עבור לתוכן

ליבות כפולות ירוצו בקצבי שעון נמוכים!!!

Featured Replies

פורסם

אוקי

אני מפסיק

אבל למה אףףף אחד לא עונה לי על השאלה????

• תגובות 50
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כיוון שמעבדי כפולי ליבה הם הדרך הטובה ביותר לעלות את הביצועים במחיר טוב הן ללקוח וגם למפתח וגם שתוכנות החדשות מתחילות ליהיות יותר מתראד אחת ובכך שכל מעבד ינהל מספר תראדים היעילות תעלה.

פורסם

תראד ??

:\

ואתה יכול לענות לי אם כן אם לא.....?

ומה התוכנות שלהם?

פורסם
  • מחבר

אני נשבע שזו התגובה האחרונה שלי בת'רד הזה.

888,

1. אם לא הבנת עד עכשיו, מעבדים כפולי ליבה זה כמו 2 מעבדים בתוך רכיב אחד.

2. באופן תאורטי 2 ליבות יתנו ביחד עד פי 2 יותר ביצועים מליבה אחת באותו תדר. זה קורה ע"י כך שכל ליבה עושה חצי מהעבודה, ולכן העבודה מסתיימת בחצי זמן.

3. באופן מעשי זה לא קורה, כי לא כל תוכנה יודעת לחלק את המטלות שלה בין 2 הליבות בצורה שווה כך שכל אחת תעשה חצי עבודה. חוץ מזה 2 הליבות משתפות ביניהן זיכרון חיצוני ולכן הן יכולות להאט אחת את השניה במן הגישה לזכרון. במערכות עם dual-ddr זה כנראה לא בעייה כי מעבד AMD בודד נותן ביצועים יפים גם עם ערותץ DDR אחד, ולכן ליבה כפולה תתן ביצועים סבירים עם 2 ערוצי זכרון.

4. חוץ מזה, מה שנאמר זה (ועם זה פתחתי את הת'רד) שבאופן מעשי לא ניתן לבנות רכיב עם ליבה כפולה שירוץ באותו תדר כמו רכיב עם ליבה אחת, כי הוא יתחמם מדי, ולכן 2 הליבות צריכות לרוץ בתדר נמוך יותר, ומכאן שהשיפור לא יהיה 100% כמו בתאוריה אלא רק 30% עד 55%. ז"א שכל ליבה תעשה 65% עד 77% מהעבודה של ליבה אחת, ובסה"כ 30% עד 55% יותר (איך הגעתי לזה? פעמיים 65% נותן 130%, או 30% מעבר למעבד עם ליבה בודדת. כנ"ל 77% כפול 2 נותן 154% או 55% יותר)

תכלס,

1. אנחנו לא יודעים מתי בדיוק יצאו מעבדים עם ליבה כפולה לשוק הביתי.

2. גם כשהם יצאו הם יהיו יקרים ולא כלכליים אלא אם אתה חייב את הכי-הכי (כמו המשוגעים שקונים היום FX53/55).

3. אם אתה רוצה לקנות מחשב בנובמבר הבא, מה אתה שואל עכשיו? תשאל עוד פעם אז. אנחנו לא נביאים. השוק יכול להשתנות 10 פעמים עד אז.

די, נמאס לי - כמו שהבטחתי אף מילה יותר בת'רד הזה. (ונזהרתי לא להשתמש במילים לא יפות).

פורסם

למה זו ההודעה האחרונה שלך בתראד הזה???

פורסם

כי אתה עולה לו על העצבים נדמה לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים