עבור לתוכן

אני מבולבל... עזרה בבקשה בהבהרת מושגים ובאופן כללי

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני כבר כמה שבועות קורא את הפורום וגם קראתי את כל המדריכים באתר לאיך בעצם עושים OC.

למרות כל הנ"ל אני עדיין לא מצליח מתוך אלה ללמוד ממש על הקשר בין המתח על המעבד למהירות,

שינוי קבועים, מהירות באס.. יחסים, זכרונות... בקיצר יש לי ממש סלט בראש ??? :-\

אני מחפש מדריך או כתבה או כל דבר שיעזור לי להבין מה לעזאזל נכתב פה בפורום...

אודה לכל מי שיגלה מעט סימפטיה לאוברקלוקר WANNA BE ויעזור לי להדביק את פערי הידע.

פורסם

אתה מוזמן לפנות אלי במסרים או באיסי אם היו לך שאלות

עקרונית על רגל אחת שאתה עושה המהרה המעבד מגיע למהירויות שהוא לא אמור לעבוד בהם

במתח מקור (נגיד 1.65) הוא לא תמיד יכול להתקדם והוא מאבד את היציבות שלו (יכול להתבטא במסכים כחולים\ריסטים ועוד..)

בגלל זה אתה צריך להוסיף מתח לכל רכיב שמגיע לקצה שלו במתח מקור (סטוק)

אם אפשרי, מומלץ לעבוד על הזכרונות במצב סינכרוני עם המעבד (1:1 - זאת אומרת ששניהם עובדים בבאס שווה) - אלה יחסי מעבד זכרונות, ברגע שהמעבד בבאס גבוה ממה שהזכרונות יכולים "לסבול" אז אתה משנה את היחסים ובעצם כל אחד עובד בבאס שונה

יש FSB שזה הבאס הכללי של המערכת

ולכל רכיב יש את הבאס שהוא עובד בו מול ה FSB

(לדוגמא זכרונות DDR עובדים כפול מה FSB, מעבד אינטל עובד כפול 4... וכו..)

קצת קשה להסביר הכל בהודעה אחת מא ועד ת..

פורסם

נא שנה את הכותרת בהתאם לחוקיי הפורום.

פורסם

טוב, הסיבה שבאמת צריך להוסיף בגללה מתח היא קצת שונה. המילה "מהירות" למעבד היא קצת מטעה, להגיד "תדירות" זה יותר מתאים. צ'יפים עובדים בתדירות שעון מסויימת, את הפעולות שלהם הם עושים עם העלייה של האות (signal) של כל אינטרול על הגל (אם למדת טריגונומטרייה, תסתכל על גרף סינוס ותחשוב שהם פועלים כל פעם ב0 מעלות, ב360 מעלות ב720, וכן הלאה). מעבד בתדירות 2.4 ג'יגה-הרץ עושה 2.4 מיליארד אינטרולים בשנייה. אם תעלה את המהירות של הצ'יפ הזה ל2.6 ג'יגה-הרץ, הוא יצטרך לעשות עוד 2 מליון אינטרלוים בשנייה, כלומר הגרף שלו יראה יותר דחוס. ככל שמעבד עובד יותר מהר, האות שלו נחלש. כשהאות נחלש, המעבד לא עושה את הפעולות שלו כמו שצריך. הגברת המתח מחזקת את האות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה...

אני יודע שאי אפשר להודעה אחת ללמוד את כל מה שיש,

או לפחות את הבסיס בכל מה שקשור לOC. לכן, אני מקווה

שמשהו אולי מכיר איזה מאמר\כתבה\מדריך שיעזור לי לקבל תמונה

ברורה יותר לגבי OC

פורסם

אין הרבה מה להבין, באמת. כל העסק בנוי מארבעה רכיבים, המתחים והטמפרטורות שלהם:

הכי חשוב, הFSB. כל המהירויות נובעות מהמהירות שלו. המתח שלו הוא בעצם המתח שמקבל הNB שלא תמיד אפשר לשנות אותו. הרבה פעמים האוברקלוק מוגבל על ידו, במקרים כאלה צריך להוסיף קירור לNB ו/או להעלות את המתח שלו. לפעמים (ואני אעיד) קשה להעלות את המתח בגלל שאין כזאת אפשרות בBIOS וצריך לעשות את עם וולט מוד או ע"י העלאת המתח של הAGP.

המטרה - המעבד. המעבד מהיר פי [המכפיל שלו], מה FSB. את המכפיל בד"כ אי אפשר לשנות. המהירות המקסימלית של המעבד מוגבלת ע"י 2 פרמטרים - הטמפרטורת עבודה שלו תחת מאמץ והמתח שלו.

אחד המגבילים העיקריים - הזיכרון. הזיכרון עובד במהירות של הFSB (המהירות האפקטיבית שלו היא כפולה מהמהירות של הFSB, אבל המהירות המעשית זהה). כדי להעלות את המהירות של מעבד עם מכפלה נעולה נצטרך להעלות את הFSB, וזה יעלה את המהירות של הזיכרון. בגלל זה אנשים קונים זכרונות מהירים שלא יגבילו את האוברקלוק שלהם. אפשרות אחרת היא לשנות את היחס בין המהירות של הFSB למהירות של הזיכרון, אבל זה קצת פוגע בביצועים.

מכשולים משניים - הAGP והPCI. גם לבאסים של הAGP ושל הPCI יש תדירות שעון שתלוייה גם היא במהירות של הFSB. ברוב הלוחות החדשים שמיועדים לאבורקלוק יש אפשרות לנעול את המהירות שלהם כדי שלא תהיה תלוייה בFSB.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההשקעה!

רק כמה שאלות עד כה:

1. מה זה FSB (אני מבין שזה באס משהו שמשפיע על המהירות)?

2. מה זה NB?

3. לא ממש הבנתי איך יודעים מתי צריך להעלות מתח, מתי לא צריך, עד כמה אפשר, איך יודעים מתי אי אפשר?

4. איך עושים את כל הדברים האלה (דרך ביוס או משהו כזה לפי מה שקראתי)?

5. אולי כדאי שאחד הכתבים באתר שמתמצא בOC יכתוב כתבה\מדריך כפי שעשו

כבר באתר רק שיהיה יותר עדכני ומקיף, אני מאמין שזה יפתור הרבה שאלות של אנשים כמוני

וגם של אנשים שהיו רוצים לחדד את הידע שלהם. OC היום הוא כבר דבר מאד פופולרי, שאני

מאמין שהרבה אנשים היו רוצים להכנס לזה אבל פשוט לא יודעים איך...

אני יודע שניסיון זה הדרך הכי טובה ללמוד, אבל לפני שאני עושה משהו שיכול לגרום נזק למחשב

אני הייתי רוצה ללמד כמה שיותר כדי להמנע מלעשות טעויות של אחרים.

פורסם

1. לא ממש חשוב מה זה, חשוב מה עושים עם זה. הFSB זה, בדרך כלל, מה שאתה מעלה כדי לעשות אוברקלוק. כשאתה מעלה אותו אתה מעלה את המהירויות של כל הדברים האחרים במערכת (תסתכל על הפוסט שלי למעלה).

2. זה הגשר הצפוני, הNorthbridge. כל מה שאתה צריך לדעת לגביו, בינתיים, זה שבאוברקלוק גבוה במיוחד הוא יכול להגביל אותך ואז צריך להוסיף לו מתח או לשנות את הקירור שלו ליותר טוב. אתה יכול למצוא אותו על הלוח אם, הוא בדרך כלל מתחת למעבד ויש עליו מאוורר קטן או היט סיק די גדול.

3. מתח צריך להעלות רק כדי להוסיף יציבות למערכת באוברקלוק. אם תעשה אוברקלוק מתון לא תצטרך להוסיף מתח.

4. את כל ההגדרות משנים בBIOS.

5. כן, באמת כדאי. יכול להיות שיש משהו כזה איפהשהוא כאן, אבל אני בטוח שזה לא מקיף בכלל.

6. בקשר לנסיון. קשה לדפוק משהו באוברקלוק אם זה רק לכמה רגעים, חוץ מהאפשרות של אובדן מידע (קרה לי פעם), אז תגבה טוב.

פורסם
  • מחבר

אם הבנתי נכון אז כשרוצים להעלות את המהירות של המעבד

חייבים להעלות את הFSB (שהיה נחמד בכל זאת לדעת מה זה) אבל הוא משפיע על כל המערכת.

אם מעלים את הFSB היציבות של המערכת יורדת ואז כדי ליצב את המערכת צריך להעלות את המתח.

כשמעלים את המתח על המעבד הוא מתחמם ולכן צריך קירור טוב.

האם צריך לשחק עם המתח של עוד רכיבים כמו הזכרונות?

איך יודעים שהמערכת לא יציבה?

ואם המערכת נופלת אז איך אפשר להחזיר אותה חזרה למצב הקודם אם היא לא יציבה?

שוב תודה על העזרה!

פורסם

FSB=Front Side Bus

או הערוץ (Bus), "צינור" העברת נתונים הראשי של המחשב.

המהירות שלו בגדול מייצגת את המהירות שבה נתונים עוברים מרכיב לרכיב במחשב (מהזכרון למעבד למשל).

זה ככה הסבר כללי, אני בטוח ש-ytoledano יסביר יותר טוב ומדויק.

איך יודעים שהמערכת לא יציבה? כשהמחשב קורס בלי סיבה, מסכים כחולים, לא נדלק כמו שצריך, מתחמם באופן רציני (לא בדיוק אי יציבות אבל מראה לך שתקרר טוב או תוריד את האוברקלוק) וכו'. בקיצור, התנהגויות מוזרות של המחשב שלא קרו קודם.

כדי להחזיר למצב הקודם ב-soft mode (אובר דרך הביוס או תוכנה), אתה פשוט נכנס לאיפה ששינית ומחזיר את ההגדרות לתצורה הקודמת.

ב-Vmode או מוד חומרתי, שניגשים ומשנים דברים על הלוח, זה טיפה יותר מסובך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים