עבור לתוכן

טנקים- דיון פתוח

Featured Replies

פורסם

במלחמת יום כיפור

היו להם שני סוגים של טנקים

אחד השתווה פחות או יותר לטנקים הישראלים

השני לקח בגלל הפגזים שלו שהיו הרבה יותר חזקים.....

אבל עדיין הסורים זויינו כי הם לא יודעים לקרוא רוסית...

• תגובות 66
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

השוט ממש ישן הוא היה במלחמת ששת הימים....

השוט היה במקור טנק בריטי עתיק סנטוריון עם מנוע בנזין ומערכת הידראולית מתלקחת, במשך השנים שיפרו אותו עם מנוע דיזל קונטיננטל (ואז הוא נקרא שוט קל) ומערכות הידראוליות בלתי דליקות.

פורסם

פגעו בטנק של אביגדור קהלני במלחמת ששת הימים.....

הוא נשרף ב60% מהגוף.....

הם נזכרו מאוחר מדי...

סליחה שאני מדבר עליו אבל הוא האיידול שלי....

איזה טנק היה לישראל במלחמת יום כיפור?

ורציני איך הסרטון שפירסמתי דף קודם?!

פורסם

תגיד אתה עושה את אביגדור קהלני?? כל מילה שניה שלך זה אביגדור. :smile1:

פורסם

לסורים במלחמת יום כיפור היה בעיקר טנקי T55 ו T54 וT62 בעל תותח 125 מ"מ (לשם השוועה לטנקים הישראלים שנלחמו ברמה מסוג שרמן משופר עם תותח צרפטי ושוטים וגם פטונים היו בעלי קנה בקוטר 105).

Rule The Pc אתה מוכן להגיד לי מאיפה אתה מביא את השטויות האלו שהסורים הפסידו כי הם לא ידעו לקרוא רוסית, אתה מודע לכך שכל קצין בצבע הסורי מחוייבים ללמוד את השפה הרוסית כשפה שנייה.

הסורים אומנו על ידי הרוסים, ולמדו טוב מאוד את להפעיל את הטנקים שלהם.

וקהלני היה מפ במלחמת ששת הימים

ומגד בכיפור.

ולא היה מסוקי קרב במלחמת יום כיפור, ותפסיק כבר לדבר שטויות.

הנה איתור הגבורה של קהלני בכיפור:

http://www.aka.idf.il/iturim/asp/displayOneSoldier.asp?docId=28944

והנה המופת בששת הימים

http://www.aka.idf.il/iturim/asp/displayOneSoldier.asp?docId=28449

פורסם

בקשר לתעינה אוטומטית בטנקים הרוסיים, אני יודע שהחל מה T72 ומלעה, וטנק מאוכלס על ידי שלוש אנשי צוות בלי טען, בכלל המערכת הטעינה האוטומטית.

שהיא פועלת על ידי תוף של 8 פגזים (כמו אקדח תוף), ושהתותחן מזין במחשב סוג של פגז, יש מנוף שדוחף את הפגז הנבחר מהתוף המסתובב לתוח הסדן.

מיותר לציין שזה יכול לגרום למלא בלגן בטנק ברגע שיש בעיה מכנית במערכת הטעינה האוטומטית, כיוון שהמפקד צריך לעזוב הכול ולהתחיל לטעון פגזים.

אגב אותו עיקרון (אבל קצת אחרת) יושם במרכבה 4 רק שלא הורידו את תפקיד הטען.

לא אותו עקרון בכלל :) המרכבה 4 פשוט אין את הארזי פגזים, יש פשוט מכונה שמוציאה לך את הפגז והטען טוען אותה בדיוק כמו בכל טנק אחר... סוג של מכונה אוטומטית של פחיות... אתה לוחץ איזה פחית אתה רוצה, היא נופלת למטה ואז אתה שותה אותה... היא לא שמה לך את הפחית בתוך הפה

יניב

פורסם

לא נכון

למרכבה יש תוף של 10 פגזים

פורסם

תשובות כאלה שמור לעצמך...

על איזה תוף אתה מדבר... איזה מרכבה אתה מדבר בכלל... מה אתה רוצה...

יניב

פורסם
  • מחבר

רגע, אז אם בטנק מתקדם כמו המרכבה יש מערכת טעינה אוטומטית, זה אומר שזה דבר טוב, לא?

ועוד משהו: המרכבה 4 נבנה ללוחמה בשטח בנוי, ובשביל זה צריך הרבה עיניים, בנוסף להכל, אז יכול להיות שזו הסיבה למה לא ביטלו את תפקיד הטען? כדי שיהייה עוד איש צוות, שיאבטח, ובמקרה ומערכת הטינה נתקעת, אז שהוא ידע מה לעשות?

פורסם

אתה שם לב איזה שטויות אתה מדבר??  :bash:

מאיפה הבאת את זה שמרכבה 4 נבנה ללוחמה שטח בנוי וזה גם לא קשור בכלל לצורך של טען.

*כותבים SpecTek ו SAPPHIRE. :xyxthumbs:

פורסם

אתם אומרים אני ו-IG מושפעים ואתם לא? לארה"C יש ויש ויש ויש... וגם לישראל יש את זה ואת זה וזה טוב יותר ולרוסים הלכ חרא!!

מי שמדבר על מושפעים!! :pissed: :pissed:

אני מת על רוסיה ובקרוב עוד 20-30 שנה נראה מה יהיה מה תגידו שרוסיה שוב תהיה מעצמה!! והיא בדרך לזה!!

כל שנה המצב שם טוב יותר וטוב יותר!! :yelclap: :yelclap:

פורסם

עכשיו אתה מבין למה אמרו שאתה משופע??

פורסם
  • מחבר

אתה שם לב איזה שטויות אתה מדבר??  :bash:

מאיפה הבאת את זה שמרכבה 4 נבנה ללוחמה שטח בנוי וזה גם לא קשור בכלל לצורך של טען.

*כותבים SpecTek ו SAPPHIRE. :xyxthumbs:

חתיכת מטומטם! יש סימן שאלה בסוף המשפט! הוא נראה ככה: ? זה אומר שכל מה שנאמר במישפט זה שאלה, על שאלות עונים, לא מביעים דעות.

וממש לא איכפת לי איך כותבים את זה. מי שציך להבין יבין ומי שלא, אז לא צריך. תפסיק להעיר לי על זה בכל היזדמנות שיש לך.

וטומי, ממושפע אחד לשני: תרגע, רוסיה זו מדינה בלתי צפוייה, הם יכולים תוך שבוע למחוק את כל ההתקדמות שלהם... ראה ערך "נפילת המשטר הקומוניסטי"...

פורסם

עכשיו אתה מבין למה אמרו שאתה משופע??

ואתם לא מושפעים? :kopfpatsch:

הטנקים של ארה"ב פי כמה יותר טובים,המנועים של רוסיה דפוקים,הטנקים של זה טוב יותר,זה טוב יותר וזה וזה... :kopfpatsch:

פורסם

ועוד משהו: המרכבה 4 נבנה ללוחמה בשטח בנוי,

הוכחת כבר שלכתוב אתה לא יודע אבל בדר"כ אם שמת פסיק זה לא שאלה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים