עבור לתוכן

תפקיד ה Cache

Featured Replies

פורסם

היה את הפנטיום פרו

p6pkg.gif

• תגובות 58
  • צפיות 5.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

shu ada?

בחיים שלי לא שמעתי על זה.

אנחנו דור של מפונקים, הזיכרונות שלי מה-486 שלי הם דלים, מפנטיום אחד גם... מי שבן 18 היום היה ילד קטן בשביל להתעסק עם מעבדים ולדעת איפה נמצא הקאש שלהם...

פורסם

XOD

יש זכרונות GDDR3 במהירות של כגיגה הרץ עם ישלבו אותם עם ליבות במהירות של גיגה הרץ לא יהיה צורך בCAHCE פשוט הוא ישמור הכל על הCHACE?

פורסם

ממש ממש לא, המהירות של הזכרונות היא רק חלק מהבעיה, הבעיה העיקרית היא זמני הגישה לזכרון.

פורסם

XOD

יש זכרונות GDDR3 במהירות של כגיגה הרץ עם ישלבו אותם עם  ליבות במהירות של גיגה הרץ לא יהיה צורך בCAHCE פשוט הוא ישמור הכל על הCHACE?

כמו שאמר DOGMA, לזכרונות האלו עדיין יש latency גבוה יותר מאשר לCache. בנוסף,

לא תראה שום דבר שעובד ב1GHZ כיום. גם לא המעבדי dual core במהירות שעון מופחתת - זה בטח יהיה יותר באיזור ה1.6+ ולא ג'יגה הרץ אחד.

כנראה שהCache יעלם מן העולם כשיצאו טכנולוגיות RAM חדשות (RLDRAM, Reduced Latency DRAM, זו אחת לדוגמא).

ושוב נחזור לשיעורי ההיסטוריה - אכן, שליפה יפה עם הPPro :xyxthumbs:

פורסם

אני עדיין מחכה לMRAM :) הפעלה חמה בדיוק כמו בPDAים למינהם...

פורסם

גם עם פתרונות זיכרון כאלו אני לא רואה שמוותרים על ה L1, אבל אם יצליחו להיפטר מה L2 זו תהיה קפיצת מדרגה בביצועים.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה הL1 זה האוגרים?

פורסם

לא, הL1 הוא לא האוגרים. זה פשוט עוד Cache נוסף, עם Latency אפסי.

בנוגע לMRAM - ובכן, זה היה יכול להיות נחמד אלמלא המצב העגום אליו מתדרדרת כל מערכת חלונות שפועלת מספיק זמן.

ריסטרט בשבילי הוא בונוס! כבר כיום, עם הACPI בS3, כבר לא צריך ממש לכבות את המחשב (Suspend to RAM וכו').

במחשב שלא פועל על סוללה, אין שום בעיה לשמור את הזכרון פעיל.

הבעיה היא כמובן בhandhelds...

בקיצור, אלא אם MRAM מציע איזה יתרון ביצועים כלשהו (מה שבכנות אינני יודע), או מחיר נמוך מספיק בשביל לשמש כתחליף הרדדיסק, אין לו מה לחפש על PC.

פורסם

כשהציגו אותו טענו שהוא יהיה זול מספיק להחליף הרדיסקים ומהיר מספיק בשביל לתפקד לפחות כזיכרון ראשי - אולי גם יותר מהר.

על הניר נראה מבטיח, אבל אנחנו עדיין מחכים.

פורסם

אני חייב לשאול, לוותר על הקאש? הא? המהירות העברת מידע מהקאש נמדדת בעשרות ג'יגה בייטים בשנייה, עם Latency נמוך, גם זיכרון בג'יגה הרץ אחד, עם דיואל עושה "רק" 16 ג'יגה בשנייה, וזה בניצול של 100% בפועל, היום הניצול הוא באיזור ה75-90 אחוז ( תלוי במעבד ואצל AMD 939 זה יותר טוב בגלל הבקר on-die) והשיעור הזה כנראה ירד עם הזמן.

אני מציע לכל מי שמחזיק מחשב עם לוח ישן יחסית שיכבה את הL1 או את הL2 וידווח מה קורה... (למי שיכבה את שניהם יהיה ממש קשה לדווח ;))

פורסם

איך אפשר לכבות את זה? (אם בכלל)

בצורה פיזית או דרך תוכנה?

פורסם

בBIOS, ראיתי את זה אצל כמה מחשבים, אבל רק אצל ישנים, לא אצל חדשים. זה שימושי למי שרוצה לנסות לעשות עוד אוברקלוק, למרות שבד"כ זה לא משתלם מבחינת ביצועים (אבל לא תמיד).

פורסם

אני חייב לשאול, לוותר על הקאש? הא? המהירות העברת מידע מהקאש נמדדת בעשרות ג'יגה בייטים בשנייה, עם Latency נמוך, גם זיכרון בג'יגה הרץ אחד, עם דיואל עושה "רק" 16 ג'יגה בשנייה, וזה בניצול של 100% בפועל, היום הניצול הוא באיזור ה75-90 אחוז ( תלוי במעבד ואצל AMD 939 זה יותר טוב בגלל הבקר on-die) והשיעור הזה כנראה ירד עם הזמן.

אני מציע לכל מי שמחזיק מחשב עם לוח ישן יחסית שיכבה את הL1 או את הL2 וידווח מה קורה... (למי שיכבה את שניהם יהיה ממש קשה לדווח ;))

הנקודה היא שאתה לא יודע מה יהיה התדר של ה MRAM.

בינתיים אין על מה להתבסס, רק לקוות שהזיכרון באמת יהיה מסוגל לכל מה שהם טענו ושיגיע לפני המשיח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים