עבור לתוכן

מחפש לקנות קירור Peltier,Tec אויר למעבד

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין מאוד להחליף את הקירור הנוכחי שיש לי למעבד בקירור peltier,Tec אויר למעבד

אין לי מושג איפה לקנות... בארץ יש רק את הקירור של אקטיב קול... שמהבנתי הוא לא יותר טוב מקירור HSF (תתקנו אותי אם אני טועה)...

אפשרי גם להזמין מחו"ל (כמובן עדיפות למוצרים שיש בארץ או מוחזקים על ידי חנות בארץ)... פשוט שיהיה עם קירור אויר ולא מים... וחובה קונטרולר, אני לא ממש רוצה להתחיל לשים בידוד סביב המעבד ולמרוח גריז שישמור על שאר הרכיבים מהקור... בלי התקנות מסובכות... מקסימום הוצאה של לוח האם... כמובן קירור מים לא בא בחשבון... אין בעיות תקציב..

תודה  :-*

פורסם

ממ בארץ יש לך רק תאפשרות של האקטיס קול ..

בול אם אני לא טועה שמעתי פעם על מוצר של TT שנקרא subzero , לא חקרתי\בדקתי פרטים עליו כי זה לא ממש עיניין אותי ..

מה אני יגיד לך , טק מקורר ע"י אוויר זה לא משהוא מדהים .. הקירור אוויר פשוט לא מסוגל להתמודד עם החום שנפלט מטק רציני מספיק כדי שהההבדל יהיה מורגש כמו שצריך ..

פורסם

קירור אויר לפלטייר ?

זאת בדיוק הסיבה למה Active-Cool לא מוצלח במיוחד. הצד החם של הפלטייר פולט כמות חום עצומה שקירור אויר רגיל בקושי מתמודד איתה.

לכן קירור פלטייר איכותי מלווה בד"כ במערכת קירור מים (איכותית אים אפשר).

אני לא ממש רוצה להתחיל לשים בידוד סביב המעבד ולמרוח גריז שישמור על שאר הרכיבים מהקור...

אים משהו יגרום לקירור יתר(=התעבות) זה הפלטייר ולא קירור המים ואים אתה קונה חלקים איכותיים לא תצטרך לדאוג לבעיה זו בכלל.

בארץ לא ניתן למצוא את כל החלקים תחת קורת גג אחת ולכן מומלץ להזמין מחו"ל במיוחד שאין לך בעיית תקציב  ;).

פורסם
  • מחבר

זהו שאין לי מושג מאיפה להזמין ומה להזמין... וחבל לנחש... בגלל זה יש לי אותכם  :hi:

עלה לי רעיון תגידו או זה ישים... מה אם אני יקנה את האקטיב קול... יחתוך (לא בעצמי) את רוב הסינק ככה שישאר לי ס"מ או משהו כזה מהסינק... כמובן שאליו מחובר הטק .. ואז אני באיזושהי צורה (דבק אפוקסי?) (ריתוך?)יחבר את הטק שאליו מחובר הס"מ סינק... ל... בוא נגיד... Aerocool HT101

או כל סינק אחר שאפשר לחבר אליו 2 מאווררים לקרר מסיבית את הסינק והטק... מה אתם אומרים??

אפשרי? הצעות תגובות... תודה  :-*

פורסם

א. תמחק את ההודעה האחרונה אים אתה לא רוצה לחטוף צעקות מהמנהלים כאן. הם לפעמים קצת בקריזה  ::):silly:

ב. קיבלתי המלצה מבחור שמתעסק בעניין (אני לא יודע אים הוא רוצה שאני אזכיר את שמו) ועזר לי מאוד בנושא:

http://www.dangerden.com/

http://www.swiftnets.com/

http://www.frozencpu.com/cgi-bin/frozencpu/index.html

אותו אחד שעזר לי הוא The Byter .

תודה  ;)

פורסם

למה לא להזמין פלטה מחול בגרושים (בסביבות 10 דולר) ולחבר אותה בלי בקר?

אני חושב שאם לוקחים פלטה בהספק המתאים (לא יותר מידי ולא פחות מידי ) אז היא תתאזן עם המעבד איפה שהוא באמצע ולא תרד מידי או תעלה מידי וזה יחסוך את הבקר.

פורסם
  • מחבר

www.Swiftnets.com

swiftech רק עם קירור מים... ואני מחפש אויר

www.dangerden.com

כנ"ל עם מה שכתבתי על סוויפטק

למה לא להזמין פלטה מחול בגרושים (בסביבות 10 דולר) ולחבר אותה בלי בקר?

אני חושב שאם לוקחים פלטה בהספק המתאים (לא יותר מידי ולא פחות מידי ) אז היא תתאזן עם המעבד איפה שהוא באמצע ולא תרד מידי או תעלה מידי וזה יחסוך את הבקר.

לא יודע איך זה יתאזן בדיוק... וגם יכול להוויצר צרה שנקראת "התעבות" ללא בקר... בגלל זה אני חייב בקר... אם אני ינסה לעשות קומבינות יש סיכוי מאוד גדול שאני יגמור בהתעבות ובנזק למחשב  :-\

אני חייב קיט שבא עם בקר ואם לא, אז לא אכפת לי לקנות דברים בנפרד אבל שיהיו אמינים... ואל תשכח לקנות פלטייר ככה בנפרד יצרוך ממני לקנות עוד ספק לדוגמה

הספק של סוויפטק שנועד לפלטייר וכדומה בגודל 5.25... עכשיו איפה בדיוק החיסכון?

הקיט של האקטיבקול לדוגמה הפאנל שליטה שלו מקבל חשמל ישירות מהשקע... אם היה איפה לקנות קיטים כדוגמת האקטיב קול (רק כמה רמות מעל) היה הכי טוב

אבל אם אין ויש לאנשים הצעות מה לקנות בנפרד אני ישמח לשמוע... חייב בקר, חייב פלטייר מובנה כבר בנחושת או לחילופין אלומיניום או מחיבור לסינק משלו. אם כל אלה ואין חיבור לחשמל חיצונית אני ישקול לקנות ספק נפרד המיודע לפלטייר...

אני כרגע משתמש בTT 560W

5 הארדיסקים

פורסם

"אם היה איפה לקנות קיטים כדוגמת האקטיב קול (רק כמה רמות מעל) היה הכי טוב"

מה לא מובן ?

אין קיטים ברמות גבוהות מאקטיב קול כי טקים לא הולכים טוב עם קירור אוויר ..

אז חבל לך על הזמן , קח אקטיבקול או אל תקח בכלל אם יש לך בעיות עם אפשרויות אחרות

פורסם
  • מחבר

:'(

ואין לאף אחד המלצה לקנות חלקים בנפרד? כמו ששאלתי?

פלטייר על אלומיניום או נחושת שאפשר לרתך לסינק

או פלטייר עם סינק משלו

ו...

בקר מתאים  ???

או הרעיון שהיה לי בהתחלה לגבי ניסור הסינק של האקטיבקול וחיבור הפלטייר+ס"מ סינק שנשאר... לסינק אחר בעל ביצועים גבוהים? אפשרי?

פורסם

הבעייה בפלטייה (אין ר') זה שהחום שההיט סינק צריך להפטר ממנו הוא של המעבד ועוד הפלטייה, וזה יצא בחלק מהמקרים פי מהחום שמוציא המעבד בד"כ, אבל ברוב המקרים זה יצא יותר (יש גם פלייה-ים של 200 ואט).

"שיתחמם הסינק המניאק, אז מה?" אז זהו, שכשמתחמם הסינק מתחמם הצד החם של הפלטייה וכשזה מתחמם יותר מדי הפלטייה יכול להשבר.

"נשבר? לא נורא, נקנה חדש" אז זהו, שכשפלטייה נשבר הוא נהפך לקבל, ולא סתם קבל, קבל שמקבל הרבה זרם ואז הוא מתחמם בשני הצדדים.

"המערכת שלי מכבה את עצמה כשהיא מגיעה לX מעלות" אז זהו, שהמערכת שלך כן, אבל בד"כ, פלטייה מחברים עם ספק נפרד בגלל שהוא צורך כל כך הרבה חשמל אז המחשב שלך יהיה כבוי, אבל הפלטייה לא (וזה עוד יותר גרוע כי עכשיו גם המאוורר על הסינק כבוי), זאת אומרת שאם אתה לא נמצא לי המחשב שזה קורה, יכול להיות שפעם הבאה שתרצה לכבות אותו תצטרך לעשות את זה עם מטף. :xyxthumbs:

פורסם

למה אתה לא מחפש כמו שצריך?

http://www.swiftnets.com/products/mcw5002-PT.asp

זוהי פלטה של פלטייר מחוברת לגוף קירור מים.

כמו שיאיר הזכיר, צריך ספק כוח נוסף בכדי שהפלטייר -שצורך הרבה חשמל- יעבוד. תקרא כמה חשמל צורכת הפלטה במפרט.

פורסם

לswiftech היתה יחידה כמו שאתה מתאר - TEC + HSF.

זה לא מופיע יותר באתר שלהם.

בכל מיקרה אתה תצטרך להתמודד עם עיבוי - כלומר למנוע אותו.

אתה תקבל יחידה שיוצרת עיבוי, מרעישה מאוד עם צריכת חשמל גבוה (18A @ 12V).

הצעד השפוי זה לTEC + מים.

פורסם

אפשר לחבר את הפלטייה לספק נוסף דרך ממסר שינתק את המגע ברגע שהספק הראשי לא עובד.

כל מה שצריך זה ממסר שעולה חמישה שקלים, PCB קטן עם חורים מלחם, קצת בדיל וחוטים.

פורסם

אפשר לחבר את הפלטייה לספק נוסף דרך ממסר שינתק את המגע ברגע שהספק הראשי לא עובד.

כל מה שצריך זה ממסר שעולה חמישה שקלים, PCB קטן עם חורים מלחם, קצת בדיל וחוטים.

נכון

פורסם
  • מחבר

הבעייה בפלטייה (אין ר') זה שהחום שההיט סינק צריך להפטר ממנו הוא של המעבד ועוד הפלטייה, וזה יצא בחלק מהמקרים פי מהחום שמוציא המעבד בד"כ, אבל ברוב המקרים זה יצא יותר (יש גם פלייה-ים של 200 ואט).

"שיתחמם הסינק המניאק, אז מה?" אז זהו, שכשמתחמם הסינק מתחמם הצד החם של הפלטייה וכשזה מתחמם יותר מדי הפלטייה יכול להשבר.

"נשבר? לא נורא, נקנה חדש" אז זהו, שכשפלטייה נשבר הוא נהפך לקבל, ולא סתם קבל, קבל שמקבל הרבה זרם ואז הוא מתחמם בשני הצדדים.

"המערכת שלי מכבה את עצמה כשהיא מגיעה לX מעלות" אז זהו, שהמערכת שלך כן, אבל בד"כ, פלטייה מחברים עם ספק נפרד בגלל שהוא צורך כל כך הרבה חשמל אז המחשב שלך יהיה כבוי, אבל הפלטייה לא (וזה עוד יותר גרוע כי עכשיו גם המאוורר על הסינק כבוי), זאת אומרת שאם אתה לא נמצא לי המחשב שזה קורה, יכול להיות שפעם הבאה שתרצה לכבות אותו תצטרך לעשות את זה עם מטף. :xyxthumbs:

הרעיון שלי היה לקנות את הקיט של אקטיב קול... לחתוך אותו ולשים סינק אחר כמו HT101 בעל היטפייפס וגובה... שאפשר לשים עליו 2 מאווררים.... ויעיף את האויר ישר למאווררים האחורים+ספק והחוצה ויש עוד מאוורר שזורק אויר לכיוון המעבד... עכשיו אני לא יודע אם זה אפשרי... ואני עדיין מחכה לתשובה למרות שבתאוריה זה נראה לי אפשרי.. רק צריך לבדוק איך לחבר את הפלטייר של האקטיב קול להיט סינק החדש.. (ריתוך?) ולראות שלא תיווצר בעיה עם הקליפסים של ההיט סינק בגלל הגובה.. ככה אני יקבל כבר ספק+קונטרולר ולא יצטרך לקמבן דברים...

כמובן שאם זה לא ישומי או שזה לא אפקטיבי... אז הייתי ממש שמח לראות דוגמא לאיזה דברים אני צריך לקנות וכמה הם יעלו בכדי לסדר מערכת אמינה (קונטרולר,פלטייר, ספק,סינק וכו') עדיפות לארץ אבל אני לא מאמין שתיהיה לי בעיה להזמין מחו"ל :jump:

:-* :-*

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים