עבור לתוכן

אוברקלוק על AXP2000+ ולוח GIGABYTE 7VAX (צ'יפ VIA)

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה, והיא כדלקמן:

לאחרונה המערכת שלי הפגינה חוסר יציבות לא נורמלי.

עד כה היא פעלה בBUS 166MHZ והמכפלה אוטומטית על 10X. (יוצא 1660MHZ, שזה הDEFAULT למעבד הזה)

כדי לייצב אותה, הדבר היחיד שיכולתי לעשות הוא להוריד את הBUS ל133MHZ, והעלתי את המכפלה למקסימום (X12.5), ושוב הגעתי לDEFAULT של המעבד.

אבל, כשאני מוריד את הBUS אני , מן הסתם, מקבל ביצועי זיכרון נמוכים יותר (DDR 266 בלבד) ובכלליות ביצועי מערכת נמוכים, אבל זאת האפשרות היחידה להפעלת המחשב! ב166MHZ הוא פשוט לא מוכר להתניע!

לאחר הייצוב על 133 ניסיתי להעלות את הBUS ל145MHZ, עבד חלקית אבל קרס לעיתים קרובות, כך שאין יציבות.

הבעיה היא בעליה הלינארית של אפיקי הAGP והPCI מול הBUS, בגלל הצ'יפ של VIA שלא מצליח לנעול את האפיקים.

למרות שאין לי במחשב אף כרטיס פרט לכ. מסך (שהוא GeForce3 Ti 200). המחשב עדיין לא מוכן לעשות O/C למעל 133 ביציבות.

הטמפ', למי שמעוניין, ב133MHZ היו קרירות על  38/43 (מעבד/מערכת). בOC ל145MHZ יצא 40/48 (מעבד/מערכת)

מה שאני חייב לציין זה שלפני כמה זמן המאוורר של הNORTH BRIDGE שלי הפסיק לעבוד... :( אז פשוט הוצאתי את המאוורר שתהיה זרימת אוויר יותר טובה לHS שלו...

מבחינתי אני זורק את הלוח עם הVIA וקונה לוח עם nForce, אבל קודם אני רוצה למצות את האופציות שלי.

דא"ג: הרצתי בדיקות בPCMARK2002 ויצא לי...

CPU - 5500 בערך

memory - לא זוכר

HDD - 1100 בערך

השאלות:

האם ניתן להשיג יציבות במערכת ע"י העלאת המתח למעבד והזכרונות בהרצה בBUS 166MHZ או בO/C לבין 133-166MHZ?

האם לוח EPOX 8RDA+ או ABIT NF7 ודומיו יצליחו להרים את המערכת ב166MHZ ועוד לעשות O/C? אני רוצה לדעת לפני שאני מוציא כסף סתם...

האם המאוורר של הNORTH BRIDGE חייב לעבוד כדי לקרר את המערכת ובכך לייצב אותה?

האם אני פשוט לא יודע לעשות O/C ואני סתם פוגע ברכיבים?

האם יצליחו הילדים לעזור ליעקב המסכן לסחוב את השקים הביתה?

כל זאת ועוד בפרק הבא של - O/C-MAN!!!

פורסם

דבר ראשון AXP2000 אף פעל לא פועל במהירות אפיק של 166 במקור

המהירות המוממלצת והטובה הלא היא מהירות בסיס (133*12.5 )

תעלה את המתח ל1.8 V ותעשה קלוק > לא עוזר תעלה ל-1.85 V ותמשיך הלאת

עריכה:

וודע שיושב אל המעבד גוף קירור טוב

פורסם
  • מחבר

המערכת שלי עבדה פיצוץ על 166MHZ BUS!

אפילו עם שני כרטיסי PCI משנת זוזו-שמאלה... (הודות לDIVIDER 1/5 של הצ'יפסט. 33x5 = 166)

רק עכשיו היא התחילה לגמגם והייתי חייב להוריד ל133MHZ.

דא"ג, אני חושב שבגלל המכפלה המקסימלית, המתח למעבד הוא עכשיו V1.860 (בצורה אוטומטית, לא נגעתי בBIOS בכלל)

וכפי שאמרתי קודם - הטמפ' דווקא משביעות רצון...

הכוונה היא שאם אני עושה OC למעל 133MHZ ולא מקבל יציבות - צריך להעלות את המתח?

פורסם

שמע נסה להעלות מתח עם העלאה של הבאס, אל תגזים עם המתח (1.8 זה יחסית הרבה). שים קירור טוב, ותריץ Prime 95 ככה 5 שעות לבדיקת יציבות.. בקשר ללוחות שציינת אלו לוחות יציבים מאוד לאוברקלוק ובכלל, אני אישית עובד עם NF7 והוא מצויין דבר אחרון בקשר להורדה של המאוורר מהצ'יפסט ביחד עם זה שהמערכת על אוברקלוק, זה דבר מאוד לא חכם...

תן הצצה פה http://www.pc-spot.co.il/community/viewtopic.php?t=8238

פורסם

אילו זכרונות יש לך ? (מהירות)

הפעלת מחלק 1/5 שמהירויות הAGP/PCI יתאפסו לך ב166Mhz FSB ל66/33Mhz ?

הלוח הזה אמור להחזיק מקסימום 180Mhz FSB ככה.. (עם המחלק מופעל)

פורסם
  • מחבר

הלינק שנתת מוביל למקום שלא נראה לי רלוונטי,

אולי טעית במקרה?

פורסם
  • מחבר

יש לי זכרונות DDR333.

לא יודע תוצרת מי, אבל נראה לי חרטה (ביקשתי שאבא שלי יביא לי מחו"ל)

המחלק מופעל.

כשאני מקנפג על הלוח עם הסוויצ'ים על BUS 166MHZ, הBIOS מראה שהאפיקים נעולים על 33/66 (PCI/AGP)

אבל המערכת נופלת כל רגע ככה...

פעם היא עבדה טובה ככה, עכשיו - רק ב133MHZ

בקשר למאוורר שלא פועל:

מה יש לי לעשות עם זה?

המאוורר עצמו בסדר, אני כמעט בטוח, הלוח פשוט לא מספק לו חשמל!! (שוב , זאת סברה) אני חושב שמשהו נדפק בלוח ששולח חשמל למאוורר של הNORTH BRIDGE

אולי צריך לתת לזכרונות / לאפיקים יותר מתח כשעובדים על 166MHZ נBUS?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים