עבור לתוכן

רציתי לדעת האם מתי שיש סופת טורנדו שמי שנמא בתוך עין הסערה יכול לקפוא בצורה מידי

Featured Replies

פורסם

היה נחמד מאוד לקרוא אחלה עדות, אחלה כתיבה, אולי תפתח לנו תרד אסונות וכול פעם שתיהיה סופה תעביר לנו קצת מ"החוויות", לטוס במסוק של הצי בטח כיף לא נורמאלי.

• תגובות 72
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דווקא יש לך אחלה עברית, שלא יהיו לך רגשי נחיתות... :)

ובאמת אחלה סיפור, אהבתי ;D

פורסם

העיברית שלך מעולה יותר טובה מהממוצע בארץ אפילו...

תמיד תהיתי בקטע הזה של הטורנדו אם כל הבתים היו עשויים מבטון -זה לא היה מונע 90 אחוז מהנזק?

ואם כן למה בתים לא עשויים מבטון? הגעתי למסקנה שכנראה בניה מבטון הרבה יותר יקרה בארה"ב

פורסם

TEATIME ההפך הוא הנכון בטון לא יעצור טורנדו אלה אם זה בטון מזויין שמחובר ביסודות חזקים לאדמה, אבל בינינו היית מוכן שהבית שלך יהיה ממ"ד אחד גדול? אני בטוח שלא.

באיזורים האלה בונים בתים בבנייה כמה שיותר קלה וזולה כנראה בגלל שקל ומהיר יותר לבנות בית מסוג מסויים מאשר מבטון, ואולי גם חברות הביטוח דורשות את זה, עלויות יותר נמוכות- פחות הפסדים.

פורסם

אני רואה שלא הבנת מה הבעיה בטורנדו

הרוחות לא עוקרות את הבטון הבעיה היא השברים ובטון מסוגל לעמוד בכוח של שברים שנכנסים בו והוא גם לא יוצר שברים בעצמו

בכל עיר שעבר עליה טורנדו רואים איך החלקים שהיו בנויים מבטון (בדרך כלל בית הספר או הבנק) נשארו עומדים

חוץ מזה זה לא לחיות בתוך ממד אתה יודע איזה מהקירות בבית שלך יש בטון ובאיזה לא? ברגע שזה מכוסה בטיח לא רואים כלום

אני די בטוח שאם תראה לחברת ביטוח שהבית עשוי מבטון מזוין שהוכח שעומד בטורנדו של עד אף 3 או 4 הפרמיה שלך תצנח מאד

פורסם

שמע אני הייתי בחדר ממ"ד במשך חצי שנה וזה סיוט וכן מרגישים הבדל.

אני לא יודע עד כמה בטון עמיד אני רק יודע שלבנות בית לשם מבטון יעלה המון המון המון כסף ואם נניח הבטון לא יחזיק ויפול גמרת את החיים שלך, וזאת בניגוד לבתים קלים וזולים.

עוד נקודה שאם הבית שלך יהרס והוא נבנה מבטון יקח הרבה יותר זמן לבנות אחד חדש מאשר שיטת הבנייה שמשתמשים בה באיזורים כאלו.

פורסם

היית בממד של הארץ עם דלת וחלונות הדף

אבל סתם הקירות של הבית בנויים מבטון לא מרגישים את זה בכלל

זה חלק מהקטע הבית לא יקרוס

פורסם

תודה על התגובות. אני מנסה לסנן את המילים באנגלית הכתובות בעברית ולנחש איך מבטאים אותן.... כבר המון זמן עבר מאז.

לא תהיה לי בעיה לכתוב מדי פעם על כל מני דברים מעניינים הקורים כאן ולאו דווקא מכוסים באמצעי התקשורת... אתם יודעים, החיים האמיתיים של האיש הקטן.

שכונת מגורים בארה"ב נבנית ממצב של יער ירוק, פורה ומריח אורנים, עד דשא ירוק בחצרות כל 240 יחידות הדיור (בתים בודדים) תוך 11 חודשים! רק את המרתף בונים מבטון מזוין בעובי 20 ס"מ (פלוס מינוס). כל הקירות בבית עשויים ממשטחי גבס מוקשח המוברג אל קורות עץ. כך שלמעשה הקירות חלולים (כל פוט יש קורה מהרצפה לתקרה) אנכית. קוי חשמל מעבירים ע"י קדיחה בקורות האנכיות והשחלה של הכבל.... כך גם רישתתי את הבית שלי לחיבורי מחשבים, לווין, מערכת סטריאו ואינטרקום לילדים.

מחיר הבנייה בארה"ב הוא מאוד זול - יחסית - וכפי שמישהו הזכיר, זול יותר לקבלן, לחברת הביטוח וגם לצרכן בסופו של דבר.

אסונות יש כל יום, אבל אני אנסה להראות צד יותר מעשי ואמיתי של החיים כאן. את הקשקושים והשטויות תמיד תוכלו לראות בטלויזיה. אולי אפתח בלוג משלי ואתן את חוו"ד על כל מיני נושאים....

טוב, אנו גולשים מהנושא העקרי. כל טוב להפעם.

זבל טרי תמיד מארה"ב

פורסם

טוב... אז קראתי חלק מהתגובות לשאלה הראשונה ולמרות שאני לא בקיא בשטויות שמציגים בסרטים, אני כן בקיא בבלגאן שקורה כשסופה באה לביקור.

אני גר בוירג'יניה, ארה"ב, ובחודש האחרון הייתי בפלורידה לעסקים, ושם נתקעתי בגלל הסופות.

כשההוריקן איוון הגיע, האויר עמד. זו הייתה הרגשה מאוד לא נעימה להיות בחוץ. כשהעין התקרבה לחוף, היה גשם... קיר של מים נפל מהשמיים והמשיך ליפול משך ארבע שעות רצופות. דיווחו על 11 אינצים של מים בארבע שעות!!! היה רעש נוראי בחוץ.. כזה שמשגע את השכל וגורם לך להתכופף ולכסות את הראש באופן טבעי. משהו כמו מטוס סילון שטס נמוך..... משך ארבע שעות.

אח"כ העין עברה מעלינו: שקט כמו קבר. אויר לא זז, הכל אפור כהה מסביב, אבל מאוד רגוע. אין גשם, אין רוח והטמפ' אכן ירדה למצב של קריר (לא קר). אז יכולנו לצאת החוצה ולראות את האוטו השכור שלי על הגג של בניין סמוך, את העצים של המלון תקועים כמו חרבות בתוך קירות של בניינים סמוכים. המלון עצמו היה דיי מוכן והבניין לא ניזוק, אבל החשמל ניתק (היה גנרטור), לא הייתה זרימת מיים וכל צלחות הלויין מהגג נעלמו.

ראינו את הצד השני של העין מתקרב ושוב נכנסנו פנימה למס' שעות של רעש איום. אחרי שהעין עברה לגמרי, ירד גשם קל כמעט שבוע וכמעט ללא הפסקה. הכביש המהיר איבד גשר ולא יכולתי לצאת מהאיזור (פנסקולה). המשטרה עברה ברחובות עם רמקולים והודיעה על סכנת טורנדו שיכול להיווצר בתוך שניות. ראינו אחד כזה שפתאום נוצר והחל לשאוב כל מה שבדרך: סירות שכבר הועפו קודם לכן אל החוף, מכוניות ושני אנשים שמנצאו אח"כ הרוגים מרחק מס' מייל מאותו מקום.

בסופו של דבר פינו אותנו במסוק של הצי והטיסו אותנו למיאמי, שם לקחתי טיסה הבייתה לוירג'יניה ממש שעות לפני שהשדה נסגר שוב כי חלק מאיוון החליט לחזור דרומה לסיבוב נוסף.

בוירג'יניה ירד הרבה גשם - מה שנשאר מאיוון, אבל באיזור בו אנו גרים גם נוצרו מס' טורנדו - וזה מפחיד יותר מהוריקן. סופה גדולה כמו הוריקן אפשר לראות נוצרת, אפשר לעקוב אחריה ואפשר להימלט איכשהו. טורנדו נוצר עם 30 שניות אזהרה ואז אתה ואמא טבע הולכים לראות מי מנצח... מה הסיכויים. הדבר הטוב הוא, נותנים אזהרות כשתנאי באויר מתאימים להיווצרות של טורנדו ואז חייבים להשאר בבית או לא לצאת מהבניין (עבודה, מרכז קניות וכו').אתם חייבים לסלוח לי על העברית. המון זמן לא כתבתי עברית ויכול להיות שפיספסתי מילה פה ושם.

סוכות שמח.

שלכם בארה"ב - זבל טרי כל יום

קיראו את מה שבאדום מהר ובסגנון של הפרסומת של WOW ותראו שזה מתאים לפרסומת חחחח.

לאחר מכן, נסו לקרא עוד חלקים ממה שהוא רשם והרוב יתאים גם לפרסומת!

לעניינינו - כותב ה"מאמר" - שמחתי מאוד לקרא את התגובה שלך ולדעתי את צריך לכתוב ספר ואז בטח יעשו על הספר שלך סרט  :D 

אין לך שום בעיה - העברית שלך מציינת!  רק תעשה טובה, תגיב יותר  :xyxthumbs: [החלטתי שאני אוהב את התגובות שלך ]

אשמח לשמוע עוד קצת על מה שהיה שם.. לדוגמה - נהנית ? ההורים דאגו?

ולנושא הדיון -

לפני חצי שעה גמרתי לראות את הסרט והוא היה מדהים...! הבעיה היא שזה התחיל להפחיד אותי [מישהו רשם שבעוד כשלושים שנה, אולי נמצא את עצמנו במצב דומה אך איטי יותר] אך זה יהיה נחמד שלא יהיה יותר צורך במכונת גלידה וגם יהיה נחמד לעבוד לגור אצל דודים שלי במכסיקו :-).

ברצינות - זה נשמע לא הגיוני שהטמפרטורה יכולה להגיע למצב שכזה.. מה שלא הגיוני גם הוא שהמסוקים יכלו בכלל לעוף בעין ההוריקן או מה שזה היה... משום שככל שעולים גבוהה יותר כך האוויר דליל יותר ואין למסוק במה "להיאחז" ואם בסרט מדובר על כך שהאוויר ירד ישירות ממקום גבוהה מאוד [אולי החלל?] אז זה לא הגיוני שהמסוק בכלל יכל לעבוד מטר באוויר לאחר שיצא מתוך העננים... אבל האמת, זה רק סרט קולנוע ולא סרט בערוץ 18 אז אין הרבה מה לצפות אלה רק לצפות וליהנות [בלצפות הראשון ב-צ יש שווא ובלצפות השני יש ב-צ קמץ גדול :-) שלא יהיה בלבול] מהסרט ובאמת אני בטוח שכל מי שראה אותו נהנה ממנו לא פחות ממני.

נ.ב.

אשמח אם מישהו יפתח נושא בעל כותרת המתקשרת ב"סוף העולם" ושם נוכל לדיין על עידן הקרח, רוצחי העתיד - צמחים וכו' וכו'

תודה.

עריכה :

הוספתי יוד במילה הראשונה בתגובתי משום שאני לא כ"כ מעוניין לעצבן פה מישהו בעל אובססיה לכתיבה ללא שגיאות כתיב.

פורסם

Wohaaa לא מצאתי מילה מתאימה יותר בעברית. מה זה WOW ומה הפרסומת? תן גם לי להנות קצת. אני לא צריך עזרה של אחרים בכתיבה ומס' ספרים כבר כתבתי, אבל WOW???? שו הדה????

לשאלתך אם נהנתי אני חייב לומר שכן, אבל דאגתי למשפחה בוירג'יניה. ההורים דאגו? אני יודע ?! אולי... מה זה יעזור...

הפרה שכולם דואגים לה כעת זה הר סיינט הלן שעומד להתפרץ. אני לא דואג... זה רחוק מאיתנו.

עוד יום בגן עדן.

פורסם

אה ! חח איפה זה סנט הלן? (אני יודע אוף טופיק אבל תמיד תהיתי...)

דיברו על זה שהאויר יורד במהירות בעין הסערה לא דיברו על זה שאין אוויר או משהו

חוץ מזה שמסוקים יכולים להגיע לגבהים די מכובדים...

פורסם

Wohaaa לא מצאתי מילה מתאימה יותר בעברית. מה זה WOW ומה הפרסומת? תן גם לי להנות קצת. אני לא צריך עזרה של אחרים בכתיבה ומס' ספרים כבר כתבתי, אבל WOW???? שו הדה????

לשאלתך אם נהנתי אני חייב לומר שכן, אבל דאגתי למשפחה בוירג'יניה. ההורים דאגו? אני יודע ?! אולי... מה זה יעזור...

הפרה שכולם דואגים לה כעת זה הר סיינט הלן שעומד להתפרץ. אני לא דואג... זה רחוק מאיתנו.

עוד יום בגן עדן.

wow - האינטרנט המהיר של בזק בין לאומי [לא חבויה פה פרסומת] ונושאת את השם - WOW

בפרסומת, כאמור, יש אדם שמדבר מהר על טיול כלשהו שהוא עבר ואיכשהו לבסוף זה נגמר בזה שהוא סוגר את המחשב הנייד שלו אך איני זוכר איך בדיוק...

בכל מקרה, משום שאינך גר בארץ שאני גר בה, ישראל, אינך יכול לדעת על מה מדובר פה ומשום כך הפנתי את המשפט אל שאר חברי הפורום ולא אליך.

המשך יום נעים.

פורסם

[בלצפות הראשון ב-צ יש שווא ובלצפות השני יש ב-צ קמץ גדול :-) שלא יהיה בלבול]

Caps Lock פועל ואז שיפט+מספרים ואתה יכול לעשות ניקוד...

Wohaaa לא מצאתי מילה מתאימה יותר בעברית. מה זה WOW ומה הפרסומת? תן גם לי להנות קצת.

WOW זאת התוכנית אינטרנט מהיר של בזק (ספקית הטלפון בארץ, in case the superiour isp's in the US made u forget...).

הם עשו מין פרסומות כזאת עם בחור שכאילו נע בכל העולם ואז בסוף מגלים שהוא עשה את זה דרך האינטרנט המהיר....

אל תדאג, לא הפסדת כלום...

אה ! חח איפה זה סנט הלן? (אני יודע אוף טופיק אבל תמיד תהיתי...)

צפון ארה"ב, וושינגטון...

סנט הלן זה הר געש שהתפרץ לפני איזה 20 שנה בהתפרצות די אלימה שזיעזעה את כל צפון אמריקה....

חוץ מזה שמסוקים יכולים להגיע לגבהים די מכובדים...

לא ממש (לא קרוב לגבהי שיוט של מטוסים בכל אופן).

עוד יום בגן עדן.

פיל קולינס?  ;):P

OT: העברית שלך מצוינת, יותר טובה משל הרבה מהאנשים פה לצערי...

בכל מקרה, חוויות, אמממ, מעניינות...  ;) 'keep'em comin...

נ.ב.

אשמח אם מישהו יפתח נושא בעל כותרת המתקשרת ב"סוף העולם" ושם נוכל לדיין על עידן הקרח, רוצחי העתיד - צמחים וכו' וכו'

תודה.

i am here to serve

;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים