונית" כביכול. אם הם מנסים לשכנע אותי\להיתווכחה איתי כדי שיבחרו אם הם מנסים לשכנע אותי בצורה הגיוניות ולהסביר את הכל בצורה של הוכחות (קודם לבדוק את ההגדרה של המילה הזאת במילון) או שיודיעו לי מראש שהם לא מתכוונים (ולא חייבים) להוכיח לי שום דבר על אלוהים כדי להיות צודקים ופשוט לדבוק בגישת "זה ככה וזהו".

פורסם

ההגדרה של הוכחה במדע נתונה למחלוקות רבות לכן לא הייתי נוטה להגדרה הזאת.

האם אלוקים קיים????

אם תשאלו אותי אשיב לכם בחיוב....גם אחרי שקראתי שעות מדבריהם של כופרים(האתר חופש).

איך האלוקים נוצר???

איני יודע על עצם התהוותו. אני מאמין יודע שהוא קיים.

ו"עצם התפתחותו"(המושג הזה שנוי במחלוקת) אינה משנה לי ולו במאומה, אם אני יודע שהוא קיים.

לפעמים הרופאים מגלים מחלה שלא יודעים את התהוותה אין זה אומר שהיא לא קיימת בגלל שלא יודעים איך היא נוצרה, אף אחד לא יוכל להתכחש אליה ולסרב לקבלת טיפול(אנ מתכוון לעניינים שעלינו לנקוט עקב הידע הזה)...

אני חושב שעניין החיים שלאחר המוות כן מוכיח שיש עניין שהוא נשגב מבינתנו ושכן יש מציאות עליונה.

הדת היהודית היא לא היחידה שמודה בחיים שלאחר המוות יש עוד דתות וכאן השאלה כבר עוברת להיות

איפה נמצאת הדת היהודית ביחס לשאר הדתות אם תפתחו תר'ד לזה אני ישתתף אם יהיה לי זמן.

פורסם

אני חושב שעניין החיים שלאחר המוות כן מוכיח שיש עניין שהוא נשגב מבינתנו ושכן יש מציאות עליונה.

הדת היהודית היא לא היחידה שמודה בחיים שלאחר המוות יש עוד דתות

נו באמת  :P

הרי ברור שגן-עדן הוא המצאה שנועד להפחית את הדיכאון כאשר תוהים בשאלה: "מה משמעות החיים?  הרי כולם מתים בסוף".  אז הנה, עכשיו יש משמעות- עולם הבא.

דבר ראשון, קיום גן עדן מעיד בהכרח על קיום כוח עליון (אלוהים), דבר שני- גם אם קיים כוח עליון, למה שהוא ייקים עבורנו גן-עדן?  אנחנו כאלה טובים שמגיע לנו גן-עדן?  גם אלו שאינם פושעים חוטאים מדי פעם בשקר\רמאות\נשיאת שם ה' לשווא וכו', או שהם סתם חילוניים.

בלי אלוהים ובלי גן-עדן העולם הרבה יותר עצוב לאדם שזקוק לאמונה- אין לו תקווה שכוח עליון יושיע אותו מכל צרה שלא תבוא, אין לו ביטחון שיש מישהו ששומר עליו ושדואג לו ואין לו את העולם הבא שמחכה לו.

אבל מה לעשות שהעולם הריאליסטי, ולפיכך העצוב יותר, הוא הנכון.

שקוף שהדת היא צורך אנושי בסיסי, שקוף שהיא המצאה. (יש אלפי דתות שונות בעולם, ורק בין 0-1 מהן נכונות).

פורסם
שקוף שהדת היא צורך אנושי בסיסי, שקוף שהיא המצאה. (יש אלפי דתות שונות בעולם, ורק בין 0-1 מהן נכונות).

0.

די דומה למה שהתכוונתי... הדת נועדה לענות על מה שהוא לא הכי ברור לך וצריך חקר.

פורסם

אני מאמינה שהאדם המציא את האלים כדרך להסביר את מה שלא יכלו להסביר (בצורה מדעית) כמו למה השמש עולה כל שחר ושוקעת בשקיע? למה יש בצורת/שטפונות? למה? ככה, כי אל השמש/גשם החליט ואנחנו צריכים להעלות לו קרבן כדי שיעשה כמו שאנחנו רוצים. :silly:

פורסם

אני מסכים לכל מה שאמרו השלוש שמעליי בקשר לשאר הדתות....

הגישה של הדת היהודית היא שונה לגמרי. מי שרוצה יכול לעיין בספרים מעין יהודית.

אני חש שרוב המבקרים פה את הדת היהודית הם חסרי רקע בסיסי לגביה. קראתי שעות את האתר חופש וגיליתי שיש המון אנשים שמנותקים מהמציאות והם דוברים שם דברים שהם חסרי שחר אשר אין להם כל בסיס.

הדבר היחיד שאני לא יכול להגיד זה איך האל נוצר אבל אני יכול לדעת על עצם קיומו, אני פונה כאן לכולם לעיין ולחקור...

אותי בכל אופן הרצאות של הרב אמנון יצחק בכלל לא שיכנעו לגבי הדת היהודית....וגם הצופן התנכ"י לא שיכנע אותי.

אבל ספרי מחשבה של העם היהוד,י על הדת היהודית ביחס לשאר הדתות, מעט ספרים ממחשבת ישראל,

ואני יכול להגיד שאני בטוח בקיומו של האל על פי איך שהדת היהודית תופסת אותו ואין לי שום ספק לגביו.

מכיון שאני לא יכול להעלות את כל מה שאני יודע בנושא כאן אני קורא לכם לעיין לבד...

פורסם

אני לא יהודיה אבל בהחלט יש לי ידע (לפחות בסיסי) לגבי היהדות (קצת נעלבתי שאתם מדברים רק על היהדות :(), והדברים השליליים ברובם באו בזכות כל מיני רבנים ואדמו"רים למיניהם שהגו כל מיני הלכות מפגרות והפכו את הדת

לכת. חוצמזה, הדת היהודית בכל זאת דת דוגמטית, פטריארכאלית ולא ממש סובלנית כלפי השונה.

פורסם

כמו הקטע של להשמיד את עמלק לחלוטין(שלא ישאר זכר)...

מזכיר משהו... :-X

מצטער(בעצם אני לא מצטער) אבל אני לא רוצה להיות שייך לדת כזאת

פורסם

כמו הקטע של להשמיד את עמלק לחלוטין(שלא ישאר זכר)...

מזכיר משהו... :-X

מצטער(בעצם אני לא מצטער) אבל אני לא רוצה להיות שייך לדת כזאת

my point exactly! :yelclap::xyxthumbs:

פורסם

אבל את גם מאמינה באלים....

אז גם הם פרי דימיונך?

צריך להשמיד את זרע עמלק כי הם חראות אבל אנחנו לא יודעים מי הם אז אנחנו לא משמידים אפחד.....

אבל אפחד לא אומר ש-

לא תרצח

לא תגנוב

לא תנאף

הם בעשרת החוקים הבסיסים של הדת...

פורסם
  • מחבר

אני לא יהודיה אבל בהחלט יש לי ידע (לפחות בסיסי) לגבי היהדות (קצת נעלבתי שאתם מדברים רק על היהדות  :(), והדברים השליליים ברובם באו בזכות כל מיני רבנים ואדמו"רים למיניהם שהגו כל מיני הלכות מפגרות והפכו את הדת

לכת. חוצמזה, הדת היהודית בכל זאת דת דוגמטית, פטריארכאלית ולא ממש סובלנית כלפי השונה.

אם את רוצה אני יוסיף עוד אפשרויות לסקר

והכוונה של הסקר הייתה לשאול במה אתם מאמינים זה יכול היה להיות על האסלם גם וגם על הנצרות או בודהיסטיות אבל בגלל שאנחנו חיים בישראל וישראל זו מדינה שחיים בה בעיקר יהודים(בלי כוונה לפגוע בך או במישהו לא יהודי) אז כנראה זו הסיבה שלא מדברים על דת אחרת

פורסם

בלי קשר לסקר , מקסימום יכולת לכתוב "אגנוסטי", שזה מתייחס ל"כופרים" בכללי :)

וגילי, אני לא מאמינה באלים שלי באופן שאתה מאמין בשלך. יש לי תפיסה אחרת למושג קדושה.

פורסם

בתנ"ך אין רק נבואות, יש שם גם דברים שסותרים את האטאיזם: למדנו פעם (לא זוכר באיזה ספר) על זה שאחרי גלות שומרון ה' שלח אריות על השומרונים (אנשים שהאשורים הביאו ממקומות אחרים...) וזה כי הם לא האמינו בה'- כי ה' הוא האל האיזורי וכל מי שחי פה חייב כביכול להאמין בו. אחרי ההתקפה השומרונים התחילו להאמין בה' וגם באלים "הישנים" שלהם.

ודריה, האדמורים לא הפכו את היהדות לכת, הם פילגו אותה והפכו את החצר שלהם לכת. היום היהדות מורכבת מהרבה כתות שרובן לא כלכך סימפטיות...

פורסם

אוף, לזה התכוונתי! מה לעשות שאני לא חושבת חצי שעה על הניסוח של כל הודעה??? :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים