עבור לתוכן

רציתי לדעת האם מתי שיש סופת טורנדו שמי שנמא בתוך עין הסערה יכול לקפוא בצורה מידי

Featured Replies

פורסם

אם הוא אחיך למה אתה מדבר איתו בפורום? אי אפשר ללכת לחדר הסמוך ולדבר?

באמת אנשים קצת רמה.

אח = בן לאותם הורים. זהו, אין עוד אפשרות. אז הוא לא אחיך ולא גבר (לא משהו אישי, יכול להיות שהוא אפילו גבר גבר אבל לא פה).

אתם לא מדברים עם חברים שלכם ב"שכונה".

• תגובות 72
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם הוא אחיך למה אתה מדבר איתו בפורום? אי אפשר ללכת לחדר הסמוך ולדבר?

באמת אנשים קצת רמה.

אח = בן לאותם הורים. זהו, אין עוד אפשרות. אז הוא לא אחיך ולא גבר (לא משהו אישי, יכול להיות שהוא אפילו גבר גבר אבל לא פה).

אתם לא מדברים עם חברים שלכם ב"שכונה".

לקחת את זה קצת קשה מדי. זאת בסך הכל צורת דיבור. יכול להיות שהיא לא לטעמך, אבל כל עוד היא נאמרת בחיוב ולא פוגעת באף אחד אין תורך להיות שלילי. אני לא אומר שאני לא מסכים איתך (השפה שאני משתמש כאן היא לא אותה שפה שאני מדבר ביום יום) אבל מכאן ועד לבקר בן אדם בקשר למילות קישור ותארים שלא לטעמך, הדרך ארוכה.

אל תהיה פלצני מדי, רק במידה ;)

פורסם

צריך לשמור על מנימום של רמה בפורום וזה לא רק כותרות ענייניות.

זה גם נושאים של שגיאות כתיב ומשלב לשוני מינימלי כלשהו.

מחר אני יתחיל לדבר ככה אחשלי אם ימבה סלנג ושגיעות כתיב בלי סימני פיסוק בחלל ואז נראה איף הפורום יראה לא יהיה הפשר לאבין כלום ממה שכתוב ויהיה מאוד לא נעים לקרו את ההודאות שאנשים כותבין פה אז בסח הקול זה לתובת כולם ולא משהו שסטם מציק לי עם זה היה רק מציק לי לא ההיתי קוטב כלום אבל כמו שאתצה רואה זה מבאס אחי כשכותבים כמו איזה חתיחת דפ"ר -90 שיצע מהג'ונגל אני יכול להמשיח ככה הרבה אבל בטח כבר הבנת אחשלי שזה לא לענייו.

אז עם קצת מאמץ אפשר לדאוג שההודעות פה תהיינה הרבה יותר קריאות ונעימות. ולא יקרה כלום אם כתופעת לוואי אנשים ילמדו להתנסח בכתב כמו שצריך כי אם רמת הכתיבה של הילדים פה מצביעה באיזושהי צורה על רמתו של דור העתיד במדינה, אפשר כבר לזרוק את עצמנו לים.

פורסם

אני מסכים איתך ששגיאות כתיב, פיסוק לוקה וכו' מאוד מפריעים לקריאת הודעות, אבל אני לא חושב שיש פסול בסלנג כגון אחי, גבר וכו'....

ובתור בן 17 שמכיר טוב את הנוער בארץ, אני אומר לך שאתה יכול לזרוק את עצמך לים.

פורסם

מקווה שאתה צודק.

פורסם

אמנם משתמשים יכולים לדבר איך שהם רוצים,

אבל צריך לשמור על מינימום כבוד ופיסוק מתאים בהודעות.

נא לקחת זאת לתשומת לב.

דבר זה אך ורק מועיל לתוכן ולרמה של הנושא המדובר והרבה יותר נעים לקרוא ככה.

כמו כן, סטינו מעט מן הנושא המדובר ל"איך לכתוב בפורום".

אבקש להגיב רק בתגובות רלווניות ורציניות לנושא ולענות על השאלה המדוברת (טחינה של 5 עמודים :o )

Chevy. :)

פורסם

בקיצור 90% ממה שכתבתם פה לא רלוונתי לנושא

בקשר לנושא התרד מה שראית בסרט זה סרט זה לא אמיתי ולא יכול להיות אמיתי.

כול הסרט הזה הוא מדע בדיוני של מדע בדיוני אחד גדול, מה שכן היו בו אחלה אפקטים, סרט אסונות גדול חוץ מזה הרבה קישקושים= באמת עידן הקרח מתרחש וחולף בתוך שבוע למען השם שינויים כאלה באקלים מתרחשים אחת לאלפי שנים בתהליך איטי שתלוי בעשרות גורמים, ולא רק באיזה זרם טרנס אטלנטטי(על תתפסו אותי במוסג סתם תקעתי משהו) שמשתגע בגלל קרחון.

פורסם

אי אפשר ממש לדעת כי בני האדם ממש הפריעו את האיזון הטבעי של הכל...

רמות הפחמן, החור באוזון, החום שמשחררים לאטמוספרה, לא קרו אף פעם בהיסטוריה של כדור הארץ ככה שאין לנו ממש על מה לבסס את הדברים

פורסם

אי אפשר ממש לדעת כי בני האדם ממש הפריעו את האיזון הטבעי של הכל...

רמות הפחמן, החור באוזון, החום שמשחררים לאטמוספרה, לא קרו אף פעם בהיסטוריה של כדור הארץ ככה שאין לנו ממש על מה לבסס את הדברים

למרות שמה שאמרת הוא נכון, הדברים לא מדוייקים. כל הסימפטומים שתיארת" מתארים את תופעת "אפקט החממה" הידוע, שגורם לעליית הטמפ' בכדור הארץ באופן איטי אך קבוע. יעבור הרבה הרבה מאוד זמן, אם בכלל עד שזה יגרום לשינויי אקלים קיצוניים כמו שנראו בסרט. מה גם שאני מאמין שבשלב מסויים. בעתיד האולי לא כל כך רחוק, בני אדם יתחילו לאכלס גופים אחרים במערכת השמש שלנו, ואז רמת הזיהום כאן תרד

(עד שנדפוק את כל מערכת השמש, ואז הלאה לגלקסיה כולה...)

פורסם

שלום לכולם

ראיתי לא מזמן את הסרט היום שאחרי ויש שם מצב שיש סופת טורנדו ויש קטע בסרט שקרוא שמי שנמצא בתוך עין השערה המעלות צונחות מיידד תוך כמה שניות

וכול דבר שחי שנמצא בפנים קופא לממותת

האם זה אמיתי או שזה סתם לא קיים כזה דבר כזה

אין ריק בתוך עין הסערה, זהו המקום שבו אין השפעה של מהירות הסיבוב (כמו בקרוסלה בעצם, אתה יכול להסתחרר כמו מטורף עד שהגב נשבר אבל אם תשב במרכז, בדיוק בציר, פשוט הקרוסלה תסתובב במהירות אבל אתה לא תושפע ואפילו תוכל לשבת לשתות קפה), העניין הוא בניגוד לסרט שבו עין הסערה הייתה רחבה יותר משיקגו כולה, במציאות היא בד"כ בקוטר מס' מטרים בטורנדו וגם מהירות התנועה של הסערה לא תשאיר לך מספיק מרווח להביט למעלה אל תוך אין הסערה ולהגיד "היי מגניב".

לגבי הטמפרטורה, לא קר בעין הסערה יותר מהטמפרטורה הממוצעת של אותו איזור מכיוון שאין סחרור של האויר והאויר מתחמם תוך כדיי שהוא יורד לקרקע, אין מצב של קיפאון מיידי. גם חשוב להזכיר שטורנדו נוצר ממפגש של זרם אויר חם וגבוהה בלחץ נמוך וזרם אויר קר ונמוך בלחץ גבוהה, הזרמים שואפים להשוות גם טמפרטורות וגם לחצים ומכאן נוצר הסחרור.

פורסם

בסרט זה לא היה טורנדו!

בכול מקרה זה היה סתם סרט.

TeaTime תראה גם עכשיו אם תעקוב אחרי הטמפ של כדור הארץ תראה שיש שינויים כול הזמן בחלק מהאזורים הטמפ עולות בחלק יורדות הבעיה שכול שינוי קטן בטמפ הסביבה יכול להשפיע על הסביבה, לדוגמא אם תיקח נגיד איזור שהטמפרטורות הרגילות הן מינוס 10 עד מינוס 2 ופתאום הטמפ עולות ב3 מעלות אין יותר טמפ' קיפאון זה יכול לגרום לשינויים9 אדירים באותה סביבה ובכול העולם, אבל עדיין השינוים האלה הם איטיים מאוד זה לא שאתה קם בבוקר ופתאום קפא העולם לוקח זמן פעם החורף יותר קשה ופעם הוא עוד יותר קשה ופעם הוא עוד יותר קשה .... בסוף יהיה עידן קרח.

פורסם

זה היה הקטע של הסרט

שהיו שינויים קלים ולא התיחסו אליהם ואז בא הסערה הזו שלא צפו אותה -הוריקן יבשתי ענק שמקפיא מה שהוא עובר מעליו

אני לא ממש בקיא בכל הקטע של עידני הקרח של כדור הארץ אבל הבנתי שהאחרון היה בערך במרווח הזמן שבין העידנים (כלומר בקרוב אמור לקרות שוב)

אני גם לא יודע איך הם קרו -אולי באמת הייתה סופה כזו

אני כן יודע שהם קורים בדרך כלל בגלל שיש מעט מידי פחמן האטמוספירה ולכן כדור הארץ לא שומר על חום

ואז הוא קופא רוב הצמחים מתים ואז זה נשאר ככה עד שהאיזון חוזר

פורסם

הדבר האתה אמור יותר לחשוש ממנו הוא עכירות האויר, מה שמאזן (במדינת ישראל פחות הרבה פחות) את האויר שאתה נושם זה

1. זרמי אויר רחבים וקרים (בעיקר מעל אירופה) שדואגים לתחלופה וירידה של אויר קר ו"טרי" לקרקע

2. גשמים

3. עצים וצמחייה (פוטוסינטזה). *מבינים למה בישראל בקושי יש השםעה של מסנני הטבע ??

עכשיו יש כמות מסויימת של דו תחמוצת הפחמן שעצים מסוגלים לקלוט (ע"י הפיוניות שקולטות את הגז הרעיל ופולטות חמצן) אך לפי מחקרים בעוד כ-30 שנה אם פליטת הרעלים לא תשתנה דראסטית נגיע לנקודה שבה הטבע קורס גם הוא מרמת הרעלים וכדיי להגן על עצמו הצמחייה תפלוט בכמויות אדירות דו תחמוצת הפחמן לאויר. איך זה ישפיע עליינו ?

לא נוכל לנשום, יהיה שינוי חום קיצוני, כיפות הקרח תימסנה ואז כנראה ויבוא עידן קרח חדש ..... כמובן שזה יקח כמה שנים אבל שהתהליך המצופה אמור להתחיל עוד 30 שנה אני דיי מודאג.

פורסם

^^ זה נכון למרות שהתאריך עצמו לא בטוח העיקרון נכון בטבע קים איזון כשאתה מפר אותו הטבע "ידאג" להחזיר אותו- עידן קרח.

פורסם

טוב... אז קראתי חלק מהתגובות לשאלה הראשונה ולמרות שאני לא בקיא בשטויות שמציגים בסרטים, אני כן בקיא בבלגאן שקורה כשסופה באה לביקור.

אני גר בוירג'יניה, ארה"ב, ובחודש האחרון הייתי בפלורידה לעסקים, ושם נתקעתי בגלל הסופות.

כשההוריקן איוון הגיע, האויר עמד. זו הייתה הרגשה מאוד לא נעימה להיות בחוץ. כשהעין התקרבה לחוף, היה גשם... קיר של מים נפל מהשמיים והמשיך ליפול משך ארבע שעות רצופות. דיווחו על 11 אינצים של מים בארבע שעות!!! היה רעש נוראי בחוץ.. כזה שמשגע את השכל וגורם לך להתכופף ולכסות את הראש באופן טבעי. משהו כמו מטוס סילון שטס נמוך..... משך ארבע שעות.

אח"כ העין עברה מעלינו: שקט כמו קבר. אויר לא זז, הכל אפור כהה מסביב, אבל מאוד רגוע. אין גשם, אין רוח והטמפ' אכן ירדה למצב של קריר (לא קר). אז יכולנו לצאת החוצה ולראות את האוטו השכור שלי על הגג של בניין סמוך, את העצים של המלון תקועים כמו חרבות בתוך קירות של בניינים סמוכים. המלון עצמו היה דיי מוכן והבניין לא ניזוק, אבל החשמל ניתק (היה גנרטור), לא הייתה זרימת מיים וכל צלחות הלויין מהגג נעלמו.

ראינו את הצד השני של העין מתקרב ושוב נכנסנו פנימה למס' שעות של רעש איום. אחרי שהעין עברה לגמרי, ירד גשם קל כמעט שבוע וכמעט ללא הפסקה. הכביש המהיר איבד גשר ולא יכולתי לצאת מהאיזור (פנסקולה). המשטרה עברה ברחובות עם רמקולים והודיעה על סכנת טורנדו שיכול להיווצר בתוך שניות. ראינו אחד כזה שפתאום נוצר והחל לשאוב כל מה שבדרך: סירות שכבר הועפו קודם לכן אל החוף, מכוניות ושני אנשים שמנצאו אח"כ הרוגים מרחק מס' מייל מאותו מקום.

בסופו של דבר פינו אותנו במסוק של הצי והטיסו אותנו למיאמי, שם לקחתי טיסה הבייתה לוירג'יניה ממש שעות לפני שהשדה נסגר שוב כי חלק מאיוון החליט לחזור דרומה לסיבוב נוסף.

בוירג'יניה ירד הרבה גשם - מה שנשאר מאיוון, אבל באיזור בו אנו גרים גם נוצרו מס' טורנדו - וזה מפחיד יותר מהוריקן. סופה גדולה כמו הוריקן אפשר לראות נוצרת, אפשר לעקוב אחריה ואפשר להימלט איכשהו. טורנדו נוצר עם 30 שניות אזהרה ואז אתה ואמא טבע הולכים לראות מי מנצח... מה הסיכויים. הדבר הטוב הוא, נותנים אזהרות כשתנאי באויר מתאימים להיווצרות של טורנדו ואז חייבים להשאר בבית או לא לצאת מהבניין (עבודה, מרכז קניות וכו').

אתם חייבים לסלוח לי על העברית. המון זמן לא כתבתי עברית ויכול להיות שפיספסתי מילה פה ושם.

סוכות שמח.

שלכם בארה"ב - זבל טרי כל יום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים