עבור לתוכן

תפקיד ה Cache

Featured Replies

פורסם

בסה"כ הם בודקים הרבה גדלים של בלוקים, הם לא צריכים להניח שבלוק זה או אחר יכנס לקאש, אפשר לראות בתוצאות מה המעבד יודע לעשות.

התוכנה תהיה שימושית ל K8 עם 128K שך L1 בדיוק באותה מידה שהיא שימושית לפרסקוט עם 16K L1. אפשר לפי התוצאות להבחין מתי הבלוקים חורגים מכל רמה של קאש (גם אין שם שום הנחה שיש דווקא 2 או 3 רמות, אפשר לספור את המדרגות בביצועים ולאבחן מעשית מה קורה במעבד).

• תגובות 58
  • צפיות 5.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בAthlonים כולל ה64 הקאש ממה שהבנתי הוא On-Chip ולא on-die וזה כדי להוזיל את העלויות של יצור המעבדים, באופטרונים וב64FX הקאש הוא on-die.

פורסם

האת'לונים 1 מגה והFXים הם אותה ליבה אז לא יכול להיות כזה הבדל.

פורסם

כל מעבדי ה K8 מכילים קאש on die, ומה בכלל ההבדל בין on chip לבין on die, זה בדיוק אותו הדבר.

פורסם

בAthlonים כולל ה64 הקאש ממה שהבנתי הוא On-Chip ולא on-die וזה כדי להוזיל את העלויות של יצור המעבדים, באופטרונים וב64FX הקאש הוא on-die.

לא, זה on-die. הדבר היחידי שאני יכול להעלות בדעתי שהוא on-chip ולא on-die הוא הPentium M, שם הCache יושב בנפרד מהcore.

בטרמינולוגיה שלי, Die זו פרוסת הסיליקון, והChip זה הpackage. שאומרים On-chip לרוב מתכוונים לOn-die.

פורסם

לא, זה on-die. הדבר היחידי שאני יכול להעלות בדעתי שהוא on-chip ולא on-die הוא הPentium M, שם הCache יושב בנפרד מהcore.

בטרמינולוגיה שלי, Die זו פרוסת הסיליקון, והChip זה הpackage. שאומרים On-chip לרוב מתכוונים לOn-die.

אוקיי, פשוט גם באתר של AMD בדף של הFX כתוב בפרוש ON DIE בדף של הAthlon64 כתוב On Chip. ראיתי כתבה שדיברו על זה, והיה כתוב בה שלשמור מקום על הdie בישביל קאש זה דבר מאוד יקר, במיוחד בגדלים גדולים, ולכן AMD עוברת לon-chip קאש בשביל להוזיל עלויות. אני ינסה לאתר אותה שוב.

פורסם

x0d

הדבר היחיד שאני לא מבין זה שאתה עונה על שאלות שאתה אומר שאם אתה ילד בלי חיים שואל

אז מה אתה בעצם?

או שאתה פשוט מתנשא? בשביל מה...אל תקח קשה זה פשוט לא יפה

ובקשר לט'רד , אז לפי מה שאתם אומרים הקאש משפיע מאד על המעבד בדברים הפשוטים שאנחנו עושים אבל במשחקים הוא לא ממש משפיע?

פורסם

על חוש הומור שמעת פעם?

פורסם

הוא השתמש בזה כל כך הרבה שזה פשוט לא מצחיק

ובכל צחוק יש אמת

פורסם

תראה.. אם היה לך יותר מידי חיים לא היית פה... :lol: :lol: :lol:

פורסם

מה שנכון נכון

אני כמעט כבר בלי חברים שלא מגוייסים

פחות מחודש לפני הגיוס ולפני ואחרי חול

אז ככה שבאמת אין לי משהו יותר טוב לעשות בזמן שנשאר לי עד הגיוס

פורסם

הקאש של ה Pentium-M הוא on-die, כל המעבד הזה עם 2MB קאש לא מגיע ל 70% ממספר הטרנזיסטורים של הפרסקוט אז אין להם שום סיבה להפריד אותו.

הפעם הראשונה שבכלל שמעתי על חבילה שמכילה שתי פרוסות סיליקון היא ה NV45 שמכיל ליבת NV40 וגשר AGP->PCI-E

nv45package.jpg

פורסם

אני חושב שאתה טועה, בPentium M הקאש הוא die נפרד.

יתכן שזה מעבד אחר מהPentium M ואני טועה, כמובן, אבל...

בכל מקרה, הNV45 הוא דוגמה מצויינת..

פורסם

הנה, כאן יש סקירה מוקדמת של הבניאס, מעבד פנטיום M:

http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=1702&p=2

כמו שרואים בתמונה, הL2 קאש נמצא על הליבה.

פורסם

אז אני רק מדמיין, או שעוד מישהו זוכר מעבד שבו הcache והcore נפרדים? (אני לא מדבר על מעבדי הSlot1).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים