עבור לתוכן

OC ל P4c 3GHZ על ABIT IS7 - עזרה.

Featured Replies

פורסם

נתוני ה - OC לעכשיו:

FSB=238--> מעבד ב: 3570. מתח בביוס 1.725 ע"פ MBM נע בין 1.6-1.7 במשך 13 שעות של PRIME 95 אשר עבר בהצלחה.

AGP\PCI נעול, HYPERTHREADING=OFF, זכרון היחס 3:2 עומד על 158 (זה אינו גורם מגביל כרגע - עומד להחליף ל ADATA VITESTA).

GAT SETTINGS בביוס: Auto, Normal, Auto, Disable, Disable.

טמ"פ (זכרו ABIT!!!) - מנוחה : 50. מאמץ : 61.

WINDOWS עולה על FSB של 240 אבל ב PRIME - המחשב פשוט נתקע לאחר פחות משעה. (זכרון על 160 ב 2,3,3,6 - היתכן שהבעיה פה?)

מטרה - להגיע ל FSB של 240 יציב.... 8)

הערות נוספות: HYPERTHREADING - מעלה מתח על המעבד. מעלה טמ"פ מעבד. (נבדק במתח 1.725 בביוס, אפקטיבי ב MBM בין 1.62-1.74 על FSB 233 . נבדק לזמן קצר 45 דקות עם DUAL PRIME - יציב).

אשמח לקבל הצעות להגיע למטרתי הבלתי מושגת.

היש סיכוי שמעבר לזכרונות ADATA ויחס 1:1 ישפר גם את יכולת ה OC ל FSB?

פורסם

תעבור ל CAS 2.5 ותן למעבד 1.77V, אם המחשב עובר 6 שעות PRIME תתחיל להוריד תזמונים ומתח בהדרגתיות עד שתגיע למינימום שהמחשב יציב בו..

דרך אגב זה שהמתח שלך נע בין 1.7 ל 1.6 זה על הפנים, שאתה קובע לו 1.72 הוא לא אמור לרדת מ 1.68

פורסם
  • מחבר

1.77? - זה העל הגבול של 1.75 - הגבול העליון המומלץ??!!

"דרך אגב זה שהמתח שלך נע בין 1.7 ל 1.6 זה על הפנים, שאתה קובע לו 1.72 הוא לא אמור לרדת מ 1.68" - מאיפה הקביעה הזאת? - ה IS7 ידוע כ UNDERVOLTER. המתח תמיד נופל במאמץ.

שים לב שכאשר HYPERTHREADING מופעל יש אפילו מעט OVERVOLTING .

הערתך לגבי התיזמונים - בהחלט מתקבלת - השאלה האם להוריד את ה CAS בלבד יספיק.

האם משהו ניסה GAT SETTINGS יותר מוצלח?

היש סיכוי שמעבר לזכרונות ADATA ויחס 1:1 ישפר גם את יכולת ה OC ל FSB?

כמה זמן באמת דרוש לבדוק עם PRIME 95? יש האומרים 48 שעות. ???

פורסם

בדיקת יציבות בפריים מומלצת כ6 עד 7 שעות

כל עוד הזכרונות לא עוברים את המגבלות שלהם (באס\וולטג'\תזמונים) אין סיבה שיגבילו אותך

יש לי ניסיון עם IS7E ו IS7E2 ואף אחד מהם לא חורג כל כך בוולטג' אני לא מבין למה שלך כן, ובצורה היסטרית....

1.77 לא כזה מסוכן, רק תשמור על טמפרטורות זה יכול להקפיץ אותם בצורה דיי משמעותית.. כמו שאמרתי זה קו עליון שאם מספק פיתרון לבעיה תתחיל בהדרגתיות לרדת ממנו..

פורסם
  • מחבר

אם איזה מעבדים ניסית את הלוח? עד איזה FSB הגעת?

עם הלוח הזה היה לי 2.53 על 2947 (FSB=155 ב 160 לזכרוני NO POST) - ואז התנודות במתח באמת היו יותר קטנות.

האם יש סיכוי ששינוי יחס הזכרונות יתן שיפור ב OC...במידה והזכרונות לא מהווים בכלל גורם מגביל?

דרך אגב אני עובד עם ביוס 19 - אם יש למישהו הערות בקשר לכך?

שאלה נוספת לגבי האפשרות לעבוד עם MBM ו ABIT EQ יחד - זה אפשרי?

פורסם

2.8C לא עשינו לו א"ק רציני יש לו קירור סטוק וזה מחשב לא שלי.. נדמה לי שהוא רצה לעצור ב 3.4

המתח היה יחסית יציב, ספק ג'נרי לחלוטין... קודגן האלה

וכן יש אפשרות להפעיל מספר תוכנות ניטור בו זמנית, אפילו שאין צורך...

ממליץ להשתמש ב SPEED FAN לניטור 24\7

פורסם
  • מחבר

טוב תודה בנתיים....

חזרה לOC....

פורסם
  • מחבר

טוב העלתי VCORE ל 1.75. ב MBM לאחר 3:15 שעות של PRIME95 הופיעו תנודות של VCORE בין 1.63-1.71.

נאלצתי להפסיק בנתיים אבל עד כה ללא בעיות בPRIME95 על המתח הנ"ל ו FSB=240 (כלומר 3600 MHz !!!).

:jump: :jump: :jump::xyxthumbs:

הורדתי CAS ל 2.5. (זכרונות אחרים בקרוב  ;D)

השאלה - האם המתח המופיע בMBM - או כל תוכנת ניטור אחרת הקוראת את החיישנים היא מדויקת?

במידה וכן - האם אני יכול להעלות את ה VCORE כל עוד התנודות שלו, לא עולות על 1.75?

הבעיה - טמ"פ עד 64 במאמץ. 53 במנוחה. (לוח ABIT)...-האם קירור מים היה נותן תוצאות משמעותיות יותר טובות ביחס לקירור עכשיו + ENERMAX 92.

(למרות זאת - גוף הקירור אינו חם למגע...)

זהו בנתיים...

פורסם

הפרש גדול מאוד(11 מעלות!!) בין טמפ' מנוחה למאמץ בד"כ מצביעים על קירור לא טוב.

דווקא יש לך גוף טוב ומאוורר טוב, ואתה אומר שהגוף לא חם. אני אישית הייתי מורח משחה טרמית מחדש.

על כמה סל"ד האנרמקס שלך? איזה משחה יש לך כרגע?

פורסם

יש לך אחלה סינק (מניסיון, גם לי יש אותו) אין צורך להחליף, קירור מים יהיה בזבוז עצבני.. במיוחד לאור העובדה שאתה עושה אוברקלוקינג ממוצע ולא משהו עצבני

בכל מקרה התצוגה של הוולטאג' דיי מדוייקת

אין צורך להעלות את ה VCORE כל עוד המעבד יציב, רק אם הוא לא יציב תעלה עוד קצת

אפילו מומלץ לך להוריד קצת את הVCORE ולראות אם המעבד יציב בקצת פחות מזה..

כל סדרת IS7 מזייפת בקריאת הטמפרטורה אז אל תתרגש, אם תוכל להשיג חיישן חיצוני (פאנלים של אנרמקס וואנטק טרמלטק וכו..) זה יהיה מצויין..

פורסם

אני חייב לציין שיש לך מתחים על הפנים אם ספק כמו שרשום לך בתחימה.

ותן למעבד מתח יותר נמוך. בפחות מ250 באס ממש לא צריך לתת מתח של מעל 1.7.

תנסה ב1.65 ותראה אם זה עדיין עובד לך.

פורסם
  • מחבר

המטרה היא להגיע ל 3600 לא יותר.....יציבות אני צריך להמשיך לבדוק...

אם אני אצליח להעלות יותר - סבבה.

הפרש גדול מאוד(11 מעלות!!) בין טמפ' מנוחה למאמץ בד"כ מצביעים על קירור לא טוב.

דווקא יש לך גוף טוב ומאוורר טוב, ואתה אומר שהגוף לא חם. אני אישית הייתי מורח משחה טרמית מחדש.

על כמה סל"ד האנרמקס שלך? איזה משחה יש לך כרגע?

תן לי לחלוק עליך 11 מעלות - זה בהחלט בסדר. (טמ"פ המנוחה מעט גבוה ומדאיגה אותי)...משחה - שמתי מחדש AS5. - כמובן שכבה דקה.

שימו לב - אני לא יכול לרדת ממתח זה להריץ ב 240. ניסתי מתח במדרגה אחת יותר נמוכה של 1.725 (אפקטיבי נותן בין 1.6 ל 1.7) אבל לא מחזיק PRIME.

DROOP MOD היה עוזר כאן - בעיית נפילת המתח ניראת לי של הלוח....אבל אני לא מכיר אחד כזה ל IS7.

למרות נפילת המתח הוא די יציב 1.63-1.71 (כאשר הוא מכוון בביוס ל 1.75)

פורסם

אלה מתחים ממש לא טובים. אני ממליץ לך לבדוק אם הלוח אם תקין

פורסם
  • מחבר

אתה אומר את זה בגלל נפילת המתח ו\או הטווח של התנודות?

אם כן....אני צריך להחזיר אותו ל KSP......

שים לב שכאשר HYPERTHREADING מופעל המתחים יותר גבוהים...(אבל אז זה מגביל לי את ה OC)

פורסם
  • מחבר

אובחן בדקתי בפורומים של ABIT USA בקשר למתחים...-זו בעיה נפוצה.

אך ניראה כי זה רק זיוף בסנסור של WINBOND. - והמתח האמיתי הוא המתח שניתן בביוס...(חדשות רעות מכיון שאני לא מתכוון לעלות מעל 1.75)

בכל מיקרה פירסמתי שאלה בפורום של ABIT בנושא וגם שלחתי לABIT אימייל בנושא.

תשובות יפורסמו בהמשך - לידיעת כל בעלי ה - IS7.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים