עבור לתוכן

מחפש קירור אטקיבי למעבד (Peltier/קירור מים)

Featured Replies

פורסם

היי!

אני מעוניין לבצע OC נכבד, וכרגע מיציתי את הSP94 התותח עים ה-SF.

יש למישהו המלצות לקירור אקטיבי, כזה שלא סתם מפזר את החום אלא גם "יוצר" קור?

שישמור על הטמפרטורה נמוכה מאוד כל הזמן?

חשובים לי מספר דברים:

שלא יהיה רועש במיוחד.

תקציב 400 ~ 600 ש"ח (+-). אים יש משהו יותר יקר אבל שווה את הכסף אני גם אשמח לשמוע.

שיקררררררר את המעבד בצורה טובה וחזקה.

נ.ב.

שמעתי על ה- ActiveCool AC4G-D http://www.activecool.com/products/ac4g001.html שהוא עושה נפלאות.

האים הוא באמת יוצר קור?

והאים אני אוכל להמשיך איתו מעבר למה שה- SP94 נתן לי?

פורסם

האפשרות היחידה שלך "ליצור" קור הוא קירור טרמואלקטרי (peltier )

שזה מה שהאקטיבקול משתמש ,

הבעיה היא שבעזרת קירור אוויר לא תוכל להשתמש בפלטייר שיעשה הבדל רציני אם בכלל יעזור , הפלטייר שאקטיבקול משתמש מדורג כ 72W , כשהמעבד שלך בOC פולט דיי הרבה מעל 100W , מכך שהפלטייר לא יצליח לקרר תמעבד ויתכן שאף ישרוף אותו

קירור אוויר לא יכול להתמודד עם הכמויות חום שפלטיירים רציניים פולטים , ולכן תצתרך לשדרג למיים ורק אז להוסיף פלטייר (172W -320W ) ..

פורסם
  • מחבר

האקטיב קול לא בא עים ערכה שלמה של פלטייר + קירור שלו (+ פאנל) ??

חוץ מזה יש עוד אופציות?

פורסם

כן הוא בא עם הדברים האלה , אבל מה הקשר ?

ישך עוד אפשרויות אבל הן אפילו יקרות יותר :I

פורסם
  • מחבר

אז כנראה שלא הבנתי אותך.

אני מעוניין לקרר את המעבד שלי, לא סתם לפזר חום. האים אני יכול לרכוש את הActiveCool (עים הערכה שלו)בלבד והוא יעשה את העבודה?

איפה נכנס כאן קירור מים לכל הסיפור הזה?

פורסם

קירור מים נכנס פה בקטע של הבנה .. תקציב .. וקצת הרבה מאוד ידע :)

פורסם

הכוונה הוא שיהיה את הפלטייר (שיש מתחת להיטסינק) אבל בלי היטסינק של קירור אוויר כמו שיש ב AC אלה שהפלטייר יקורר ע"י קירור רציני יותר כמו מים

בגלל זה לא שווה לקנות את ה AC אלא פלטייר רציני + קירור רציני (לא קירור אוויר!)

פורסם
  • מחבר

.o.k , אני מתחיל להבין ... ;)

אז אים אני מתכוון להשקיע בסיפור הזה קצת יותר מאקטיב-קול, ומנסה לעשות את מה שהם (אקטיב-קול) עשו רק יותר טוב:

מהיכן אני משיג (בארץ) פלטייר טוב, ועל איזה קירור מים טוב אתם ממליצים בתור השלמה למערכת קירור המעבד?

תודה.

פורסם

או קיי יש לך את הבלוק של זלמן ואת הבלוק של WATERCHELL

פורסם
  • מחבר

סבבה, אז כנראה אני אלך על קירור מים בתור התחלה.

בהמשך (כשיהיה קצת כסף  ;) ו-) כשאני אבין איך הכל עובד, אני אולי אוסיף את ה-Peltier.

אים כבר מזכירים קירור מים, על איזה קירור אתם ממליצים?

ראיתי ב-LogicPC כמה דברים http://www.logicpc.co.il/heb/itemlist.aspx?cnam=79

אבל ראיתי באתר של  Thermaltake משהו דיי חדש שמשך אותי :

BigWater שיש עליו ביקורת כאן **** (באמצע העמוד)

פורסם

אתה לא רוצה ערכת קירור מים.

אם אתה באמת רוצה להשקיע ולהוציא את הטוב ביותר מהקירור שלך - אתה מוזמן לחפש ב-eBay או מקום אחר שיישלחו לארץ - אחד הבלוקים של DangerDen או  Swiftech למשל (אני כמעט בטוח שהם מוכרים כאלו עם הכנה לפלטייר) - בלוק טוב יעלה לך בסביבות 50+משלוח ($).

את המאוורר, צינורות, משאבה ורדיאטור - אני מאמין שתוכל למצוא בארץ במחירים סבירים.

פורסם

כדי "ממש לקרר את המעבד" כמו שאתה רוצה אתה מתחיל בפלטיירים, שהם כאב ראש בפני עצמו (צריך להיפטר מכל החום שהם יוצרים, וצריך לטפל בבעיית ההתעבות והלחות שהם יוצרים).

זה ממשיך במערכות יקרות להחריד של phase change כמו ה promateia למיניהן. אין יבוא שלהן בארץ ואין הרבה נסיון איתן פה.

בקיצור, תשאל את עצמך מה רע לך עם מעבד בטמפרטורה של 38-40 מעלות (שזה בערך מה שייתן לך קירור מים טוב. עם OC אולי תגיע ל 45 מעלות)...

פורסם
  • מחבר

אחלה.

הבנתי מהתגובות שקירור מים זה הפתרון האידיאלי (לפחות בתור התחלה).

אני אלך על זה. תודה לכל המגיבים  :xyxthumbs: :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים