עבור לתוכן

במה אתם מאמינים?

איזה סוג מאמין אתה? 582 הצבעות

1. 1. איזה סוג מאמין אתה?

• אני מאמין בה' ושומר על כל המצוות
    • אני מאמין בה' ושומר על חלק מהמצוות
    • אני מאמין בה' אבל רק אוכל כשר
    • אני מאמין בה' אבל לא יותר מזה
    • אני לא מאמין בה'
    • אני בכלל לא יהודי
    • אני לא מאמין בשום אל

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

צלב קרס.

הנשר הוא הסמל של הפדרציה הרוסית.

++++++ נשר !!!!!!!!!!

• תגובות 173
  • צפיות 13.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

++++++ לא.

פורסם

ואללה אתה לא יודע כלום על כל הסמלים של הנאצים (חוץ מצלב קרס .... )

אם תשחק שניה אחת במדל אוף הונור אתה תבין ...

פורסם

תגיד, איפה זה תל-חי?

אופס, מצטער, אתה בטח לא יודע כי אין מערכה במדאל אוף הונור שמתרחשת בגליל.

פורסם

Hitler.jpg

על הכובע שלו יש סמל של נשר שמחזיק ברגליו צלב קרס ....

פורסם

*sigh*

כן, ו..? עברה במוחך המחשבה שאולי הנשר הוא, ממש כמו צלב הקרס, אחד הסמלים של האימפריה הרומית שאומץ ע"י גרמניה עוד הרבה שנים לפני האיחוד שלה, שלא לדבר על הנאצים? ושגרמניה היא לא המדינה היחידה שהנשר משמש כאחד מסמליה הלאומיים? ושאולי, אבל רק אולי, אין שום סיבה לקחת מילה שמופיעה בתנ"ך ולקשר אותה לשואה, שקרתה - דרך אגב, רק ליהודי אירופה ולא לשאר יהודי התפוצות, שתתפלא, אבל לא שמרו באדיקות רבה יותר על המסורת היהודית מאשר אלו הארופיים, דווקא להפך.

פורסם

giloman תקרא שוב את התגובה שלי בעמוד 2 בסוף, אתה לא יכול לגרום למישהו להאמין עם הוכחות או מעשים אמונה באה מהאדם עצמו מתוך הבנה שלו.

זה גם הלקח מהסיפור שדיברתי עליו מהתנ"ך וה' אומר את אותם דברים בדיוק לאליהו ובעצם אומר במפורש שאליהו והדרך הזאת של לגרום לאנשים להאמין על ידי הוכחות ומראות היא לא הדרך הנכונה.

אז תפסיק להביא כול מיני ציטוטים מהתנ"ך ולהגיד זה קרה ה' קיים גם ה' לא רוצה בזה.

בכלל כול וויכוח לדעתי על קיומו של האל הוא לא טוב איש באמונתו יחיה מי שרוצה יכול לסגוד גם לפחית קוקה קולה מצידי העיקר שלא יכריח אחרים להאמין בזה גם(ראה מסעות הצלב ראה האיסלם הקיצוני זה בדיוק הדברים שהיהדות מתנגדת להם וזה מה שהופך אותה לדת ייחודית).

פורסם

הרומים העבידו אותנו בעירום ולא ריחמו על ילדים קטנים והוציאו אותם להורג במחנות השמדה ...

סייג לחכמה שתיקה ....

פורסם

אני לא מבין את מי שבחר באני מאמין באלוהים ומקיים את כל המצוות

היית רוצה לעשות את כל המצוות

יש 613 מצוות שבערך 300 מהן הן רק למתי שיהיה בית המקדש וגם אם יהיה יש איזה 100 רק לכהנים ועוד כמה רק לכהן גדול ועוד כמה לאשה

יעני אין לאפחד סיכוי בעולם לעשות את כל המצוות....

אני בחרתי מאמין באלוהים ושומר על חלק מהמצוות

פורסם
הנשר "    

ולהזכירכם , מה היה סמל הנאצים ?

הסמל הלאומי של גרמניה, סלובקיה, רוסיה , זמביה, איי וירג'ין, ועוד ועוד, מה הקשר ?

פורסם

גם אחד הסמלים של ארה"ב הוא נשר וכרגע אתה לא יכול להגיד שום דבר רע עליה כי בלעדיה לא היית קיים, נשר הרג נשר גאל.

פורסם

אז אתה בעצם טוען שהנאצים היו שליחי האל?

יש כאלה שמאמינים שיהודי אירופה התבוללו יותר מדי (חחח מזה יותר מדי? אסור אפילו קצת) ואלוהים פשוט לקח מקל גדול שנקרא נאצים והכה ביהודים

אני אישית מאמין שאלוהים לא יצר את השואה

אלא לא מנע אותה.....

למה הוא לא מנע אותה? כי הייתה הבוללות כל כך גדולה באירופה.... מה שלא היה בעדות המזרח

למה יהודים שומרי מצוות מתו? לאדע... אני לאדע הכל ואני גם לא מתיימר לדעת הכל (כמו שחילוניים חושבים שדתיים עושים)

אבל לפי מה שהבנתי מי שרוצחים אותו כי הוא יהודי הולך לגן עדן ובלה בלה בלה

דוגרי הדין הזה חרוש זה יכנס לריב

אז אני לא אהיה חלק מהדיון לרוב לרדת על הדוסים כי אין מה לעשות...... הם אוהבים לדבר בין עצמם ולהגיד כמה שהדוסים הם ככה וככה

שיהנו... מה זה עוזר להם? אני לאדע

אבל שמתי לב שני כרגע משהו די דומה אז...

ביי

פורסם

חחחחח נחמד להסתכל על כל זה מהצד :פ

פורסם

בכל מקרה, אחרי התגובה

ואללה אתה לא יודע כלום על כל הסמלים של הנאצים (חוץ מצלב קרס .... )  

אם תשחק שניה אחת במדל אוף הונור אתה תבין ...

אני מבין איך צריך להתייחס לתגובות בנושא הזה...  :nixweiss: ::)

ומן הסתם התנ"ך הוא סיפור, למדת אולי (אם הגעת לזה ) על ההשוואה בין קטעים מתנ"ך לבין סיפור האלילים היווני עם כל האלים ? אותו דבר בדיוק, פשוט במקום שיהיו הרבה אלים שלכל אחד תפקיד, היהדות בזמנו היתה צריכה לצרף אליה מאמינים, ע"י אותו סיפור בדיוק רק בגרסה שונה, במקום הרבה אלים, אל אחד כל יכול שבעצם משתווה לכל האלים בתרבות היוונית - גם אותו סיפור בריאה בערך - כי אז היתה מלחמה על האמונה והתנ"ך היה משהו שונה דאז, מונוטאיזם, אז היו רק אלילים - אז איזה סופר לקח את אותם הסיפורים ו"שכתב" אותם לאל אחד גדול במקום הרבה מינוריים.

למה הוא לא מנע אותה? כי הייתה הבוללות כל כך גדולה באירופה.... מה שלא היה בעדות המזרח

דווקא רוב יהודי אירופה היו מאוד אדוקים, רוב היהודים היו במזרח אירופה וניהלו חיים דתיים מאוד מאוד, חלק קטן יחסית מיהודי אירופה היה בגרמניה, צרפת , אוסטריה והאיזור שהיו "חילוניים" לגמרי - משהו שבכלל כמעט לא היה אז ...

פורסם

ומן הסתם התנ"ך הוא סיפור, למדת אולי (אם הגעת לזה ) על ההשוואה בין קטעים מתנ"ך לבין סיפור האלילים היווני עם כל האלים ? אותו דבר בדיוק, פשוט במקום שיהיו הרבה אלים שלכל אחד תפקיד, היהדות בזמנו היתה צריכה לצרף אליה מאמינים, ע"י אותו סיפור בדיוק רק בגרסה שונה, במקום הרבה אלים, אל אחד כל יכול שבעצם משתווה לכל האלים בתרבות היוונית - גם אותו סיפור בריאה בערך - כי אז היתה מלחמה על האמונה והתנ"ך היה משהו שונה דאז, מונוטאיזם, אז היו רק אלילים - אז איזה סופר לקח את אותם הסיפורים ו"שכתב" אותם לאל אחד גדול במקום הרבה מינוריים

תדבר על מה שבא לך אבל תברר ששיש לך מושג על מה אתה מדבר.......

יש לך השקפה על התנך כמו שלומדים בבית צפר... שזה סיפור היסטורי.....

אולי יש דימיון בגלל שהרבה מאוד נלקח מהיהדות (הנצרות והאיסלם מבוססות על היהדות..... ויש המון המון המון סיפורים על אנשים שבאו מהודו וגורוים אמרו להם שהיהדות זאת הדת הנכונה).... אולי...

איך הגעת לאותו סיפור בריאה? לפי היווינים העולם נברא בשבעה ימים? אם כן... מי ברא מה?

ומי הסופר הזה שכולם אומרים שכתב את התורה?

איך אפשר להסביר שהעם הכי עתיק שיש הוא הסינים בערך והתרבות שלהם ידועה רק 5000 שנה?

בוא אני אתן לך משהו לחשוב עליו....

שמעתי שחוקרים מצאו על הרי הררת (ההרים שהתיבה של נח נחתה עליה מתי שירדו המים) אוניה שמתאימה בדיוק לפי המידות שכתוב על התיבה של נח בתורה?

נכון אתה רוצה להגיד... צירוף מקרים זה סך הכל אוניה...

אבל הרי הררת הם בין ההרים הכי גבוהים בעולם שאין מצב שיהיה שם ים...... כלומר שום אוניה (כי אין שם ים) לא יכולה להגיע לשם... וגם זה הרים קפואים כלומר אף בן אדם לא דרך שם.... עד לאחרונה....

כלומר אין מצב שהגיעה לשם אוניה ולא נראה לי חייזירם הביאו אותה...

אז איך הגיע אוניה בדיוק במימדים של התיבה של נח להרים כל כך גבוהים שאין שום סיכוי שאוניה תגיע לשם?

אז לפי התורה ההרים היו מוצפים במים ומתי שהם ירדו התיבה של נח נחתה שם....

יש לך הסבר אחר?

תגיד רגע... אם אני אגיד לך שהלכתי ביער מצאתי שעון CASIO, צעתי "זה של מישהו?" אפחד לא ענה... ואמרתי טוב אז זה בטח נוצר מפיצוצים כלשהם.....

אתה לא תאשפז אותי בבית חולים?

חייב להיות יוצר לשעון לא? אחרת איך שעון שבנוי רק מכהמה מאות חלקים יורכב בצורה כל כך מושלמת? חייב להיות יוצר

אז איך יכול להיות שיצור כמוך שמורכב מטרילויני חלקים ומיליארדי תאים נוצר מפיצוצים.....?

טוב זה לא מדויק.... הטענה היא שהעולם נוצר מפיצוצים שממנו נוצרו חיידקים שמהם התפתח הבן אדם.....

אבל מי יצר את החומר שהתפוצץ?

מה הוא סתם היע לשם? יותר הגיוני שהשעון CASIO נוצר מעצמו....

הידעת שההסתברות של היווצרות תא אחד (כשיש מילארדים בבן אדם אחד בלבד) היא אותה הסתברות שסופת טורנדו תעבור מעל מגרש גרוטאות ותרכיב באוינג 747?

ובכן.... סיכוי קלוש לא?

אבל זה מה שההיגיון שלך אומר....

הידעת שדיקן המשהו של פיזיקה באוניברסיטה גדולה בארהב (לא זוכר את השם שלו אבל אני מדבר על האוטיסט הגאון שבטח חלקכם מכירים, והוא נחשב נראה לי היום לבן אדם הכי חכם שיש) אמר שחייב להיות יוצר ליקום והוא מנסה להבין איך העולם התפתח ולא איך הוא נוצר כי הוא יודע שיש יוצר...

אז מי אתה בכלל שתתווכח?

בגלל שבכתה ג' לימדו אותך שהתנך זה סיפור אגדות?

בגלל שהורים שלך לימדו אותך את זה?

אני לא מבין איך בן אדם יכול לחשוב שכל היקום הזה נוצר מפיצוץ כלשהו שגרם להיווצרות כלשהי של חיים שממנה התפתחה כל הציבילזציה המוכרת לנו....

ועוד שאלה....

חישבו הסתברותית כל כמה כוכבים אמור להיות יישות חיה......

ובכן זה יצא משהו לא כזה גדול והיקום שאנחנו מכירים אמורים להיות בו די הרבה יצורים חיים וובכן לא מצאו עדיין......

אני לא שולל חייזרים אבל ממבט אלוקי כלשהו הוא יכל ליצור את כל היקום וברק כוכב פיצי יהיה חיים......

יש כל כך הרבה שאלות שאתה לא יכול לענות (יש גם הרבה שאני לא יכול האמת אבל אני מתיימר כמוך שאני יודע הכל)

אתה לא החלטת שום דבר בעצמך... אתה שמעת בבית צפר שאין אלוהים שמעת בבית והגעת למסקנה שאין

אבל לחשוב על זה באמת אתה לא............

הייתי מציע לך לשמוע הרצאה של רב אבל אני די בטוח שתגיד שזה כפיה דתית והם מדברים שטויות והם סתם חראות ובלהל בלהבה

אבל בתכלס כמה הרצאות שמעת? שואף לאפס?

הצביעות דיברו פה עליה בקרב החרדים לא נמצאת אצל חילוניים ששונאים כל כך את הדתיים מבלי שיש להם מושג בכלל מי הם.......

אני חוזר בתשובה ואני יודע כמה אין מושג לחברה חילונית מושג מה יש לחברה הדתית להציע ומי היא בכלל....

אז לפני שאתה פותח את הפה שלך....

תחשוב...

:-*

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים