עבור לתוכן

השרק בין Frame Per Second לבין Refresh Rate ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לדעת מה הקשר בין שני מספרים אילו.

אם איני טועה, FPS , הוא מספר הפעמים שהכרטיס הגרפי זורק תמונה למסך, בשנייה אחת.

ולגבי Refresh Rate זהו מספר הפעמים לשנייה שהכרטיס הגרפי צובע את המסך מחדש.

האם Refresh Rate נכון ל-2D ו- FPS נכון ל-3D ?

לא ברור לי מה קורה כאשר הקצב רענון במחשב הוא נניח 85HZ אבל המשחק שאני משחק כרגע רץ ב-60FPS נניח... אז מה קורה עכשיו? האם אחד מהם משפיע על השני, או שבמעבר למשחק 3D לדוגמא, משתלט המאיץ על המסך והוא זה שקובע עכשיו את קצב הרענון?

בבקשה אודה לכם על הסבר.

cwm12.gif

פורסם

יש קשר, היות וישנה אופציה של

V-SYNC, בכל כרטיס מסך מודרני, שמאפשר לבחור האם הפריימים יהיו בסיכנכרציה לREFRESH RATE, ובמידה ואתה מבטל את זה הם יוכלו לעבור את הקצב רענון של המסך, רק אז עלול להיות גליצ'ים בין פריימים או משהו כזה, כך לפחות שמעתי, למרות שמעולם לא ניתקלתי.

פורסם

אם איני טועה, FPS , הוא מספר הפעמים שהכרטיס הגרפי זורק תמונה למסך, בשנייה אחת.

נכון

ולגבי Refresh Rate זהו מספר הפעמים לשנייה שהכרטיס הגרפי צובע את המסך מחדש.

לא הכרטיס מסך, אלא המסך בעצמו..

האם Refresh Rate נכון ל-2D ו- FPS נכון ל-3D ?

לא, אין קשר :)

לא ברור לי מה קורה כאשר הקצב רענון במחשב הוא נניח 85HZ אבל המשחק שאני משחק כרגע רץ ב-60FPS נניח... אז מה קורה עכשיו? האם אחד מהם משפיע על השני, או שבמעבר למשחק 3D לדוגמא, משתלט המאיץ על המסך והוא זה שקובע עכשיו את קצב הרענון?

אם ה-fps נמוך מה-refresh rate של המסך, לא קורה כלום... פשוט יש "פריימים כפולים" מדיי פעם כדי "להשוות פערים".. ;D

במקרה ההפוך, יש שתי אפשרויות:

א. V-Sync מבוטל: יתכנו שיבושים בתצוגה, מריחות תמונה, וכו'.. זה נובע מהסיבה הפשוטה שהמסך מקבל תמונה חדשה לפני שהוא סיים להציג את התמונה הקודמת.. ואז חלק מהמסך מציג את התמונה הראשונה, וחלק מהמסך מציג את התמונה השנייה...

ב. V-Sync מופעל: הכרטיס הגרפי מוריד אוטומטית את מספר הפריימים לשניה (fps) שהוא מציג לקצב הריענון של המסך..

פורסם
  • מחבר

תודה לכם רבותיי!!!

הסבר מצוין לדעתי ומובן היטב!

;D ;D ;D ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים