עבור לתוכן

צלעות קירור לזיכרון כרטיס מסך RAD9600PRO (מודינג)

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה !  :)

קצת רקע: יש לי רדיון 9600פרו 128מגה רפרנס של ATI , הלוח של הכרטיס הזה הוא חדש מבוסס על REV 1.3 של ה XT , ככה זה נראה לי לפחות לא שזה משנה... בכל מקרה לא מזמן היה לי 9600פרו של ספיר עד שה TVOUT שלו נדפק והחלפתי אותו, בחנות הביאו לי את זה וחשבתי שזה יותר טוב או שווה ערך מסתבר שספיר מחזיקה את הזיכרון על 300מגהרץ בעוד שרפרנס מחזיקים אותו ב200מגהרץ, עם אוברקלוקינג הגעתי ל220 שזה בכלל לא קרוב ל300 של ספיר (אגב ספיר מספקים זכרונות של סמסונג בעוד שהפרנרס מספק אצלי לפחות זכרון של hynix, לא שמעתי עליהם...) אז בעצם קצת נדפקתי  :-\ אז בשביל זה באה השאלה שלי אליכם.

ההתיעצות: אוקי אז אני רוצה לקרר את הזכרונות של הכרטיס מסך, הזכרונות הם בגודל סטנדרטי של נגיד 1.5X3 ס"מ (בערך) הם נצאים בצורת L כאשר יש 4 ג'וקים בכל צד של הכרטיס (2 מימין ו2 מלעמלה), מצאתי בארון הג'נק שלי 4 היטסינקים של 486 שכל אחד יכול לכסות 2 ג'וקים (בלי לחתוך) ובולט קצת מהכרטיס אבל אפשר לסדר את זה. השגתי גם כמה מהגומי המוליך חום מכמה סידירומים ישנים (כן מסתבר שלסידירומים יש ג'וקים שמתחממים!!), עכשיו נותרתי עם הבעיה איך אני מחזיק את ההיטסינקים במקום בלי שיפלו, האסטרטגיה הצולעת שלי כרגע היא לקשור אותם בחוטים מסביב לכרטיס אבל זה נראה לי צולע ולא הכי נוח, יש דבק טרמי מיוחד לקנייה ? או שיש להם פתרון יצירתי אחר ? אשמח לשמוע הערות ותגובות הקשורות בנושא ;)

נ.ב אתם חושבים שהוספת הצלעות קירור לזיכרון בכלל יאפשרו לי אוברקלוקינג יותר איכותי ברמה ניכרת ? אני לא מניח שאני אגיע ל300 מגהרץ אבל ציפיתי להגיע ל250...

תודה !  ;D

פורסם

מה פתאום , הרפרנס זה 300MHZ! , עבדו עליך , כנראה נתנו לך איזה 9600פרו לייט או משהו.. , תחזור לחנות ותבקש להחליף.

פורסם
  • מחבר

תראה קיבלתי אותו עם הקופסא עם חוברת באנדל והכל... הם הזמינו את זה במיוחד אל תשאל איזה סיפור היה (הנה בכל זאת הסיפור  :P)

קודם הביאו לי כרטיס זמני 9200 פרו בזמן שהם שלחו את זה ליבואן או החברה שממנו הם קנו, ואז קיבלתי כרטיס בדיוק כמו שלי, רק מה הביאו לי כרטיס דפוק, ה TVOUT אולי עבד, אבל היו לי פסים על המסך וכל מיני בעיות של צבע נראה כאילו משהו עשה בו O/C והוא נהרס מהחום או משהו כזה והביאו לי אותו... החזרתי אותו שוב, קיבלתי שוב את ה 9200 שעבד בו ה TVOUT ולא היה פסים אבל כמובן כרטיס דרעק, אחרי עוד כמה שבועות שלחו לי 9500פרו בהתחלה לא הייתי מרוצה אמרתי זה פחות טוב כמובן שאחרי כמה בדיקות ו BENCHMARKING ראיתי שהוא כרטיס הרבה יותר טוב מ9600פרו, והייתי שמח להשאר איתו אלא שהוא גם הראה סימנים מוזרים של הפסים  הרוחביים האלה... אחרי כמה שבועות נוספים סוף סוף הגיע כרטיס חדש 9600PRO הרפרנס של ATI חדש דנדש עם קופסא והכל...

ואת ההמשך אתה יודע...

עכשיו מה אני יבוא ויגיד להם הבאתם לי כרטיס חדש וכתוב עליו 9600פרו והוא של ATI אבל עבדתם עלי הקלוק שלו הוא על 200 מגהרץ במקום 300מגהרץ ! מילא אם לא היה את כל הסיפור הזה של הכרטיסים...

מה שכן כתוב על הלוח בצד ימין למעלה בלבן (מוטבע) GC-R9600\XT REV 1.3 וליד (יותר שמאלה) זה בשחור מודפס כתוב PRO

נראה כי הכרטיס הזה יוצר אחרי שיצרו את ה XT אני חושב לפחות... אולי זה XT מוחלש... לא יודע...

פורסם
  • מחבר

עשיתי קצת תחקור עם DEBUG ו ATIFLASH ו FLASHROM

2 תוכניות הפלאש לא זיהו מיודעמה ונתנו לי רק את האיפנרומציה הבאה:

bn = 02, dn = 00

device ID = 4150

asic = RV350

flash = N/a, ID = N/a

flash type = ST M25P05/c

remap = N/a

lock = yes

romsize = 0x10000

לא יודע אם זה עוזר הרבה, עם DEBUG הצלחתי להוציא גם לא הרבה...

GC-R9600(PRO)-C3H H1C   © 1988-2003, ATI Technologies Inc.

BK-ATI VER008.015.033.000. pagc1bu5.h1c v611 .V350AGP DGD1UN..OEM VER.000.000

ישירות מ 0xc000 וכו'..

גוגל הוסיף ועזר: http://www.vanadis.nm.ru/9600-9600XT.html

שם יש בדיוק את pagc1bu5.h1c v611 מסתבר שגם שם הcore על 400 והזיכרון על 200... חיים קשים :'(

פורסם

זה כרטיס 9600פרו לייט של גיגהקיוב(רק היא מייצרת אותם , ואתה רואה בהתחלה GC שזה ראשי תיבות של גיגהקיוב...) , בקיצור , לך אליהם , תגיד להם שאתה רוצה עכשיו כרטיס חדש בידיוק כמו שהיה לך או עם אותם הביצועים ואותם המהירויות! , ושלא יעבדו עליך עוד פעם! , שלא יהיה לך לא נעים , אסור להם לעשות את זה , כי זה לא חלש\חזק ב10אחוז , זה חלש בלפחות 20-30אחוז אם לא יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים