עבור לתוכן

לא מצליח לרדת מ 50 מעלות - עזרה.

Featured Replies

פורסם

norm_9AEA22D1C22A4F298C4C41C3111F4D43.JPG

640Mb DDR 2700

זו המערכת שלי על לוח זול של ג'יגהבייט GA-7N400-L מבוסס nforce2

לאחר שנשרף לי לוח מעבד ספק וכמעט כרטיס מסך, החלטתי ללמוד קצת על התחום של קירור ו OC לאחרונה.

שמתי 2 מאוררים גדולים אחד מכניס אוויר מלמעלה אחד מוציא מאחורה , סידרתי כבלים לזרימת אוויר טובה . קניתי את ה Temaltake Volcano Silent Boost for AMD Athlon XP שעובד ב2500RPM

לא בכוונה לעשות OC אלה בכוונה לשמור על טמפ' יחסית נמוכה אך אני לא מצליח לרדת מ 50-54 מעלות ולפעמים גם 56-57 אחרי מאמץ. טמפ, מארז נמצאת במצב רגיל על 40-43 שזה גם דיי חם. בסופו של דבר נשארתי עם אותה טמפ' גם לאחר קניית גוף קירור ב 165 ש"ח . עכשיו מה שנראה לי שיכול להיות זה שהמשחה שהשתמשתי בה היא אותה משחה שקיבלתי עם ה volcano ויכול להיות שהיא הגורם.

ד"א פתחתי את המארז הצמדתי לתוכו מאורר והפעלתי מזגן בחדר דיי קטן וטמפ' ירדה ל 45 מעלות ללא מאמץ מיוחד, רוב האנשים שראיתי שעשו זאת עם אותה מערכת פחות או יותר הגיעו ל 39 מעלות מעבד ואפילו פחות. אז יש פה משהו מוזר

פורסם

קודם כל, זה פחות יעיל שמאוורר מכניס אוויר מלמעלה, מהסיבה הפשוטה שאוויר חם עולה למעלה.

עדיף שזה שלמעלה יוציא אוויר, ואלה שבצדדים יכניסו אוויר.

בנוסף, 2500סל"ד לסיילנטבוסט אם אני לא טועה זה די נמוך.

ועוד דבר, מרחת את המשחה התרמית כמו שצריך? הגוף קירור יושב טוב על המעבד?

פורסם

מה מצב האבק שם???

תנסה לנקות את כל האבק מהמאווררים ומהרכיבים

פורסם
  • מחבר

קודם כל, זה פחות יעיל שמאוורר מכניס אוויר מלמעלה, מהסיבה הפשוטה שאוויר חם עולה למעלה.

עדיף שזה שלמעלה יוציא אוויר, ואלה שבצדדים יכניסו אוויר.

בנוסף, 2500סל"ד לסיילנטבוסט אם אני לא טועה זה די נמוך.

ועוד דבר, מרחת את המשחה התרמית כמו שצריך? הגוף קירור יושב טוב על המעבד?

2500~ סל"ד זה הנורמל של רוב הגופים השקטים וראיתי כל מיני ביקורות מקצועיות עליו של אנשים שלאחר OC של 20% ומעלה עדיין הטמפ' לא עלתה על 48-50 . מה זאת אומרת למרוח את המשחה כמו שצריך ? תסביר לי בבקשה גם מה זה אומר יושב טוב על המעבד?

כמו כן איך מנקים משחה טרמית לפני ששמים חדשה?

פורסם

יש כאן הכל בנוגע למריחת משחה טרמית.

יושב טוב על המעבד = הכוונה ממוקם במקום- ולא זז. תיגע עם האצבע ותראה שהוא לא זז והוא באמת לחוץ ללוח.

בקשר לגוף = איזה ביקורות בדיוק קראת? מהארץ? כי אם לא בטח זה איזה ביקורת מרוסיה או משהו ב 10 מעלות מתחת לאפס...

אל תשכח שאתה בטמפ' חדר של 30-35 מעלות(בלי מזגן).

כמו כן, באמת מומלץ לבדוק את מצב האבק במחשב מפעם לפעם, לראות שמאווררים לא נסתמו מאבק, וגופי הקירור נקיים.

פורסם
  • מחבר

אממ באמת לא חשבתי על זה, אני באמת נמצא באיזור בארץ שנחשב כמדבר בקיץ, אבל בכל זאת 57-58 מעלות למעבד ללא OC וללא מאמץ מיוחד זה באמת יותר מידיי חייב להיות פה עוד משהו :(

פורסם

תשמע אתה גר במדינה מאוד מאוד חמה וגם קח בחשבון שמה שאתה רואה בחול זה אנשים שבדקו בטמפ חדש בהרבה יותר נמוכות

מאשר אלו שבארץ.

50 זה בסדר אבל אפשר לשפר... תעשה את כל מה שאמרו לך לנסות...

אתה עם מזגן ?

לא, אז תנסה עם לדוג אצלי עם מזגן זה 41 בלי זה 46 (מנוחה 2500 RPM) אז קח את הכל בפרופורציה...

פורסם

אתה עם הגוף קירור המקורי של AMD? הגוף שבא עם ה ATHLON XP ידוע כלא מציאה גדולה...

צודק, שכחתי :-[

פורסם

הוא אמר שקנה סיילנטבוסט

פורסם

הסיילנט בוסט עובד בלי מאמץ אצל חבר שלי על 42 מעלות בהמהרה מAXP2500+ לAXP3200+ @ 1.7V

עם קצת חיפוש סביר שהייתה מוצא את התשובה שהלוח שלך מזייף טמפ' לגבוהה יותר, אם אתה רוצה להיות בטוח , תבדוק עם חיישן חיצוני.

פורסם
  • מחבר

הסיילנט בוסט עובד בלי מאמץ אצל חבר שלי על 42 מעלות בהמהרה מAXP2500+ לAXP3200+ @ 1.7V

עם קצת חיפוש סביר שהייתה מוצא את התשובה שהלוח שלך מזייף טמפ' לגבוהה יותר, אם אתה רוצה להיות בטוח , תבדוק עם חיישן חיצוני.

אם אתה יכול תסביר לי בבקשה מאיפה אני יכול להשיג חיישן חיצוני ולאן הוא מתחבר .

פורסם

אתה יכול לקרוא לזה "לזייף" טמפ' אבל שמשהו מזייף משהו הוא עושה את זה בדרך כלל לטובתו, ולא נראה לי שלזייף טמפ גבוהות עובד לטובת הלוח...

בכל מקרה הסיבה לטמחפ' הגבוהה נובעת מ2 סיבות אחת זה ה"זיוף" שאני נוטה יותר להמין שהסנסורים של הטמפ' קרובים יותר למעבד מאשר בלוחות אחרים ולכן אולי יותר מדוייקים, והסיבה השניה היא שמתח הוא 1.7 שזה גבוה ממה שהוא אמור לקבל נדמה לי 1.65~ וולט.

בכל מקרה 50 מעלות זה סטנדרטי לחלוטין עבור הלוח הזה אין לך מה לדאוג, אני מריץ 2500+ בקלוק של 2.2ghz (שזה XP3200+) והטמפ היא 55~60

יש לי VOLCANO 12 שכרגע לא עושה יותר מידי רעש ב3500RPM ומקרר בסדר גמור

בכל מקרה, בכל הכתבות שאתה קורא הם בדיוק מרחו את המשחה הטרמית והם לוקחים היטסינק חדש בלי אבק וכל זה, גם שאני מוציא את הHEATSINK

מנקה אותו מורח מחדש משחה טרמית פשוטה, הטמפ נופלת ב5 מעלות ואז לאט לאט זה חוזר, זה לא צריך להפריע לך AMD עובדים בטמפ' גבוהות בלי בעיה.

אגב לגבי ה SENSOR, אני קיבלתי SENSOR עם ה VOLCANO 12 אני חושב שגם אתה אולי קיבלת, הסנסור הזה רק מתחבר למעבד אז הוא לא יכול להגיד לך ממש את הטמפ' אבל עם יש לך מולטימטר אתה יכול למודד את ההתנגדות שלו ובהתאם ל DATA SHEET של הסנסור לקבוע את הטמפ'.

נ.ב

אני מתכוון לעשות משהו חביב עם הסנסור הזה ועם seven segment שעקרתי ממארז ישן (זוכר את ה TURBO :) עם קבל וקונטרולר קטן אני הולך לעשות מד טמפ' custom ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים