עבור לתוכן

בניית שעון

Featured Replies

• תגובות 37
  • צפיות 10.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חחח תן לי לנחש

אתה לומד בחמד"ע

פורסם

מים? אפשר לעשות משהו שיתמלא לאטו בזמן ידוע, ואז הוא יזיז איכשהו מחוג כשהוא יתמלא לגמרי?

פורסם

שעון חול

חחח

:lol:

פורסם
  • מחבר

טוב בנתיים זה לא כל כך עוזר לי..

וכן אני לומד בחמד"ע.

ולזה שאמר עם המים... איך בדיוק אני יעשה את זה???

פורסם

היית פעם בלונה-גל? נכון יש שם דלי שכל כמה זמן הוא מתמלא ואז מתרוקן? אפשר על העקרון הזה להכין שעון... אולי ככה שעם כל התרוקנות הוא ילחץ על איזה משהו שיזיז את המחוג?

פורסם
  • מחבר

היית פעם בלונה-גל? נכון יש שם דלי שכל כמה זמן הוא מתמלא ואז מתרוקן? אפשר על העקרון הזה להכין שעון... אולי ככה שעם כל התרוקנות הוא ילחץ על איזה משהו שיזיז את המחוג?

אהה אני מכיר את זה מהמימדיון. רעיון מקורי ויפה.. הבעיה היא הביצוע.

חשבתי על הכנת שעון מטוטלת אבל קראתי מאמר אחד על שעוני מטוטלת והבנתי שאני צריך דברים ואין לי אותם...

בכל מקרה הרעיון שלך טוב רק צריך לחשוב איך בדיוק זה יקרה כל שניה ואיך המים יגיעו למעלה..

רעיונות נוספים יתקבלו בברכה...

פורסם

באמת מסובך... אבל בטוח יתנו חל בונוס על זה ;D

פורסם

אתה צריך משקולות ומים או חול...

אם יש לך אני אצייר לך משהו... זה ממש קל!

מה יהיה בשעון? שניות שעות דקות?

בקיצר, עם אילו חומרים אתה יכול להכין? עם זכוכית אתה יכול? לא נתת לנו מידע על החומרים שלך בכלל..

פורסם
  • מחבר

;Dכן ואני רק בכיתה ט' והאתגר הזה אמור להיות בעקרון לכיתות יא' יב'...

מצאתי תרשים של שעון מטוטלת והבנתי כבר איך הוא עובד נשאר לי רק לקרוא מאמר על גלגלי שיניים...

אם זה אני אצליח אני ארשום כאן מאמר איך להכין שעון מטוטלת...

clock-weight-train.gif

ו..Girls Sweet Dream לא הבנתי אותך.. ציור יכול לעזור...

בשעון יהיו שניות... ויש לי משקולות ומים או חול..

פורסם

יש לי רעיון למשהו נחמד

אתה תצטרך לשכלל אותו...

אתה מכיר את לוחות התוצאות של הבתי ספר? הזולים האלה שאתה מחליף כל פעם מספר על ידי הורדת השלט.

ככה אתה יכול להציג מספרים..

אחרי זה תבנה מנגנון על קפיץ (סליל קפיץ שיש לו תנועה הרמונית מוימת, תכייל את התנועה שלו:

בשניות- תעשה שכל שניה הוא ישלים מחזור- יעלה וירד וימשוך איתו את השלט.

עשרות שניות- תכיל שכל עשר שניות זה יתחךלף או כשזה יגיע ל-9 זה יוריד גם את זה.

בדקות אותו דבר וגם בשעות.

אם אני לא טועה, אם אתה רוצה שהקפיץ ישלים תנועה הרמונית בזמן מסטוים (גבוה) אתה שם את הקפיץ בנוזל צמיגי.

אם אתה רוצה שאני אפתח את הרעיון או יסביר אותו בצורה ויזואלית ומובנת תגיד לי.

פורסם

אתה יכול להכין משהו מזכוכית? יש לך חומרים פלסטים? יש לך בכלל גלגלי שיניים? תגיד מה יש לך ותכין...

אתה מעלי - גם אני חשבתי על זה אבל אם מדובר בשניות זה ממש לא אפשרי.. אני חשבתי בכיוון של משקולת שמתגלגלת מצד לצד ומעלה את הצדדים של מיכל המים...

גם יש עוד דרך עם גומיות... נסו לחשוב על דברים שיש להם אנרגיות שקל להפיק מדברים שונים.. גומיה נמתחת ומשתחררת ואפשר לשים שתי גומיות ואחת קשורה למיכל מים שמתמלא כל פעם והשניה לאיזה משהו שיזיז את המחוג ואז כשהמחוג יזוז המים יתרוקנו למיכל השני ואז יתחילו לזרום בחזרה לראשון וחוזר חלילה..

הבעיה היא השניות.. זה אתגר ממש נחמד אני אנסה למצא משהו עם שניות.

פורסם
  • מחבר

יש לי רעיון למשהו נחמד

אתה תצטרך לשכלל אותו...

אתה מכיר את לוחות התוצאות של הבתי ספר? הזולים האלה שאתה מחליף כל פעם מספר על ידי הורדת השלט.

ככה אתה יכול להציג מספרים..

אחרי זה תבנה מנגנון על קפיץ (סליל קפיץ שיש לו תנועה הרמונית מוימת, תכייל את התנועה שלו:

בשניות- תעשה שכל שניה הוא ישלים מחזור- יעלה וירד וימשוך איתו את השלט.

עשרות שניות- תכיל שכל עשר שניות זה יתחךלף או כשזה יגיע ל-9 זה יוריד גם את זה.

בדקות אותו דבר וגם בשעות.

אם אני לא טועה, אם אתה רוצה שהקפיץ ישלים תנועה הרמונית בזמן מסטוים (גבוה) אתה שם את הקפיץ בנוזל צמיגי.

אם אתה רוצה שאני אפתח את הרעיון או יסביר אותו בצורה ויזואלית ומובנת תגיד לי.

תודה רבה לך! אשמח אם תפתח את הרעיון ותציג אותו בצורה ויזאולית...

פורסם

תגיד לי, מנוע חוקי בעסק הזה?

כי חשבתי על עוד רעיון, מכיר את הלוחות

31062.jpg

אז לכוון מנוע שיחליף כל שניה את המספר נגיד אחד מופיע אז הוא מעלה אותו ואז רואים את שתים ואז את שתים הוא מרים וכן הלאה וכשהוא מרים את תשע הוא מרים גם את המספרים בלוח לידו כי התשע מחובר אליהם וככה גם בדקות ובעשרוצת דקות עד שזה מגיע לשעות.

אם מנוע חוקי אז תלך על זה.

פורסם
  • מחבר

לצערי מנוע לא חוקי כך שלא אוכל ללכת על זה אבל רעיון יפה... :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים