עבור לתוכן

לא ברור לי פשר הטמפרטורות שרשמתם לגבי פנטיום 4 בסטיקי

Featured Replies

פורסם

רשום שם שעדיף לא לעבור את ה45 במאמץ...... ??? ??? ??? ??? ???

יש לי מאוורר סטוק נורמלי על המעבד, מארז סביר עם שני מאווררים שנושקים לאוויר הפתוח, לוח קריר שיושב לו על 35 וכרטיס מסך GF4MX אומלל שלא פולט שום חום רציני.

המעבד הוא פנטיום4 1.8 (423).

הטמפרטורות מגיעות במאמץ ל54 והכל בסדר, אין לי מושג איך הגעתם ל45. אפילו כשאני מפעיל את המזגן שיש לי בחדר(הוא לא נושב על המחשב, אלא לכיוון ההפוך) אז במאמץ זה בכל אופן יעבור את ה45.

חוץ מזה באינטל רשום 66 מעלות.

בכל אופן נראית לי תמוהה מאד ההמלצה שלכם לא לעבור איתו את ה45 במאמץ. 45 היא טמפרטורה סבירה בשבילו בזמן גלישה באינטרנט אני חושב... :silly:

אפשר לקבל הסבר?

פורסם

באמת אף פעם לא שמתי לב לזה...

זה לא נראה לי הגיוני,

זה צריך להיות יותר בסביבות ה55-60 הטמפ' המקסימום

פורסם

אני עם P42.6C לא עובר 50 במאמץ בסביבות ה48~

מאוורר סטוק

פורסם

באמת אף פעם לא שמתי לב לזה...

זה לא נראה לי הגיוני,

זה צריך להיות יותר בסביבות ה55-60 הטמפ' המקסימום

60 זה מוגזם, בלי אוברקלוקינג לא לעבור את ה55 במאמץ מסיבי (זה עוד סביר בחדר חמים ללא מיזוג..)

באוברקלוקינג לשמור אפילו לא לעבור את סביבות ה50.. (ככה זה, מי שרוצה המהרה שישא בתוצאות וידאג לקירור יותר חזק ;D)

הסטיקי באמת קפדני מידי להתחשב שאנחנו בקיץ ישראלי...

פורסם

טוב אולי קצת הגזמתי,

אבל הp4 שלי היה על 55 בערך במאמץ בלי בעיות בכלל

(קירור סטוק+מאורר מארז אחד) וזה בקיץ בחדר חם מאוד

(בלי OC)

מי שעושה OC שידאג לקירור באמת, ושלא יקנה פרסקוט...

(אלא אם כן הוא מתכנן לעשות חביתה על המחשב שלו)

פורסם

תראה לא מדובר פה על טמפרטורות של "פנטיום 4 בכללי"

יש את וילמייט שיכול להגיע גם לטמפרטורות גבוהות יותר, הוא מיוצר בטכנולוגיית 0.18 מיקרון ככה שהוא פחות רגיש, נדמה לי שהמעבד שלו דווקא ווילמייט

יש את נורטווד שמיוצר ב0.13 מיקרון והטמפרטורת שכתבתי בהודעה הקודמת תקפות לגביו

ויש את הפרסקוט שזה בכלל, אין מה לדבר על הטמפרטורות שלו זה נושא אחר לגמרי

הטמפרטורות שלך סבירות לא משהו מדהים, אם אתה יודע שיש לך חדר חם מאוד אני חושב שמאורר אחד זה קצת חוסר אחריות

ו"בלי בעיות בכלל" אתה לא יכול לדעת, הוא יעבוד רצוף גם על 65 מעלות במשך שנה בלי שתראה בעיניים בעיות, זה לא אומר שזה מצב תקין ובריא למעבד

פורסם

הוא רץ כבר שנה וחצי חלק בלי בעיות (נורטווד אגב)

עכשיו בכל מקרה אני מחליף כי נשרפו לי חלקים

(ספקים ג'נרים=חרא!) ואני אשים יותר מאוררים ויהיה בסדר

האמת אני עדיין חושב שהסנסור של הלוח אם זייף

בכלל את הטמפ' כל הזמן אבל נעזוב את הלוח שלי

עכשיו אני קונה חלקים נורמליים וamd בפעם הראשונה

(פעם שעברה כבר רציתי לקנות אבל אח שלי לא נתן לי לקנות

אבל אחרי שמצאתי את hwzone אז הוא ראה שיש גם עוד דברים חוץ מאינטל)

פורסם

סבבה תתחדש, וברוך הבא למשפחה (:

בכל מקרה אנחנו סתם גולשים מנושא התארד, וההודעה המרכזית קיבלה תשובה.

פורסם
  • מחבר

אכן יש לי ווילמט. ולVATOS LOKOS:

מדוע עם אוברקלוקינג הטמפ' צריכה להיות יותר נמוכה בחמש מעלות מאשר בלי?

הבעיה היא שזהו מצב בלתי אפשרי בפועל לפי דעתי לא משנה איזה קירור אוויר תשים(חוץ מזה אין במלאי שום מאווררים רציניים למעבד שלי).

ובאופן עקרוני: אני על OC של 10 אחוז וזה מגיע ל54. מה יכול לקרות? דנים כל כך הרבה באינטרנט על הנושא הזה של טמפ' אבל לא ממש הבנתי מה יכול לקרות?(שלא אדע)

פורסם

הקירור המקורי שמגיע עם הנורט'ווד / וולימט אמור להחזיק בלי בעייה בטמפ' הזו.

כמה נקודות:

1. לחבר שלי יש כבר שנתיים וחצי P4 1700Mhz , הוא החזיק אותו על 55 מעלות כל הזמן , הוא אומר לי שהביצועים ירדו לו (חשבתי ווינדוס כבד ואיך הוא מרגיש את זה כי הוא טוען שהמחשב שלו "נשחק" ) לפני חודש הוא הביא P4 1500Mhz מאותו סוקט והרכיב אותו ופלא! הוא עובר בביצועיו את הP4 1700Mhz שהיה לו לפניי כן ב100-150 נקודות בבינצ'מרקים של סנדרה. מכאן ניתן להסיק שבאמת מעבדיי P4 הם נשחקים בטמפ' גבוהות (יחסית אליהם) לאורך זמן.

2. לפני שנתיים היה לי גם P4 2400Mhz והייתי מחזיק אותו בחורף ובקיץ בלי לעבור 42 מעלות במאמץ עם הקירור המקורי - זאת בגלל שהמארז שלי היה מסודר ועם סירקולצית אויר טובה.

3. לפרסקוט יש סעיף טמפ' נפרד.

לפי בדיקות שלי מעבד AMD שומר על ביצועיו אחידים וזהים לאורך זמן גם אם הוא היה עובד על טמפ' גבוהות. (ע"פ פלומינו 1900+ שהיה עובד על 65 מעלות שנתיים  *עם הקירור המקורי*)

פורסם

מדוע עם אוברקלוקינג הטמפ' צריכה להיות יותר נמוכה בחמש מעלות מאשר בלי?

תחשוב על זה שכל העניין של האוברלוקינג בכלל לא אמור להתקיים, הוא נמכר לעבוד ב2000 מגהרץ, אתה מושך אותו ומפעיל אותו בכוח יותר ויותר מהר.. תסתכל על זה כאילו הוא יותר "חשוף" ויותר פגיע... בגלל זה בא"ק טמפרטורה גובהה יכולה לפגוע בו יותר מאשר אותה טמפרטורה בדיוק במצב סטוק

נכון שהוא מפיץ יותר חום, ואם מעלים מתח אז בכלל אין מה לדבר

וזאת הסיבה שנכנס חזק עניין הקירור, אם כולם היו נשארים במהירות סטוק, אז הקירור סטוק היה מספיק לגמרי וברוב המקרים לא היה שום צורך לחבר קירור חיצוני יקר יותר

במצב שלך שזה לא כזה קריטי תדאג לזרימת אוויר טובה ובזה נגמר הסיפור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים