עבור לתוכן

זקוק לעזרה! לא מצליח לקרר את ה-Prescott

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי בעיה קשה של אוורור מעבד Prescott 2.8E.

המעבד נמצא על 60 מעלות ב-Idle (אינטרנט בעיקר) ומגיע בקלות ל-75 מעלות כאשר אני מפעיל משחק מחשב (Unreal למשל).

נסיון פתרון ראשון

קניתי Heatsink חדש: Thermalright SLK-948U

והוספתי מאוורר חדש: Vantec Stealth 92mm (וזאת כי הרעש של המאוורר המקורי מאוד הפריע לי ורציתי מאוורר שקט)

הנסיון נכשל!

הטמפ' לא השתנו בהרבה. וירדו מ-65 מעלות ב-IDLE ל-60 מעלות.

לצערי לא ייחסתי חשיבות למארז שקניתי, ורכשתי מארז די בעייתי מבחינת אוורור.

הקובץ המצורף מכיל שרטוט של המארז ממבט צידי

אשמח אם מישהו מכם יוכל להמליץ לי על דרך לאוורר את המארז ולקרר את הטמפ' שלו למומלצת (55) בעת מאמץ.

יש לי את הכלים הנדרשים לשפץ את המארז אם יש צורך (התקנת מאווררים ידנית וכו').

או, שאולי כדאי כבר לרכוש מארז חדש?

לגבי חומר מבודד, השתמשתי בחומר שהגיע עם ה-HS. ודאגתי לנקות את המעבד וה-HS (עם אלכוהול).

האם מנסיונכם, שינוי החומר ל-Arctic silver 5 יוריד משמעותית את הטמפ'?

תודה רבה!

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

דבר ראשון, תהפוך את המאורר מאחור ככה שיוציא אוויר מהמארז ולא יכניס כי אתה סתם מכניס אוויר חם מהספק.

אני ממליץ לשים מאוורר בגג שיוציא אוויר, לשים מאוור על הדלת שיכניס אוויר ולשים מאוורר מקדימה שיכניס אוויר.

לגבי הARTIC COOLING 5, אני לא מאמין שזה ייתן שיפור משמעותי

פורסם

קנה מאוורר נורמלי מבחינת CFM. לא משהו משוגע שיעשה הרבה רעש אבל משהו כמו האנרמקס 80 מילימטר (כן כן.. ל SLK-948U ולSP94 עדיף מאוורר 80 מילימטר)

וזה יוריד לך איזה 5 מעלות פחות או יותר.. בקשר למשחה זה יתן לך שיפור אפסי כמעט.. פחות איזה חצי מעלה.

פורסם

קודם כל תסדר את המאוררים במארז לי הסידור במדריך שלנו באתר http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=casecool

ואז דווח כי יכולה להיות בעיה בסירקולציה כמו שכבר אמרו לפני

אחר כך בדוק את המשחה על המעבד אולי תריך להוסיף או להוריד או לנחליף אפילו

פורסם

שים את הקדמי מכניס, תוסיף מתחת לאחורי איפה שיש מקום עוד מאוורר מכניס, ותשים את זה שמעליו מוציא.

תגיד עד כמה זה עזר, ונראה מה הלאה.....

פורסם

שמת את המאורר על ההיטסינק בכוון הנכון (שיזרוק עליו אוויר)?

חיברת את החוט ל CPUFAN על הלוח?

פורסם

אני כבר ראיתי מעבדי פרסקוט והטמפרטורה שלהם גבוהה אבל לא עד כדי כך.

לדעתי יש לך בעייה במגע בין המעבד לגוף קירור או שהחיישן מזייף חזק. בדוק את המגע בין המעבד לגוף קירור, אני מקווה שמרחת משחה טרמית כלשהיא (לא משנה איזה) ולפני שמרחת ניקית טוב טוב את המעבד וגפ את הגוף קירור, אם לא עשית זאת - תעשה זאת!

אגב איזה לוח אם יש לך?

פורסם
  • מחבר

שמת את המאורר על ההיטסינק בכוון הנכון (שיזרוק עליו אוויר)?

חיברת את החוט ל CPUFAN על הלוח?

כן לשניהם.

אני חושד שחלק מן הבעיה היא המאוורר עצמו. הוא עובד ב-1700 RPM, שנראה לי שזה די נמוך.

פורסם
  • מחבר

אני כבר ראיתי מעבדי פרסקוט והטמפרטורה שלהם גבוהה אבל לא עד כדי כך.

לדעתי יש לך בעייה במגע בין המעבד לגוף קירור או שהחיישן מזייף חזק. בדוק את המגע בין המעבד לגוף קירור, אני מקווה שמרחת משחה טרמית כלשהיא (לא משנה איזה) ולפני שמרחת ניקית טוב טוב את המעבד וגפ את הגוף קירור, אם לא עשית זאת - תעשה זאת!

אגב איזה לוח אם יש לך?

עשיתי את כל מה שכתבת.

יש לי לוח אם ABIT IS7-E

פורסם

יש לך אפשרות לשליטה ידנית על מהירות המאוורר? אם כן, תנסה להריץ אותו על יותר גבוה. 1700 זה לא מהיר

פורסם

תחליף מאוורר.

הוא כנראה דפוק.

פורסם

הטמפרטורה של הלוח אם אף פעם לא מדוייקת, היה יכול לטעות ב10 מעלות וגם ביותר. תגע בסינק כדי לראות אם הוא חם, וכמה.

פורסם

דבר ראשון מה שנאמר לגבי אמינות החיישנים נכון , לפעמים יש הבדלים , במיקרים קיצונים יגיעו עד 10 מעלות (אבל לרוב זה הרבה פחות).

דבר שני ,ותתפךא לשמוע , אבל הטמפרטורות שלך לא נוראיות ולא גרועות , הן בסדר בצורה שאין לך מה לדאוג. תמיד עדיף טמפרטורות נמוכות יותר אבל זה בשביל השקט הנפשי ו"בריאות" הרכיבים , וגם משהו שקוראים לו אוברקלוק ;)

מעבד פרסקוט על מחשב סגור שיש בו ציוד וכבלים ממוצעים וכבר כמה חודשי שימוש שמכניסים אבק , בהחלט אופינית לו טמפרטורה של 60 ב IDLE (לפי ביוס). עקוב אחרי הטיפים שהציעו לך כאן וסדר את הכבלים במארז לפי מדריכים שונים (בלי לחתוך כלום) , אני מאמין שתוריד כמה מעלות מהמ שיש לך עכשיו.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, תהפוך את המאורר מאחור ככה שיוציא אוויר מהמארז ולא יכניס כי אתה סתם מכניס אוויר חם מהספק.

אני ממליץ לשים מאוורר בגג שיוציא אוויר, לשים מאוור על הדלת שיכניס אוויר ולשים מאוורר מקדימה שיכניס אוויר.

לגבי הARTIC COOLING 5, אני לא מאמין שזה ייתן שיפור משמעותי

הבעיה נפתרה!!

מסתבר שה-Thermal Paste משנה מאוד!

מה עשיתי?

פירקתי את ה-Heatsink והוצאתי את המעבד.

ניקיתי את שניהם, *היטב* עם אציטון.

שמתי Arctic Silver 3 לפי ההוראות הרשומות באתר שלהם (שאני לא הכרתי - שימוש בשקית ניילון למריחה ראשונית וכו')

והחזרתי הכל חזרה.

ו.... הטמפ' ירדה ל-46 מעלות ב-Idle ו-55 מעלות ב-Max Load, כאשר המאוורר על 2400 RPM שזה מאוד שקט לטעמי.

בקיצור - המשחה עשתה את כל ההבדל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים