עבור לתוכן

קירור לכרטיס 9800se לאחר סופטמוד

Featured Replies

פורסם

שלום!

יש לי כרטיס Radeon 9800se של ELSA.

התקנתי את הדרייורים של אומגה בשביל הסופטמוד. נראה שהכל רץ כמו שצריך (הרצתי 3dmark03 והיה שיפור של 43 אחוז, בלי ארטיפקטים), אבל כיוון שלא רציתי שיתחמם יותר מדי, החזרתי לדרייורים הרגילים. העניין הוא שההיטסינק המקורי ממש קטן ומצ'וקמק, וכבר עכשיו בקושי מספיק (ממש חם למגע).

אני רוצה להחליף לו היטסינק - יש המלצות?

אני חושב בינתיים על ה-Arctic Cooling VGA Silencer ver. 3 יחד עם בלוקים לזיכרונות של זלמן.

מישהו ניסה על הכרטיס הזה? אפשר לפרק לו את ההיטסינק בקלות? ההיטסינק שאמרתי יתחבר אליו בלי בעיה?

פורסם

אחי , תקשיב , כל עוד הכרטיס לא עושה בעיות(ארטיפקטים ותקיעות) , זאת אומרת שהוא עומד בחום , וכרטיס מסך גם יכול לעמוד ב100-120מעלות בלי שיקרה לו כלום , זה לא כמו מעבד , כמובן שהוא לא יגיע לזה והוא עומד לרוב בין 40 ל70 , אבל זה לא מפריע לו לעבוד כמו שצריך , בקיצור , גם אם נראה לך לפי מגע שהכרטיס רותח , הוא ממש לא.(מניסיון) , לחבר שלי יש FX5900XT , עם קירור מעולה , והוא כל הזמן חם רותח למגע , אבל מה? , יש לו מד טמפרטורה , ואפילו במאמץ הוא לא עובר את ה50מעלות , אז זה שהוא רותח ממש לא אומר שהכרטיס חם... , הבנת?

פורסם
אז זה שהוא רותח ממש לא אומר שהכרטיס חם... , הבנת?

לא ממש הגיוני.. אבל כרטיסי מסך באמת יכולים לעבוד כמו שצריך גם בטמפרטורות גבוהות ואם אין ארטאיפקטים אין ממש סיבה שתקנה קירור יותר חזק (אלא אם אתה רוצה להמשיך בOC אחריי הסופטמוד)

פורסם

אור , זה שאתה נוגע בכרטיס , ולפי דעת היד שלך הוא רותח , זה לא אומר שהכרטיס בשביל עצמו רותח , כי 50 מעלות בשבילך זה מאוד חם , אבל בשביל הכרטיס זה כלום... , בקיצור , אתה מבין אותי...

פורסם

אתה אולי צודק, אבל זאת לא הסיבה.

הסיבה היא שההיטסינק ספג את כל החום מהמעבד ולכן ההיטסינק רותח, אך המעבד קריר.

זה אולי עובד טוב בהתחלה, אבל אחרי זמן מה, אם ההיטסינק כבר יהיה מאוד חם אז הליבה תתחמם מאוד.

פורסם

אור , זה שאתה נוגע בכרטיס , ולפי דעת היד שלך הוא רותח , זה לא אומר שהכרטיס בשביל עצמו רותח , כי 50 מעלות בשבילך זה מאוד חם , אבל בשביל הכרטיס זה כלום... , בקיצור , אתה מבין אותי...

אני לא נוגע בכרטיס.. (אתה יודע מה קורה שאני נוגע בדברים :-X)

פורסם

אין צורך ממשי לקנות קירור חדש וזה שהוא חם זה אומר ש:

א. הכרטיס פועל

ב. ההיטסינק עושה את העבודה

פורסם
  • מחבר

אז אתם אומרים - כל עוד הוא מתנהג בסדר (ואני לא עושה אוברקלוקינג) - לא לטרוח עם קירור חדש? כי אני לא רוצה לשרוף לעצמי את הכרטיס... עלה אלף שקל...

למה הם טרחו לשים שם מד טמפרטורה? אוף איתם... :-\

פורסם

הקירור שמגיע עם הכרטיס מספיק לו.

אבל לא מעט מקרים קרו שכרטיסים פשוט נדפקו בגלל הקירור המקורי ;)

פורסם

אז כדי אמדו לקנות אד מהסטים שרשמתי למעלה ;) ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים